Hlavní prokurátor ICC Karim Khan oznámil, že požádal soud o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás i vrcholné představitele Izraele v souvislosti s jejich činností za sedm měsíců trvající války.
Izraele?? Neuvěřitelné! Nehorázné! Snad zvítězí zdravý rozum. Tady je vidět, jak moc je náš svět už pokřivený.
A jak nemám ráda Fialu, tak zde s ním naprosto souhlasím.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 17.05.2024, 14:14:02
Tak soudit můžu jak chci…
Cizinec, který zde podniká, žije zde - je tedy rezidentem, pravděpodobně několik desetiletí, by měl umět český jazyk. Nevím to jistě, protože se nemám proč o tuto problematiku zajímat, ale neskládá tak náhodou před získáním živnostenského listu jazykovou zkoušku?
Včera jsem se dívala na Pelíšky (postopadesáté). A Dušek na Kodeta:"Hledáš něco, soudruhu?"🤣
Proto dostal od Kodeta holí.
Ve slušné společnosti si neznámí lidé vykají. (ano, komunisti si tykají a oslovují se soudruhu a soudružko)
K Vietnamcům nakupovat nechodím, ale když jsem dřív občas zašla, to jejich tykání mi dost vadilo. Protože jako slušně vychovaná bych cizímu člověku netykala, ale co s člověkem, který mi tyká? Není to tím pádem vyrovnaný vztah prodávající - kupující. Vietnamci tu žijí několik desetiletí, za tu dobu by už měli mít jazyk zvládnutý aspoň tak, aby takové faux pas nedělali.
Barefooty bych nosit nemohla, mám po úrazu na jedné noze jiné vnímání povrchu a cítím doslova každý kamínek. Musím mít na všech botech silnější podrážku. Takže balerínky a žádné boty na takové té šlupičkové podrážce vůbec nosit nemůžu.
Sandále nosím jen ve městě, do práce a tak podobně. Na delší vycházku botasky a na dlouhé túry nechodím. Ale když jsem jezdila na vandry, tak jediné kanady. Dnes už bych je neobula, mám je schované jen z piety. Ale vzala bych si dobré vyšší trekáče.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.05.2024, 09:58:49
Zrovna čechohorák není extrémně osrstěný. A určitě je třeba zapojit zdravý rozum a ve vedrech na túry nejít, případě pochodovat brzy ráno a večer.
Mně připadá, podle úvodního příspěvku, že tazatel není žádný šílenec, který chce za každou cenu a za každých okolností polykat kilometry bez ohledu na počasí a teplotu.
Vedra proleží všichni psi, dlouhosrstí i krátkosrstí a venčí se hlavně ráno a večer, to není výsada chlupatců.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.05.2024, 09:59:51
Tak já bych nesnesla, neboť bych se musela držet oběma rukama 🙂.
Snad je člověk natolik soudný, že si trasu nejprve projde na mapě a zjistí si, jestli je vhodná pro psa (stejně tak když jde s dítětem, zda je vhodná pro dítě, atd ).
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 14.05.2024, 09:40:15
Myslím, že túry v teple snese stejně čechohorák jako krátkosrstý pes. Delší srst svým způsobem izoluje. Proto je také blbost stříhat psy plemen, která se běžně střihem neupravují, kvůli teplu.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 14.05.2024, 08:43:33
Zrovna čechohorák nebude mít s pobytem venku problém. A možná že nebude ani chtít být v boudě. Pochází i z pastevce (čuvače) a ti nejsou žádní choulostivci. Naše kavkazanky boudu nevyužily nikdy, hrála si v ní pouze neteř. Vůbec bych se nebála. Na stránkách klubu je doporučení, že se nehodí do bytu právě pro svou otužilost.
Ale určitě bych nedoporučila dalmatina a krátkosrstou kolii, to je úplně mimo do podmínek, které zadavatel uvedl.