Kilian:…děkuju….s tím záměrem jsem z redakce Psích sportů byla oslovena….nejlepší byl nadpis rozhovoru “MOTÝL mezi ovčáky a maliňáky” ten mně fakt dostal….
MOTÝL mezi ovčáky a maliňáky
No ale je to svatá pravda pravdoucí…když dáváte fotku, jak Keliš stojí na bedně a vedle něj pracovní plemena, tak to vždycky ukazuju i kolegům v práci.
Vždycky si říkám, jak já bych dorazila někam na soutěž se svým ovčounem, oba bychom se následně dost nasmáli, když bychom viděli soupeře “motýla” a pak ty kyselý ksichty až by nás ten srandovní bílý “gaučáček” vyklepnul na tři doby….🤣. Jako já osobně bych to brala jako potupu…a je jedno, že bych vám s úsměvem gratulovala, jakýho máte šikulu a jak to UMÍTE, ale v hlouby duše by tam ta potupa byla…😄
Si kolikrát říkám, že je dobře, že mám tu svojí bílou pasteveckou Kanimůru, my se jen tak potutelně usmíváme, když jí čtu, jakýže jsou tady šikovní pejsci a co všechno dokážou na povel…teda Gina taky na povel poslechne, když se sejde správná konstalace hvězd, rosný bod s jejím chtěním….jako když řeknu SEDNI a ona si zrovna chtěla dřepnout, tak to klapne a vypadá to naprosto úžasně. No většinou to neklapne, takže buď udělá něco jinýho, třeba lehne si a můj koment? “a nebo tak” a nebo to naprosto ignoruje a co udělám já? Budu vyskakovat jako čertík z krabičky, že ten pes doprčic VÍ, co je sedni, umí to, tak proč si nedřepne?…nee…já řeknu “a nebo ne”….kolikrát ze mě vypadne povel tak nějak automaticky, ani z provedením nepočítám,neboť mám i psa, který na povely reaguje a Gina poslechne, tak to je ale překvapení…to potom říkám “héj, ty jsi si sedla? Ty jsi si sedla na povel? Kdo jsi a co jsi udělala s mojí Ginou?” a volám na kluky doma “hele, viděli jste to…já jí řekla, ať si sedne a ona si fááákt sedla”
Jo a to je přesně to, co mi vyhovuje, jinak bych to ani nechtěla a já o to víc fandím ostatním a jsem pyšná na zdejší mistry světa omeleta a na šampiony krásy…ale nejen na ně, jsem pyšná i na dílčí domácí úspěchy a dmu se pýchou, když se nám tady narodí štěňátka…samozřejmě ta nejroztomilejší na světě, po té nej mamině….
Takže říkám…"hele Ginuško, Kelíšek zase vyhrál…a ovčouni zůstali až za ním" a Gina říká “jo super…vůbec nevim, kdo je to Kelíšek, ale když máš takovou radost, tak mi můžeš dát pusu a piškot”