Aktuálně: 2 442 inzerátů • 292 651 diskuzních příspěvků • 21 424 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 20.09.2026, 07:31:12 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.09.2026, 22:44:47

No tak já torzi řeším resp. se bojím… nebo když to řeknu blbě, tak o Ginu strach nemám, ale Máťa je berňák a přijde mi, že tam se torze vyskytuje častěji … a to on taky dělá stojky, kotrmelce, převaluje se pře záda…a samozřejmě nej sranda je honička s Árčím v obýváku… hop na gauč, hop z gauče…

⋮
Sardullah
Sardullah 19.09.2026, 14:42:09 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 19.09.2026, 07:54:43

No já upřímně po krmení taky ne…ale tak říká se, že po jídle bx měli být psy v klidu, tak se to snažím dodržovat, ale teda ne vždycky se zadaří, nejvíc elánu máme hned po večeři…

⋮
Sardullah
Sardullah 19.09.2026, 07:04:40 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 18.09.2026, 22:57:46

To ani nebudu komentovat… to jsme řešily zkraje, když se u nás Árčí počůral než se vstávalo…. tak říkám dceři “ Prosím tě, jak si Árčí říká, když chce ven.”, tak prej sedí a kouká na tebe… “No tak to vymyslel fakt dobrej způsob, když člověk spí, tak není nic účinnějšího než zírat”…. a tak jí říkám, že zírá furt, že by mohl jít do soutěže Kdo vydrží druhému déle zírat do očí.. určo by vyhrál a dcera mi říká, že když chce ven, tak kouká jinak. Pes je u nás 9 měsíců a ještě se mi to nepovedlo rozklíčovat.

Nicméně večer má smůlu, protože je vyvenčenej a žádný hraní nebude, protože by hned přiběhl Máťa a já fak nechci, aby po večeři dělal s Árčím nějaký bejkárny … torze je pro mě velkej strašák.

⋮
Sardullah
Sardullah 18.09.2026, 14:06:25 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 18.09.2026, 12:58:45

No jo no, štěndo, některý věci jsou prostě podezřelý…😁

⋮
Sardullah
Sardullah 18.09.2026, 12:33:32 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 18.09.2026, 08:39:46

Na mě takhle každej večer zírá dcery lapina…a já vždycky říkám “Árčí , zruš zírací režim, prosím.” …fakt taky nevím co chce…je po papání, vyvenčenej a když mu řeknu “Tak pojď si lehnout k babí, já tě pomazlím.” tak nejde a dál zírá 😴.

⋮
Sardullah
Sardullah 18.09.2026, 12:29:00 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 18.09.2026, 12:09:52

Tý brďo…mi přijde, že nám princezna už dost povyrostla…je to možný?

⋮
Sardullah
Sardullah 18.09.2026, 06:27:27 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 17.09.2026, 19:28:33

Idorku, v mých očích si byl hrdina a bojovník… 🩶🩶🩶

⋮
Sardullah
Sardullah 17.09.2026, 18:04:35 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.09.2026, 12:30:53

Já za to nemůžu, že na mě na FB vyskakujou takový bejkárny 🤪

⋮
Sardullah
Sardullah 17.09.2026, 18:02:58 xxx.xxx.18.169

No, pokud se nepletu, tak bílá barva u boxera není standard… dřív se utrácelo resp. mělo utratit, dnes dostane bílé štěně PP, je prodáno jako nestandard, ale samozřejmě takový pes/ fena nebudou chovní ..

No nejsem genetik, ale myslím, že ta bílá barva u boxerů může nést zvýšené riziko hluchoty oproti standardnímu zbarvení a množit na takové feně? 
Aneb zodpovědný přístup bez PP “chovatelů” v praxi…

⋮
Sardullah
Sardullah 17.09.2026, 07:52:27 xxx.xxx.221.235

Já mám zase pocit, že rozdíl je jeden pes a nebo dva.

Já teď mám třetího a je to děs… teda zrovna při tom venčení. A teda ne proto, že by byli 3 a já mám jen dvě ruce… běžně svoje psy vedu jednou rukou popř. jednoho mám v ruce a druhej jde na flexině, kterou mám pověšenou na sobě. Problém je, že jsem Árčíka nevychovávala od štěněte a tak se jako malej nenaučil, kde je jeho místo… takže se neuvěřitelně plete, kříží mým psům cestu… ještě to jde, pokud se šlape u nohy, jak dám ale na vodítkách fríčko, tak to je konečná a jsme zamotaný.

Ono by se to asi dalo nacvičit, ale vzhledem k tomu, že lapiňáka nemám na trvalo a tak se mi do toho nechce.

Ale prostě myslím, že kdyby s námi ťapkal od štěnda, každej den, tak by to bylo na pohodu.

⋮
Sardullah
Sardullah 16.09.2026, 21:01:39 xxx.xxx.221.235

Já si tak říkám, že všechni psi…  Ginu nepočítám, to je princezna a ne pes a ta aportovat nebude… co jsem měla, tak byli nadprůměrně inteligentní, když je takový kynologický neumětel jako já naučil, že hodím aport, pes vyrazí po povelu, sebere, přijde, předsedne a na povel odevzdá… a teda musím říct, že jedinej, koho to bavilo byl berber Jack… co se týče nějaké přesnosti provedení a teda hlavně rychlosti byl nejlepší afgán… teda v obýváku a za piškot.

⋮
Sardullah
Sardullah 16.09.2026, 18:17:11 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 16.09.2026, 18:09:34

No tak to je hodně velký dilema…🙄😇

⋮
Sardullah
Sardullah 16.09.2026, 17:34:15 xxx.xxx.189.104

Já rozklikla vlákno až teď, vlastně kvůlivá tomu, jak zní název diskuze a že teda já aporty neučím, pokud štěněti není zhůry dáno a hozenou hračku nepřinese, tak to neřeším…

No a teď teda koukám, že nejde o přinášení, ale o přesunutí ….jako nechci do toho kecat, ale možná by se to mělo přejmenovat na Jessynku, stejně jako tady bylo vlákno o Pinďovi 😉

A když to jinak tak čtu, tak koukám, že situace u tebe je tak trochu podobná té mojí…psy máme s manželem celou dobu, co jsme spolu…člověk by řekl, že třeba alespoň něco pochytil, resp. že jsem do něj našťouchala alespoň trochu moudra v tom, že pes neumí česky, že mu musí sdělovat věci srozumitelně a ne předpokládat, že si pes domyslí, co se po něm chce. A stejně, když mu řeknu, že mu pes nerozumí, tak manžel odpoví “Rozumí…”

No moc dobře si pamatuju na malou Ginu, která je samozřejmě jiná, než normální pes a tak moje častá odpověď na manželovo dotazy proč je něco tak nebo onak zněla “to víš, je to pastevec”…a když byly Gině asi 4 měsíce (tedy už 2 měsíce žila v naší domácnosti), tak manžel říká “Hele, neměla by alespoň slyšet na jméno…a nechci slyšet, že je to pastevec.” a já mu říkám “Ona na jméno slyší, jen na tebe prostě teď dlabe…”

Možná by tohle měl tvůj manžel a máti zažít…"Gino, ke mně!!!"…nic…"Ginuškóó, honéém k mamince (víc nadšeně a povzbudivě to nejde)" a Gina teda zvedne hlavu a řekne “A proč?”…"No protože jsem to řekla, protože musíme trénovat přivolání a já potřebuju, abys přišla, abych tě mohla pochválit, abys věděla, že jsi to udělala dobře." a Gina řekne “No tak promiň, to není důvod…” a odejde si kousat klacík…

EDIT: ten klacík na videu samozřejmě není klacík, ale maliník, který Gina vytrhla…jojo, Gina zahradnice aneb …šel zahradník do zahrady s motykou…s motykou, vykopal tam rozmarýnu velikou…velikou…a Gina teda ani tu motyku nepotřebovala…

⋮
Sardullah
Sardullah 16.09.2026, 16:54:06 xxx.xxx.189.104

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-fenku-mlatili-do-hlavy-rycem-a-pak-ji-pohrbili-zaziva-podminky-staci-zamitl-nejvyssi-soud-tejcovu-stiznost-40597920#source=hp&seq_no=2&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=abtest318_asistent_tt_varB

No tak jasně…podmínka stačí…vždyť se vlastně nic nestalo…😠

⋮
Sardullah
Sardullah 16.09.2026, 10:45:38 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 15.09.2026, 19:14:05

No a Gina taky chodí na špagátku… jako si říkám, že už v těch 6ti letech to přivolání i má. Ne že by se přetrhla, ale začne se loudat mým směrem. Že i na povel “čekej” počká. Ale třeba 3x do roka prostě neposlechne a jde dokud nenapne stopku a pak se ještě drze otočí “Co jéé? Ty nejdeš za mnou nebo kde to vázne?” A nejsem naivní, mám krasavici inteligentní, která moc dobře VÍ, že je na špagátu, kdyby nebyla, tak se obávám, že by si zvětšila rádius pohybu dle svého uvážení “Copak je to tam na obzoru za podezřelé křovíčko…?… Gino, počkej..!!´ …”Já počkám až na konci..” A ona opravdu počká nebo když za ní běžím s jazykem na vestě, tak jí potkám, jak se ke mně vrací… ale tak tohle už jsem zažila, to fakt nechci… prostě nemáš 100% přivolání, tak nemáš na volno bez jištění vo dělat… a těch 20 metrů šňůry je na pohodu.

Vlastně nej vopruz je to smotat, když už jdeme dom a šoupnout do batohu, obzvlášť pokud bylo mokro a protáhly jsme šňůru bahnem…

⋮
Sardullah
Sardullah 16.09.2026, 10:31:32 xxx.xxx.18.169

Tý brďo holky, to ten čas letí… všem oslavencům přeju hlavně hóóóódně zdravíčka…❤️❤️❤️❤️.

Máťovi bude v listopadu 5 let 😵‍💫… vždyť to nedávno bylo štěndo a je furt, jen trošku větší…