Aktuálně: 3 111 inzerátů223 644 diskuzních příspěvků18 394 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 03.01.2025, 07:58:59 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.01.2025, 07:56:16

No já mám dokonce pocit, že jsme se o tom loni bavili, že practvo žere jak prokoplé.  A letos je to o to víc znát, že to tak není.

Sardullah
Sardullah 03.01.2025, 07:51:38 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 03.01.2025, 07:45:44

Tak je fakt, že jako indikátor překrmování jsou šneci super… já sice krmím spíš jako macecha, ale už se mi taky stalo, že jsem byla štědrejší a na tom množství šneků jsem to poznala, že se mám uklidnit.

Já prostě tyhle malý šneky vnímám jako armádu pomocníčků, která se nepřemnoží pokud nebudu překrmovat. Ale jsou lidi, co se z nich hroutí.

Sardullah
Sardullah 03.01.2025, 07:24:00 xxx.xxx.221.216

Já mám standardně hodně nízkou teplotu, takže už i 36,9 je někdy problém, od 37 je to pro mě horečka…

Sardullah
Sardullah 03.01.2025, 07:21:01 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 03.01.2025, 07:10:46

No a já jsem sova a velkej nespavec, takže ráno lovím každou minutu, kdy ještě můžu spát… protože když člověk čumákuje do dvou… někdy i do tří do rána, tak za ranního kuropění vstávat nemůže, to je dlouhodobě neudržitelné.

Ale zpěv ptáků a nemusí to být jen ten kosák  i čimčarání vrabců mi nevadí… manžel se vždycky na oko čertí, že ti ptáci řvou jak krávy a u nás pod oknama, protože je krmím.

Letos je to ale takový divný. V loni jsem nestíhala dosypávat krmítka, letos to stačí obden… a pořád i v zimě mi to tady cvrlikalo a letos je ticho…ubylo mi hodně vrabců, měla jsem hejno 20-30 jedinců, už několik let a letos tak max 10. Tak doufám, že se jen odstěhovali.

Sardullah
Sardullah 03.01.2025, 07:07:23 xxx.xxx.221.216

Přimlouvám se za ten pár… pro andulku je lepší společnost další andulky a obzvlášť když je zvyklá.

Sardullah
Sardullah 03.01.2025, 07:05:01 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 03.01.2025, 02:33:51

No… prosluněné ráno… můj nejhlasitější umělec začíná už mezi čtvrtou a pátou ráno a pódium má pod mým oknem.

Ale zpívá krásně, tak to neva.

Vlastně bych byla hodně zklamaná, kdyby mě letos nebudil.

Sardullah
Sardullah 02.01.2025, 23:25:49 xxx.xxx.221.216
Chingis:

Škoda, že to máte do Tábora trochu z ruky (pokud se nepletu). Já se snažím udat tyhle nešťastníky, jinak je chce tatínek vyhodit na mráz - rostlinky i šneky. 

Obrázek

Nonto mám fakt z ruky… škoda, vzala bych všechny… i když nevím, jestli by to nebylo “vraždění jehňátek” okružákům se u mě fakt nedaří. Teď už mám teda jen dvě akvárka, ale v době pokěrně nedávné jsem jich provozovala 5… skaláry, parmičky, paví oka, tetry… jako jednodruhovky a stejně se jim dařilo jen u závojnatek.

Sardullah
Sardullah 02.01.2025, 22:53:14 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.01.2025, 08:35:20

Mě taky 😂

Obrázek
Sardullah
Sardullah 02.01.2025, 22:46:52 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 02.01.2025, 09:09:31

Vypadá to super…a to to ještě ani nenarostlo…já držím moc palce, aby se to nezačalo komplikovat nějakejma hnusnejma řasama.

Okružáci jsou super…jste mě normálně inspirovala, že se ve zveráči poptám, jestli jim tam nějakej neleze a jestli by nedarovali. U mě se okružákům dobře dařilo u závojnatek…no a jak šly holky na jaře ven a nádrž jsem předělala na normální akvárko pro “normální” ryby…a to jakože né moc změny, jen jsem dosadila rostliny a dala nový ryby..tetrovité, tak mi nějak vymizeli. Zaplať pánbůh, že alespoň levatkám to u mě svědčí.

Kdyby ty mrchy závojnatkový nepotřebovaly tak velký akvárko, tak bych si držela pár kousků jen kvůlivá těm šnekům…

Sardullah
Sardullah 02.01.2025, 22:39:07 xxx.xxx.221.216

Já teda letos poprvé v životě viděla  mlynaříka… dokonce jsem si ho musela vygůglit, protože jsem vůbec netušila, co mi to přilítlo na krmítko za bílýho ptáčka…

Jinak standardně mám sýkoru koňadru, uhelníčka, vrabce… pak ty šedivý čůzy-hrdličky, asi 6 kosáků. Sem tam červenka a letos prvně i zvonek zelený a párek stehlíků a tím končím tvá Máňa… docela pak čumím, jak to má někdo podstatně pestřejší.

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 02.01.2025, 22:19:24 xxx.xxx.221.216

Tak teda musím říct, že  jako zasloužilý diskutér zdejší komunity …už minimálně deset let…teda nepamatuju, že by se někdo takhle řešil a to si myslím, že jsme zažili spostu trolů, roztleskávačů, rozesíračů (omlouvám se za ten výraz, ale lepší mě nanapadl)…

Pokud je Stelle nějakej trolík, tak musí mít radost až do rána, jak se to hezky povedlo.

Jako už je mi úplně jedno kdo je a nebo není Stelle…nejvíc mě na těhle věcech mrzí, že pak tady skupinově vypadáme jako fakty čarodějnice, které mezi sebe nikoho nového nepustí a s gustem ho vyštípají. Což je teda škoda.

Mě třeba vůbec nevadí kecací vlákna…ráda si podrbu, ale zároveň musím říct…alespoň mi přijde, že ubylo těch psích…což je teda škoda, protože takhle tu “novou studnici vědění” o kterou jsme přišli s ukončením IF teda nevybudujeme …což je škoda, protože to bylo super pro začátečníky a teda i já jsem kolikrát dohledávala na diskuzích, když mě něco zajímalo.

A upřímně, myslím, že obecně bychom měli být trochu vstřícnější a hodnější k nově příchozím dotazujícím se (teď nemyslím Stellu) i když je dotazující se nějakej troll a ptá se na banality, i když dotazující nepíše brilantní češtinou, protože nejde ani tak o něj, jako o to, jak to vlákno vypadá a zda je k tématu…protože potom může mít nějakou hodnotu pro lidi, co informace hledají a třeba díky tomu i nacházejí. 

Prostě mi přijde, že bychom se měli vybodnout na nějaké žabomyší války..trolly a podobné existence prostě nekrmit, sednout si na ruce a ignorovat (teda sama mám máslo na hlavě, protože ne vždy se mi to povede) a ušetřili bychom si spoustu nedorozumění i mezi sebou.

Tak nám všem budu držet palce, aby to bylo lepčí 😊

Sardullah
Sardullah 01.01.2025, 21:15:41 xxx.xxx.221.216

Já se upřímně Stelle divím….holka ať už jsi kdo jsi, tak nevím, jestli by si se neměla poohlédnout po nějakém vhodnějším fóru.

Vždyť se na to podívej…jsi malá holka a jsi tady s ženskýma, který by klidně mohly být tvoje babičky, mladší ročníky tedy matky…nediv se té nedůvěře zde, když píšeš o věcech, které většinou řeší dospělé ženské …jako i mě přijde divný, že bych měla řešit porody s malou holkou, ať je jakkoliv na intelektuální výši. Spousta věcí se zde diskutuje na základě životních zkušeností a to ty nemáš.

Holka zlatá…my jsme tady trochu bosorky…myslím, že nemáme absolutně problém vzít mezi sebe malou slečnu, ale ty se prostě jako malá slečna nevyjadřuješ a to prostě zasívá sémě nedůvěry.

Při tvojí inteligenci a rozhledu ti musí být jasné, že je tady problém a ten problém bohužel momentálně způsobuje tvoje přítomnost zde na diskuzi. Opravdu stojíš o to, být na diskuzním fóru, kde je taková atmosféra kvůlivá tobě?

Stelluško…jsi tedy malá holka, jsi tedy na svůj věk intelektuálně velmi vyspělá a to tak, že se vůbec nevyjadřuješ jako malá holka a vyjadřuješ se i k tématům, ke kterým si myslím, že jako malá holka nemáš co říct, protože to prostě nemáš odžito, to nemá nic společného s tím kolik ti je a kolik toho víš…podívej se, co se kvůlivá tobě zde děje…tak nevím….stojí ti to za to??

Sardullah
Sardullah 01.01.2025, 14:41:14 xxx.xxx.221.216

Upřímně…já už bych téma Stella ukončila…ať už si o tom myslí, kdo chce co chce…tak prostě ti, kteří s tím mají problém, ať na Stellu nereagují…ti co budou chtít, tak ať s ní diskutují.

Přijde mi, že jen co jsme tady ustáli jednu aféru a nebylo to bez ztráty kytičky, tak se ženeme do další a zase se to tady zbytečně rozesírá (omlouvám se za ten expresivní výraz, ale nic výstižnějšího mě nenapadá)

Ať už je Stelle kdokoliv, tak píše slušně a povětšinou k věci…nevšimla jsem si, že by byl někdo urážen. Tak to prostě nechte plavat, neřešte, stejně se ničeho nedobereme…a prostě ignorujte, pokud se s tímto nickem nechcete bavit.

Sardullah
Sardullah 01.01.2025, 13:45:21 xxx.xxx.221.216

My vyrazili dneska v poledne…teda dost foukalo, až jsem se bála, aby na nás cestou třeba nespadla nějaká větev, ale dobrý…no a vylezeme z lesíka na louku, fouknul proti nám silnej vítr…Gině do ksichtíku a ona prej “no tak to si děláš pr…. já jdu dom…” …"no tak to teda ne, když už jsme tady, tak obejdeme alespoň louku"…a dojdem na konec louky a já teda přemýšlím, kterou další obejdeme (když už chodíme pořád tu samou lokalitu, tak abychom nechodili pořád ty samý dvě louky)…Gina to teda rozhodla za mě a že to stačilo a jde se dom.

Dneska mi teda opět předvedla, že prostě na volno to nejde. Ona fakty celou prochajdu jde hezky jištěná stopovačkou…čeká když jí řeknu, když na ní houknu “Gino, tudy jdeme…” a ukážu směr, tak se začne pohybovat kam jsem řekla…chodí na zavolání (teda připlouží se na zavolání) paráda, to je ale hodnej a poslušnej pes….no a pak zjistí, že rodinka s dětmi, kterou jsme potkali se zastavila a děcka tam blbnou na kopečku hlíny….no a odklusala směrem k nim…a můžu volat, jak chci…a ani jí nezastavím, ani jí nepřivolám, kdyby nebyla na té šňůře, tak si dojde až k těm dětem.

Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 01.01.2025, 10:27:24 xxx.xxx.221.216

Takže máme zde nový rok…a já vám všem a vašim mazlíčkům přeji hlavně hodně zdraví…to štěstíčko si pak snad už zařídíme sami.😇

🍀🍀🍀🍀

Téma: PF
Sardullah
Sardullah 01.01.2025, 10:16:20 xxx.xxx.221.216

Musím říct, že je fakty paráda mít psy, kteří to neřešej….u nás se bouchalo už před půlnocí…asi na zkoušku, jestli to funguje, moji psi chrápali, jedinej kdo nadával jsem byla já, že jako ať s tím jdou do zadele, že neslyším televizi.

Vyvenčili jsme asi v jedenác, teda jen Mates, Gina, se vyvalila na dvoře a že prej nepotřebuje….na půlnoc jsme se šli s pejskama juknout z prvního patra z okna na ohňostroje neboť někteří sousedé z naší čtvrti je mají opravdu moc hezké a já ohňostroje miluju (ale zakázala bych to). Maťula si vlezl ke mně na křeslo, aby líp viděl…Gina už se k nám nevešla, musela koukat ze země. V půl dvanáctý už byl v nejbližším okolí klid, tak jsme se šli ještě vyvenčit jednou a spát.

Dcery ausík se teda petard bojí…letos mu koupili feromonovej obojek…já teda moc nevěřila, že to pomůže, ale prý ty petardy pobíral podstatně líp…teda ještě před Silvestrem….tak čekám na zprávy, jak zvládli půlnoc. V loni byla holka s Ikuškou zavřená v koupelně….

Sardullah
Sardullah 31.12.2024, 11:45:55 xxx.xxx.221.216

To co popisujete je z mého pohledu na návštěvu veterináře, možná to nic nebude, ale pro klid v duši bych zašla…může to být klidně to srdíčko nebo bambilion dalších věcí.

Ono pokud je únava spojenáí s věkem pejska, tak povětšinou přichází postupně, člověk to přizpůsobuje pejskovi, ale tohle mi dle popisu zrovna na tuhle variantu nepřijde.

Sardullah
Sardullah 31.12.2024, 09:16:04 xxx.xxx.221.216
kometa:

Mně to nevadí. J5 si pamatuji ještě jako Jiri5 z IF a jeho čeština a styl vyjadřování bylo pohlazení po duši.

No oslovení “děvenko” považuju ve svém věku věku skorem za lichotku😂…

Sardullah
Sardullah 30.12.2024, 20:46:47 xxx.xxx.221.216

Ať si každej vychovává psy a děti jak chce…já obecně jsem zastáncem laskavé výchovy ke slušnému chování jak u psů, tak u dětí…ráda bych řekla, že laskavé důsledné výchovy, ale já s tou důsledností jsem na štýru, takže důslednost opravdu jen u věcí, přes které vlak nejede.

Vychovala jsem dvě děti a sedm psů. tak snad nejsem úplnej zelenáč. 

Rozmazlovala jsem děti, rozmazluju psy.

Co nesnáším jsou “nevychovaní spratci”, kteří svým chováním obtěžují okolí a to bez ohledu na to, jestli je ten spratek pes a nebo dítě. A teda, co nesnáším ještě víc je, když tohle spratkovité chování zodpovědné osoby neřeší….kult dítěte je dneska k vidění běžně.

Pořád nechápu v čem je zásadní rozdíl ve výchově psa a dítěte….pořád se tady bavíme o nějakých základních principech.

Sardullah
Sardullah 30.12.2024, 19:31:15 xxx.xxx.221.216

Tak u nás dnes konečně slunečno, inverze je pryč a já volno a tak jsme konečně taky vyrazili…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek