Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 14.02.2026, 10:43:30
Jsem ze školy dlouho a moje děti už taky. Nevím, co je to dopočítávat násobilku. To se učí ve škole? Místo toho, aby se děti naučily násobilku zpaměti? Aspoň tu malou…
Které letopočty považujete za důležité a které už ne? Nebo jinak - které jsou obecně považovány za důležité a které už ne? Kde je ta hranice? Tohle mi celkem vrtá hlavou. Jasně, že člověk nemůže znát všechny letopočty, všechny události, to by byl robot. Samozřejmě, že je třeba znát dějiny v souvislostech, bez toho to nejde.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.02.2026, 08:42:20
Ono to “drcení” letopočtů není samoúčelné.
Za prvé - trénujete mozek.
Za druhé - pokud si neumíte událost zařadit do správné doby, nemůžete ji ani pochopit. Znát dějiny, minulost, je klíčové k pochopení současného dění a vyhodnocování do jaké budoucnosti směřujeme. Stejně tak spisovatelé. Pokud nebudete vědět, kdy tvořili, tak vám jejich dílo nemusí dát smysl.
Za třetí - čím širší všeobecný rozhled, čím více člověk ví z různých oborů, tím je těžší s ním manipulovat a tzv. ho opít rohlíkem. Lidi, co hodně čtou, mají velkou výhodu, protože ten rozhled, vědomosti, se nečerpají jen ve škole.
Dnes si téměř vše vyhledáte na internetu. A tak si mnoho lidí myslí, že se nemusí učit, zajímat se. Ale co když se internet zhroutí, co když nebude kam napsat dotaz? Budeme se muset spolehnout na to, co máme každý ve své hlavě a mnozí budou v pytli.
Nejzajímavějším místem, kde se mnou byl pes, byly asi volby v místní MŠ. Samojed se mnou chodil volit pokaždé. Byl klidný, hodný, a pro znuděnou volební komisi to bylo zpestření.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.01.2026, 13:38:40
Oni ale nebyli jako v léčebných lázních, nebo jak bych to napsala, ale prostě jen tak na pobytu. A kde byli konkrétně ubytovaní nevím, musela bych se zeptat.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.01.2026, 14:02:57
Nikdy jsem necvičila vrcholově, tak nevím, jaké praktiky se dnes používají. Ale pro běžný výcvik, takový ten provozní, nebylo nikdy potřeba si nic nacvičovat “nasucho”, bez psa. Dnes se ze všeho dělají složitosti, hledají se problémy kde nejsou a zdravý rozum bývá leckdy upozaděn.
Mám pocit, že HH i HD je zas akorát další způsob jak z lidí vytáhnout peníze.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 27.01.2026, 06:52:37
Už jsem se nechtěla zapojovat do této debaty, ale nedá mi to.
Buggyro, píšete o půjčování trenérova psa lidem, aby si vyzkoušeli, jak má fungovat ten jejich a jak mají fungovat oni.
Nevím, jak je to u koní, asi úplně jinak, ani jak to kdo má se svým psem. Ale já, my, když budu mluvit za mamku a rodinu obecně, nechceme a nikdy jsme nechtěli, aby naši psi poslechli, poslouchali, někoho cizího. Naopak.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 26.01.2026, 20:18:57
A hlavně nejste senior. Jak jsem psala, nedovedu si představit, že by některý ze seniorů, které znám, třeba vrstevníci mé maminky, něco takového chtěli dělat. Připadali by si přinejmenším směšně.