Aktuálně: 2 442 inzerátů • 292 651 diskuzních příspěvků • 21 424 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 15.09.2026, 13:27:56 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.09.2026, 12:09:32

Žalobníček žaluje, pod postelí maluje. Namaloval husu, ještě jí dal pusu.🤪

Teda teď doufám, že nejsem jediná, kdo tuhle říkanku zná😅.

⋮
Sardullah
Sardullah 15.09.2026, 12:29:07 xxx.xxx.221.235

Já myslím, že to celé bylo myšleno tak, že pes v paneláku může mít víc aktivit, pohybu a celkově dobu strávenou se svým člověkem, než pes, který je venkovní hlídač a jeho lidi ho berou spíš jako inventář a stráví třeba většinu svýho života na svojí zahradě.

Jak bylo psáno výše… všechno je o lidech…

⋮
Sardullah
Sardullah 15.09.2026, 09:41:53 xxx.xxx.221.235

Praha není vhodná… asi záleží na tom, kde člověk bydlí. Dcera bydlí sice na sídlišti, ale je tam hodně zelených ploch i taky louka a 15 minut pěšky má Divokou Šárku…takže určitě i na venčení “ kolem komína” je na tom líp než já, která bydlí na konci mnohonásobně menšího města města…

⋮
Sardullah
Sardullah 15.09.2026, 08:33:18 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 15.09.2026, 06:40:05

Tak pes sem, pes tam, to by se v tom našem zvěřinci ztratilo… holka by dostala kólii a kdyby jí to nebavilo, tak kólii bych asi zvládla… 

Ale tak to už je jedno… teď má lapinu, v listopadu už se ten můj psí vnouček postěhuje natrvalo zpátky k “ mamince”, tak ať si ho  dcéra ve zdraví užije…😅

⋮
Sardullah
Sardullah 15.09.2026, 07:25:10 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 15.09.2026, 07:20:52

Tak koukám první dvě fotky chrtíka, to byl ještě asi složenej, ale u třetí fotky jsem si oddechla, povedlo se jim chrťátko poskládat správně😂❤️

Švýcarko no koment, to je roztomilost sama🥰

⋮
Sardullah
Sardullah 15.09.2026, 00:03:03 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 14.09.2026, 20:59:24

No tsk to naše trdlo mi přijde jako takový věčný štěně… ze všeho má radost, všechno ho děsně zajímá a všechno, co se dělá ho baví…

Zrovna nedávno jsem dceři říkala, že když jsem si jako dítě přála psa, tak Árčík by byl ideál… moje dcera… chudák.. vyrůstala s ovčandou, která na hraní a nějaké společné aktivity s dětmi nebyla… genetický úkol zněl jasně: střežit “ svoje dětičky” jako oko v hlavě a tím to končilo a vyrůstala s afgánským chrtem, který teda ns tu interakci taky moc nebyl, tak max, že vzala pytel piškotů a hrála si s ním v obýváku na cvičák.

Jako z mého pohledu byl afgán dobrá volba, ale zpětně si říkám, že jsem dceři měla koupit dalšího psa, jakože víc aktivního společníka… a zase narážím na to, že ze psa jako je Árčí by byla nadšená. Ale já si pořídila berbery, takže zase nemohla jako 12ti leté děcko vzít psa a jít s ním lítat ven, protože by ani jednoho fyzicky nezvládla a nebyla na takové úrovni, aby je zvládla upovelovat.

No prostě krkavčí matka hadr… mi teď přijde, že ns tom moje holka byla stejně jako já, když jsem byla dítě… já neměla žádnýho psa, ona žila s mými psy celý svůj život, ale nikdy s nimi vlastně nemohla dělat aktivity, co by chtěla.

⋮
Sardullah
Sardullah 14.09.2026, 23:43:00 xxx.xxx.221.235

Jsme na štěňatech… každé nové zdejší štěnítko je super… a já mám radost, když se nějaké nové ťuťátko objeví… já mít štěně, tak sem vypisuju romány každej den, protože každej den se štěnítkem je zážitkový. To není jako u dospělého psa, kdy už je to vychovaný úžasňák. 

Gina teda říká “ No aby ses z toho nepopo… “  

“No tak milá zlatá.. to se teda popo,  o tobě mělo zdejší osazenstvo také pravidelné raporty, když si byla štěndo.”

“Jenže já jsem byla to nejkrásnější a nejroztomilejší štěňátko na světě, kdyby byla štěněcí miss, tak to vyhraju”

“Ginuš, všechna štěňátka jsou krásná a roztomiloučká.”

No tak prej je Gina… pak dlooooouuuuhooo nic a pak…krasavice inteligentní největší a ředitelka zeměkoule v jedné psí osobě Gaelin z Jizerského pekla vulgo Gina.😎

⋮
Sardullah
Sardullah 14.09.2026, 20:11:36 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele cernej caj z 14.09.2026, 19:48:39

Já se divím, že nejsou víc rozšířený, protože jak teď dlouhodobě hlídám dcery lapiňáka, tak je to takovej sluníčkovej pes, kterej rád asistuje u všeho, pořád dobře nsladěn… velikost tak akorát, do rodiny s dětma za mě ideál. Si myslím, že je to hlavně  tím, že spousta lidí vůbec netuší, že takový plemeno vůbec existuje…

Obrázek
⋮
Sardullah
Sardullah 14.09.2026, 20:03:19 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonym z 14.09.2026, 19:04:23

Jasně a zpět do reálu… člověk, který si zvládne najít diskuzní fórum a založit téma, tak jistě zvládne zadat do strýčka Gůgla dotaz na gravírování psí známky a vyjede mu bambilion odkazů. U nás ve zveráči “ psí známky” prodávají a samozřejmě nabízí, že na ně “ napíšou” informace dle mého přání… 

Tak tohle mi opravdu jako pejskaři nechybí.

Takže co si myslet o úvodním dotazu? No že to opravdu není reál a každé ze zdejších saní to dojde na první dobrou, navíc podpořeno do očí bijícími pravopisnými chybami…

Tak tím bych to asi uzavřela… ale zase některé odpovědi mě pobavily a to se počítá 😅

⋮
Sardullah
Sardullah 14.09.2026, 14:43:30 xxx.xxx.221.235
efe:

No…a pak se v tom vyznejte 🙂 

Obrázek

No když je všechno takhle v bílém, tak na první pohled to vypadalo, že minimálně půlka těch psů je moje Ginuška… 

Jsem si vždycky říkala, jak je možný, že se mě venku laická veřejnost, co je Ginuš za plemeno… bože, to jste neviděli “Bella a Sebastián”… no tak tohle je ta Bella, pyrenejská horská psice… teď konečně chápu, proč to nepoznají 😂😂😂

⋮
Sardullah
Sardullah 14.09.2026, 14:37:03 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 14.09.2026, 14:35:19

To se poddá… velebnosti, vždyť je to ještě štěně… vydržať😎

⋮
Sardullah
Sardullah 13.09.2026, 15:47:59 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 13.09.2026, 14:23:25

Jo takhle to měli berbeři… jenom uzle a nebo hodně tvrdý míčky a pod. Jinak všechno rozebrali na atomy… a teda je bavilo to ničení, nezničitelné hračky zůstávaly bez povšimnutí.

K vánocům pravidelně dostal každý jednu pískací hračku… Jack to miloval… sára si jako první vyoperovala pískátko a pak koukala, co je to za nespravedlnost, že ona má nudnou nepískací hračku a Jackovi to píská…

No otázka pár minut a bylo to na kousky a letělo to do koše…

⋮
Sardullah
Sardullah 13.09.2026, 14:02:57 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 11.09.2026, 17:10:12

jinak 2 stejně starý štěnata by mě zabily…ufff…máš můj obdiv,mě stačí 3 psy s obřím věkovým rozdílem,…a k tomu Betty na dvoře…

Paradoxně jsou dvě štěňata super, protože hodně mordování, lítání i hraní zvládnou v interakci spolu, to psímu jedináčkovi nebo štěněti ke staršímu psu jsem se v tomto musela věnovat mnohem víc.

Výchovu … takový ty stereotypy, co se může, co se nesmí, kdy se co dělá, tak to člověk pofackuje najednou.

Takže jedinej vopruz je, že se musí chodit ven a “ cvičit” i s každým zvlášť, aby uměli fungovat i samostatně… ale když mám štěně a staršího psa, tak to blastně dělám taky.

Takže za mě jsou dvě štěňata hlavně pozitivum.

Vlastně jediné, co bych tomu vytkla je, že v tu chvíli nemám vychovaného, služebně staršího psa, od kterého toho štěně může dost odkoukat…na druhou stranu si ale nebudeme lhát do kapsy… štěndo nejlépe odkouká případné zlozvyky a jiné bejkárny…

Na druhou stranu, ještěže Máťa nic neodkoukal od Giny😅

⋮
Sardullah
Sardullah 13.09.2026, 14:02:56 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 11.09.2026, 17:10:12

jinak 2 stejně starý štěnata by mě zabily…ufff…máš můj obdiv,mě stačí 3 psy s obřím věkovým rozdílem,…a k tomu Betty na dvoře…

Paradoxně jsou dvě štěňata super, protože hodně mordování, lítání i hraní zvládnou v interakci spolu, to psímu jedináčkovi nebo štěněti ke staršímu psu jsem se v tomto musela věnovat mnohem víc.

Výchovu … takový ty stereotypy, co se může, co se nesmí, kdy se co dělá, tak to člověk pofackuje najednou.

Takže jedinej vopruz je, že se musí chodit ven a “ cvičit” i s každým zvlášť, aby uměli fungovat i samostatně… ale když mám štěně a staršího psa, tak to blastně dělám taky.

Takže za mě jsou dvě štěňata hlavně pozitivum.

Vlastně jediné, co bych tomu vytkla je, že v tu chvíli nemám vychovaného, služebně staršího psa, od kterého toho štěně může dost odkoukat…na druhou stranu si ale nebudeme lhát do kapsy… štěndo nejlépe odkouká případné zlozvyky a jiné bejkárny…

Na druhou stranu, ještěže Máťa nic neodkoukal od Giny😅

⋮
Sardullah
Sardullah 13.09.2026, 11:23:41 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.09.2026, 09:57:18

Jo kupuju… co jsem měla po dětech já a známí, tak to již bylo rozebráno na atomy berbeřími dvojčaty. Už není kde brát.

No a je zde další aspekt, Máťa miluje, když mu přineseme novýho plyšáka… ale opravdu novýho, to on pozná a pro tu neskutečnou radost mu ty plyšáky kupujeme… většinou sbíráme známečky na plyšáky z Penny.

Má to teda jednu nevýhodu… on si plyšáčky neničí a tak nám přibývají geometrickou řadou… a máme jich doma neskutečný hromady, když je má roztahaný, tak v obýváku je zem pokrytá plyšovými zvířátky… ale za tu radost v těch jeho očích to stojí, on si to zaslouží… berňák je tak velký, aby se do jeho srdce vešel celý svět… a to včetně všech těch plyšáků…❤️

Obrázek