Aktuálně: 2 685 inzerátů263 394 diskuzních příspěvků19 192 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 17.03.2025, 09:19:32 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.03.2025, 09:00:41

Děkuji, vše jasno.

Buggyra
Buggyra 17.03.2025, 09:18:54 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 17.03.2025, 08:57:34

No ale my musíme něco vymyslet. V dlouhodobém horizontu nám nic jiného nezbude 🙂 Naivní je, se na to nepřipravovat a neinvestovat do té přípravy prostředky. Jako chápu, že lidi z naší generace to asi nezajímá, ale možná, že děti vašich dětí už to zajímat bude. Politika by měla zajistit živobytí nejen současným voličům, ale nastavovat udržitelné koncepce i dlouhodobě. O to se GD ve svém prazákladu snaží, bohužel způsob provedení zdá se mi poněkud nešťastný. No ale jednou tady je, tak nezbývá než volit lidi, kteří budou volit lidi, kteří by to snad mohli začít kormidlovat trochu rozumným směrem.

Buggyra
Buggyra 17.03.2025, 08:42:27 xxx.xxx.198.226

Anonyme, které strany nejsou neoliberální a levicové? Abych věděla.

Buggyra
Buggyra 17.03.2025, 08:34:07 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.03.2025, 09:38:35

Jaké jaderné šílenství myslíte? Jestli je to něco aktuálního, zprávy nesleduji…

Buggyra
Buggyra 17.03.2025, 08:32:57 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.03.2025, 15:07:14

Ale my se bez dovozu některých komodit prostě neobejdeme. Slovo soběstačnost se dá vykládat různě, ale oukej, budu se snažit ho u dovozů nepoužívat. Nicméně bez dovozových komodit se neobejdeme, a jak to chcete řešit jinak, než dovozem. Myslíte, že budeme soběstační ve výrobě elektroniky? Baterie existují i jiné než chemické, určitě jsem pro, abychom začali budovat ty. Ale velké přečerpávací elektrárny narážejí na odpor obyvatelstva. Nemáme moc lokalit, kde by se daly vybudovat. Jaké další by vás napadly? Nebo myslíte, že nebudeme potřebovat energii ukládat? Prostě budeme dál pálit uhlí a plyn a budeme jen vyrábět?

Nelíbí se mi jakékoli drancování o nic víc než vám, a právě proto poukazuji na to, že by bylo vhodné zamyslet se nad chytrou recyklací. Také proto, že stejně jako uhlí, nejsou těch potřebných surovin na Zemi dostatečné (nebo dostupné) zásoby. Jednou nám to dojde (v obém významu).

Green deal ale není jen o ekologii, což asi díky zoufalé komunikaci není jasné. To není zelená vždy a všude, ale je to strategie pro přípravu na budoucnost. Ekologizují se i výrobny baterií, když to vezmeme ad absurdum.

No a právě proto, právě PROTO, že ta recyklace je zatím v plenkách, tak bychom ji měli mocně pošťouchnout, a to je právě to, co se mi mj. na GD nelíbí, a to tedy provádění v praxi, protože to směřování k recyklaci a recirkulaci tam samozřejmě je zakotvené, ale protože je to finančně a technologicky náročné, tak nevidím nějakou větší snahu to prosazovat - prostě je větší šance neúspěchu, tak se do toho nehrneme. Ale to je právě ta chyba.

Orionko, ale to nebyl GD, to byl čistě výmysl Němců, že si zavřou AE. GD naopak výstavbu AE omilostnil, protože není náhrada a směřuje se k udržitelnosti, to jádro k ní, chca nechca, zatím přispět může, protože zatím je to zdroj, který nehrozí vyčerpáním. Že se Němci zmagořili, z toho nelze vinit GD, to prostě zmagořili, co už. Tak ať se teď ukáží a najdou to pravé eko řešení pro svou soběstačnost v energetice, když chtějí být svatější než svatí.

Orionko, jenže budoucnost lidstva na této planetě nebude postavená na vyšší spotřebě. Prostě se životní úroveň lidí zastaví, nebude se zvyšovat. To se nedá nic dělat, pokud chceme skutečně s tím prostředím něco udělat, nekonečný růst nebude možný. Z důvodu nikoli GreenDealu, ale z důvodů platících zákonů zachování energie. Nezbývá než doufat, že se spotřeba zastaví tím, že vzdělaní lidé přestanou překotným tempem zvyšovat populaci, a nikoli tím, že svůj růst bude zvyšovat jedna vrstva na úkor těch narůstajících zbylých počtů obyvatel planety.

Orionko, ale potravinovou soběstačnost řeší EU také. Pokud budou jahody v lednu ze Španělska, bude to ovšem v rámci EU v cajku (je třeba, aby se penízky točily…). Zřejmě se bude řešit jen dovoz (vy máte brambory z Egypta? To je teda luxus).

No, děvčata, nejde vyřešit všechno mávnutím kouzelného proutku, jak by se vám asi líbilo. Faktem je, že tahle politika je nastavená dlouhodobě, některé cíle jsou v roce 30, některé až v roce 50, většina se jich jistotně bude modifikovat, protože podmínky pro jejich plnění se budou měnit. Holt nám nezbývá, než sledovat, co se bude dít. Nebo vy máte možnost do procesu zasáhnout? Jestli ano, tak prosím, já se na výsledky vašeho snažení ráda podívám. Já do procesu zasahovat nebudu, uvidím, co z toho vzejde, pořád jsem ještě názoru, že ten směr je zvolený správně, pouze provedení pokulhává, tak uvidíme, jestli si toho ještě někdo nahoře všimne 🙂

Buggyra
Buggyra 17.03.2025, 07:04:39 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.03.2025, 17:33:50

Orionko, díky! Já mám podanou žádost o dostaci, ale jsme malý oddílek, dotace se dávají na děti, kterých máme oficiálně registrováno jen pár. Proti klubům, které mají v členstvu dvacet plus dětských členů, jsme žabaři. Když jsem volala dotační poradkyni, úplně jsem slyšela údiv v jejím hlase, že se vůbec snažím, a jemně mi sdělila, že s tím počtem členů dosáhneme na minimum. No tak jsem požádala o minimum. Jestli dostaneme, zaplatí to toho zubaře 😀

Buggyra
Buggyra 14.03.2025, 14:29:28 xxx.xxx.198.226

Nevím o tom, že by se kvůli GD zavíraly jaderné elektrárny? Soběstačnost v některých oblastech neuděláte jinak, než že budete dovážet. Ale zabezpečení těch dovozů různými mechanismy je také součástí dlouhodobých strategií nejen v rámci GD. To je přeci přirozené.

Co se týče baterií, je to v současnosti jediná masově rozšířená alternativa k fosíliím, klidně navrhněte jinou podobně masově aplikovatelnou technologii, hádám Nobelovka vás nemine. Další technologie se rozvíjejí díky pobídkám právě v rámci politiky GD, protože myšlenka diverzifikace zdrojů je jedním z pilířů. Ale samozřejmě se na tyto technologie upírá pozornost nejen z toho důvodu.

Já bych si přisadila hodně k recyklovatelnosti, do toho jde díky GD také dost peněz, a to by nám do budoucna mohlo hoodně pomoct. Třeba by se mi fakt líbilo stát se špičkou v recyklaci kovů vzácných zemin, vykupovat za levno elektroodpad od třetích zemí, kde na recyklaci ještě ani nepomysleli a chtějí se toho zbavit, a prodávat jim zpět nové výrobky z recyklátů - to je ta technologie, kterou bychom měli hledat. Tím samozřejmě zajistíme i vlastní soběstačnost, a vůbec mi nevadí myšlenka, že budeme žít z odpadu jiných. No uvidíme, jestli se tímhle směrem napřou síly, mám takový dojem, že nás opět předběhnou asijští koumáci 🙂

Ale tohle spousta lidí neví, protože GD je tak mizerně (spíš není vůbec) komunikovaný a dlouhodobé strategie jsou implementované chaoticky, neprůhledně, no a v CZ u východniarů tradičně s malou velkou domů, takže efektivita je procentuální, že se vůbec nedivím, že na to máte všichni takovýhle náhled. Chápu, teď je těch informací taková záplava, že zorientovat se do hloubky v jednom tématu je náročné. Váš názor vám brát nebudu, ale nepřijde mi zbytečné o tom psát a pobízet lidi, aby se o tom něco dozvěděli 🙂

No a N má pravdu, že v ničem, o čem tady plkáme, nic nezměníme. Ale, milý Neverende, kde byste si poplkal, kdybychom vás vzali za slovo? 😇

A souhlas, Evropa je přebyrokratizovaná, to je šílenství, ale mně přijde, že evropský člověk nějak neumí v ničem jiném fungovat, nebo jak to vnímáte vy? Myslíte, že by zejména středovýchodně evropské země nebyly najednou plné vykuků, kteří by využívali zrovna ty mezery v legislativě, které by vznikly? Také si neumím představit, jak by fungovalo naše Rakousko-Uherské soudnictví, kdybychom soudcům, už tak dost divoce rozhodujícím (máme to tu na diskusi denně….) dali mnohem šiřší mantinely ve výkladu legislativy a uplatňování vlastní iniciativy? Jak byste si to představovali? Já jsem pořád svázaná v hlavě konvencemi a tím, že na všecho je návod, a nějak si to představit neumím…

Buggyra
Buggyra 14.03.2025, 14:03:32 xxx.xxx.198.226

Pamatujete, jak jsem si stěžovala, že nestíhááám?

Tak včera po očkování a krvích koní jsem do toho šmátla, a:

dva sponzoři přislíbili sponzoring
třetího domluvila kamarádka
zavolala jsem veterináři a zubaři a mám velikou šťastnou náhodou termín ještě v březnu!!! (peníze nemám, musíme se s holkama nějak šábnout) to je zázrak! No a ještě ke všemu jsem od nich vyhandlovala, že mi přivezou bonharen kloubní výživu pro plnokrevníka (na to taky nemám, ale…)

Navíc auditor napsal, že nepotřebuje všechny ty podklady skenovat, že mu bude stačit, že je někde máme k nahlédnutí! Takže paráda, až přijede, bude je mít k dispozici.

Ale teda zase budu odkázána na suchý rohlíky do další výplaty… Potřebovala bych druhou práci. Třeba že by mi někdo platil za to, že se čtyřikrát týdně obětuji holčičkám na jízdárně. Na koni jsem neseděla ani nepamatuju, na trenéra peníze taky nemám, a ještě přemýšlím, jak bych přispěla holčičkám, aby mohly na závody, protože jejich rodičovstvo je též finančně nějako vyčerpáno… 

Buggyra
Buggyra 14.03.2025, 13:44:32 xxx.xxx.198.226

To jste už psala. Ale GD je také politika. Ta ideologie také existuje, s GD se asi překrývá, ale green deal nazvala EU prostě směřování, soubor opatření, rámcový cíl. Ideologie se s tím prolíná, ale nepřekrývá, většina těch cílů je ryze praktická a řeší různé aktuálně skutečně palčivé problémy.

I když okamžitě zrušíme green deal, stejně budeme muset vyřešit energetickou soběstačnost, potravinovou soběstačnost, snižování nákladů na bydlení, zádrž vody v krajině, hospodárnost využívání přírodních zdrojů, atd.

Buggyra
Buggyra 14.03.2025, 13:34:59 xxx.xxx.198.226

No, včera u nás byl veterinář, a stejně jako řádka jich před ním si chválil “vaši koně jsou vždycky tak hodní, vy je máte vychované” - a to teď máme dva nové, jeden je u nás dva měsíce, druhý je u nás měsíc, ale prostě jsou to hodní koně, jako sami od sebe, jsou úžasní 🙂

Buggyra
Buggyra 14.03.2025, 13:29:10 xxx.xxx.198.226

Tak to děláte podle mého úplně správně, tj. dokud je to nevinné kočkování, tak ho necháte, a jak to přeroste únosnou míru (která může být u každého jedince jiná, na to se kočka také musí psychicky připravit), tak mu hru zarazíte. Ať už Rumouš nebo Vy 🙂 

To je asi nejvíc vysvětlující postup pro to zvíře 🙂

Jestli byl ten kocour takový od malička, tak to může být prostě taková povaha. Můj Kocour vyrůstal jen se mnou od malinkého koťátečka, takže mu nedělalo potíže se přizpůsobit a svou povahou kopíruje vývoj s úzké spolupráci se mnou. Ale Váš kocour vyrůstal nevímejak a jeho povahu utvářelo nevímeco, to se pak těžko přeučuje, resp. naturel, temperament nepřeučíte. A když je to kocour nedomácí, resp. napůldomácí, tak máte na jeho výchovu jen poloviční vliv. Bohužel hra se nedá moc trénovat na povel, protože zvíře si hraje prostě jen někdy, a aby výchova v takové situaci měla vliv, musela byste být u většiny jeho her, což je asi bez šance 🙂

Buggyra
Buggyra 14.03.2025, 10:57:54 xxx.xxx.198.226

Skrýt jediné diskusní vlákno nemůžete, lze pouze odfiltrovat celou kategorii. Já jsem takhle měla dlouho vybrané všechny kategorie kromě včel, protože se na včelách věčně hádali a zakládali k tomu milion témat, ale vždycky se mi to po čase vypnulo, ten filtr, a zase se načetly ty kategorie všechny, tak teď už to neřeším, dokud se zase nezačnou hádat 😀

Buggyra
Buggyra 14.03.2025, 08:32:33 xxx.xxx.198.226

Co takhle rozbor moči, to vám nenavrhli? Mě by asi zajímal…

Buggyra
Buggyra 14.03.2025, 07:02:16 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.03.2025, 17:19:03

Já to nechtěla na rovnou psát, ale mluvíte mi z duše 🙂 To je přesně ono.

Buggyra
Buggyra 14.03.2025, 06:57:07 xxx.xxx.198.226

GD se samozřejmě předělává a bude předělávat jako jakákoli jiná legislativa - a je to dobře, protože současné cíle jsou samozřejmě nereálné. Ale divila bych se, kdyby se té politiky jako cíle Evropa vzdala. Ono to nakonec ani nejde, směřovat k nižší spotřebě prostě musíme, kdyby nic jiného, tak z ekonomických důvodů. Třeba se to jen nazve jinak, aby lidi měli pocit, že jde o něco jiného 🙂

Buggyra
Buggyra 14.03.2025, 06:44:47 xxx.xxx.198.226

To je přeci vždycky nelegální 🙂

Tak ne, že by to nechtěl/a psát veřejně zrovna kvůli tomu, že je to nelegální, ale spíš kvůli tomu, aby to tady autority jakože nenašly a ten server nestoply. Jako by autority neměly úplně jiné mechanismy, jak takové věci potírat.

Buggyra
Buggyra 13.03.2025, 16:37:30 xxx.xxx.198.226

Já se nechávám rovnat pravidelně, a to mi dohromady nic není 😀 vy běhejte klidně po lese, ale já raději budu svoje pohybové problémy preventovat.