Stop fight: Může mi někdo vysvětlit proč chovají ty největší psy lidi kteří jsou snad nesvéprávní? Poslední dobou se množí dost kruté případy. To to ani nějak zvlášt nesleduju a řve to ze všech stran, u sousedů pokousali 39 letého muže při sportování, ten zemřel. A u nás ve městě předevčírem paní venčila svého pejska a toho ji zabil před jejíma očima další velký pes. V Karlových Varech zakousli také fenku a poté napadli i muže. Toto všechno je za 14 dnů a určitě to není všechno.V Británii už zakázaly chov plemene American Bully XL.
A majitelé bojových plemen se tváří jako by se jich to netýkalo. A je jedno jestli to je nevhodnou výchovu nebo vlohy některých plemen. Je potřeba s tímto něco dělat. Každé rizikové plemeno by mělo být evidováno a možnost koupě mít jenom člověk co předtím choval jiné psy a získal zkušenosti protože mi příjde že v 80% si rotvíky a jim podobné pořizují ti nejvypláchlejší lidi bez mozku co se jim nevěnují ani nemají podmínky.
předem se omlouvám za román, ale někde se z toho holt vypsat musím…. číst to samo domo nemusíte…
Nemám, nikdy jsem neměla a ani nikdy nebudu mít psa typu bull. Jó pokud se bavíme o bojovém plemeni, tak to je jiná… bojovou čubu jsem měla kříženku BSP a bernardýna a i kavkazačka vyrostla v bojové plémě a na rozdíl od bull plemen, která jsou označována jako bojová, ale povětšinou nemají problém s lidmi, ale se psy, tak moje čubiny měly/mají problém se všemi, svět vidí černobíle… moji lidi můžou všechno, cizí nic. Obě psice přes 70 cenťáků v kohoutku a skorem 60 kilíček živé velmi radikální a odhodlané váhy, která přejde do bojového módu okamžitě, když někdo naruší jejich teritorium ( teritoriem se stává i místo pod stromem, kam si sednu a odložím si batoh) no a která přejde do bojového módu bez varování teď hned, jakmile něco vyhodnotí jako nebezpečí pro paničku… což může být bohužel i sebevražedný jókšír. …
Jsem ráda, když mám vedle sebe “bojového” psa, o kterém vím, že mě nedá a že k tomu má nejen fyzické, ale i psychické předpoklady. Když se mě někdo zeptá, jestli se nebojím chodit za šera a nebo za tmy opuštěným místy, že mě někdo přepadne, tak jsem odpovídala, že bojím, protože nevím, co bych udělala s mrtvolou útočníka … teda on by ho pes asi úplně nezabil, ale než mít popotahovačky, tak bych ho musela dorazit…ale teď vážně…jsem člověk, který se za sebe neumí prát, jsem přesně ten člověk, o kterém by se dalo říct, že jsem tak hodná, až jsem blbá a moc slušná a mám pocit, že toho lidi zneužívají, velkým radikálním a nebezpečným psem si nekompenzuji nějaký svůj mindrák, ale za prvé se doma a samozřejmě i venku, pokud mám psa sebou, cítím v naprostém bezpečí a i když je to čistě subjektivní pocit, neboť každý pes je zlikvidovatelný, tak je to super pocit. A za druhé další velký a ten hlavní benefit pro mě je, že když vím, že se můj pes vždycky postaví za mě s heslem.. nepřítele se nebojíme, na přesilu nehleďme… tak se za sebe umím prát i já sama a nejen za sebe, ale i za ostatní.
Nechci tady zlehčovat nebezpečí, které představují bull plemena, o kterých je tady řeč. Člověk by si měl být vždy vědom toho, pokud je majitelem krvelačné bestie a samozřejmě mít psa zabezpečeného tak, aby bylo okolí v bezpečí… bohužel je pravda, že jsme prostě lidi a tak se nějaké procento debulů najde všude i mezi pejskaři, jsem ale přesvědčená, že těch je menšina… bohužel o téhle menšině je nejvíc slyšet, je nejvíc vidět. Lidi chtějí číst zprávy o tom, jak krvežíznivý pes zaútočil na rodinku.. tátovi urval nohu, mámě ruku, dítěti ukousl palici a sežral jejich dvě čivavy, aby mohli diskutovat o zákazu toho či onoho psa a třeba potom i všech psů “lidi v noci vystřelí pesany na Mars”….nikoho nezajímá, že nějaký piťák šel spořádaně s páníčkem na procházku, pak se vrátili domů a cestou se jim nic zvláštního nestalo. Bohužel ta menšina kazí pověst té slušné a zodpovědné .
Nechci, aby mi někdo zakázal mít nebezpečného psa, protože žiju v nebezpečném světě… ve světě, který se z mého pohledu zbláznil a řítí se někam do zadele a ten pes je pro mě v tomto světě jistota, pevný bod, o který se mohu opřít. Nechci skládat nějakou zkoušku, že svýho psa ovládám… mladou, hodnou, andělskou, umíněnou a trucovitou pyrenejku Ginu by mi určitě odebrali….nechci, aby na slušné pejskaře navalili další povinnosti. Chci, aby byli podstatně přísněji trestání ignoranti a aby to byly pálky, aby jim psi byli odebráni, aby platili jak mourovatí, případně, aby je zavřeli až zčernají, ale v našem státě by snad pes musel roztrhat celou mateřskou školku i s paní učitelkou a to ta školka by musela být provozována pro děti poslanců, soudců a ministrů… pak snad, možná.
Prosím, zkuste pochopit, že pro některé lidi není pes jako pes, že někteří lidé potřebují mít psa Baskervillského, ne proto, aby s ním machrovali, ohrožovali, strašili, ale prostě proto, že je takový pes v dnešním světě udržuje v psychické pohodě, aby je život nepřeválcoval.