Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 20.07.2026, 17:58:51
Nic si z toho nedělej, že se ti smějou.
Za mě nemá smysl předvádět na koni nějaký hrdinství, když se na to necítíš, neumíš.
Já když po letech začala znova jezdit ( a to mi bylo asi 25 let, takže mladice), tak jsem se na klus a cval nechala vzít normálně na lonž a to bylo v době, kdy jsem ještě pár let předtím seděla na koni denně. Nemyslím si, že je to ostuda. A dělala jsem to i přesto, že mi říkali, že mi to jde a že bych to zvládla sama.
Tak na Alana jsem zvědavá. Má malé pejsky rád, ale až ho to tu bude otravovat celý den, žádné chrápání doma celý dopoledne, to bude koukat. Sice syn říká, že si ho bude brát i do práce jednoho ano, ale jestli budou dva, tak to asi těžko a už vidím jak fenka chodí s manželkou do VZPčka.
Alan si lehne na lavičku a prďolové na něj nedosáhnou…😊
Jako viděla jsem to na Máťovi, on psy miluje…ale když si dcera vždycky na víkend odvezla lapiňáka, tak moji psy upadli do bezvědomí…teda u Máti to chápu, to je taková pečovatelka, takže odsuploval psí honičky, přetahování, čel se vždycky kouknout, kam lapiňák jde. Gina, tak ta byla asi unavená jen z Árčího přítomnosti, protože ona se her nezúčastňovala, ale asi jak doma nebyl ten klid, na kterej je zvyklá…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 19.07.2026, 08:12:55
No já dřív zalévala 1x týdně…to jsem měla v obýváku akvárko a 1x týdně jsem prováděla údržbu a logicky jsem vodou z akvárka ty kytky zalila. Akvárko ruplo a to, co mám v ložnici jedu bezúdržbově. Je tam 10 rybiček ve 240ti litrovým akvárku s hodně rostlinstvem a jedou tam dva velký externí filtry…dolívám jen odpar, takže zase mě to “nenutí” zalít kytky.
Takže to tak nějak flákám…jsou rostliny, kterým to vyhovuje…nebo alespoň se tak tvářej a jdou hodně pěkně…antúrie, zamioculcas, tchýnin jazyk, tak chudinky difenbachie vysloveně trpí.
Třeba monstera mi nejde vůbec a máma má v paneláku fakt monstrum, který ani už nepřesazujeme…prostě ořežu, nechám pustit kořínky a zasadíme…a já si vždycky odnož vezmu a nakonec je z toho takovej chcípáček, co má tři malý listy a máma má z těch samých odnoží během chvíle zase “strom”.
Teď mi kamarádka radila, že monstera je ve své podstatě lijána a že bych měla koupit nějakou kokosovou tyčku jako oporu a že uvidím, jak se mi rozjede….no nevím…máma žádnou kokosovou tyčku jako oporu nemá..
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 18.07.2026, 20:51:25
Takže dvojčátka… tak zase má to jednu vélikou výhodu. Spoustu toho mordování a lítání a kousání a lumpáren zvládnou štěnďata spolu, tak to člověku přeci jen trochu v tomto směru odlehčí. Jako jo, víc práce je, že člověk musí makat i s každým zvlášť, ale sama za sebe po zkušenostech s psími dvojčaty musím zpětně říct, že to bylo vlastně hodně dobrý, protože tu energii měli stejnou …od štěněcích her, přes pubertu a “ nejlepší” léta až do seniorskýho věku…
Jen musím říct, že mi chyběla zkušenost s psími dvojčaty, takže zpětně bych několik věcí dělala jinak. Vlastně jediné, co je na tom blbý, tak že psi můžou odejít brzy po sobě.
To rošťáctví mu koukalo z očí už na té první fotce a když jsi sem teď dala další fotky, tak to v tom kukuči je furt. A to co píšeš, mi to přesně potvrdilo. 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 18.07.2026, 16:25:44
Lopatkovce mám… ale roste mi tak nějak divně. Byl ho plnej květináč s malými listy. Tak jsem ho loni rozesadila do třech květníků a že by rostly nějak překotně to říct nemůžu, ale pravidelně kvetou všechny.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 17.07.2026, 19:13:48
Jenže, kdo by ty psy převychoval…jakože ti pseudozachrànci? Ai ti převychovaní by si museli vzít zkušení lidi a kdo by si vzal takového psa? Možná by měli štěstí nižší jednotky. Jinak by hnili někde doživotně v kotcích… to není záchrana, to je doživotní vězení.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.07.2026, 17:09:50
Jo, to si taky myslím, že lepší je ty chudáky psy uspat.
Mě na tom vždycky nejvíc štve ( použila bych ostřejší výraz, ale nechci být tady sprostá), že ve své podstatě to nejvíc odnesou ta zvířata, i když jsou v tom nevinně. A jsem zvědavá, jak teda potrestaj ty lidi. Jestli to maj na Slovensku jako u nás, tak vysmátě odejdou max s podmínkou a můžou jet nanovo.
Koukala jsem na to pojištění od Direct a takhle teoreticky to nevychází vůbec špatně.
Teda, když jsem tam zkusila zadat berňuchu..Nicméně třeba u té jejich střední varianty u chronických onemocnění hradí jen diagnostiku. PetExpert i po nějakou dobu hradí léčbu.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 17.07.2026, 16:17:02
Psí zápasy jsou strašnej hnus. Nejhorší je, že dle mého je tohle odhalení jen nějaká špička ledovce, že se to prostě děje.
Otázka je, co s těmi psy. Myslím, že takovej pes nemůže fungovat jako rodinnej pes v nějakým běžným režimu v civilizaci. Na takový psy, to podle mě chce opravdu zkušenosti a kolik takových lidí, co by to zvládli se najde? Pro zařízení, kam se psy umístí, to musí být taky hodně náročný.
Darujete někdo plazmu ? Včera mě odchytili v Globusu a docela o tom přemýšlím
Moje bývalá kolegyně daruje plasmu…nevím, jak je to omezené věkem, ona je roční 1967… teda daruje, dostává za to asi 800 korun, tak je to takový přilepšení.
Já se vrátím k těm potkanům… jedovaté nástrahy se dávají do takových krabiček, aby se k tomu nedostali třeba kočky nebo psy… ale pozor, nevím jestli všechny návnady, ale minimálně ty, které používají deratizátoři, můžou být nebezpečné sekundárně… potkan návnadu sežere a jeho chytí kočka pes a pokud ho i ochutná… ulovit otráveného potkana je jednodušší, protože v určitě fázi je takovej zpomalenej.
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 16.07.2026, 18:37:43
Mladý pán si příště dá batoh na místo, kam štěnítkovej roztomilouš nedosáhne. Doufám, že jsi mladýho pána sprdla, protože za to, že polévka vyskočila z batohu, explodovala a všechno zabordelila může on. Ještěže se psímu miminkovi při té explozi nic nestalo. 😂