Aktuálně: 2 290 inzerátů289 333 diskuzních příspěvků20 873 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 13.07.2026, 13:01:51 xxx.xxx.189.104

Tak já se přiznám, že Ginu mám taky pojištěnou u PetExpert a to hlavně na doporučení dcery, která u nich má pojištěný oba psy a třeba u jejich ausíka to bylo první dva roky jeho života furt něco (a teda, že oba moji veterináři mají s touto pojišťovnou smlouvu…)od nějakých gastro problémů, přes psincák, který museli řešit na veterině a hotspot, kterého se nemohli zbavit asi 3 měsíce…takže čerpali docela dost, že už si dcera myslela, že jim tu pojistku i vypoví…nestalo se tak. Poslední čerpání pojistného měli v roce 2024 na podzim…ani teda nemluvila o tom, že by jim pojistku kvůlivá tomu zvedli, ale to si nejsem jistá, jestli jo nebo ne. Nicméně byla moc spokojená s tím, že bez keců proplatili všechno, že teda ona zaplatila u veta jen spoluúčast.

Já na Ginu ještě nečerpala, tak vlastní zkušenost nemám…a teda doufám, že tím, že jí mám pojištěnou jsem jí zařídila pevné zdraví na věky věkův ámen a do smrti smrťoucí.

Jako než jsem jí pojistila, tak jsem jukala i na jiné pojišťovny, ale podmínkami i cenou mi PetExpert připadal nejvýhodnější.

Bohužel ani mezi známými nemám nikoho, kdo by byl pojištěnej jinde než u PetExpertu.

Sardullah
Sardullah 13.07.2026, 12:15:47 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.07.2026, 11:55:13

Teď jsem to taky přečetla…

Evidentně někdo vyhodil štěňata někde v lese.

Tohle nechápu, navíc když je to labradoodl nebo to tak vypadá, taková štěňata se přeci dají rozdat zadarmo nebo za nějakou symbolickou cenu by si je někdo vzal…proč se jich zbavovat takhle…

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 22:38:19 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.07.2026, 22:01:17

Bože… to to tady furt melu dokola,… základ výchovy je naučit psa jíst příborem.😎😂

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 22:25:23 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 10.07.2026, 14:16:58

byla jsem poměrně dost nervózní že si směrem k nám hopká poník bez páníčka.

Poník.. 😂😂😂😂… jo to sedí…

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 19:11:27 xxx.xxx.189.104

Jako já jsem asi hodně naivní, ale podobné tragédie mě fakt udivují…

Budu se bavit o psu, kterého jsem vychovala od štěněte (samozřejmě trochu jiná situace je, když mám psa z útulku nebo od někoho a netuším, co má za sebou a jak na co reaguje)…a třeba ani od toho štěněte není zvyklý na děti, protože je “služebně starší” a dítě přišlo až někdy následně.

Jako největší šichta mi přišla, kdy už dítě bylo samo mobilní a mohlo se svým úsilím nějak dohrabat ke psu, ale zároveň ještě tak mrňavé, že nemá rozum z toho, jak se k pejskovi chovat…nicméně tady musím říct, že rodinný pes určitě ustojí nějakej ten pohlavek nebo zatáhnutí od mrněte, hození aportíku, tak že se míčkem netrefí resp. trefí do psa… jakože člověk sice hlídá, ale stát se může a batole prostě ještě tu motoriku tolik neovládá, tak kvůlivá tomu ho rodinný pes nesežere.…zároveň má pes možnost od dítěte “utéct” někam, kde nebude otravován. ..a teď nemyslím, že by za ním dítě neustále lozilo, ale kde nebude otravován ani přítomností dítěte, prostě, aby měl to svoje, kde si může v klidu odfrknout…nikdy jsem psa “neodháněla od dítěte” pokud měl zájem, nikdy jsem ho nenutila interakce s dítětem, když zrovna zájem neměl.

Prostě si neumím představit, že rodinný pes v domácnosti, kde je socializován s dítětem a dítě s ním a jsou respektovány potřeby psa, že by zaútočil na “svoje dítě”…

Jakože čtyřletý dítě nechat samotné se psem…no tak to ne, ale že zůstalo samo se psem, když jsem šla na WC, tak nebyl problém, vím, že moje děcko by tu chvilku opravdu nevyužilo k tomu, aby šlo otravovat psa…

To už větší nebezpečí tkví v tom, že mám velké psy a opravdu stačí, že je pes trochu buldozéříček, že se rychleji otočí, do dítěte drcne zadelí a dítě letí, to se fakt hlídat musí…tady čest mému afgánovi, který ani v největším překotném trysku moje dítě nesrazil ani myšlenkou natož fyzicky.

Prostě, aby můj pes bez důvodu zaútočil likvidačně na “svoje” dítě…tak to sorry, ale někde se stala chybka a na vině je majitel psa a rodič v jedné osobě…hrozný, takové zbytečné tragédie…

Když kolikrát vidím ty videa, jak nechají dítě psu obrazně řečeno“skákat po hlavě” a chlubí se tím, jak si ten pes nechá všechno líbit a ještě se tomu strašně smějou, tak je mi blivno a mrazí mě z toho, co kdyby tomu psu došla jeho svatá trpělivost.

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 11:49:28 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.07.2026, 11:26:41

No já si ovčandu cvičila sama, protože když jsem se šla podívat…tehdy ještě na svazarmovskej cvičák, tak jsem hned viděla, že takhle to teda nechci…jo asi mi to trvalo dýl a neměli jsme žádné zkoušky, ale čuba byla nakonec na 100%  ovladatelná i na volno…ve své podstatě nebyl problém projít kolem jakéhokoliv psa pod povelem u nohy, i když na ní třeba ten pes výhružně řval…ve své podstatě jsem vodítko používala jen tam, kde to bylo nařízeno a nebo aby se lidi cítili jistější, nebáli se, když kolem nich jdu…

Ve své podstatě mě, jako naprostého kynologického laika, překvapuje, jak je možný, že pes má zkoušky z výkonu, ale v praxi …v běžném životě…to na žádnou jedničku s hvězdičkou není…takových psů jsem zažila několik…na cvičáku fungovali na myšlenku a mimo cvičák už to taková hitparáda nebyla…

Občas potkávám paní..resp paní s dcerou a dvěma ovčouny, každá vede jednoho, maj teda oba náhubky…když nás viděj, tak jdou psy přivázat mimo cestu ke stromu…a ti ovčouni teda reagujou dost zuřivě…neumím si představit se s nimi potkat někde, kde by nebylo možné udržet nějakej distanc. Ve své podstatě, pokud bych je na takovém místě zahlédla, tak udělám s mými psy čelem vzad a “uteču”…

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 11:31:52 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 10.07.2026, 07:39:27

U nás ve městě jsem za celý svůj život viděla barzoje 3…

dva jsem vídala s jednou paní, ale to už je opravdu drahně let a asi před 5ti lety jsem potkávala paní s barzojí fenkou…

Ale zase je pravda, že pokud majitel chrta nebydlí někde ve městě a nechodí třeba ve městě venčit, abych měla šanci ho zahlídnout, když projíždím autem a nebo když jdu do parku, tak o něm nevím.

Vídám paní s třemi afgány a pak ještě jednoho pána s afgánem…

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 11:04:44 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.07.2026, 09:17:32

No když se nad tím člověk tak zamyslí…my máme v mrazáku “lidské maso” a “psí maso”…běžně se mě syn ptá “mami, v kterým šupleti je lidský maso?”…😎, protože nejsme barbaři “psí maso” my lidi nejíme..😉

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 11:00:58 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

Tak to koukám, většina lidí, kteří tady mají fenu NO, mně říkají, ať k nim psa nepouštím, že by ho sežrala.

Jako nevím, co má na svědomí plemeno, co má na svědomí to, že je to čuba a co nějaká individuální povaha…

Já když vezmu svojí ovčandu, tak v dospělosti se nemusela vůbec s jinými fenami…jako ne že by po nich šla, jak slepice po flusu, ale při nějakém volném pobíhání by to zavánělo průšvihem a psi? No tak pokud se pánové nechovali slušně dle představ psí madam, pokud byli z jejího pohledu drzí, tak dostali takovou držkovou, že si to za rámeček nedali…prvotně se o mě jako o začátečníka pokoušel infarkt, protože to vypadalo jako psí  hlučná rvačka na život a na smrt, ale nebyl zkřiven jediný psí chlup, jen bylo hošanovi vysvětleno, že k princeznám se nečuchá a když se po té lekci už choval slušně, tak s ním čuba neměla problém. Pokud se chovali slušně, tak nebyl problém.

Obecně mi ale přišlo, že od tý doby, co ovčanda dospěla, tak o psy moc zájem neměla. Tak max se prvotně přivítat a poběhnout s nějakým “starým známým”, ale jinak ne.

Ne že by byla agresivní, ale naprostý nezájem…

Sardullah
Sardullah 10.07.2026, 07:57:27 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.07.2026, 07:43:10

No fuj… bůh ví, kde se to válelo 😂

Sardullah
Sardullah 09.07.2026, 18:17:43 xxx.xxx.18.169

V posledním vydání našich městských novin bylo varování pro pejskaře… aby si dávali pozor a měli psy na vodítku nebo pod dozorem…kousek od nás v turisticky profláklém údolí byli odloveni 3 divočáci a u jednoho testy potvrdily aujeszkyho .

Divočáků je u nás hafec, tak těžko říct, jak je populace u nás promořená.

Sardullah
Sardullah 09.07.2026, 17:55:29 xxx.xxx.18.169

Potkávala jsem u nás paní s hluchým psem. Měl na krku el. obojek na vibrace. Měla ho naučenýho, že po vibracích šel buď k ní rovnou přišel a nebo na ní minimálně kouknul a ona mu pak gestem “ řekla” co po něm chce.

Sardullah
Sardullah 08.07.2026, 15:16:05 xxx.xxx.221.235

Nemám desítky zkušeností se psy resp. se štěňaty, ale zatím čím víc ďábelské štěně, tím lepší pes v dospělosti…

Jako dneska v mým věku bych si vzala raději mazla, i kdyby to mělo být trdýlko, protože to je jednodušší, takže modrýho… ale ještě před pár lety bych opravdu neomylně sáhla po zeleným.

Sardullah
Sardullah 07.07.2026, 17:12:32 xxx.xxx.221.235

Tohle já už vnímám jako selektivní ztrátu plachosti… jestli jsem to správně pochopila, tak vlk, v zastavěné části obce za bílého dne. To už je fost oráchlej. Koukám, že na Broumovsku je potřeba zabezpečit i zahradu, když tam chodí “ živé sekačky” minimálně elektrikou.

Obávám se, že majiteli toho nešťastného beránka, stejně nic jiného nezbude, protože vlk si zvykl chodit tam jak do bufetu, buď ovce pryč s nebo pořádně zabezpečit.

By mě zajímalo, jestli by tam ten vlk vlezl, pokud by tam byl pes a teď nemám na mysli pastevce, ale cokoliv štěkající a hlásící, že predátor obchází kolem. Nebo jestli i takový minimum by bylo pro vlka odrazující.

Sardullah
Sardullah 06.07.2026, 19:09:58 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.07.2026, 18:26:06

No je fakt, že prý psům “kočičí jídlo” nějak víc chutná.

Já i do toho sýru musím dát ten prášek oblemcanej v másle a jak to zaruluju, tak zase zamáznout případné skulinky máslem.

A doufat, že to nebude zkoumat…pak sní prášek ještě zabalenej do paprikáše, ale ten se mi teda nechce moc dávat, to už opravdu jen v případě krajní nouze, kdy už mi to třeba v tom sýru 2x vyplivnul.

Ono aby se to nepletlo, tak někde v okolí něco hárá, protože už tejden se ve večeři spíš ponimrá, takže to je jedno k druhýmu. Už jsem dokonce jela koupit i granule, protože ty v tomhle období alespoń trochu jí.

No ve středu dobíráme prášky, co jsme dostali a budu teda volat vetce, co dál…jestli budeme ještě pokračovat nebo jestli počkáme, zda to zabralo (alespoň na nějakou dobu).

On je hodnej, on prášky papá, ale prostě 7 prášků ráno, 2 v poledne a 2 večer je po nějaký době na něj moc…hlavně ta ranní porcička.

Ale jestli budem pokračovat, tak tu pastu pro kočky zkusím, za to nic nedáme…

Sardullah
Sardullah 06.07.2026, 18:11:09 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 06.07.2026, 17:36:02

😂😂😂…

"a strkáním prášků do sýra"

…tak to už mi Máťa řekl, že v sýru už ty prášky fakt jíst nebude..😴…vymýšlíme jiné varianty…

Sardullah
Sardullah 06.07.2026, 17:32:02 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 06.07.2026, 16:45:08

Já jak se nepohybuju po cvičácích a psích akcích, tak když dneska potkám někde ovčouna, tak je to jak zjevení…a vlkoše…toho už jsem naživo neviděla pár let.

Sardullah
Sardullah 06.07.2026, 17:30:11 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 06.07.2026, 17:21:24

Bude maličký…třeba ne, třeba to ještě dožene. Brácha mýho afgána byl taky furt takovej menší a v dospělosti byli na stejno…