Aktuálně: 2 663 inzerátů263 479 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 24.02.2025, 10:15:02 xxx.xxx.198.226

Jak to tak pozoruju, asi taky pouvažuju o očkování. A že je čas na encefalitidu, možná to zvážím.. Prý očko na ence jaksi nějak pomáhá i vůči jiným věcem přenášeným těmi krevsajícími potvorami, nevím mechanismus, ale prý to funguje nějak šířeji. Tak snad mě to nezabije a posílí 🙂

Buggyra
Buggyra 24.02.2025, 08:30:15 xxx.xxx.198.226

Bobčo, to muselo dát práce, ta taška. Je to teda úžasné, ale titěrná makačka s těmi pásečky na sešívání do plochy. Já jsem také za “bez pásku”, přesně taky ta přeska mi tam prostě nějak nesedí, je mi taková humpolácká na to, asi by se mi tam líbila nějaká decentnější 🙂

U nás se teď také delší dobu chystá nepršet, včera snad dopoledne spadla nějaká mlha, ale na vodě u koní to poznat nebylo… Naštěstí jak taje na střechách sníh, tak je vody celkem dost, tak týden bychom mohli vydržet. A pak jsou zakopané nádrže. Těším se, že letos budou mít koně snad větší spotřebu, a bude se v nádržích víc točit voda… ale stejnak uvažuji, že místo té tisícilitrové na kolečkách pořídím šestisetlitrovou a vyměním je. Ta tisícovka pak může stát pod jedním okapem, kde by se mi líbila, a taky sbírat vodu. A s tou šestistovkou se pro vodu na chatičku bude jezdit přece jen líp. V zimě musíme tak jako tak vozit z paneláku, protože na chatičce není teplá voda, ale letos snad zapojím na chatičce znovu elektriku a příští rok bude i ta teplá voda z bojleru v zimě. Snad nám tam v mrazech nepopraskají trubky - nemusely by, když bude denně odběr…

V pátek k večeru jsem cítila, že nějaké drobné nachlazení by se mohlo objevit, tak jsem zvolila na sobotu klidový režim. Jela jsem sice k chlapovi, ale jen jsme dokončili nastupovací schůdky na koně, které mi stloukl a poslepoval. A pak jsem si zašívala v ruce mnoho dvoje punčochy a dvě sukně, nemůžu se dokopat k tomu, najít dost času, abych vytáhla mašinu, tak jsem se do toho pustila holt růčo. A šup, hned je to opravené a už dneska sukni, kterou jsem kolik měsíců na sobě neměla, mám v práci. Lenora je hrozná věc 😀 Tak navnazena úspěchem asi budu pokračovat. Trhla jsem si podšívku u kabátu, tak občas strčím ruku do rukávu pod podšívkou a divím se, že ji na konci rukávu nemůžu vystrčit ven, tak to mě taky čeká 😀 No a klasika asi pět svetrů a mikin rozpáraných v podpaží… Objevila jsem také jednu rozpletenou část na svetru od babičky, asi posledním, co mi zbyl, tak jsem to zašněrovala nití, aby se to dál nerozplétalo, snad jsem to nějak dobře podchytila a holt to místo vypadá divně, ale lidi si budou muset zvyknout. Je to beztak vidět jen zezadu…

V neděli jsem chtěla vsednout na kůň, ale pořád jsem nebyla v cajku, tak jsem to šla odpoledne jen obstarat a vzala hříbata na vodítko projít po výběhu. Naštěstí už nefoukalo, tak mi krk moc neofouknul, tak se ta uzlina moc nezvětšila. Celý víkend jsem se prolévala bylinkovým čajem, snad to pomohlo 🙂

Dneska mi bylo od rána fajn, ale nesmím to zakřiknout, odpoledne budu postávat ve výběhu s dětmi a večer jóga, zítra mi přijde holčička, která min. týden nechodila, takže zase postávání ve výběhu, ale ve středu a ve čtvrtek mám odpoledne pohov, tak to zase odfouknu 🙂

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 14:41:35 xxx.xxx.198.226

Mno jo, lidi do práce už nebudou jezdit autem, fabriky si buď zařídí vlastní dopravu a nebo budou jezdit lidi sockou. Zvýší se firemní příspěvky na dopravu a nebo firmy zkrachují. Začne se více pracovat na homeoffice v profesích, kde to jde. Předpokládám, že zemědělská výroba též přesedlá na elektřinu, zároveň to jako strategické odvětví zřejmě bude oblast, kde se ropa bude využívat nejdéle, spolu třeba s těmi záchrannými složkami. No a pak se dá jezdit na dřevoplyn, bioplyn, vodík, alternativ je celkem dost, není jen elektřina.

Samozřejmě že budou revoluce a věšení lidí na kandelábry. To se tak nějak rozumí samo sebou. Ty probíhají nakonec neustále a z daleko malichernějších důvodů. No ale tak třeba se tyhle věšení vyhnou Evropě, uvidíme, jak se k tomu chlapci postaví 🙂

Ale tak když je ropy dost, tak nás to nemusí trápit. Mě teda nemusí ani jestli není 🙂
https://energetika.tzb-info.cz/9959-jak-dlouho-nam-jeste-vydrzi-ropa

…linka digitální měna a nepodmíněný příjem doplněný o nucené nasazení na státním.
Tomuhle nerozumím - co má digiměna společného s ropou? A nepodmíněný příjem je ten který? Nucené nasazení na státním snad rozumím…

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 13:04:59 xxx.xxx.198.226

Poradil mi někdo, asi Fikovnice, vysoké dávky céčka. Jakože třeba gram dvakrát denně. Krátkodobě, no… Ale docela mi pomohlo. Já jsem teda posera, takže toho nebrala tolik, ale mám za to, že to efekt mělo.

Před Vánocemi mě skolila nějaká viroza tak, že jsem pár dní zůstala opravdu z práce doma (= to už jako skoro umírám). A doléčila jsem to vlastně až o Vánocích o dovolené… Hlavně pořádně doléčit!

Brzké uzdravení 🌷

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 12:44:49 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 21.02.2025, 12:12:10

V klidu, asi neuvidíte. Nejspíš se toho nedožijeme 🙂

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 12:44:01 xxx.xxx.198.226

Vždyť povídám, že nemůžeme udržet současnou životní úroveň. Mobilita klesne, zvýší se důležitost lokálních zdrojů všeho. Jednoduše se nebude tolik cestovat, vyřízeno. Nepůjde to. Leda vlakem nebo nějakým spojem jednou denně, jako bývalo (žádný spoj Praha-Liberec každou hodinu 24/7. Bude spoj jednou denně tam a jednou denně zpět). Dovozové zboží bude opět luxus. Auta budou třeba více sdílená, nebude mít každá rodina v garáži nebo na parkovišti dvě. Nabíječky budou pod proudem jen když povane vítr nebo bude svítit, smůla.

Ne proto, že Green Deal.

Ale proto, že ta ropa dojde. Jakože vážně, nebude. Za našeho života možná ne (ale její cena poletí vzhůru), ale za života další generace celkem jistě.

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 11:29:40 xxx.xxx.198.226

Nepotřebujeme udržet - a neudržíme - současnou životní úroveň. A technologií máme dost. Jen se nechce 🙂 Ale ono se začne chtít, dřív nebo později. Jen aby nebylo zrovna pozdě.

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 11:26:57 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele veverka z 21.02.2025, 10:44:40

Snadná pomoc, postavíte babi pořádný plot, aby pes nezdrhal.

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 11:19:44 xxx.xxx.198.226

Nedávno tady ve vsi zaznělo, že už i k nám, skorem na hranice s východním Německem, zajíždí Rohlík. A lidi ze vsi to lajkovali jak šílení, zazněly komentáře jako “konečně” a “hurá”. Tak jsem se podívala na nabídku. Záměrně jsem začala rubrikou “zachraň jídlo” a “cenové trháky” nebo tak něco. Očekávala jsem zboží ve slevách. Tak to jsem se ovšem nedočkala. Ve slevě sýr na gril v marinádě za 750 za kilo. Asi je k němu přibalený zlatý prstýnek. Teď jsem se teda koukla na nabídku běžného zboží, a tam už jsou ceny tedy realističtější, o chlup lepší, než tady u nás v minisámoškách. Tak asi s dovozem domů to dává smysl. Já už kupuji jen potraviny v akcích, tak je na mě rohlík drahý a budu si jídlo dál vozit sama…

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 09:38:41 xxx.xxx.198.226

Paní Norrisová je hnědka, ostatní nositelky jsou bílé, hnědé vajco bylo jen jedno 🙂 Leda by ta ostatní zbledla závistí.

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 09:30:21 xxx.xxx.198.226

Včera uprostřed mrazů 11 vajec od 13 nositelek. Musím je tedy přepočítat, jestli nějaká nechybí, vlastně už pár týdnů jsem je nepočítala 😀 Většinou bývá kolem 9 vajec, což je pro mě vynikající výsledek.

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 09:25:28 xxx.xxx.198.226

Je třeba lidstvo zachraňovat?

Ne lidstvo, vaše děti a praděti. Mně je to jedno, já žádné nemám 🙂
Vy ty podrobnosti o GD zjevně neznáte, nosnou myšlenkou je, abychom žádnou ropu nepotřebovali, ani lodičkovou ani trubkovou. A tak dále a tak podobně.

pak lituju všechny, kteří tomu, bez stínu pochyb, uvěřili. 

Máte litovat úplně všechy Evropany (a obyvatele dalších zemí, třeba Číny) plošně, protože ať už tomu uvěřili nebo ne, platit to budou 😉

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 07:58:12 xxx.xxx.198.226

Budem řešit až jestli to nastane. Na jeteli moc nepaseme, poslední dobou necháváme trávu ve výbězích narůst na vysoko, takže jetel spíš ustupuje. Nakonec koně s bílýma nohama máme, zatím bez problému.

Včera 🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 07:53:44 xxx.xxx.198.226

Green Deal
Kdo byste v průzkumu zaškrtnul, že jste podrobně obeznámeni s GreenDealem?

Podcast Chyba systému: Nezachraňujeme planetu, ale lidstvo. A je jedno, jestli je to pravicové, nebo liberální, vyzývá Miko
https://www.youtube.com/watch?v=ZYQeW2ABiK8

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 07:13:58 xxx.xxx.198.226

Ad Směrnice o energetické náročnosti budov:

A to v praxi znamená, že nebude možno ji pronajímat, prodávat, darovat ani dědit.
A to prosím jak jako zaříděj, aby se nedala dědit?  To jako upřou dědicovi dědictví a nebo neukončí dědické řízení, dokud nebude dům opravený? To asi nevíme.

Co se “bezprecedentního” zásahu týče, tak to vůbec není pravda. Ekopoplatek na auta je naprosto identická záležitost, a jak se pěkně ujal 🙂

Jinak je to horká novinka z roku 2010…
https://eur-lex.europa.eu/CS/legal-content/summary/energy-performance-of-buildings.html?fromSummary=24
Přepracovaná v roce 2024
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=celex:32024L1275

Buggyra
Buggyra 21.02.2025, 06:42:11 xxx.xxx.198.226

Tak ať nejsme jen za škarohlídy ohledně docházek ke koním, napsala mi paní:

"Dobrý den. Zaujala mě Vaše nabídka na FB ohledně vstupu nových členů do Vašeho oddílu. Rádi bychom se se synem (7let) přišli podívat a zjistit více info. Já spíše pro kontakt s koňmi ze země, syn by mohl i zkusit jízdu. Díky za víc informací. …"

Včera jsem jí volala, byla moc milá, tak uvidíme, až se trochu zkonsolidují (prý po jarních prázdninách), tak dorazí 🙂

Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 15:25:06 xxx.xxx.198.226

Tak horší by bylo, kdyby drahá polovina pojala podezření a začala té paní věřit…

To  u nás (asi?) nehrozí, on ví, že na to fakt nemám čas 😀 a příležitost, no… Tu hlavně asi. A kterej jinej potrhlej by se mnou lozil ke koním, no ni? 😀

Buggyra evidentně není ten typ, co si něco takového pořídí domů

Tak což o to, já se svým zoufalým radarem na povahy lidí toho měla pořízenýho “domů” už hoodně, i takový týpek se tam našel (ne jeden) 😀 Ale tenhle, když to na té ulici viděl a slyšel, tak se lámal tiše na tom chodníku, a když jsem na něj ukázala, ať se paní klidně optá jeho, tak chudák ani zadušenej nemohl mluvit 😂 My se pak svíjeli po chodníku oba než za náma zaklaply dveře domu, kde jsme se mohli řehtat nepokrytě nahlas!

Ale jako jo, takovéhle podezření může kdokoli z nás dostat kdykoli, to je život - ale že bych běhala po ženskejch ve vsi a soukala z nich, jestli mi některá nezanáší s manželem 🤣 To by mě asi v životě nenapadlo! Ale fakt je, že když to paní na mě vybalila, tak mi to ani nepřišlo trapný - jen prostě hrozně legrační 😄

Buggyra
Buggyra 20.02.2025, 15:18:05 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.02.2025, 13:49:45

Hej, ale to je fakt, on se mi děsně tlemil (my se teda tlemili spolu), že ho podvádím a že jsem takováhle divoženka, a že to se teda bude muset posnažit, abych neměla potřebu chodit za jinejma (áááá, pomoooc), no a tak, asi si to taky ještě užiju 😂

Nojo, Dudínek! Nějakej takovej! To je fákt 😄