Aktuálně: 2 288 inzerátů289 329 diskuzních příspěvků20 870 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 30.07.2026, 06:56:30 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.07.2026, 06:46:56

Jo…. poskládáme se na gauč a hajáme.  
A teda musí být puštěná ta televize… když budu čučet do telefonu nebo do noťasu a datlovat si s váma, tak s tím už má Gina problém a začne držkovat… prostě všeho nechat, zapnout bednu a čučíme.

Sardullah
Sardullah 30.07.2026, 06:08:13 xxx.xxx.221.235
lesnizinka:

Vzpomínám, že jsme na něj koukali jako děcka, ale už netuším, o čem byl🤔Na Sandokona jsem si říkala, že pro zajímavost kouknu a zapomněla jsem…pořád jde tenis, mezitím jsem v zahradě, není nějak prostor. Musím se smát, jak tu Sardullah píše, že už má na lednici rozvrh sledování. Já jsem ráda, když se podívám na něco tak jednou za týden a to je asi max. 

No u nás je to o stereotypu… defakto taky kvůlivá psům… pesani dostanou před osmou večerní večeři, pak jdeme na čůranda a pak domu ležet a já chci, aby po večeři byli v klidu a nedělali bejkárny, protože torze nikdy nespí a oni maj po večeři nejvíc lumpačivou… a jak zajistím, aby byli v klidu? Tím, že ani já nebudu nikde lozit, ale zalehnu taky… takže v osm nula nula, zalehneme k televizi…

Sardullah
Sardullah 30.07.2026, 06:01:12 xxx.xxx.221.235

Zaznamenala jsem, že zase běží Sandokan, ale tak toho už bych nedala.

Curro Jimenéz… tak to vůbec nevím o čem to bylo, jako malá jsem na to ale poctivě koukala, protože měl krásnýho koně…. tak kvůlivá tomu koni, dějově to ve mně žádné vzpomínky nenechalo.

Sardullah
Sardullah 30.07.2026, 05:50:41 xxx.xxx.221.235
Zrzavci:

Tak ale teď jsem se zasmála. 

Já už sem úúúúplně aut v tomdle světě. Jak jsem poslouchala ten rozhovor, tak tam zmínil freework, kdy terapeutka v rámci prohlídky psa, připraví různé povrchy, různě i výškově asi  a rozhodí tam různé druhy pamlsků a nechá tam psa jakoby pracovat a při tom zkoumá jeho pohyb apod.  Tak jsem si zadala, co to je free work - abych věděla pořádně a dopracovala jsem se až k převratné činnosti. Tzv. SNIFFARI PROCHÁZKA  😀 už ten název mě dorazil, a pak přišel popis:

Princip je velmi jednoduchý: pes určuje směr a tempo. Pes je průvodcem: Vy jako majitel se přizpůsobíte tempu psa. Pokud se pes zastaví u trávy a začne intenzivně čichat, neposíláte ho dál, ale necháte ho tam klidně i několik minut. Žádné povely na pohyb: Během sniffari se vyhýbáte pokynům typu „pojď“, „jdeme dál“ nebo „tudy“. Cílem není dojít do bodu B, ale nechat psa prozkoumávat „čichové zprávy“, které v okolí zanechali jiní psi nebo zvířata.

Věci, které člověk dělá se psem běžně a měly by mu být umožněny,protože jsou pro něj přirozené , mají dneska své poloinglišské názvosloví a dělá se z toho tak trochu věda?  Jsem blásen asi.

Á Ginuško pozór, tak já myslela, že naše procházky ve stylu “ jdeme podle Ginušky”  je jen potřeba toho, abys byla ochotná šlapat, aby tě to bavilo, abych prostě za sebou netáhla zpruzelou kozu… a ono to má cizí název a ten cizí název má definici a ta přesně popisuje naší procházku… jen jim tam chybí “ když si smyslím tak si sednu, když si smyslím tak si lehnu, travička zelená, to je moje peřina” a čučím.

No jako je to děs, my s Ginuškou byly tak  hrdé na to, jak neděláme nic kynologicky, protože my dvě jsme ředitelky zeměkoule … anarchiééé…a normálně nás do kynologického žergonu zařadili… já padám…😵‍💫

Sardullah
Sardullah 30.07.2026, 05:33:49 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 29.07.2026, 13:31:00

Vy trochu myslete…. za prvé jste psal, že to jde z našich daní a ne z vašich, tak mám alespoň právo říct, co mi vadí/ nevadí, když se z mých daní zaplatí.

A ano… za peníze nás všech… ne vaše, protože vy evidentně nespadáte do českého daňového systému, by se dalo pořídit možná něco jinýho, smysluplnýho, ale třeba ne, třeba by to jenom zahučelo do nesmyslu nebo uměle předražené veřejné zakázky… ne na stavbu vodovodu, ale při stavbě vodovodu někomu do kapsičky. Další věc je, že pro každého může být smyslupné něco jinýho…

Já vlastně nevím za kterou zemi kopete… kde žijete, která země je ta vaše zaslíbená domovina, občas jsem viděla srovnání s Amerikou…. vy tam nechráníte ohrožené druhy zvířat? Nevydáváte na jejich ochranu peníze? Nekompenzujete škody, které tato zvířata působí?

Nemáte tam u vás jedinou šelmu, která by byla chráněná a způsobovala někde škody farmářům? Dostali by potom dotčení farmáři kompenzace? Dostali by něco na preventivní opatření?

A nebo se to prostě řeší tak, že se na zvíře, které tu škodu způsobilo, zorganizuje trestná výprava a je vyřešeno a zadarmo. 

Jsme na “vlcích”, tak nám přestaňte říkat, co má nebo nemá smysl platit  z našich daní… a popovídejte nám o tom, jak je to u vás nejen s vlky, ale jestli tam máte šelmu v režimu chráněný živočišný druh a jak to u vás funguje… ať se teda taky dozvíme pohled z jiné země než z naší českém kotlinky.

Sardullah
Sardullah 29.07.2026, 08:04:20 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 28.07.2026, 22:12:35

A co je na tom v nepořádku? 
Stát chrání nějaké zvíře, tak je fajn, že kompenzuje ztráty tím zvířetem způsobené a že pomáhá farmářům se zabezpečením ovcí a je jasný, že to jde z našich daní.

Jako zaplatit nějaký ztráty na ovcích, ploty, pastevecké psy… upřímně… to jsou malý věci, bože kolik peněz skončí z našich daní někomu v kapse z předražených státních zakázek, o dotacích na cokoliv ani nemluvě.

Sardullah
Sardullah 29.07.2026, 07:52:07 xxx.xxx.221.235

Štěně a navíc opačného pohlaví. Já teda myslím, že pokud služebně starší pes není asociál nebo rozmazlený usurbovací sprateček, tak bych to nějak neřešila… “neřešila” to je to slovo… nedělat kolem toho nějaký tanečky, ale prostě říct “Alíku, tohle je Asta a bude s náma bydlet”

Ve své podstatě koriguju staršího psa, aby mi do štěněte nenastoupil moc hrrr, aby se nešel seznámit moc intenzivně. Snažím se, aby štěně cítilo mojí plnou podporu.

Já teda ještě nechávám staršího psa chvilku zavřenýho doma a nechám štěndo trochu rozkoukat v novém prostředí.

Myslím, že důležitější je to, co následuje dále, prostě aby si služebně starší pes nepřipadal s příchodem štěněte odstrčeně.

A teda zajistit, aby štěně staršího psa nadměrně neotravovalo. Aby měl pes možnost si někde v klidu odpočinout.

Sardullah
Sardullah 28.07.2026, 15:30:37 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 24.07.2026, 17:42:39

Volám Siriusi, všichni mají zakázané říkat mu jinak

A tohle je přesně důvod, proč moji psi nemají žádné cool jméno… když si představím toho boxeřího mimíška s těma jeho vočíčkama, tak by to byl jasnej Mimíšek, Pupíček a podobně… prostě takovýmu roztomilému stvořeníčku bych nemohla říkat “Sirius”…Sirius je krásný jméno, ale naše rodina by to nedokázala.

U nás vybíráme jméno pro psa dle toho, jaká se z něj dá udělat zdrobnělinka..

No a pak blik o pár let později jde úžasný boxer jménem Sirius a mého úžasného berňáka oslovujeme “Maťulko”.

Nedávno nějak přišla řeč ne PP jména našich psů a syn teda zjistil, že berňucha se ofigo jmenuje C-Point… a říká mi “ tak to si děláš srandu, on má takový originální jméno a my mu říkáme Máťa?”

Jako dodnes mě mrzí, že když mi u Giny neprošlo jméno Sára, tak že jsme jí nedali jméno Freya a nebo ještě lépe ..Ursa”… ale tý mrňavý bílý kuličce to nešlo…

Sardullah
Sardullah 25.07.2026, 19:50:29 xxx.xxx.221.235

Jinak k tomu článku jak vlk napadl dítě…

Mně to přišlo, že klidně vlk může vyjít z lesa u domu a vejít na zahradu, obzvlášť když tam není žádný plot… vlastně bych i uvěřila tomu, že si to začne štrádovat k dítěti, které asi nebylo úplně pod dozorem dospělých, že pes bude dítě bránit, že ho vlk zabije a dál to bylo celý takový divně neuvěřitelný.

Sardullah
Sardullah 25.07.2026, 19:43:14 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 25.07.2026, 18:17:53

Jo tak to mám stejně, pes nemá přivolání, tak mu nasadíme lokátor a víme, kde ho sebrat, když zdrhne…. jako lokátor super, stát se může cokoliv a potom je lepší vědět, kde pes je a najít ho v co nejkratším čase, než organizovat hledací skupiny, dronaře a než se pes najde, tak může být pozdě… ale pořád je to jen taková pojistka. Pořád si myslím, že když pes nemá přivolání 100%, tak bez jištění na volno nemá co dělat.

Sardullah
Sardullah 24.07.2026, 07:55:43 xxx.xxx.221.235
Tt:

Myslím že sem to patří. Vtipné to opravdu je. 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-cina-tvrde-zasahla-proti-lasce-s-ai-partnery-lidem-to-lame-srdce-311640#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=2&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Mně to nepřipadá vtipný, ale smutný, že lidi mají jako přítele, kamaráda, člena rodiny AI. Je mi těch lidí líto. Znamená to, že v reálu jsou osamělí. Znamená to, že v reálu jim chybí vztah s kamarádem, s přítelem, s rodičem….je to smutný, ne k smíchu.

Navíc AI spřízněná duše se chová tak, jak si dotyčný představuje… a když potom dotyčný uživatel narazí na reálný život, reálné lidi, tak to taková hitparáda není a otázkou je, zda uživatel vztah v realitě následně zvládne, když je zhýčkanej AI. Tak si říkám, kam to v budoucnu povede.

Sardullah
Sardullah 23.07.2026, 18:50:56 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 23.07.2026, 15:50:42

-takže kroužek asi náctiletých holek mě tam fakt dost znervoznoval… protože koníkům melu nesmysly,šišlám

Já chodila do jezdeckýho oddílu, takže jsme tam byly všechny náctileté a teda nikdo se nestyděl za to, že koňovi říká nějaké “něžnosti”…je teda fakt, že jsem na koně nešišlala, ale to za mlada ani na psy, ani na jiná zvířátka…ta infantilnost a šišlání přišlo až s věkem. Na druhou stranu s tím věkem přišlo i to, že bych se šišlat na koně nestyděla, protože je mi krajcvajc, co si o mně budou nějaké holčiny myslet….no co, max si řeknou “hele, zase je tady ta ženská, co šišlá na koně…”😉

Sardullah
Sardullah 23.07.2026, 18:45:07 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 23.07.2026, 18:06:28

No já si taky nemyslím, že by měl 70 kilo, to spíš svědci události neměli odhad nebo by to nebyl vlk, ale nějakej velkej vlkošedej pes…teda alespoň můj skromný názor je, že 70ti kilovej vlk evropský je blbost.  Ale ono je to vcelku jedno, jestli měl vlk tolik a tolik kilo. Ale to je vcelku jedno…

A teda, co mě překvapilo, že vlk si odtáhl zakousnutou fenu sebou…to je normální? Čekala bych, že by jí samozřejmě zlikvidoval, ale že by jí nechal na místě…

Sardullah
Sardullah 23.07.2026, 17:35:36 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 23.07.2026, 08:03:33

Já to tady trošinku odlehčím… snad to není nevhodné, ale myslím, že i to odlehčení je někdy přínosné…teda jakože  snad na pikosekundu se mozek bude zabývat něčím jiným než tou strašnou prázdnotou…

Jjo, Sardullah je naše dobrá dušička

Tak to říkám Gině, že teda jsem dobrá dušička… tak se smála dlouho a nahlas… a prej “ Dobrá dušička ha ha ha, co si nevydržkuju, nevykňourám, to nemám… panička je pěknej tvrďák. Říká, že se sebou nenechá vorat, že by se musela stydět před celým pejskařským světem, kdyby skákala tak, jak bílá princezna ( teda panička říká Kanimůra a potvora pastevecká a megera umíněna a čůza bílá) píská.. Ještěže má páníčky, chlapi, kteří za ní orodují, otravují paničku tak dlouho, že už na to nemá nervy a vyměkne… takže ve finále je k tomu dobrodušovství dotlačena mojí umíněností a výdrží, abych si prosadila doma svojí. Bohužel páníčci- chlapi s námi na procházky nechodí, tak venku si svojí neprosadím… to byste měli vidět tu Sardullah- dobrou duši, když kouká jak bejk a říká “ a just ne a bude po mém a fertig a já počkám, já mám času dost a NE, ani na to nemysli!!!”

Sardullah
Sardullah 23.07.2026, 14:56:58 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.07.2026, 14:41:41

Puppy jóga… to už jsem se taky chtěla zeptat vás, co dchováváte, jestli v tom vidíte přínos pro štěňata.

Jako na první pohled asi jako socialitačka v cizím prostředí s cizími lidmi dobrý, ale jestli to stojí za to ta štěňata někam hromadně dopravit v určitou dobu, pak tam s nimi určitou dobu být, pak je zase naložit a tramtádit s nimi dom…?

No prostě by mě zajímal názor chovatelů, protože videa z takových lekcí na mě skáčou na FB furt.

Sardullah
Sardullah 22.07.2026, 15:33:17 xxx.xxx.221.235

Život se psy je jedním slovem hroznej… všude permanentně chlupy, furt peru dokola přehozy a koberečky, protože u nás se psi válí všude… večer si vlezu do postele na krajíček, peřiina na mě zbyla tak max abych se přikryla do půli lýtek. Gina furt kvůlivá něčemu držkuje s diskutuje, místo trávníku maám na psí půlce tahrady tragédii. Auto neustále ochlupacený, okýnka poslintaný, v určitých ročních období je cítit po mokrým psu a bahně. Na oblečení neustále chlupance…když chci spát, tak někdo ze psů nutně potřebuje ven……když cokoliv jím tak mám minimálně dva followery…jedním slovem děs a běs…

… a já se děsím chvíle, kdy ten děs a běs už žít nebudu, kdy nebudu mít kafe.. cokoliv.. o chlup lepší, kdy nebudu muset neustále bojovat s hromadou chlupů, kdy nebudu muset psu vysvětlovat, že mu samozřejmě dám ochutnat, až to vystydne, kdy procházky přestanou dávat smysl, protože bez psa mi to smysl nedává, kdy za mnou už nebude chodit Gina s tím, že by si na gauč ráda lehla zrovna tam, kde teď ležím já a já jí budu vysvětlivat, že mě ani nehne, ať si lehne jinam, místa je tu dost, kdy jí budu ve tři ráno na zahradě potichu nadávat, že už jdeme domů, že fakt s ní nebudu v noci hlídat…neumím si představit, že ráno otevřu oči a nedostanu psí pusu a pomazleníčko….

Člověk si prostě najednou přijde, jak opuštěnej siroteček… ve své podstatě jediné, co mě drží nad vodou je, že moje svědomí je vůči mému psu čisté, že jsem se celý jeho život snažila, aby byl šťastný…

Ronjo… nevím, jak to máte v reálném životě vy… já , mimo jednu osobu, nemám nikoho, kdo by chápal, jak mi je, vždyť to byl jen pes… no a tady jsou lidi, co mi rozumí… radši se svěřím se svým psím tràpením tady než reálným známým…

Prostě když budete mít potřebu, tak sem ty písmena pište, my vám rozumíme, my víme, jak se cítíte, jakou bolest prožíváte a soucítíme s vámi.❤️

Sardullah
Sardullah 22.07.2026, 14:54:18 xxx.xxx.221.235

Soudy se táhnou… jo my lidi si řeknem, že třeba dva roky asi přežijeme, ale u psa dva roky, to ze štěněte je dospělý pes, z aktivního psa senior …

Sardullah
Sardullah 22.07.2026, 14:41:32 xxx.xxx.221.235

Myslím, že plemena, od kterých se očekává spolupráce s člověkem… jak to mám napsat… normální psi, pracovní plemrna… tak určitě chci štěně od chovatele, jak to tady popisuje janaa. Sledovala jsem na FB štěňata barzojů, jak je chovatelka učí přiběhnout na píšťalku, kterou dá majitelům … supér. Už je brala i ven na vodítku… supér… pokud bych chtěla barzoje, tak přístup téhle chovatelky je mi velmi sympatický.

Já mám pastevce…mně ve své podstatě stačilo resp. bylo fajn, že štěňata vyrůstala se svojí babičko, s dalšîmi fenkami cotonů, s kočkami, s další domácí zvířenou a s dítětem… chovatelka měla takovou vykachlíkovanou místnost na kterou navazoval venkovní výběh… na noc je brala chovatelka do domu. Ani nevím, jestli chodili nějaké mazlící návštěvy, jak to často sleduji při odchovech berňáků, a je mi to u pastevce šumák.

Nepotřebovala  jsem pastevce ke stádu, tudíž jsem nepotřebovala štěně, co u stáda vyrostlo. 
Nepotřebovala jsem, aby s tou mojí malou pasteveckou palicí někdo pracoval, potřebuju jen, aby to bylo štěně, co žije běžnej život s rodinou chovatele… nevytáhnou ho odněkud ze stodoly nebo z výběhu, kam chovatel chodí jen krmit a je úplně jedno, jestli venku nebo uvnitř, často jsou lidi víc venku, když se starají o zvířenu a o zahradu a tak.

Prostě myslím, že nemá smysl srovnávat nesrovnatelné. Péči potřebuje každé štěně, ale nemusí být stejná.