Aktuálně: 2 442 inzerátů • 292 651 diskuzních příspěvků • 21 424 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 07.09.2026, 17:33:51 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 07.09.2026, 15:53:04

No jo no… holka… ti kluci jsou fakt někdy chudáci…😅

Jinak mi teda přijde obecně, že ti strašní pastevečtí psi mají se svými svěřenci svatou trpělivost.

Pamatuju na dcery ausíka když byl štěně.. než jsem ho u nás srovnala do latě, tak po ní furt skákal, tahal jí za uši a ta pastevecká kanimůra nehla ani brvou. Přitom jsem věděla, že stačí, aby vrkla a mladej pán jí okamžitě dá pokoj..

Kolikrát jsem si říkala..” a co, když jí to neva, tak co se starám, ona si ho kdyžtak srovná sama”, ale pak na to člověk kouká a nedá mu to a jde výchovně zasáhnout.

Až jsem se na ní fakt zlobila, že nejni ráznější… tvl berberka Sára by ho umravnila na tři doby, to by čuměl, vůbec bych se nemusela angažovat... ale Gina je holt anděl.

⋮
Sardullah
Sardullah 06.09.2026, 20:11:53 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 05.09.2026, 12:44:04

Hlásím, že jsem se možná zbláznila, no prostě jsem psovi pořídila nóbl vodítko a obojek…

Hlásím, že nezbláznila… sluší mu to klukovi ušatýmu…mám doma hromadu obojků a nějaká vodítka za bambiliony a to jen proto, že přeci moje holky nebudou mít k růžovýmu oboječku fialový vodítko a k tyrkysovému postroji ani fialový ani růžový…

Bohužel nakonec to vždycky skončí tak, že se vrátím k obyčejnýmu stahováku a k lanovému vodítku… 

⋮
Sardullah
Sardullah 06.09.2026, 13:29:55 xxx.xxx.18.169

Tak tohle mě pobavilo… mi to připomnělo film Hodíme se k sobě miláčku, jak se tam Janžurová hádá s Peterkou jakou má barvu potah na křesla, který koupila…

Tak tady je to podobný… hoši… za mě určitě zelenkavá…

https://www.facebook.com/share/r/1Dw5gxBMmH/

⋮
Sardullah
Sardullah 05.09.2026, 23:57:24 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.09.2026, 20:48:21

Tak to u nás nehrozí… kdo by si dovolil fackovat a kousat ředitelku zeměkoule?

U nás je spíš problém, když má madam dobrou náladu a že si teda s Máťou poběhá a pomorduje.. samozřejmě v obýváku hop a skok z gauče na gauč… přeci se nebudou honit na zahradě… a skončí to zalehávacím útokem, že fakt kolikrát přiběhnu Máťu osvobodit, protože nemá absolutně šanci se z pod ní dostat.

Si připadám jako kdybych měla pokémona… “ Gino, volím si tebe… zalehávací útok…”

⋮
Sardullah
Sardullah 05.09.2026, 11:12:26 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 05.09.2026, 10:08:24

Jo potvrzuji… u nás to platí stopro…

⋮
Sardullah
Sardullah 05.09.2026, 09:36:15 xxx.xxx.221.235

Já ještě k tomu, jak je krása psa relativní…

Pro mě je ten nejkrásnější pes na světě barzoj. Líbí se mi spousta psů… pastevci a ostatní medvědoidní psi a chlupatí chrti a azavak… ale barzoj je barzoj…

Barzoje jsem nikdy neměla vzhledem k tomu, že přeci jen nežiju sama a musím tudíž dělat kompromisy a můj manžel si o barzojích naopak myslí, že to jsou fakt oškliví, hrbatí psi.

Prostě to, co pro jednoho bude symbol krásy, tak pro druhého to může spadat do kategorie “ ošklivý pes”.

No včera jsem potkala frbulíka a upřímně než takovýho psa, tak si raději pořídím kočku…a přitom musí být obecně považován za líbivého, když je tak v módě.

⋮
Sardullah
Sardullah 05.09.2026, 09:26:15 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.09.2026, 22:29:44

Když Máťa je s tím fakt nebezpečnej, když člověk nestihne podávanou packu zachytit, tak to hrozí škrábancem na noze.. synovi se minule trefil do intimních partií…

Jako nevadilo by to, kdyby podával pac jako Gina, ta to dělá ve stylu “ zavaž mi střevíček”  tam riziko úrazu fakt nehrozí.

Na druhou stranu by člověk uronil dojetím slzu, když Máťa lehounce a něžně pohladí Ginu nebo Árčího po hlavě…

⋮
Sardullah
Sardullah 05.09.2026, 09:18:37 xxx.xxx.221.235

Tak já ráno vypustím… respektive … přemluvím Ginu, ať se jde na zahradu vyčůrat a že si pak ještě půjdeme lehnout. V noci jsem nějak blbě spala, je sobotěnka, volníčko, tak bych tu hoďku ještě klidně dala. Obzvlášť po tom probuzení, kdy my dvě, já a Gina, spíme v posteli a přiběhne Rychlá rota .. Máťa s Árčím, naskáčou na nás, podupou nás…juchůchů, čau holky, už je raníčko…

No ale proč to píšu, s Ginou žiju víc jak 6 let a dodnes zapomínám, že ona není pes a nějaký povely typu “ Gino, domu…˚ a podobně …nefungují… ale když Sardullah řekne “ Ginuško, prosííím, pojď dom, mami si chce ještě lehnout” a tu prosbu patřičně vložím do tónu hlasu, udělám obličejem prosící grimasu a i ručičkama dělám prosící gesto, tak se ta medvědice fakt domů odebéře.

⋮
Sardullah
Sardullah 04.09.2026, 18:10:52 xxx.xxx.18.169

Tak tady čtu, jak kdo zaměstnává psu hlavu. Tak Ginu jediný co baví, je hra na “ cvičák”, když se rozdávají zajímavé odměny, to přijde i dobrovolně a sama od sebe, když cvičím z druhým psem. Nebo to ani nemůžu říct, že jí to baví, ale ví, že to je způsob, jak vydyndat piškot.

Jinak mi přijde, že si hlavinku zaměstnává sama tím, že vymýšlí, jak mě přechytračit… takže trénujeme mozkovny obě dvě…

⋮
Sardullah
Sardullah 04.09.2026, 17:48:24 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 04.09.2026, 08:40:07

Každý dnes učí dej pac.

Bože, já bych spíš potřebovala Máťu naučit, aby pac nedával nikdy…já nevim, jestli je to nějakej plemennej znak berňáků, ale on má tendence nás pořád “hladit” a ono i když to dělá něžně, tak pohlazení, přes oko, když to člověk nečeká, tak fakt nic moc…a taky dává packu na pozdrav a když něco chce…jakože “pojď se tam se mnou podívat” a ty jsi si nevšimla, že tady nosím plyšáka (neřekla jsem mu “Máťa má bizóna, ten je ale šikovnej”) a tak dále a tak dále…

Jenže když mu to zatrhnu v zárodku, tak pak tak smutně kouká jakože “Co se stalo, já jsem něco provedl..”…no holky, já prostě nevím, jak vy to děláte. Já jsem schopná fungovat normálně s rebelem jako je Gina, ta nikdy nedělala smutný očíčka, ale berňuškův pohled, tak to je pro mě utrpení mladého Boháčka. Ještě, že se Máťa narodil se základním výcvikem a je to povahově takovej Hujer, protože kdyby ne, tak s tímhle pohledem mě utáhne na vařený nudli a já budu mít doma rozcapenýho, rozmazlenýho zmetka…

⋮
Sardullah
Sardullah 04.09.2026, 17:38:19 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 02.09.2026, 14:51:43

Gina at se nenaparuje😀😀😀 Jessy náhodou taky není žádnej blb!!😉

Vyřízeno…ředitelka zeměkoule říká, že pokud si někdo sedne kdykoliv mu jeho dvounohý spolubydla řekne, tak je rozumu mdlého a je jasný, že musí být trvale pod dozorem statného ošetřovatele…v tomto případě teda klidně i subtilní paničky, aby mu dotyčný teda říkal….prej stejně jako náš Mates, taky je to prý trdlo makový 😂😂😂

⋮
Sardullah
Sardullah 04.09.2026, 16:44:47 xxx.xxx.189.104

Moře miluju, to je nejvíc, ale kdyby mi někdo dal na výběr …"puťák" na koních a nebo moře, tak kdybych byla mladší, když jsem ještě měla tu fyzičku a nezatěžovala bych koně těmi svými současnými nadměrnými kily, tak bych neváhala ani minutu…přeci jen kůň je víc než moře.

⋮
Sardullah
Sardullah 02.09.2026, 13:49:46 xxx.xxx.221.248
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 02.09.2026, 10:01:26

jinak-co vlastně učíte štěnata?

Prej co učíte štěňata😂… čůrat venku, netahat na vodítku, přivolání, sedni, lehni..

A Gina říká, že půlka z toho je zbytečná, že ví sama nejlíp, kdy si má sednout a kdy lehnout…😎

⋮
Sardullah
Sardullah 31.08.2026, 22:33:26 xxx.xxx.221.235

Říká se, že když si chce člověk koupit lásku, tak ať si koupí štěně… aneb když se milujeme, tak nemí co řešit.

Nejošklivější pes na světě…

U nás je to trochu opačně, já mám psí krasavici… obrovskej bílej medvěd se libí většině lidem, tedy budí dost pozornost.  Veškerá pozornost lidí je upřena na ní takovým způsobem, že vzhledově velmi atraktivní bernský salašník je vedle ní takřka  neviditelný nebo minimálně tuctový. Budí pozornost už tím, že se zjeví v civilizaci, protože po městě se fakt pyrenejci běžně necourají… Gina je pro lidi… jak to nazvat?… Blízké setkání třetího druhu, jsou z ní celý hin a auf a nakonec docela paf a teda musím říct, že mi dost vylepšuje můj vzhledový profil. Nejsem žádná modelka, ale Gina svým oslnivým atraktivním vzhledem ten můj tak nějak zastíní. Naštěstí si neřekne “ No tvl, tak já jsem taková krasavice a tahám za sebou na vodítku tohle… měla bych si najít nějaký atraktivnější doprovod.” 

A to je ta psí krása…

⋮
Sardullah
Sardullah 31.08.2026, 17:55:55 xxx.xxx.18.169

Mě jako první napadne mops… jenže pak je zde někdo, kfo je vlastní a člověk zjistí, že by si ho sice nepořídil, ale že je to vlastně sympatickej a roztomiloučkej pejsek.

Obecně plemena s placatou držtičkou nejsou v u mě na stupíncích vítězů v soutěži krásy… ale zase… pak se tady objeví boxeří štěnítko a pomalu se mi chce dojetím nad tou roztomilostí a vočíčkama plakat.

No a pak má člověk označit ošklivý plémě, to se fakt nedá.

Na čem záleží není subjektivní krása, ale aby bylo plemeno funkční a mnohá bohužel doplatila na to, co se lidem líbilo a následně to dané plémě bylo zmršeno právě chovem na určitý vzhled.

⋮
Sardullah
Sardullah 31.08.2026, 17:46:19 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.08.2026, 17:14:18

Ono nejhorší na tom je, že to člověk tomu psu prostě nemůže vysvětlit, proč to musí mít…