My to bereme jako normální komunikaci.
My to bereme jako normální komunikaci.
Messenger, “massenger” je překlep. Teď jsem si toho teprve všimla.
Hmm, to je tak trochu nezodpovědné. Nemáte kamarádku, se kterou byste si denně zavolaly nebo poslaly sms, zprávu přes massenger, whatsapp? My to tak v rodině máme. Mamku kontroluje ráno sestra a odpoledne nebo večer já. A se syny si také voláme, píšeme, ne denně, ale vícekrát v týdnu.
A s úsměvem jde všechno líp. Aspoň jste se pobavila. A já vlastně taky.
Vy jste nějak bojovná 🙂
Buďte v klidu.
Paní Ludvíkovou neznám osobně. Nevím, jak to u ní vypadá a jak se věnuje štěňatům. Kdybych chtěla rotvajlera, bude, i přes množství vrhů, v hledáčku. Tím neříkám, že bych si od ní štěně stoprocentně vzala. To by se vidělo.
Naše první kavkazanka byla z druhého vrhu své matky i z druhého vrhu CHS. Těch vrhů pak bylo ještě x, do konce chovnosti matky. A všechny s jedním psem, který byl rovněž v majetku té chovky. Chovatel pak přesedlal na jiné plemeno se kterým i cvičí. Je proto špatný chovatel?
Nikomu nevyvracím jeho názory, je hezké, že můžeme mít každý svůj.
To je ale něco jiného, než vaše předchozí výhrada, tedy že chovala a chová více plemen. Stejně jako většině zde se mi takové intenzivní využívání fen nelíbí.
Mezitím se tu ozvala Plaka, která paní Ludvíkovou zná osobně.
Znáte paní Ludvíkovou?
Je to samozřejmě vaše věc, když se rozhodnete všechny své další feny kastrovat, ale tak jako všechno, i kastrace má své pro a proti. U větších a velkých plemen není zanedbatelné nebezpečí následné inkontinence. Sice existují léky, ale stačí malé nachlazení a úplně nefungují.
Když kastrovat, tak jak píše Sarah, až v dospělosti, po druhém roce života.
Jde o to pro jaké dítě. Pro některé dítě není vhodný ani plyšový pes, jiné dítě vychová psa lépe než mnohý dospělý.
Chová od devadesátých let, tak nebude mít tři vrhy. A že měla a má více plemen? To mně vůbec nevadí, aspoň má pestřejší zkušenosti.
Taky jsem v životě měla více plemen, co je na tom špatného?
Na mě ten člověk nepůsobí dobře.
Obecně - dnes se každý cítí být odborníkem a musí sdělovat své myšlenky pomocí videa.
Jak ten odkaz souvisí s rotvajlerem?
Video jsem nedokoukala, jsou to kecy.
Tady asi není nikdo “od rotvajlerů”…
Já jsem ho také neměla, takže specifika plemene, co se týká výchovy, puberty, vám neřeknu. Obecně to jsou psi, kteří asi příliš neodpouští chyby při výcviku, tedy, dobře si naučené pamatují, i to špatně naučené. Znám a znala jsem jich pár, vesměs před více lety. Potkávám manžele, kteří mají už několikátou fenu a vždy výborně vychovanou, ale nevím, z jaké CHS.
Kdybych vybírala CHS, mrkla bych se na Od Kačky. Neberte to jako doporučení, jen jako tip. Navštivte akce klubu rotvajlerů, ne jen výstavy, ale i bonitaci, svod, seznamte se tam s chovateli…
Když jste to takto rozepsala, tak je to něco jiného, než předchozí příspěvek, z kterého jsem získala určitý dojem na který jsem reagovala. Jste hodná a obětavá, že jste ho doprovodila do konce života a nebyl na to sám.
Máte pravdu, jsem nějaká negativní. Nějak se mi to všechno s..e, tedy kazí a komplikuje. Život je složitý. Omlouvám se vám a vlastně všem.
Vrátím se k té chovatelce - jak financovala žrádlo pro tolik psů? I když je nekrmila dobře, něco jim přece jen dávala…
Jako že jste chtěla nechat člověka, těžce nemocného rakovinou, zbavit svéprávnosti? Proč? Aby ho léčili proti jeho vůli?
Víte, já kdybych byla nevyléčitelně nemocná a věděla bych, že mi léčba prodlouží možná život o pár týdnů či měsíců, ale nevyléčí, tak se taky léčit nebudu a vyhnu se ta nepříjemným vedlejším účinkům léčby jako je zvracení, průjmy, afty, vyrážka a podobně…
Tak jsem to úplně nemyslela. Myslela jsem spíš, udělat něco s těmi psy, přimět ji k tomu, něco s tím dělat.
Tak má matku, majitelku jedné chovky, už to tu bylo zmíněno dříve, že jedna chovka byla na její matku… A snad když už tedy rodina není nebo nefunguje, tak měla/má přátele…. Nějak se mi nechce věřit, že neměla žádné blízké.
Já myslím, že tady měly konat dřív sice určitě úřady, ale ještě před nimi měli konat blízcí paní chovatelky. Jestliže se jí něco “porouchalo” v hlavě, tak snad ostatním z jejích blízkých ne. Přece sami museli vidět, poznat, že nechávat si všechna narozená zvířata nelze. Museli vidět, že se tam psi množí nekontrolovaně, že jsou nemocní a podvyživení. Zde selhalo především okolí chovatelky, její blízcí, rodina.
Muže nenapadne spousta věcí (a někdy je to fakt škoda). Ale tohle - tonoucí se stébla chytá - k nim nepatří. Prostě se snaží zvýšit návštěvnost všemi prostředky a v tom pohlaví nehraje roli.