Aktuálně: 2 290 inzerátů289 333 diskuzních příspěvků20 873 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 16.07.2026, 13:30:03 xxx.xxx.189.104
Buggyra:

Nějaké ty zkušenosti chovatele ovcí…

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/226562248410014/

škoda, že neudělají pořad, kde by zpovídali chovatele ovcí (nebo jiných hospodářských zvířat)…jako fakt nějakej komplexní…určitá oblast..několik, samozřejmě tam, kde jsou vlci…malochov, velkochov…a třeba dva chovatele, kteří volají pro regulaci a dva chovatele, kteří berou vlka jako další zvíře žijící ve volné přírodě.

Aby bylo vidět, v jakých podmínkách kdo chová, jak má ovce zabezpečené a jak to zabezpečení funguje/nefunguje a jak jednoduché/složité bylo získání dotací na zabezpečení proti vlkovi od státu.

Prostě, aby si i lidi, kterým vlk nevadí, protože nemají zvířenu, kterou by vlk ohrozil, aby si mohli udělat nějakej trochu objektivní obrázek ze života lidí, co ty ovce chovají.

Sardullah
Sardullah 16.07.2026, 13:12:00 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 16.07.2026, 13:07:36

má 90 let a stálé ordinuje

😲…no tak to klobouček…

Sardullah
Sardullah 16.07.2026, 10:36:55 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.07.2026, 09:47:24

Večer jsem si pustila Jílkovou a debatu o očkování, to je spolehlivý usínák, do pěti minut jsem byla tuhá

Tak to potvrzuju…když mám krizovku s usínáním, tak Jílková to jistí 😂

Sardullah
Sardullah 16.07.2026, 07:30:58 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.07.2026, 07:23:37

No to jste jako moje dcera, i na vrtáníčko si nechává píchnout injekci…

Já to řeknu takhle… zubař mi nevadí, ale kdyby se před každým zákrokem huba povinně umrtvovala, tak to bych se zubařem měla problém.

Sardullah
Sardullah 15.07.2026, 23:49:58 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 15.07.2026, 22:28:03

Tak mně zubař nevadí… vlastně jediné, kdy to bylo fakt nepříjemný, když se mi zubařka snažila zachránit zub a chodila jsem každý týden na čištění kanálků, to fakt bolelo až mi tekly slzy… a to jsem byla “ opíchaná”…. zub se podařit nezachránilo a musel stejně ven.

Další věc jsou injekce na umrtvení… co jde, tak si nechávám dělat bez toho. Jako supr by asi byl rajskej plyn … nebo palicí po hlavě, ty injekce jsou fakt hrozný.

Dceři budou dávat implantát… má nějakýho supr zubaře v Praze… bohužel má špatný zuby po mně, tak už u něj taky nechala raketu, ale stojí to za to… no abych se vrátila k tomu implantátu… předběžná cena 60 tis… mě před pár lety zubařka musela vytrhnout šestku vpravo nahoře a taky mi nabízela implantát tehdy za 32 tis… no tak jsem jí řekla, že to bez tý šestky asi přežiju, že se holt nebudu křenit od ucha k uchu, ale mírněji…. za 60 tisíc…? Za takový peníze jsem koupila starou hondu CRV… co už mě nějaký ten rok vozí.

Sardullah
Sardullah 15.07.2026, 22:18:52 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 15.07.2026, 21:51:09

Na koně normálně neštěká…. a už koně v takové situaci potkala?

Pamatuju afgána… kolem koní jsme chodili běžně… dva známé koně jsme chodili k ohradě hladit, jezdce na koních potkávali, dokonce chlapi se kolikrát vraceli z vyjížďky po chodníku kolem našeho baráku a pak jednou jsme je potkali na místě kde se nikdy dřív nevyskytovali, vyjeli na cestu z lesa a čuměl na ně, jak kdyby koně nikdy neviděl… a byli to pořád ti samí koně… a chlap mu říká “ čau chrte, pojď si zaběhat” pobídnul koně a odcválal a afgán se ani nehnul a furt čučel… až se mi chce napsat “ a kdyby neumřeli, tak tam čučí dodnes”

Sardullah
Sardullah 15.07.2026, 22:07:49 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.07.2026, 21:10:20

Slušně jsem myslela, že teda ne sprostě a vulgárně, předpokládám, že to by ho kometa už smázla. Čímž neříkám, že to nemohou být urážky a nebo slovní napadání. Já to fakt nečtu a reakce vás holek na jeho příspěvky spíš tak prolétnu… takže ne všechno zaregistruju.

Zmiňovaná diskuze na fauně mě nějak minula… ale dle toho, jak je zde zmiňována, si to dovedu představit živě v barvách… no o to větší důvod k ignoraci.

Jako chápu, že máte potřebu reagovat… kolikrát jsem si v diskuzích seděla na rukou, ale nakonec jsem se neudržela… o to víc mě pak mrzelo, že jsem se nechala strhnout…někdy jsem se takhle chytla i na jasnýho trola…

Prostě nechci dělat radost někomu, že jsem chytla na první našlápnutí, protože myslím, že z toho ti “někteří” mají radost, že se jim zase povedlo někoho vytočit.

Sardullah
Sardullah 15.07.2026, 20:04:12 xxx.xxx.221.235

Já se do toho nechci moc montovat, ale jednodušší by bylo prostě nereagovat.

Pokud dotyčný píše ve své podstatě slušně, tak si nemyslím, že je důvod ho nějak omezovat v diskuzích, jen proto, že napíše takový a makový názor.

Já třeba příspěvky ani nečtu, přeskakuju.

Přijde mi nedůstojné, co z toho nakonec v diskuzi vyleze.

Chápu antipatii ohledně toho, co se událo na Fauně, ale tím spíš bych na dotyčného nereagovala a nečetla.

Nepřijde vám to trochu jako krmení trola, když se necháte s dotyčným zatáhnout do diskuze?

Sardullah
Sardullah 15.07.2026, 15:56:45 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 15.07.2026, 13:03:29

Miluju slunečnice 🌻

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 23:01:05 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.07.2026, 22:40:44

Blízká setkání třetího druhu… zrovna s tím jelenem. Jeleny jsem viděla na živo běžně  z dálky a nebo z blízka…nás máme zoopark s evropskou faunou, mívali jsme tam i jelení zvěř, ale když jsem v dospělosti potkala jelena v lese, tak mě překvapilo jakej je to kolos. A to jsem ty jeleny v zoo viděla hodně zblízka, ale ve volné přírodě mi přijde, že je to něco úplně jiného. Taky stál a koukal… jako strach jsem neměla, nemyslela jsem si, že by se rozběhl a zaútočil na mě. Jako chtěla jsem jít pryč, protože zvěř nechci plašit, ale to nešlo. Bylo to něco tak ohromujícího, že jsem tam stála a čučela na něj, dokud vznešeně neodkráčel. Jen chybělo, aby mi jelen řekl “ a když se něčemu divíte, tak alespoň zavřete hubu, Kelišová”

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 22:48:35 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 14.07.2026, 19:24:49

Ronjo držte se, hodně sil, je mi to upřímně líto…🥲

Vždycky přemýšlím, jaká slova při odchodech našich psích přátel zvolit, vždycky něco napíšu, pak to smáznu, protože mi to přijde jako fráze a vůbec to nevyjadřuje to, co mám na srdci, vůbec to nevyjadřuje, jak bych chtěla vyjádřit podporu. Je to tak těžké….

Upřímnou soustrast.

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 18:56:21 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.07.2026, 18:54:11

No víme prdlačky jak byla stará, když se do lesa dostala a kolik jich původně bylo…třeba původně 12 a přeživší a odchycení 4.

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 18:54:47 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.07.2026, 14:18:07

Ježíši…teď jsem si všimla, co jsem napsala za hrůzu…

Jako kdybysme neměli psy

Jako já svoje chyby v pravopise, které udělám, protože na to prd vidím a spěchám, neupozorňuju, neomlouvám se za ně, ale tohle už není chyba…to je sexuální úchylka…😴

takže samozřejmě “kdybychom”

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 18:50:40 xxx.xxx.189.104

Ale no tak dámy, nebuďte genderově zaujaté. Dnes lze měnit pohlaví dle libosti, dle toho na co se zrovna cítím 😉

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 18:49:10 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 14.07.2026, 18:35:58

Já sušičku nikdy neměla…takže úplně nejsem zasvěcená do života se sušičkou.

Ale zrovna dneska mi kolega říkal, že jeho přítelkyně nenechala otevřené okno v prádelně…tudíž sušička zapářila celou prádelnu, protože má, tak teď nevím správný výraz, tak použiju “výfuk”, kterým vypouští páru a že se jim pak sráží vlkost na zdech…tak jsem se ho ptala, jak to teda dělají lidi, kteří nemají v místnosti s okny…což si myslím, že je valná většina koupelen a prádelen…prej neví, asi musejí nechávat otevřené dveře…

Takže teď mě dost překvapila informace, že snižuje vlhkost oken…

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 18:40:29 xxx.xxx.189.104
šavlozubka:

Mně v porodnici neskutečně vytáčelo oslovení “maminko” nebo “mamko”. To je za mě také vrchol neúcty k té ženě. 

No a mě se zrovna to oslovení “maminko" nevadilo…nepřišlo mi to vůbec neuctivé…

Já syna rodila před 33 lety a ve své podstatě mi vůbec nevadilo, jestli mě oslovavali paní XY nebo maminko, já byla psychicky zdeptaná z některých sester, které mi přišly, že nemají špetku empatie a byly často i nepříjemný…

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 18:22:20 xxx.xxx.189.104
šavlozubka:

Nemám to ráda. Dlouho jsem vypadala hodně mladě. Po dětech to už není tak horký, ale pořád zjevně působím mladší a tykání od cizích mě dokáže vytočit stejně jako oslovení slečno, které mi (především od mužů) připadá až úlisné. Takže je opravuji, že paní (i kdybych nebyla vdaná, mám vš titul, takže slečna nejsem už opravdu dlouho). Nevím, že se ti pánové pokaždé urazí. 

Dlouho jsem vypadala hodně mladě.

Co by za to některé dámy daly. Tohle já znám, taky jsou dlouho vypadala mladší, než kolik by mi hádali. Mě teda vždycky lichotilo, když mi hádali méně.  Když mi bylo 23, to už jsem měla 3letého synátora, tak mě na koupališti balili 16ti letí kluci v domění, že jsem jejich vrstevnice, dost čučeli, když zjistili, že balí vdanou paní a matku od děcka. (na jejich obranu to dítě jsem sebou neměla a byla jsem tam se sestřenkou, které opravdu 16 bylo)

Takhle…když je holce 13,14,15 let, tak asi fakt nechce, aby jí hádali třeba o 4 roky míň…ale když je vám 38 let  a hádají vám o 10 let míň…no tak to pozór, to už potěší, alespoň mě to těšilo.

Oslovení slečno…ono je to s těmito osloveními takový ošemetný…za prvé záleží na tom, kdo a jak toto oslovení použije…za druhé už jsem několikrát zažila, že žena byla oslovena jako paní a dost se proti tomu ohradila, že ona je ještě slečna…a my ženský to na čele napsaný nemáme…

Já teda sama za sebe musím říct, že mám v tomhle asi štěstí, ať už jsem byla oslovena jakkoliv, tak nikdy z toho nebyla cítit pachuť neúcty.

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 16:59:03 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 14.07.2026, 16:13:43

mladá paní mě taky fascinuje-si říkám-a staré paní by říkaly jak?

“Mladá paní”…hele já to beru jako takový standardní oslovení….ono je to takový blbý resp. alespoň mně to nejde přes pysky…když potřebuju oslovit zákaznici, tak je blbý říct “paní, pojďte si ke mně na pokladnu”, když zrovínka nečučí mým směrem, tak taky oslovuje “mladá paní” i když už je to třeba 70ti letá dáma.

Mě kolikrát osloví zákazník “mladá paní a nebo slečno?” a já na to “mladá paní, ale už hodně dlouho”…

Prostě, jak je jednou z ženský mladá paní, tak bude mladá paní už do smrti smrťoucí a fertig…

Sardullah
Sardullah 14.07.2026, 16:52:18 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 14.07.2026, 16:11:47

Holka…ty musíš mít svatozář. 

Jako jsem ráda za to, kde dělám. Do supermarketu bych šla pouze v případě krajní nouze. 

Za prvé…já jsem pomalá…už ve školce mi učitelky před mamkou říkali “ona je strašně hodná, ale je jak zpomalenej film”…proto jsem kolikrát skončila v předchozích zaměstnáních…protože se tam bambilion věcí muselo udělat teď hned…takhle já teď hned musím udělat jen to, co je nezbytně nutný…vybrat od zákazníka prašule za zboží, zodpovědět dotazy, zjistit, jestli je zboží dostupné pokud je to na objednávku a tím končím tvá Máňa…administrativu, pokud to nestíhám, můžu dodělat v klídku po zavíračce a nebo, pokud to dodělám další den.

Navíc, když vidím, jak se dokážou chovat k personálu zákazníci v supermarketech, tak se mi chce kolikrát zvracet…když se prodavaček zastanu…jakože další pokladna není opravdu otevřená proto, že prodavačky jsou někde zašitý a pijou kafe, ale že toho maj bambilion, tak jsem důrazně ujištěná, že dotyčný to VÍ, že  pijou kafe nebo si vypalujou zobák.

No a “máti” by mě po takový šichtě asi psychicky dorazila…😴