Aktuálně: 2 442 inzerátů • 292 651 diskuzních příspěvků • 21 424 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

⋮
Sardullah
Sardullah 13.09.2026, 09:38:49 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ovcak z 12.09.2026, 20:09:22

No je vidět, že na něco prostě nemám dostatečnej intelekt😂

⋮
Sardullah
Sardullah 13.09.2026, 09:19:24 xxx.xxx.18.169

A já teda mimo štěněcí téma, ale zase k tématu hračky.

Ráno jsem byla v Actionu pro válečky na odchlupování a přísahám, že už tam nebudu chodit, to se zase vyplatilo…takže večer klukům dovezu plyšáky…

Obrázek
⋮
Sardullah
Sardullah 12.09.2026, 09:01:31 xxx.xxx.189.104
bambule:

Včera u nás bylo opravdu horko, Siriusovi to bohužel naprosto lezlo na mozek…. Snad nikdy tolik netáhl jako včera, snad tisíckrát jsem musela zastavit, aby se  zpátky přiřadil, čupl na ten jeho zadek. Stejně znovu vyletěl vpřed, jako by to do jeho zataveného mozečku nějak nedošlo. Bohužel jsem taky někde po cestě ztratila napájecí láhev, naštěstí starou malou ( nová velká zůstala doma). Nakonec jsme byla šťastná preštastna, že už jsme doma. Dnes ráno naprosto jiný pes, spolupracující, netahající. Naprostá paráda.

Obrázek

Tohle si pamatuju u Giny, byly dny, že ani třeba po 15ti minutách se mnou nechtěla mluvit, spolupracovat, jakmile jsme udělaly krok v před, tak byla okamžitě v tahu….to se přiznám, že vzhledem k tomu, jak jsme s tím taháním na vodítku bojovali, jsem to otočila a šly jsme dom, protože mi to přišlo výchovně naprosto marný….

⋮
Sardullah
Sardullah 12.09.2026, 08:51:42 xxx.xxx.189.104

Mně klikr nevyhovuje absolutně…je to prostě věc, kterou mám zbytečně v ruce a ještě musím myslět na to, že mám klikat…

Používám pomocný slovo, co jsem byla naučená od koní “Áno”…a teda před pár lety jsem někde viděla nějaký výcvikový video a holčina používala slovíčko…jakože zkratku od slova “šikovný”…"šik", to mi přijde ještě trefnější…

⋮
Sardullah
Sardullah 12.09.2026, 08:48:09 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 11.09.2026, 20:28:33

Pražák na farmě…tak to byla opravdu překvapivá pointa rozhovoru 😂.

S tím obalem na nokii …to potvrzuju 👍

⋮
Sardullah
Sardullah 11.09.2026, 09:28:46 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 11.09.2026, 08:23:09

Taky jsem si to pustila až teď…a já teda s tím “materiálem” co mám doma fáákt nejsem objektivní…

“kdyz povel nesplni, netrestejte ho, ale opakujte ho tak dlouho, az se to podari”

a jestli neumreli, opakuji dodnes 🤣

Hmmmm…to je jak deja vu, zní to tak….učení Giny netahat na vodítku…to jsme prostály ¾ procházky, protože můj povel zněl jasně “Gino, k opětovnému pokračování v chůzi je nutno udržovat vodítko povolené” a klasika “Já počkám, já mám času dost”.

Dál mě zaujalo povel FUJ…NESMÍŠ… prý, když váš pes třeba skočí na cizího člověka…no tak to už je teda dost pozdě když skočí, protože to už se vzhledem k velikosti Giny, válí dotyčný na zemi a povely můžu použít tak max na tuto konverzaci…

“No FUJ, co se tady válíte?”…případně “A NESMÍŠ to nikde hlásit, že tě Ginuška povalila, jinak si tě najdeme a provedeme zalehávací útok”

Jako dává mi smysl info, co zaznělo, že každý pes by měl být vychovaný čivavou počínaje a dogou konče, ale já mám takovou trošinku averzi k podobným pořadům, protože cokoliv v takhle krátké době vysvětlit, ukázat…pak si říkám, že třeba dotyčný ty psy vychovat, vycvičit i třeba umí, ale výsledek dopadne tak, že zkušený psí harcovník kroutí hlavou a začátečníkovi je to naprosto k ničemu nebo naopak to začne dělat blbě….

⋮
Sardullah
Sardullah 10.09.2026, 23:31:21 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 10.09.2026, 19:31:39

chceš -li vylekat malýho knírače-vem si ho k vaně,vlez do ní-a nech koukat jen hlavu-knírač propadne panice,že ti zmizly,ruce

A chceš-li se zasmát, tak si přečti, co se psy řeší ostatní.😉

V práci mám taky hoňku, ale je administrativního … tedy sedacího charakteru, takže z toho štíhlost nekouká..

Stres? No tak z toho jsem už teda vyrostla, to už fakt musí jít o zdraví, ne-li o život někoho blízkého… jinak “ bananá”.

No a přeskoky přes Ginu a případné pořízení obrazového záznamu… hele … blíží se Velká pardubická, já na ní koukám každej rok a ještě jsem neviděla, že by někdo ze žokejů měl v ruce telefon a natáčel se, jak skáče přes Taxis a přeskok přes roztaženou Ginu mi přijde podobnej… ona tam leží jak vyvrženej vorvaň a zkus přeskočit vorvaně🤪.

Ale mně se to kecá… vím jaké je to mít doma štěně a mít náročnou práci. Když jsem si pořídila berbeří dvojčata, tak jsem po třech měsících změnila zaměstnání, protože jsem to nedávala a já s mojí náturou obdivuju, co všechno stíháš… ale jak se říká “ Když musíš, tak chceš.”

No a paráda… sedím na kraji postele, že tohle teda dopíšu a dobrou a otočím se a všichni tři psi v posteli… zbývá mezi nimi tak 20 cenťáků a ještě ne v přímce, ale takový esíčko… no co… ráno fitness dance křížené s Velkou pardubickou a večer nová disciplína “ hadí žena” tak to jsem ještě nedělala, tak to je výzva, jdu na to 😎

⋮
Sardullah
Sardullah 10.09.2026, 19:08:59 xxx.xxx.189.104

Tak já teda k venčení nic nemám, jen takovej poznatek k životu se psy…

Pořád říkám, že psi mě “nutí” chodit, protože bez psa mi procházka resp. jakékoliv přemísťování kamkoliv pěšky nedává smysl, takže díky nim se hýbu, i když se mi třeba nechce….ale zároveň jsou teda brzda veselosti v mých nových pohybových aktivitách….ráno když cvičím nějaké kardio..zumbu…udělám si v obýváku místo, abych mohla alespoň ty tři kroky vlevo, vpravo, vpřed a vzad…ale psi to pochopili tak, že tam odsunutím stolku vytvářím místo, aby si tam všichni polehali…takže při pohybu vpravo skáču přes Ginu, při pohybu vzad zašlápnu Máťu…

Ještě větší sranda nastává při posilovacím cvičení, pokud je to cvičení v leže…všichni mají nutně pocit, že mě musí jít zkontrolovat, případně intenzivně pusinkovat, protože to je jediná záchrana paničky, která se svalila na zem a následně se na mě někteří jedinci nalepí a vyžadují drbání bříška…případně mě překračují, ale kupodivu jim to úplně nevychází, tak jsem podupaná…

No a teda na “starý kolena” jsem se rozhodla ve stylu “když na to máš, tak to ukaž” nosit i teda rozpuštěný vlasy, když už je mám teda dlouhý nad zadel…jenže…rovný hladký vlasy nerostou na stromech…teda tam možná jo, ale mně na hlavě teda ne. Takže to vyžaduje po umytí hlavy tak 45 minut intenzivního čáry máry v koupelně, abych to ráno mohla jen přelajznout žehličkou…a to byste nevěřili ta Kunhúta pastevecká tam přijde držkovat za dveře, že už jsem tam dlouho a prej “Pane učiteli…už je čas”…jakože je 21:30 a tudíž se je čas se odebrat do ložnice…

Z toho vyplývá jediné…chceš-li být krásná, štíhlá a ztepilá…. vem si malýho, tlustýho debila, ale rozhodně si nepořizuj psa….😎

⋮
Sardullah
Sardullah 10.09.2026, 18:45:10 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 10.09.2026, 18:25:07

Tomu se mi ani snad nechce věřit, že to je reál…😲…i když …lidi jsou různé, blbé a pitomé…

⋮
Sardullah
Sardullah 10.09.2026, 09:55:23 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 08.09.2026, 17:40:45

v případě návštěvy sundám vrchní deku a natáhnu “potah pro lidi” 😁

To je jak u nás…ve skříni mám přehozy bez chlupů, tak v případě návštěvy to mrsknu na gauče…

⋮
Sardullah
Sardullah 10.09.2026, 09:51:04 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele tetrivek z 10.09.2026, 09:15:52

Tímhle tempem budete mít za chvíli stádo nalezenců 😎…kozlík je krásnej…

⋮
Sardullah
Sardullah 09.09.2026, 18:51:30 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 09.09.2026, 18:37:49

Přesně 👍😂

⋮
Sardullah
Sardullah 09.09.2026, 14:08:12 xxx.xxx.18.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.09.2026, 13:52:20

Já když na fotky těhle psů někde narazím… naživo jsem ho naštěstí ještě neviděla… tak si říkám “Bože… prooooč”

⋮
Sardullah
Sardullah 09.09.2026, 14:05:09 xxx.xxx.18.169
cernej caj:

krasne pokoukani, a yoda s klackem v hube to je skvela fotka 😀

.. v hubě???…😲

Co je to za sprostý slovo, Yodislav má přeci držtičku…😎😀

⋮
Sardullah
Sardullah 08.09.2026, 22:06:19 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele (neregistrovaný) z 08.09.2026, 17:58:33

Jo toho lítá na FB víc… taky mě to pobavilo…