Tak koukám na mapu, a Čáslav je přeci v podstatě Polabí… tak ještě aby tam nebylo…
Tak koukám na mapu, a Čáslav je přeci v podstatě Polabí… tak ještě aby tam nebylo…
Tak jako když Kocour chodí a řve, že mu došly granule (to už mě vycvičil, to já poznám, že to je řvaní o granule), tak řeknu “no a kde máš lahvičku?” (dávkovač na granule, aby nebyl jak vepř, jak panička) a Kocour neomylně jde tam, kam nastrkal naposled tu lahvičku a ukáže na ni.
To je docela výhodné, protože občas nemám ráno čas lozit po bytě a šťárat pod nábytkem…
hmn:asi to uvedu na pravou míru - rapotacka píše o článku o zdravotním přínosu otužování😉
To je šikovná.
Akorát to je dost tajnosnubně podáno.
Mno jo, taková Ginuška, to by byla asi moje smrt, já potřebuji dost teplíčko 😀 To zatím v podkroví v zatepleném paneláku s okny přímo do slunce mám.
Nemaj nakonec ty chudáci stroje větší technický potíže s lidma, než naopak?
Rapotačko, to jste si odpověděla první větou na tu poslední větu? Nebo jak tomu mám rozumět.
Já ještě netopím a mám všude přes den (v kůchni i přes noc) vytelená okna.
A tady to bylo založeno z nostalgie už čistě jako krafací vlákno 🙂
No v Bene jsou také jablka na pár místech. Ale ořechy ani ťuk.
No, moje “babička” je ta bába v důchodu starobním i invalidním, na vozejku, vy jste mi tu zakázali přezdívku kriplbába, tak to různě opisuji… Je to ta moje kámoška, ke které jednou týdně jezdím na táčky a vozím jí různé úsluhy, aby mě ráda viděla, sem tam jí vyčistím kurník (a pak se tři dny desinfikuju a pálím oblečení, abych si nekontaminovala svoje slepice), no a sem tam mi upeče štrůdl.
To se mi jak opiáty, tak vajca prodraží
No tak však právě 😀
Žádný ořechy nebudou, buď v klidu. Všechno zmrzlo. Ty se s tím nesbírej, mám ještě z loňska od pojízdné důchodky, vyloupala jsem si jich loni asi tři kila, tak to budu ještě pár let zpracovávat.
Tak jako on mi nejspíš doktor předepíše, co si vzpomenu. Jemu je to šumafuk. Jinak Aulin má moje pojízdná důchodkyně, takže kdybych potřebovala, u ní se solidně sjedu 😀
Ale záda už mě nějak zásadně nebolí (i když žebro a hrudní obratle se začaly zase maličko ozývat - juchů!), takže už nic nezobu, no.
Fikovnice:Jako z mojí strany? To snad nee…😉
Vždyť já Ti neberu názor na nikoho. Od toho jsme svobodné bytosti.
néé, nebuď paránojik, psala jsem v obecné rovině
Taky už mě to napadlo. “Třetí víčko - bažina” 😀
Fikovnice:Vidíš! Zpeněžíš pak u mě…😄
Jasná, vajíčka dostaneš zadáčo, páč jsem kámoška.
Zaplatíš jen dopravu 😂
Vahine:Buggyro, pěkný den. Jenom špitnu, že kolegyni letos trouba při pečení chytla, ale byli naštěstí u toho, tak to uhasili a měla ji taky strašně dlouho. Taky jsem měla starý sporák a jakmile jsem před Velikonoci zjistila, že topné těleso v troubě podélně prasklo a celkem dost, vzpomněla jsem na kolegyni a hned jsem péct přestala a pořídila novou. Buďte prosím Vás opatrná. A omlouvám se za nevyžádanou radu. Je to rada dobře míněná. 🌷
Děkuji, no vidíte, že by mi chytla trouba, to mě nenapadlo. Zatím mi hořelo jen v ní, když jsem něco nevyndala včas 🤣 Dokonce až sousedi přišli se zeptat, jestli jsem v cajku, že mi jde z okna dým…
No ještě že je trouba obložena nehořlavým umakartem z téhož století… nasáklým bromovými zpomalovači - tak se maximálně otrávím zplodinami 😀
Nenechávám zapnuté spotřebiče, když odcházím z bytu. Jsem docela paranoidní…
kometa:Proč? Varem přece zničím všechny případné ošklivé baktérie.
No teoreticky… Ale znám své pappenheimské, takže to nedělám. Vajíčka pěkná čistá mám na prodej, vajíčka pos***á a zaťapkaná od bahna a naprasklá mám pro sebe. Některé bakterie nebo jejich metabolity jsou dost odolné.
Sardullah, jak vás chápu! A když chci nějak spor uklidnit, tak jsem špatná já, z obou stran 😀 Tak se raději do toho nemíchám…
Zase třeba vajíčka s rýží nebo s těstovinami, prostě s něčím, co nepropláchnu, než to budu jíst, to bych nedala. Vajíčka jedu s bramborami, protože brambory vařím ve slupce (kdo by se s tím škrábal…).
🤗 doufala jsem, že nejsem sama! 😀
Mám starý sporák Mora ještě předmileniální (kdo ví, jestli ne předrevoluční), žere to děti u cesty, tak šetřím jak můžu. Teď začal chlap vyvářet, tak příští rok bude vratka za elektriku asi chuďoučká 😀
Vy si z toho kua děláte srandu, ale já vařím vejce spolu s bramborama!!!