Aktuálně: 2 442 inzerátů • 292 651 diskuzních příspěvků • 21 424 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 25.08.2026, 17:38:29 xxx.xxx.189.104

Holky, nezlobte, nebuďte zbytečně kousavý…😘 Přeci nejsme žádné bosorky. 

Prostě tohle vlákno někdo vyhrabal a tím, jak se vždycky někdo chytí, tak se posouvá nahoru. A lidi si toho prostě nevšimnou.

⋮
Sardullah
Sardullah 25.08.2026, 17:33:32 xxx.xxx.189.104

Sarah01 ..ach jo, to je furt něco.

Tak držím palečky, ať je to co nejmenší problém…🍀

⋮
Sardullah
Sardullah 25.08.2026, 17:20:11 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 25.08.2026, 16:53:54

V poho…já na to taky chvíli čučela jak tele na nový vrata, ty velký kozy mě trkly dřív…pružina resp. péro mi došlo až za dýl…😉

A jsem teda ráda, že nejsem sama, kdo to nepochopil na první kouknutí 🙃.

⋮
Sardullah
Sardullah 25.08.2026, 12:27:21 xxx.xxx.189.104

Nabídka je z roku 2018…

Myslím, že by bylo možná fajn tohle vlákno uzamknout…

⋮
Sardullah
Sardullah 25.08.2026, 11:18:17 xxx.xxx.189.104

Jé, já si pamatuju, když jsem byla na tetování já…nemůžu říct, že to bolelo, mám tetování nad zadelí a na jednom “bůčku” mě to štípalo, ale…od určitýho věku, když se mi cokoliv stane, byť maličkost, třeba se trochu fiknu nožem nebo bolestivěji uhodím, tak tělo jde do stresu, klesne mi tlak a začne se mi dělat bílo před očima. Doma už si automaticky lehám na zem a čekám, až to rozdejchám, případně volám na chlapy, ať mi přinesou náplast.…No a stalo se mi to i při tom tetování…seděla jsem obkročmo na židli a jak se mi začala dělat bílá mlha před očima, tak jsem si položila hlavu na opěradlo židle…tatér říkal, že jsem to tím zazdila úplně…musela jsem si chvíli lehnout, nohy nahoru …

Ale tak až na to, že jsem tam sebou málem sekla😂, tak to bylo na pohodindu.

⋮
Sardullah
Sardullah 25.08.2026, 10:43:52 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 24.08.2026, 20:39:40

Upřímnou soustrast, je mi to moc líto 😢

⋮
Sardullah
Sardullah 25.08.2026, 10:40:15 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 25.08.2026, 09:16:05

Já berberům běžně dávala do jídla hydrolyzovaný kolagen, když byli v seniorském věku, tak taky alavis triple blend pro koně, vycházelo to levněji, než varianta pro psy.

Současní psy zatím nedostávají nic…Gině je 6 let, Máťovi 4 roky. Defakto nějakou “prevenci” řešíme spíš zkrmováním chrupavek.

Jen si tak teď teoreticky říkám…pokud už má pes chrupavky nějakým způsobem poškozené, opotřebované stářím, tak si myslím, že už mu žádný doplněk stravy nepomůže…chrupavku to neobnoví. 

Jako hodně lidí říká, že třeba zrovna ten Alavis psu viditelně pomohl…já si říkám, že je to ale spíš tím, že obsahuje MSM a tak to ovlivňuje případnou bolest.

⋮
Sardullah
Sardullah 25.08.2026, 10:29:28 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 25.08.2026, 07:59:39

No to jsem si taky říkala, že pastevec ba neměl stíhat zahnané nepřátele, že by měl zůstat u stáda…jsem si teda alespoň doposud myslela.

Nicméně jinak asi klobouček…11 kojotů? Aneb nepřátel se nelekáme na přesilu nehledíme…

⋮
Sardullah
Sardullah 24.08.2026, 17:17:21 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.08.2026, 15:29:42

že bys nemohla mít BOC nebo jiné podobné plemeno

Pán Bůh s námi a zlý pryč….úplně mi stačí dcery lapinkoira a to má rozhodně do BOC daleko.

Ono i do nějaké cílené interakce s berňuchou se musím “nutit” a to je to klidnej pes, kterému povětšinu času stačí, že mi u všeho asistuje. Je to takovej Hujer, ale zlatíčkovatej, nej pes pro začátečníka, jakýho si umím představit.

Takže pro mě opravdu chrt a pastevec jsou ta správná volba…protože povahově jsou podobní jako já…

Vlastně, když se nad tím tak zamyslím, tak když říkám, že miluju psy a jsem pejskař tělem i duší, tak to není úplně pravda. 

Mám ráda psa, který má vlastní světanázor a nic na tom nemění fakt, že to je někdy velká zkouška mých nervů…miluju psa, co mu stačí, když mu vysvětlím, co znamená sedni a lehni a nemusím to s ním opakovat furt dokola…

Gina nejni blbá, když řeknu sedni, tak ví, co po ní chci a nesedne si proto, že zrovna nevidí k podobnému konání důvod…když ten důvod má…třeba když jsme v čekárně u veta a tam se prostě hačá nebo hajá, tak si sedne na první dobrou a to téměř za potlesku všech přítomných, protože ta ženská s tím obrovským bílým psem řekla “Ginuško, udělej hačánky, prosím…” a ten wau velkej bílej pes si sednul…takže za umělecký dojem 10 z 10…a všem ukápla dojetím slzička…ti, co mají “normální psy”, akorát ne tak vychovaný, tak říkají “Hele Punťo, jak ten velkej pejsek poslouchá a ty zlobíš”…a my s Ginou se tváříme obě nezúčastněně a naprosto suverénně, protože my dvě jsme Dream team, největší machři mezi nebem a zemí ….to je moje holka, to je můj šálek kávy…

Co na tom, že před dvěma minutama jsem jí vyložila z auta a potřebovala si ještě pro něco sáhnout a říkám Gině…"Čekej, sedni si…" a Gina “CóóÓÓ? Tak to jsem jako neslyšela, jsi se popopo, si tady budu dřepat na nějakej špinavej chodník”…"Ti říkám sedni, tě znám, já se otočím do auta, nebudu tě mít chvilku v merku a ty uvidíš psa a já budu mít leteckej den a vykloubený rameno…tvl Gino neser a sedni"…"A just ne…jak mě donutíš, se předveď, ty Coperfeelde..čekám.."…Já tě chytnu za tu zadel a prostě tě posadím…"…."No to víš že jo a teď tu o tý Červený Karkulce"…(přesně takhle bych na podobný povel, který bych nechtěla provést, reagovala já).

No a pak na sebe nasupeně koukáme a já vyhodnocuju, jestli má smysl tu fenu na férovku posadit, jestli to opravdu potřebuju a nebo jestli stačí říct “Tak si nesedej, ale chraň tě ruka páně, jak uděláš nějakou bejkárnu…” 

Tak teď se všichni pejskaři chytají za hlavu a kroutí hlavou tak, že si jí za chvíli ukroutí a upadne jim a už se nebudou moci za co chytat…

To je můj svět…sorry jako, kdyby na mně pes visel očima a sednul si hned, jak jen pomyslím na to, že dám povel, tak to je ale vážení strašná nuda.

⋮
Sardullah
Sardullah 24.08.2026, 16:47:40 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 24.08.2026, 16:10:44

No lidi tohle říkají většinou jako kompliment, ale je to ..no…takový nešťastný…

Protože tohle přesně jsme říkala, když děti začaly chodit na stejnou základku a dostala je stejná třídní jako učila manžela…a manžel říká “ona vypadá furt stejně” nebo když začaly chodit ke stejné dětské doktorce jako manžel, když byl děcko.

Jakože si myslel, že už budou dávno v důchodu, protože mladě nevypadaly, už když k nim chodil on.

Na druhou stranu měla jsem na základce tělocvikářku, takovou čupr babu…v tý době jí mohlo bejt tak 40 let…hele a ta fakt vypadá furt stejně, jako jasně, přibyly jí nějaké ty vrásky, ale jinak je fakt stejná.😲

A další příklad…k mojí dceři, když jí bylo asi 17 let se venku hlásil klučina v jejím věku, že si jí pamatuje, že spolu chodili do 3.třídy na základku a že vypadá furt stejně…no jako 17ti letá slečna člověk fakt nechce slyšet, že vypadá stejně jako ve třetí třídě na základce..

⋮
Sardullah
Sardullah 24.08.2026, 15:01:21 xxx.xxx.189.104

Tak dneska mi jedna zákaznice řekla, že jsem velmi stylová. Komentovala můj ohoz (nebo jak se teď moderně říká “outfit”), že jsem jako víla křížená s rockerkou, jakože dobrý…no tak  děkuju, protože přesně to byl záměr a jsem teda ráda, že to někdo poznal 😎 a co už, no tak jsem jí teda dala slevu.

Tímto bych chtěla apelovat na chlapy, co by eventuelně na tenhle příspěvek narazili…pánové, tak si z ní vemte příklad…jako vaše žádosti o slevu typu “Páteční (pondělní, středeční, víkendová…)slevička by nebyla?” nebo ve stylu “Pani je hodná, ona nám dá nějakou slevu”…tak to fakt nefunguje, obzvlášť, když tohle použije 9 chlapů z 10… to se budete muset víc snažit a být o hodně originálnější 😉 

⋮
Sardullah
Sardullah 24.08.2026, 13:32:22 xxx.xxx.189.104

Ještě mě teď napadlo, že ženská by se s kočkou měla tak nějak ztotožnit, chápat její kočičí dušičku…já když to vezmu podle sebe, tak mě kdyby chtěl někdo mazlit, když nechci, tak bych mu asi voči vyškrábala a naopak, kdyby se nechtěl mazlit, kdy já chci, tak to bych teda držkovala, asi bych prováděla nějaké schválnosti a nakonec bych se tak nafoukla, že by si mě pak 3 dny musel dotyčný udobřovat a na kolenou přísahat na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí, že už to víckrát neudělá…tvl, ještě že nejsem kočka, to by měli moji lidé doma peklo…

A tady nastupuje zase moje krédo…vzájemný respekt…a když jí miluješ, tak není co řešit…no tak max se vzájemně pošleme do zadele a nafoukneme se obě…kočku sice nemám, ale s tou pasteveckou madam, se kterou sdílím domácnost to tak děláme běžně…

Jo existujou kočandy, které by nejraději celý den měly fyzický kontakt s člověkem a za stálého vrnění by z něj neslezly, ale o těch nemluvím, takovou já nikdy neměla…jako takhle teoreticky to zní báječně, ale nevím, jestli by mi z takhle hodný a mazlivý kočičky brzičko nehráblo…

⋮
Sardullah
Sardullah 24.08.2026, 11:33:27 xxx.xxx.189.104

Jako já žádnou radu nemám…co bych na to měla říct…prostě kočka…kapitola sama o sobě…

Ve své podstatě jen…respektujte jí a její přání a užívejte si chvíle, kdy se dobrovolně přijde pomazlit.

V noci po nás skáče a budí nás. No jo no, kočka, noční tvor. Zkuste jí přes den víc utahat…víc si s ní hrát…na lovení a podobně. Náš kocour třeba chodil večer ven, pak jsme ho kolem půlnoci brali dom, dostal ještě něco málo k jídlo a chrápal jak zabitej až do rána. To bohužel nejde praktikovat všude, tak ty hry..to “utahání” musíte nějak zařídit sami…

Jen mě pobavilo pojmenování diskuze “kočka je arogantní” na to se mi chtělo napsat…"máte recht" 😄

⋮
Sardullah
Sardullah 24.08.2026, 09:56:13 xxx.xxx.189.104

Já blokovat …skrývat…žádné příspěvky nepotřebuju, prostě když od někoho nechci jeho příspěvky číst, tak je prostě odignoruju.

Co bych uvítala je, že by i anonymové museli před vstupem do diskuze mít povinně taky nějaký nick. Upřímně, když je jich v diskuzi víc, tak se v tom ztrácím…luštit IP adresy se mi nechce. Myslím, že to není nic proti ničemu, anonym zůstane anonymní, nezaregistrovaný, jen prostě nebude mít u sebe napsáno anonym, ale třeba Beruška…

⋮
Sardullah
Sardullah 24.08.2026, 09:42:01 xxx.xxx.18.169

Bobíí… super… fakt jsi mi zpříjemnila pondělní pracovní ráno. Tak jen doufám,  že nepřijde nějakej debil, kterej mi náladu zkazí… a víme, že debulové existují..😎

Obrázek
⋮
Sardullah
Sardullah 21.08.2026, 11:25:17 xxx.xxx.18.169
Dublinbarzoj:

Když  jsem dala já napřed 2barzoje zaráz a teď už i čtyři a přežila jejich třista z místa a kočičí vyčůranost, tak dva pinče vy dáte levou zadní.👍U malýho psa je jedna Mega výhoda. Zlobí a nespolupracuje? Má smůlu zbalím ho pod paži a jde se🤣

No já jsem člověk, co ho teda podstatně míň děsí představa 4 chrtů, než dvou pinčů… ale tak jsem si představila… pod každou paži jednoho barzoje, zbylé dva hodím na záda a jdeme kluci zlobiví…😂

No a u Giny, když by zlobila, tak max vlezu na záda já jí, jinak je to neproveditelné…

⋮
Sardullah
Sardullah 20.08.2026, 11:41:14 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 20.08.2026, 10:24:24

No to je kousek od nás, tak se teď držim židle, abych jim tam nejela osobně zakroutit krkem……😢

⋮
Sardullah
Sardullah 19.08.2026, 20:35:54 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 19.08.2026, 20:18:43

Jo… jukla jsem na to a svatá pravda.

Ale upřímně to ani tak nevidím jako problém, ze kterého by se měl člověk zhroutit.

Můj afgán jedl zásadně a pouze vařený jídlo… lidské jídlo… pofackovala jsem to v rámci stravování mých malých dětí, prostě jedl to, co moje děcka a je to podstatně větší pes. Narostl dobře, nikdy neměl pohybový problémy.

Prostě si nemyslím, že barf, granule a nebo konzervy jsou jediná cesta.