Aktuálně: 3 133 inzerátů222 900 diskuzních příspěvků18 384 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 11.01.2025, 20:33:00 xxx.xxx.221.216

Jestli si Sarah s Fíkovnicí něco soukromně “udělaly”…tak by si to měly vyřídit soukromně mezi sebou….vůbec nechápu, proč se do toho plete někdo další… L.S. a proč to navíc probírá tady, kde asi většina lidí nemá šajn co se stalo a vůbec to nesouvisí s fórem.

Pokud se jedná o soukromou záležitost, tak mi přijde krajně nevhodné, aby se tady někdo do Sarah pouštěl…a jestli zmiňuje něco, co Sarah udělala jako vrchol hnusu, tak mě přijde dost nechutné to zase zmiňovat tady…a zbytečné, protože za prvé je to nějaký jednostranný pohled…za druhé asi dost z nás vůbec neví k čemu došlo (teda alespoň já ne) a je nám do toho kulový, netýká se nás to, za třetí to je asi čistě soukromá záležitost a probírat to takhle na fóru mi přijde totál na palici.

L.S. vůbec jsem nepochopila o co vám jde a je mi to vlastně úplně jedno…myslím si, že se můžu považovat za nezúčastněnou osobu…měla jsem dobré internetové vztahy s Fíkovnicí a myslím, že i se Sarah, takže ani na jednu nemám pifku a dost mi vadí to…z mého pohledu…útočení na Sarah…takže prosím, běžte s tím někam….

Sardullah
Sardullah 11.01.2025, 15:01:05 xxx.xxx.25.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 11.01.2025, 14:49:48

Držím palce, aby to bylo co nejdřív cajk🍀🍀🍀🍀

Sardullah
Sardullah 10.01.2025, 20:51:10 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 10.01.2025, 19:50:00

No jasně….tomu rozumím, ale nějak pak nevidím řešení…pak je marná každá lásky snaha…

Sardullah
Sardullah 10.01.2025, 18:43:31 xxx.xxx.189.104

Nejsem rasista…vyrostla jsem v éře, kdy jsme se nebála ani o půlnoci projít převážně romským sídlištěm. Možná byli vždycky trochu hlučnější, komunitnější, ale nesetkala jsem se s problémem. Jasně, možná každej nebyl úplně anděl a bezúhonný, ale dalo se s nima normálně žít. Alespoň u nás teda jo…

Dneska nevím…

Si tak říkám, že kdyby měl člověk neomezené možnosti, postavil romům z osad nebo romských get  krásné domy…takovou vesničku s plnou občanskou vybaveností, děckám nabídnul vzdělání, volnočasové aktivity, dospělým slušně placenou práci, tak jestli by to k něčemu bylo…jestli by se ti lidé naučili žít jako majoritní většina…jestli by zapadli.

Jako sestěhovat je je problém a když je nastěhují mezi majoritu, tak kolikrát té majoritě ztrpčují život.

Spousta romů žije…jak to říct…jako slušný lidi…samozřejmě mají třeba jiný temperament, trochu jinou mentalitu, ale není problém mít takovou rodinu v sousedství…a tihle se teda taky distancují od těch, co jim “kazí pověst”.

Sardullah
Sardullah 10.01.2025, 18:13:52 xxx.xxx.189.104
Doron:

Oblékám poprvé v životě.

Gučka je rád, sám strká hlavu do kabátku i když to neznal, je už senior ;(.

Foto před veterinou, tváří se ztrápeně, bolela ho záda moc. 

Nemá provlečené zadní gumičky ( šli jsme hned do auta), jináč by mu obleček seděl perfektně.

Obrázek Obrázek

Já nejdřív rozklikla foto…a říkám “ten se chudák tváří, se mu asi ten obleček nelíbí” a pak jsem dočetla zbytek…tak tím se teda dost vysvětluje.

A co u veta…?  Dostal nějakou meducínu, aby se mu ulevilo…starouškovi utrápenýmu bolavozádíčkovýmu??

Sardullah
Sardullah 10.01.2025, 18:08:14 xxx.xxx.189.104
Dafi:

děkuju moc za rady a inspiraci,i když to asi nevyužiku,protože už fakt nemám sil….☹️

tak určitě dobrá inspirace pro další lidi,i pro mě-

Já když čtu, jak to u vás funguje/nefunguje a jak dlouho už…upřímně…já se svojí povahou bych to už taky nehrotila. Asi bych spadla do nějakého přijatelného stereotypu a konečná.

Z toho co popisujete mi přijde, že u tohodle psa musí být něco v hlavince špatně, protože tolik práce, co jste do něj nainvestovala …si myslím, že ten výsledek s “normálním” psem by musel být výrazně lepší.  Že možná by s ním někdo dokázal něco víc, ale jinak prostě dosáhl nějaké hranice a dál už to nejde.

Sardullah
Sardullah 10.01.2025, 17:55:03 xxx.xxx.189.104

Lojový koule jsou kapitola sama od sebe…loni se na ně naučili lítat vrabčáci, tak to mizelo kosmickou rychlostí…kupovala jsem je po kýblech. Letos když doplním jednu týdně, tak je to hodně…jako sýkory tam lítat vidím…i ti mlynaříci to před nedávnem ozobávali…ale spotřeba oproti minulým rokům fakty nula nula prd.

Sardullah
Sardullah 10.01.2025, 13:38:59 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.01.2025, 13:16:54

No ty časy krmení máme stejně…hlavně teda to odpolko kolen druhý, třetí…to bývá největší šrumec.

Kosáci a hrdličky jsou “ranní ptáčata”…ti už mě vyhlíží v těch půl osmý ráno, kdy chodím dosypávat krmítka…takže ještě sypu hrdlicím na zem, aby ty se ty důry šedivý necpaly do těch malých krmítek…a neblokovaly je pro menší ptactvo.

Sardullah
Sardullah 10.01.2025, 13:09:25 xxx.xxx.189.104

Já šla ráno zkontrolovat krmítka, jestli je potřeba dosypat…a stojim tam, čumim, že i kosákům musím dát jablko a najednou dva kosáci přilítli ze stromu a přistáli metr ode mne…a procházeli se tam jak starostové…tak říkám…"já vim…už letim a papání doplním".

Je to takový hezký…když mám zrovna “oprsklejší” osazenstvo, tak to ráno vylezu z baráku a už se to začíná slétat…ne ke krmítku, ale do mojí blízkosti….letos teda takové jedince nemám, tak mě ti kosáci dost překvapili….mile překvapili…

Sardullah
Sardullah 09.01.2025, 22:20:29 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 09.01.2025, 21:04:23

Když to takhle čtu, tak to teda klobouček, spousta lidí by takovýho psa nechala utratit…

Sardullah
Sardullah 09.01.2025, 18:49:50 xxx.xxx.189.104
hmn:

to je až strašidelné
jsme 2 in 1, vlastně 1 in 2….😇

No jo no…když jí miluješ, tak není co řešit…😇…za chvíli pojedu z práce a už se těším, až mi Kanimůra zasedne schody, podá pac, opusinkujeme se…pak se otočí, zvedne ocas a udělá pár cvalových skoků do obýváku…tam zalehne gauč…a jak se budu vítat s Matýskem, tak ještě začne držkovat, že si jí nikdo nevšímá…. 

Sardullah
Sardullah 09.01.2025, 17:56:33 xxx.xxx.25.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.01.2025, 17:23:45

No a pak je teda otázkou… pokud psa, kterému jen zkouším nabídnout určitý druh vyžití, navíc psa, kterého k takovému vyžití neumím motivovat resp. nepřišla jsem na nic z běžných odměn, která by pro něj byla odměnou a tudíž motivací, do takové činnosti “nutit” … 

Můj pohled je takovej, že mám psy na mazla… nemám žádné výstavní ani sportovní ambice… a pes je primárně společník, takže s ním provozuju to, co ho baví…co provozuje s radostí a nadšením.

Dokázala bych s Ginou víc? A odpovím si rovnou… určitě ano, ale to bych musela změnit celkově můj přístup ke psům… musela bych se já chovat jinak… dokázala bych to… asi ju… chci to?… ne.

Takže nebudu se vymlouvat, že s mojí pyrenejkou víc nedokážu… ale prostě mi vyhovuje ten až skoro rovnocený vztah, ty věčné diskuze a dohadovàní. A jsem ráda, že si tohle s ní můžu dovolit.

Ono totiž kdybych se změnila já, kdybych změnila já to, jak ke psům přistupuju, tak by se změnila i Gina a to teda nechci určitě…. ať si o tom myslí,  kdo chce, co chce….

Sardullah
Sardullah 09.01.2025, 17:03:02 xxx.xxx.25.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 09.01.2025, 15:40:18

Agility…. jdu s Ginou a chci přejít ze silnice na travnatý pás a kolem toho tráníku je takový to zábradlíčko asi 30 cenťáků vysoký, ani by nemusela skákat, klidně by to ta Vačičanda překročila .. a říkám “Ginuš… hopinky”… no nechci popisovat celý proces, ale defakto já jsem si s Matějem zaskákala několikrát tam a zpět, abychom jí předvedli, že to není taxisův příkop… za nadšenýho volání a povzbuzování… Gina nakonec už nezůčastněně koukala jinam… no nakonec jsme zábradlíčko obešli mezerou u zídky a když se konečně nacházíme na druhé straně, tak si madam vzpomněla, že něco zapomněla očuchat a udělala hopsá přes zábradlíčko zpět… očuchala a hopsá zase za náma.

V tomhle jí fakticky miluju… já vím, že někomu to přijde na palici, ale já mám co dělat, abych zdržela vážnou tvář … jakože mi to její chování není po chuti… ale je to těžký, to byste jí museli vidět, jak se u toho tváří… že se opravdu držím zuby nehty, abych jí se smíchem neobjala, nedala jí hudlana a neřekla jí, že je fakty boží….❤️ kdybych takovou potvoru měla za mlada, tak by mi zní asi šlehlo, dneska je to naprosto v pořádku.

Takže jestli samojed přeskáče jednou parkůr, tak je frajer…. Gina by se na mě koukala jestli jsem neupadla z jahody na znak.

Sardullah
Sardullah 09.01.2025, 15:14:31 xxx.xxx.25.32

U nás chčije a chčije… tak snad slespoň sleze ten led… jestli to teda přes moc nezmrzne…

Sardullah
Sardullah 09.01.2025, 15:03:56 xxx.xxx.25.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 09.01.2025, 14:54:01

Můj manžel mi vždycky říká, že sem na chov vypisuju romány a slohová cvičení… tak konečně někdo něco delšího😜

Sardullah
Sardullah 09.01.2025, 13:53:55 xxx.xxx.25.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 09.01.2025, 12:09:41

Na fotkách vypadá stále jako vysmátá šibalka❤️

Sardullah
Sardullah 09.01.2025, 07:55:27 xxx.xxx.221.216

Doporučuje se chovat čichavce v páru… nebo teda při téhle velikosti akva pouze jeden samec.

Chtěla bych teda jen upozornit, že otíci jsou z importu, někdy už jsou ve špatné kondici při koupi a je velké procento úhynů. Osobně bych zvolila raději partu menších pancéřníčků.

A k vámi zvoleným čichavcům… to je taky malinko “ vyšší dívčí” ryba je citlivá na dusíkatý látky… chce to dobrou filtraci a opravdu pravidelnou údržbu…

Sardullah
Sardullah 08.01.2025, 23:18:20 xxx.xxx.221.216
lesnizinka:

A jak se to učí se psem, kterého nějaký pamlsek vůbec nezajímá? Nedá se mu tři dny nažrat? Se jen ptám, protože Worka mi na pamlsky dlabal. Sranda byla, když jsme se pro zábavu jen, učili stopy. Já poctivě našlapala, nakladla slaninu…a on zavětřil do dáli a letěl, slanina neslanina…k cíli🙄 Čichnul k zemi tak každý pátý kousek, jezením se ale nezdržoval😏

No jsou psi, kteří nejsou motivovatelní na běžné odměny a udělají pro člověka, co mu na očích vidí… z lásky … a už jsem to tady psala a budu se opakovat… Gina by to udělala taky, ale zrovna nutně kouká jinam a jak na potvoru byla postižena hluchotou.

Na druhou stranu, když přijdu dom, tak zasedne schody a podá mi packu a dá mi pusinku nebo dvě nebo tři a zadarmo a dobrovolně a proto, že to sama chce.. nikdo jí to neučil, naopak ona si takhle naučila nás… to jí i odpustím, že jsem jí v noci v mrazu přemlouvala ať neštěká a jde se mnou dom…

Domácí tanec se psem jsem dělala s Jackem… po shlédnutí toho novofundlanda a dost z té sestavy zvládnul taky a taky zadáčo….Sára, která byla asi milionkrát inteligentnější se mi na to vybodla… jasně za pamlsek něco jo, ale Jack to opravdu dělal z radosti, že spolu něco děláme.

Matěje jsem zkoušela, ale na toho můj kynologickej um nestačí… on je moc horlivej a přehnaně snaživej a já tu horlivost neumím ukočírovat… Jack byl takovej rozvážnej, ale Matěj je strašně zbrklej rychlík… a já jsem kynologický játro.