Aktuálně: 2 665 inzerátů263 544 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 15:28:50 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 19.05.2025, 14:59:59

No super👍…ale vždyť to není navždy…a jestli je ochoten pozřít jednou denně nějaké syrové kuřecí křídlo nebo stehno, tak bych to neviděla tak černě. Nebo pokud ne, tak abychom trochu doplnili vápník, tak bych mu do toho klidně přimíchala trochu rozemletejch vaječnejch skořápek…ale fakt bych si s tím nedělala hlavu, i kdyby to měl jíst takhle třeba celý týden…

Navíc sice ste furt ještě ve vývinu, ale už to není to období hektického růstu, tak si nějakou nevyváženost na omezenou dobu můžete dovolit…

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 14:55:13 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 19.05.2025, 14:48:20

No tomu rozumim…ale já třeba takovou zkušenost nemám, že by pak pes nejedl “normální jídlo”, ale na druhou stranu, zdravej pes, kterému je jídlo nabízeno, ještě hlady neumřel, tak to nemusí být nějaká óbr porce, jen aby neměl prázdnej žaludek…nebo  teď jsem si ještě vzpomněla, že pečený kuře s vařenýma bramborama…samozřejmě bez kostí pes taky neodmítnul..

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 14:45:43 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 19.05.2025, 13:44:35

Když ono je to těžký…kluci haprujou, když háraj feny…ale ono někdy jsou i hárající psí dámy na facana….

A jestli je psu špatně z hladovky, tak bych opravdu dala cokoliv, co je ochoten pozřít…třeba Jack miloval suchý rohlíky a bábovku, no tak dostával rohlíky a bábovku.

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 14:42:33 xxx.xxx.221.216
hmn:

Moja teď také žere trávu, kterou vzápětí vyzvrací s žaludečními šťávami, před pár dny vyhodila i komplet večeři. ( Normálně to vždy předcházelo hárání, ale to skončilo před 2 měsíci)
Tak, krom famosanu, dostala na snídani vánočku s máslem, koupena další. No, uvidíme…..

Mě přijde, že takhle zjara naroste móc dobrá travička…Gina taky tu trávu konzumuje…se divím, že se ještě nepoblila…teda možná se i poblila, ale někde v zahradě v křoví, to nevím.

Pamatuju s berberama, když jsme v tomhle období vylezli na louku, tak to vypadalo spíš, že s nima jdu na pastvu než na prochajdu.

A to samý mi teď říkala holka…že jak vyleze s klukama ven, tak hned žerou trávu.

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 14:35:36 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 19.05.2025, 14:09:56

Díky za osvětlení situace.

Já právě byla fakt překvapená, protože my jsme koně ráno pouštěli na pastvu…měli jsme velké výběhy a několik, chci tím říct, že trávy měli koně, co hrdlo ráčí…plus každej den seno a jádro a eventuelně nějaký jablko, mrkev, podle toho, co zrovna bylo k dispozici a plus, co jsme my děcka dotáhly pro svoje koňský miláčky…dokonce si pamatuju, že občas se jim do jádra kleplo jedno syrový vejce…

Dneska, když čtu, že koně mají problém s trávou…ale klidně taky s jablkem a podobně, tak si říkám, že bych už koně asi ani nechtěla, i kdybych na to ěla časový a finanční kapacity…že bych péči o něj snad ani nezvládla….že už prostě nějaká základní znalost a praxe s péčí o koně prostě nestačí.

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 13:33:05 xxx.xxx.221.216
Tenurri:

já spíš přemýšlím, že ho objednám k veterináři. Teď jsem četla nějaký článek o zánětu slinivky a přišlo mi, že na něj většina těch příznaků sedí…ale to mi zase nesedí, že venku sežere i granule.

Já nevím, jsem z toho celá nějaká deprimovaná 😀…

Mě to trápí, protože už tak je takový tintítko a váží docela málo. Jako žebra mu nelezou a nasvalený je taky hezky…ale stejně…

Teď zrovna co to píšu, tak tu začal jíst granule co jsem mu dala k pelíšku v práci. Tak já fakt nevím 😀

Plaším? 

Hele já jsem první, která raději bude u veta za hysterku, než by něco zanedbala…a to si myslím, že za víc jak 30 let se psy, nejsem úplný začátečník. Ale pokud bych měla nějaký pochybnosti, tak bychom k vetovi vyrazili.

Na druhou stranu u mých psích kluků ta nežravost povětšinou souvisela s háravkama…to byli všichni s jídlem na štýru. U nás teda naštěstí to bylo vždycky doprovázeno ještě nějakým kňouráním a olizováním…tak to prostě neřeším, eventuelně krmím to, co je pes ochoten pozřít, klidně talíř piškotů.

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 13:19:17 xxx.xxx.221.216

Holky já se vám do toho nechci a nebudu montovat, protože žádnýho koně nemám, ale ráda vás čtu, protože koně miluju.

¨Chtěla jsem jen napsat, že jsem opravdu překvapená, kolik problémů okolo koní je a třeba s tím schvácením. Já chodila jako holka do oddílu asi 3 roky, u koní jsem byla denně. V maštali jsme měli asi 25 koní…všichni chodili ven na pastvu…já teda nepamatuju, žádný schvácení…teda abych se přiznala, tak nepamatuju, ani žádnou koliku.

Tak si tak říkám, jestli na to jsou koně v pastevním režimu náchylnější, než ti co “bydlí” ve stáji a na pastvu se vypouští na pár hodin denně.

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 12:51:18 xxx.xxx.221.216

Bobco…vydrž…určitě přijde den, kdy už se na tvém zdravotním stavu začne opravdu pracovat a určitě přijde den, kdy zase budeš běhat jak čamrda…❤️

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 12:49:51 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.05.2025, 12:06:26

Nebo brambory vybrat menším cedníkem….taky s tou vodou zalévám někdy kytky.

Sardullah
Sardullah 19.05.2025, 12:34:29 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 19.05.2025, 08:33:52

Téda…panička je pěknej tvrdoň…to já bych klidně zkrmila ty piškoty, hlavně aby měl pes něco v břišánku😄

Sardullah
Sardullah 18.05.2025, 12:41:16 xxx.xxx.189.104
lesnizinka:

Zkušenosti s Jaggy nemám žádné, ale co jsem já sama už na klinikách zažila…ony ty kliniky jsou právě spíš na ty peníze, ať se jmenují tak či onak👎 Zlatá naše vesnická vetka, která pracuje za pakatel, protože ví, že tady ti stařečkové za psa, kočku, peníze nedají, takže aby je vůbec donutila k léčení zvířete, dělá fakt za nula, nula prd. Já jí za všechno dávám peníze navíc, protože ani mě si neřekne víc, i když ví, že mě by nezruinovala. Bohužel, když už je něco vážného, potřebujete vybavení, takže na nějakou kliniku vlézt musíte🙄

To je přesně ono…malá vet ordinace…na to běžný očkování, ošetření super a většinou je to opravdu levnější a nejen na vesnici, ale i ve městě jsou rozdíly v cenách.

Jenže takové ordinace opravdu nemají to vybavení, často tam je vet sám, takže o nějaké pomocné síle (já jim říkám sestřičky) nemůže být ani řeč.

Já na kliniku chodím.

Ceny mi nepřijdou nějak přemrštěný…jsme okresní město, tak jsou ceny asi nižší než v Praze…alespoň, když to srovnám s tím, co vím od dcery, ty choděj na pražskou kliniku…ale když už se něco stane a dorazím se psem, tak je tam vybavení a hlavně personál…a teda hlavně vet, kterýmu věřím a doufám, že oprávněně, už k němu chodíme asi 16 let…navíc tam pořád vypomáhá můj “starej” vet, co jsem k němu chodila ještě s ovčandou, před víc jak 30ti lety…a na toho taky nedám dopustit, je to starej praktik.

Přístup personálu je super…jak ke zvířatům, tak k jejich majitelům…nikdy jsem neměla pocit, že by se zbytečnými vyšetřeními snažili ze mě vytáhnout prachy…

Když pak člověk čte, co se děje na Jaggy…a teď nemyslím, tu kauzu s tou holkou, ani utečenýho psa Brožové, ale spousta recenzí je negativních, to co tam lidi popisujou je děs…vůbec si neumím představit, že tam dorazím se svým psem, který má nějakej zdravotní problém a bude to probíhat tak, jak ty lidi popisujou.

Sardullah
Sardullah 18.05.2025, 11:13:50 xxx.xxx.189.104
Doron:

My hezký počasí,  příjemně chladno, žádný lidi, byla s námi kámoška Škumpa a pak nás ještě přišel navštívit mlaďounkej labradoodkík.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Já tak koukám na Framíka…takovej pan briardí pes🤗…jak ten čas letí, nedávno to bylo takové střapaté stvořeníčko samá ruka samá noha…

Sardullah
Sardullah 18.05.2025, 11:09:28 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.05.2025, 10:55:08

Ještě k tomu posudku od zaměstnavatele. Nějaký se píše, protože když muž dva roky zpátky propouštěl zaměstnankyni z celkem vysokého postu, tak vím, že jí ho psal, protože říkal, že jí napíše dobrý, aby sehnala jiné dobré místo.

No a co kdyby jí napsal špatný posudek…nikde ho nemusí ukazovat, je jen na novém potenciálním zaměstnavateli, jestli si prověří u bývalého zaměstnavatele. Samozřejmě pokud mi zaměstnavatel posudek napíše a je dobrý, tak ho při hledání zaměstnání použiju, ale obráceně to nefunguje.

Sardullah
Sardullah 18.05.2025, 10:08:53 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 17.05.2025, 22:20:39

Ježíš…si pamatuju, jak mě máma jako holku poslala prvně pro kafe a abych to samozřejmě i namlela…jak já byla ráda, že mi to bylo svěřeno. Ale máma moc ne, protože jsem sice umlela, ale z mlýnku jsem to vůbec nevyšťourala, jen to, co mi napadalo samo do pytlíku, tak jsem domů donesla podstatně míň kafe, než kolik bylo očekáváno…

Sardullah
Sardullah 18.05.2025, 07:50:22 xxx.xxx.221.216

Já nic zkoušet nemusím.. u nás je to tak max 5 kiláků, pak se mi zašprajcne Gina a je potom ochotná jít pouze směr domov a nebo směr auto… pokud jsme na prochajdu přijeli. A bez psa nějaký chození postrádá smysl.

Ale i za mlada jsem měla takovej nějakej strop, kdy to bylo na pohodu 20 kiláků, pak už jsem toho měla plný zuby a nebavilo mě to.

Neumím si představit, že bych ušla takovou štreku…. klobouk dolů.

Sardullah
Sardullah 17.05.2025, 16:42:17 xxx.xxx.189.104
Orionka:

Existuje možnost rozdělení bezpodílového vlastnictví manželů i po dobu trvání manželství. A manželství může být zcela v pohodě. 

Jenže ne všicí to udělají.

Třeba my s manželem máme rozdělený majetek…nemovitosti, které máme nepatří do SJM…ale když bude mít manžel dluh, který nebude platit, bude z toho exekuce, tak exekutor jako první zablokuje účty jak manželovi, tak mně, zablokuje nemovitost manželovi, i tu mojí a navíc mi samozřejmě skočí na výplatu, protože to je nejjednodušší…mažel je OSVČ, tak ten nemá výplatu, kterou ze které by si exekutor strhával splátky.

Mluvím z vlastní zkušenosti…asi před deseti lety nějaký starý dluh ještě z manželova podnikání  za energie(za který bych dokonce jako manželka vůbec neměla “ručit”) …komunikace s exekutorem je vážně lahůdka…

Mám ten pocit, že neexistuje smlouva, která by 100% ochránila druhého z manželů před závazky partnera…jsou tam samozřejmě nějaké vyjímky…třeba dluhy z podnikání jednoho z nich…samozřejmě v případě, že manželé mají majetek rozdělení a ne vše jako SJM.

Sardullah
Sardullah 17.05.2025, 15:18:36 xxx.xxx.189.104
Fikovnice:

Je to přesně jak popisuješ. Té paní (= maminky) je mi nesmírně líto. Její dcera nasekala dluhy všude, včetně vybílení vlastních peněz rodiny.

U té nezpůsobilosti je to problém…jak to má člověk zjistit, když to není v dokladu. Kdyby alespoň existovala nějaká databáze, kam by teda mohly nahlížet třeba banky a třeba notáři…advokáti, že teda nějakej problém je, že má třeba dotyčný opatrovníka.

Ono mě to přijde takový pitomý i u manželů…manželé mají až na výjimky dluhy společné, ale banka dá klidně jednomu z manželů půjčku bez vědomí jeho drahé polovičky. To bych taky změnila…pokud chtějí, aby byl dluh společný, tak ale to musí druhý z manželů podepsat…znám ženský, který dlouho splácely dluhy, které nasekal jejich manžel  a ony o tom neměly tušení a to platily ještě dlouho i po rozvodu…

Sardullah
Sardullah 17.05.2025, 14:46:36 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 17.05.2025, 13:46:04

Doufám, že se z toho pejsek vzpamatuje a nebude mít nějaký zdravotní problém….ještěže si ho někdo všimnul a řešil to.