Aktuálně: 2 288 inzerátů289 410 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 10.12.2025, 22:29:32 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.12.2025, 09:13:07

Jako ohlášené kontroly u podezření na špatnou péči nebo týrání zvířat… to mi přijde na hlavu… to mi přijde stejný jako kdyby se mi ohlašovala ČOI nebo hygiena, že mi jde zkontrolovat provozovnu…

Pořád jsme u toho… kolik miliard proteče na zbytečný věci, jen aby se třeba utratily dotace… kolik lidí dělá zbytečnou práci… 

Jasně v ideálním světě by měl úředník finance a tým, který by mohl vysílat do terénu, který by třeba mohl pořídit i dokumentaci … obzvlášť pokud se to dá pořídit z veřejně přístupného místa…

Nechci soudit práci úředníků, protože o ní nemám pojem a dojem… nevím kolik toho má ouřada na starosti… co stíhá a co ne…jen mám takovej pocit zmaru, když tedy úřad ví, že se něco děje, protože dostal podnět… několik podnětů a nekoná…. nemůže konat… ať už kvůlivá vlastní liknavosti nebo z jiných příčin…třeba i proto, že mu legislativa svazuje ruce.

A ono je to všude…. například stavební úřady… někdo si vesele začne stavět na černo, ke všemu, kde se třeba ani stavět nesmí… úřadu to někdo oznámí…on možná i vydá rozhodnutí… ale dotyčnej staví dál, dostaví a oni mu tu stavbu dodatečně povolí…

Prostě mi celkově přijde, že úřady jsou bezzubé resp. že umí vycenit zuby jen na slušný lidi, co se snaží všechno dodržovat.

Nékdy mi přijde, že se nad zvířaty týranými nebo v mizerných podmínkách zavírají oči jen proto, že by je náhodou museli úřady odebrat, někam umístit a platit péči…jakože jde zase o prachy až v první řadě… a že pokud kolem toho není pořádný mediální humbuk, tak radši uděláme tak max ohlášenou návštěvu, tak max ty ty ty a odškrtneme si jako vyřízeno…

Sardullah
Sardullah 10.12.2025, 19:02:36 xxx.xxx.2.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 10.12.2025, 18:48:03

Každá ztráta bolí, i když to byl důchodce a člověk tak nějak počítá s tím, že to přijde…

Ach jo…😴

Sardullah
Sardullah 10.12.2025, 08:11:47 xxx.xxx.221.235

Ono je to furt stejný…. nejsou lidi a nejsou prachy a nejsou prachy ani na to, aby se zaplatili kvalitní lidi…aby se zaplatilo dost lidí.

Já si osobně myslím, že když už nějakou práci dělám, tak jí mám dělat pořádně….ale někdo jí prostě dělá… jak bych to nazvala… do výše základního platu… udělá to co skutečně musí a konec. Prostě si to přijde tzv odsedět. A ono často zaměstnavatel ani pro tu iniciativu nevytvoří podmínky.

Ale pořád si myslím, že hlavně úřady a instituce, které by měly být v první linii proti týrání a je jedno jesti zvířat, dětí, seniorů… tak tam by to mělo šlapat, tam by ta iniciativa být měla a klidně jí zaplatím z daní…

Sardullah
Sardullah 10.12.2025, 08:00:38 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 10.12.2025, 06:15:30

Ono by možná to bláto nevadilo… by se packy okoupaly… ale bláto mám já za špinavý sajrajt a vůbec se mi to neslučuje s tím, že se snažíme pacinky udržovat v čistotě.

Teď je jen takový pitomý období, kdy park, kam večer chodíme, okupují vánoční návštěvníci, no tak chodíme kolem komína…

Vlastně nejblbější na tom je, že Máťa nemůže chodit na volno… neni kde, všude bahno. Ale myslím, že on to neřeší, že je šťastnej i když se jde na vodítku.

No a v práci to je asi podobně… předvánoční čas, hromada zákazníků…já navíc před koncem roku hromadu administrativy…. a každej z těch lidí si chce povídat…tak je to milý, že cizí ženský vypoví střípky ze svěho života, já je vyslechnu.. jo poklábosím s nima a pak tam večer sedím ještě po zavíračce, abych dohnala alespoň něco.

Miluju vánoce, ale ten prosinec v práci teda ne, ale to si myslím, že mají všichni zaměstnanci všude tam, kde pracujou se zákazníky.

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 17:58:29 xxx.xxx.221.235
JardaPecival:

Verka by byla krásná holka, zhubnout takovejch 50-80kilo 🌼

…. jé… to mi připomnělo film Ecce homo Homolka… jak tam Růžičková tančí v tom lese a tchánovci… “ ta shodit takovejch 50 kilo… ti řeknu… baletka”

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 15:18:24 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 09.12.2025, 11:41:00

Jo to mi taky přijde…klobouk dolu, když někdo zvládá malý děcko a koně…já byla ráda, když jsem jednou týdně šoupla děcko k babičce a zaplatila si hodinu ježdění a to hlavně proto, abych si srovnala záda…

Na druhou stranu, pokud je o mého koně postaráno a nebudu brát v úvahu nějaký ježdění, tak jestli mám jet s děckem navštívit a obhlídnout mýho koníka a nebo s kočárem jít na prochajdu se psem, tak to mi časově přijde na stejno…ve své podstatě ještě líp, protože se psem jsem chodila každej den, ke koni, pokud se mi o něj někdo stará, tak každej den nemusím.

Už to bylo probírané výše…dokud bude děcko v kočárku, tak je to asi více méně na pohodu…horší to začíná být, když děcko v tom kočáru už být nechce.

Bahno je problém…upřímně, to co popisujete …jssem asi rozmazlená, ale tohle by mě asi štvalo i bez dítěte…

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 15:04:39 xxx.xxx.221.235

No teď …ohledně toho poznávání lidí na fotkách….jsem si vzpomněla před xy lety jsem jeden čas dělala i v herně za barem ranní šichty….no a přišli tam policajti a ukazují mi fotku chlapa, jestli u nás v herně nebyl…kouknu na fotku a říkám, že na mých šichtách určitě ne…takove provoz tam od rána do odpoledne fakt nebyl a většinou štamgasti, abych si nepamatovala jakýhokoliv člověka…no prej podívejte se ještě jednou…já suverénně odpovídám “ne, toho chlapa jsem v životě neviděla”…a jaká je pointa? Kluci policajtský si ze mě udělali legraci a na tý fotce byl jeden z nich, takže stál celou dobu přede mnou.

To mě přivádí k tomu, že doufám, že se nikdy nestanu svědkem nějaké nepravosti a nebudou po mně chtít popis pachatele…nedejbože sestavit identikit…když na to koukám v nějakým seriálu v televizi, tak si říkám, že tohle reálně nikdo nemůže dát dohromady a ani nechci pomyslet na to, že bych měla naživo někoho identifikovat…prostě pokud by to záviselo na mně, tak by byl vrah propuštěn, tedy pokud by neměl něco výrazného na ksichtě…jizvu, óbr bradavice, tetování, co by mi nějak utkvělo v paměti…pokud by byl “tuctový” tak bych to nedala…

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 10:05:37 xxx.xxx.221.235

Jinak všem co zvládnou jakýkoliv parkůr…klobouk dolu…já si to nebyla štonc zapamatovat ani jako holka “od koní”…my měli parkúrový koně, tak i my jsme pořádali závody…a já na to vždycky čuměla a říkala si, jak si někdo může zapamatovat, jak má ten parkůr projet, když si to předtím prošel jednou pěšky…

Nemohla bych dělat se psem žádnej takovej sport, protože i kdybych měla k dispozici psa, který je mistr světa omeleta, tak v tandemu se mnou by byl zaručeně poslední….

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 10:01:09 xxx.xxx.221.235

Ad zdravení v autě….neustále mi někdo známý říká, že mě zdravil, když jsme se míjeli autem a já nic…tak jim furt říkám, že jim se to kecá, protože mám povětšinou auto, které jsou jen dvě na celým okrese (ne že bych měla nějaký na zakázku vyrobený speciály, ale jak jsem socka a mám hodně starý auta, tak už jich moc nejezdí 😎)…obzvlášť když jsem měla alfu romeo GTV v žlutý metalýze…to se jim to zdraví…a oni ve stříbrný oktávce, kterejch jezdí bambilion…

Jim furt říkám…nalepte si na kapotu velkýho smajlíka, přestříkejte auto na růžovo a já si vás určo všimnu…

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 09:55:56 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 09.12.2025, 09:46:32

Jako je zvláštní, že jména si nepamatuju…teda jména lidí, ale pokud mají psa, tak si je pamatuju podle psů…Takže to není paní Nováková, ale paní Alíková…ten pán s Badýsem…no ten barák, jak mají tu akitu…

S lidmi, se kterými si evidentně tykám a náhodou si na jméno nevzpomenu, tak no stres, všechny oslovuju zlato..zlatí..dokonce už mám tak vycvičený mimikry, že ani nedám najevo, že vůbec nevím, kam dotyčného zařadit…dokážu konverzovat tak nějak o ničem s naprosto suverénním výrazem.

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 09:47:00 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.12.2025, 08:43:53

To je stejně sranda, jak se z takových katastrof, které v tu chvíli nejsou ani trochu vtipné, spíš by z toho člověka kleplo, stávají po nějaké době “veselé historky z natáčení”…jo zrovínka jste mě tou vaší fakt pobavila….ve své podtatě mi přijde, že čím jsem starší, tím víc jsem vlastně ráda za podobné, ‘neškodné’ katastrofy, protože následně tém pobavím ostatní.

Sardullah
Sardullah 09.12.2025, 07:31:05 xxx.xxx.221.235

Mně se jednou roztrhnul starej polštář… jo jasně vysavač to vysaje, ale já si z toho pamatuju, že peří bylo všude a já měla pocit zmaru.

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 21:39:45 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 08.12.2025, 21:32:17

ten za přispění zbytku bouchnul

No tak hlavně, že se nikomu nic nestalo, když to bochlo😂

Jako já po těch letech nějaký zničený věci a nějakej ten nepořádek, co udělají psi neřeším, ale teda přiznám se, že když jsem si to u vás představila v reálu, tak to bych asi plakala…kdy vím, jak výborně se taková katastrofa uklízí…😴

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 21:24:35 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.12.2025, 21:15:16

A se čtením mám problém obecně…vůbec to nechápu, já takovej knihomol jsem dospěla do situace, kdy prostě nemůžu číst…mi přijde, že to je od tý doby, když jsem začala potřebovat na čtení brejle, tak že mi nějak přešaltoval mozek a se čtením mám problém…musím říct, že naštěstí existují audio knihy a tak to řeším spíš poslechově, před spaním.

Jinak já jsem schopná každých pár let pžečíst komplet mojí sbírku knih Dicka Francise…a teda další můj oblíbenec je Lovecraft…ale toho spíš poslouchám…

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 21:19:17 xxx.xxx.221.235
Sarah01:

Jj, to máš pravdu, já mám ty krimi seriály zkouknuty všechny několikrát, taky Rapl, Místo zločinu Ostrava, Plzeň, České Budějovice, Pět mrtvých psů, Vzteklina, Pustina, krimi natočený podle románů Michaely Klevisove, prostě všechno, co bylo natočený. Je to jediný, na co se dá koukat, tak asi holt začnu další kolo. V létě nekoukám, to jsem celý dny venku, ale teď v zimě za těch dlouhých večerů se ráda zachumlam do deky a něco si pustím. Teď aktuálně jsem našla na iVysílání dokumentární seriál Legendy kriminalistiky, jsem u druhé řady. Je to moc pěkně zpracovaný. Kdyby v tom ČT pokračovala, nemám problém s poplatkama, ale zrovna teď tam není prostě nic. 

No vidíš…na spoustu seriálů jsem si ani nevzpomněla.

Já teď koukala na Labyrint…všechny řady, dokoukávám trojku, ale to spíš proto, že to dávali na Seznamu (televizní stanici).

Vím, že když nastupoval nový ředitel český televize, tak jsem někde četla, že budou omezovat produkci seriálů…tak to by mě hodně mrzelo…

Já povětšinou v telce nestíhám ani to, co chci vidět…většinou na to někde narazím, když projíždím program, tak to dám nahrát, abych na to nezapomněla a pak mám měsíc, abych to zkoukla a i to se mi někdy nepovede (manžel už mi říkal, že nechápe, proč toho tolik nahrávám)….pak poslouchám v práci kolegy, co za filmy si kde stáhli a kolik toho stihli zkouknout a  já si jen říkám, že si to mám nějak blbě zorganizované, když nestíhám koukat.

Já to mám spíš nárazově…když teda zrovna neběží nějaký nový seroš, kdy čekám každý týden na nový díl, tak jedu maratony…prostě si řeknu “a dneska nic nedělám a bude pelíškovej den” a  za ten den shlídnu celej seriál. To opravdu nedělám nic…resp. udělám se psy prochajdu a pak se všicí svalíme na gauč a válíme se celej den.

Sardullah
Sardullah 08.12.2025, 20:44:05 xxx.xxx.221.235
Sarah01:

Jako pardon, ale to je program o ničem. Vaření a pečení není můj koníček, ale ještě chápu, že někdo se dívá rád a fandí soutěžícím. Ale ty stupidní seriály pro zklamané životem mě fakt nebaví. Co třeba nějaké pořádné krimi? Octopus docela ušel, ale už skončil, nic jinýho tam není. Aspoň jednou týdně bych se koukla na pořádný napětí, ale nic, bída, vůbec nechápu, proč to vlastně platím. Knihovnu Skylinku už mám zkouknutou celou, ještě že mám plnou skříň DVD.

Tak co se týče krimi seriálů, tak já českou televizi v tomto považuju za bezkonkurenční…ať už je to zmiňovaný Octopus…nebo Případy prvního oddělení…detektivové od svaté trojice..Labyrint všechny 3 řady…taky se mi líbila Ztracená brána nebo Ďáblova lest…nebo Docent…

Dost se mi líbí právě seriály, které režíruje Jiří Strach…ty jsou vždycky napínavý.

To o ostatních stanicích a jejich tvorbě říct nemůžu…i když na Primě jsou pro mě některý seroše taky koukatelný…

Mě teda nějakej poplatek 150, Kč měsíčně nevadí…protože na ČT na ty český seriály koukám…a beru to prostě tak, že to je daň za to, že to není přerušované reklamou. Třeba na Primu si platím sledování bez reklam…to prostě taky není zadarmo, na Nově jdou naštěstí reklamy přetočit..zatím…teda samozřejmě pokud na to člověk nekouká online, ale začne s nějakým zpožděním.

Ale chápu, že poplatky lidi, kteří na ČT nekoukají nebo koukají minimálně, rozčilují…mě třeba sejří poplatek za český rozhlas…ten jsem neposlouchala nikdy…ale neudělám nic.

Čím jsem starší, tím víc mě reklamní bloky rozčilujou…někdy mi u filmu připadá, že je reklama snad každých 10 minut…na to s mojí povahou prostě nemám nervy.

Sardullah
Sardullah 07.12.2025, 07:55:31 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 07.12.2025, 07:41:51

Já četla na základce ve slovenštině Čachtickou paní… pak se mi dostala po letech do ruky v češtině a bylo to takový divný…

Sardullah
Sardullah 07.12.2025, 05:52:20 xxx.xxx.221.235

Jako takhle…. slovenskej dabing teda nedávám, to radši film s titulky…. a ty slovenský pondělky jsem taky nedávala… co si tak mlhavě pamatuju, tak mě to nebavilo.

Ale třeba už jsem se setkala se seriálem, vícero seriály , kde slováci mluví slovensky a češi česky… a tam mi to přirozený přišlo….

Sardullah
Sardullah 06.12.2025, 21:29:57 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 06.12.2025, 21:03:06

No on neposlouchá ani českou hudbu, natož slovenskou…. my koukáme hodně na comedy club…stand up komiky…vystupují i slováci a je teda fakt, že občas si nějakej poslechne a asi i porozumí dobře… já už mám takovej tik, že když je tam nějaký slovo, co si myslím, že by nerozuměl, tak automaticky překládám… a zase mi přijde, že hodně záleží na tom, o čem je ten stand up a od koho… někdy si stěžuje, že v některých dílech je slováků víc a že jim vůbec nerozumí.

Myslím, že obecně .. když pojedu já třeba do Polska, tak nemusím nutně umět polsky a tak nějak se tam domluvím… proto jsem jezdila ráda na dovolený do Chorvatska, protože tam se prostě domluvím defakto česky, ale můj syn by s tím měl problém… spíš by se snažil domluvit anglicky, protože tu ovládá…

Ono jasně… jemu je angličtina určitě víc platná než slovenčina… ale člověk si vůbec dřív neuvědomoval, že je dvoujazyčnej, bral to jako samozřejmost… já si kolikrát ani dneska nevšimnu, že někdo … třeba ve zprávách..mluvil slovensky, mozek si to automaticky přechroupe.