Aktuálně: 2 323 inzerátů269 868 diskuzních příspěvků19 343 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 15.06.2025, 14:17:08 xxx.xxx.221.216
Sarah01:

Tak nakonec 4, 2 fenky a 2 pejsci. 

Obrázek

No tak juchuchů😍…jsem ráda, že se to povedlo bez komlikací a že jsou všicí v pořádku…no a nezbývá než ňuňánkům popřát do toho psího života to nejlepší…hodně zdravíčka a ty nej milující páníčky na světě, kteří jim zajistí to psí štěstíčko…tak prckové vítejte, zase ten náš “hroznej” svět bude o 4 psí dušinky, 4 psí lásenky lepší…❤️🍀

Sardullah
Sardullah 15.06.2025, 14:08:05 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 14.06.2025, 21:04:17

Já teda co se týče granulí neodpovím, protože se v nich upřímně nevyznám..

Ale teda musím říct, že jsem ráda, že se pídíte po vhodných granulích pro prcky, protože se opravdu může stát, že budoucí majitel bude psa krmit výhradně granulemi a z mojí zkušenosti…aneb, co tak nějak vyslechnu od pejskařů…noví majitelé často zůstavají na granulích, které krmil chovatel, protože mu prostě věří. 

Já se hodně setkávám s tím, že štěňata bývají na Royal Canin…jak u svých psů (Gina byla u chovatelky tímto krmena) a nebo i u berňáka…ten byl teda naučenej na všechno, jak maso, tak granule…a hodně se s touhle značkou setkávám i u majitelů štěňat, že tímto krmil chovatel…nicméně si soukromě myslím, že tyhle grancle nejsou úplně nějaká hitparáda a tak si říkám, čím to je, že jsou tak oblíbené…nebo náhoda, že zrovna já se s nimi “tak často potkávám”.

Obecně za kvalitní grancle považuju yoggies, Wolfsblut a asi nativia, ale ty jsou možná mimo cenovou relaci…ale tohle spíš opravdu lépe budou vědět lidi, kteří granulemi krmí a mají alespoň jakýs takýs přehled.

Sardullah
Sardullah 15.06.2025, 13:03:14 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 15.06.2025, 12:27:56

Nechci pomlouvat moji dceru

To není pomluva…to je prostě holej fakt….bydlí 8 kiláků od tebe, to znamená, že když hupsne do auta, tak je u tebe za jak dlouho? Tak počítám za deset minut…max za 15…mám to stejně daleko do práce….tak to teda promiň, když mamka měla zlomenej obratel, tak jsem u ní byla denně…bohužel nejsem v situaci, kdy bych s ní mohla zůstat nonstop doma, do práce prostě chodit musím, ale tak jsem si přivstala, jela tam před prací, po práci…alespoň se otočit, dovést jídlo, pomoct s hygienou…nebyla úplně imobilní, tak aby měla všechno připravené….no a zbytek se prostě pofackoval, když jsem měla volno.

To samý, když potřebuje máma k doktorovi, tak jí prostě naložim do auta a jede se. To, že ti tady holky raděj, abys zkusila jinou nemocnici nebo pečovatelskou službu…no sorry, ale to bych dráty žhavila já a sháněla nějakou protekci, aby se máma co nejdřív někam dostala, pokud by byly ty termíny takhle šílený….a teď netvrdím, že by se to povedlo, ale snažila bych se…

Bobí, fakt mám vzteka….upřímně mě fakt mrzí, že nebydlím někde poblíž…neříkám, že mám toho času na rozdávání, ale určitě bych se minimálně 2x tejdně urvala….i kdybych ti měla otřít prach z nějaký “blbý” niky a i kdyby to mělo bejt jen o tom, že bychom si daly kafe a mezitím by se nádobí umylo v myčce, prádlo vypralo v pračce…uklidilo, prádlo pověsilo….to není žádná práce…

Tvoje kámošky taky nechápu…otázkou je, jaký to jsou kámošky, aneb v nouzi poznáš přítele…mně kdyby kamarádka zavolala o půlnoci, že potřebuje pomoct nebo si třeba jenom vylejt srdíčko, tak skáču do auta a jedu k ní…a to samý vim, že by pro mě udělaly moje kamarádky…nemám jich moc…těch opravdu dobrých, dalo by se říct, že celkem 3, ale vim, že se na ně můžu spolehnout a ony se zase můžou spolehnout na mě…život není jen o tom, že je všechno zalití sluncem a že se spolu pobavíme, zasmějeme, ale že i v nouzi nejvyšší někoho mám.

Bobí, drž se, věřím, že bude líp…🍀🌷☀️

No nic, tak jdu zase ven na to “pitomý” sluníčko, dosázet květenu, co jsem včera nakoupila…ale je to teda očistec…v zahradě je příjemně, jsou tam stromy, stín, ale na tom dvoře je to teda za trest…to je výheň…jsme navíc zjistila, že nějak stárnu a to slunce už mi nedělá úplně dobře….

Sardullah
Sardullah 15.06.2025, 09:39:44 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 15.06.2025, 08:25:40

Teda Bobí, tak to je mi líto… si to vůbec neumím představit, že bych se o mamku nepostarala. Když měla zlomenou nohu a obě ruce, taky drandila na vozíku, tak jsem se k ní nastěhovala, aby nemusela ležet v nemocnici a vracela se tam až když jí sundali fixace… na rehabilitaci, to už jsem kapacitně nezvládala jí tam vozit… to byla docela sranda, do jejího bytu 2+1 jsem se nakvartýrovala s děckama i se psem….takže takový polní podmínky, ale zvládlo se to.  K sobě si jí vzít v případě nouze nemůžu… i když mám volný dvě místnosti, tak ale všude mám schody, což je na prdlačku.

Moje maminka je částečně soběstačná… to hnamená, že nepotřebuje asistenci 24/7 a i tak jsem u ní minimálně3x týdně, vezmu jí na nákup, udělám doma, co je třeba, vykoupu jí, vezmu prádlo na vyprání… moje mamka mi neustále za všechno děkuje a já jí furt říkám, že je to samozřejmost, že ona se taky o mě starala, když jsem byla děcko a pak mi pomáhala s mými dětmi a teď já prostě pomáhám jí….

A moc mě mrzí, že to takhle nemají všichni… samozřejmě chápu vyjímky, kdy rodiče dětem nepřipravili hezké dětství.

Moc mě mrzí, že to takhle s dcerou nemáš ty…😔

Sardullah
Sardullah 12.06.2025, 15:12:43 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 12.06.2025, 12:43:32

Tý brďo…mlaďas jak lítá s kroužečkem…to mýho afgána takový věci vůůůůbec nezajímaly…ani jako chrtí pískle…

Jako štěndo si hrál s hračkama…s pískacíma…to byl úžasnej…dceři byl 1 rok a měla svoje pískací hračky a chrťák měl svojí bedničku s pískacíma hračkama…některé hračky měli i stejné, jen jsem kupovala v jiné barvě, abych poznala, co je psí a co holky…nikdy si nevzal holky hračku, šel si pěkně vykrámovat svojí bedýnku…takže se v obýváku nakonec válelo pískacích hraček hromada …psí vedle lidských, ale ani tak se nikdy nespletl…na rozdíl od roční dcery…to je hrozný, jak jsou ty děti nechápavý😴, to jí člověk mohl 100x říkat, že růžovej slon je její, zelenej slon je pejska a stejně to nedala😄, na rozdíl od štěněcího miminka, tomu stačilo říct jedno, že jeho je tenhle zelenej slon a růžovýho si ani nevšiml…

On byl teda introvert už od štěňátka, takže si vytahal svoje hračky a odnesl si je na druhej konec obýváku a tam si s nima pěkně hrál…no asi to měl po mně, celá já, když jsem byla malá….🙃

Sardullah
Sardullah 12.06.2025, 15:02:22 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

A ještě  na dva je místo,  názorná ukázka 😊

Obrázek

No já vidím, že ještě další 2-3 kousky by se daly přikreslit…😎

Sardullah
Sardullah 11.06.2025, 21:34:28 xxx.xxx.221.216
Repta-A-Repta:

převzato ze sítě X:

🙂

spíše by to asi patřilo do diskuze o umělé inteligenci, příklad praktické aplikace

Obrázek

😂👍

Sardullah
Sardullah 11.06.2025, 19:50:00 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 11.06.2025, 19:06:03

Tak to teda moc gratuluju….🤗

Sardullah
Sardullah 11.06.2025, 19:46:07 xxx.xxx.221.216
TY:

Na té světlé barvě už pracují, to se spraví. A fotky prý mají stažené zde, takže to se taky domluví. Arogantní jsou stále ale jen proto, že nestíhají. Všechno je v procesu.  😉

Hele já nechci bejt nějak nepříjemná, ale možná by bylo lepší, kdyby JÁ a TY  řešili problémy Fauny na fóru Fauny…nám je tady srdečně jedno, jestli tam budou barvy bleděmodrý a nebo žlutý s růžovýma puntíkama….možná si na Fauně založte téma “kniha přání a stížností pro adminy” a piště jim to tam.

Jako nepřipadáte si trapně?

Jo a nakonec bych řekla jediné…

Arogantní jsou stále ale jen proto, že nestíhají.

To jsem ráda, že to zaznělo…resp. že toto bylo napsáno, ať už je účel příspěvku jakýkoliv…zdejší admini měli taky plný ruce práce, když jsme se sem nahrnuli…a že my jsme teda rozmazlenci, tak ten hned chtěl to a ten zas ono a zdejší páni domácí dělali vše, co bylo v jejich silách aby té naší bandě vyhověli a světe div se…vůbec nebyli arogantní…právě naopak, vždycky byli slušní a vstřícní.

Doufám, že příspěvky od JÁ a TY jsou opravdu k tomu, aby se vytáhlo téma Fauny na světlo boží, aby se třeba chytila nějaká ovečka…která si určo přečte i další reakce…tak vám milí čtenáři můžu říct, že se na celou Faunu vykašlete, stejně je tam pusto a prázdno, neboť my všicí jsme se přestěhovali sem a já vás tímto zdravím a budu ráda, když vás budeme moci přivítat mezi námi. Teda pokud nejste nějaký Herodes, který se k pejskovi nechová jak má, to bychom vám my, zdejší čarodejnice, daly co proto…😎

Sardullah
Sardullah 11.06.2025, 14:53:11 xxx.xxx.221.216

No já jsem neodolala a před časem nakoukla, jak se jim rozjíždí to diskuzní fórum…no nerozjíždí…založená diskuze, dotaz, odpověď povětšinou žádná, otázkou je, kdo ty diskuze zakládá, jestli opravdu nějaký člověk, který tam zabrousí a nebo je to jen účelový pokus o rozproudění diskuze, vzhledem k tématům založených vláken…koukala jsem teda jen na psy. 

A o tom to přesně je…takhle fungovalo spouta diskuzních fór, na které jsem nakukovala, než jsem našla faunu resp. fauňáckou komunitu..nyní již tedy bývalou fauňáckou…všude byl nějakej dotaz, často bez odpovědi a nebo jedna…dvě reakce…

Proto si pořád myslím, že diskuzní fórum na fauně byl unikát právě proto, že jí navštěvovali štamgasti…no teď jsme tady…jasně, většinu času “prokrafeme”, ale tím pádem je to fórum živé a když už někdo “dorazí s dotazem, s prosbou o pomoc”, tak se určitě reakcí dočká…aneb řekla bych, že kdo ví, ten odpoví…

No fauna už zase “jede” a viděli jsme všichni, že zase opět stojí o to rozjet diskuze…které před ukončením považovali za zcela zbytečný počin…tak vlastně nechápu důvod, proč o to tak stojí, když jim diskuzní fórum přišlo ták zbytečné….

Aby se to na fauně rozjelo, tak by se musela vytvořit komunita nová, protože my se samozřejmě nikam vracet nehodláme…no a z mého pohledu by museli mít velkou kliku, aby se to povedlo.

Budu se opakovat..díky bohu, že jsme při tom hromadném přesunu našli Chov zvířat, tady je dobře…

Sardullah
Sardullah 11.06.2025, 13:33:46 xxx.xxx.221.216
Ronja s motejlem:

Zdravím, zkušenost s SLO tedy nemám. Napíšu jen k tomu doporučenému biotinu, pes má diagnostikovaný lupus, dopuju ho mimo jiné i biotinem s vitamínem E od Giom (není to míněné jako reklama, pouze zkušenost) ten se nám  osvědčil. 

Držím palce.

Biotin jsem včera koupila a už ho bereme…ale teda ne s vitamínem E, tak až to doberem, koupím i s éčkem…

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 23:16:55 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 10.06.2025, 23:11:49

No ještě že jsi mi to připomněla… já jsem hlava děravá..

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 22:17:52 xxx.xxx.221.216
Repta-A-Repta:

🙂

Obrázek

No tak teď jsem se fakt od srdce zasmála…na takový blbosti mě užije…😂😂😂

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 22:07:55 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.06.2025, 21:44:24

No mě by to ve snu nenapadlo, protože jsem o tom nikdy ani neslyšela…vždycky, když měl někdo ze známých problém s drápem u psa, tak to bylo mechanický…

Upřímně jsem z toho teda hodně špatná, protože mám zkušenosti s autoimunitním onemocněním u syna…teda ne že by mu odpadávaly drápy, má revmatoidní artritidu, ale vím, že to je boj.. …často bych to nazvala bojem s větrnými mlýny….

Nicméně pořád doufám, že díky tomu, že to tady písla Plaka, tak snad jsme to chytli někde v začátku, protože bůh ví, jak dlouho by se to řešilo na naší veterině, jestli by se to vůbec vyřešilo, než bych se sebrala a začala objíždět jiný veteriny…ovšem ani tak si nemyslím, že máme nějak vyhráno…doufám v nejlepší, ovšem počítám i s nejhorším..

…No uvidíme jak dopadneme u dermatologa. Už jsme objednaný na pondělí…měli na stránkách možnost objednat se online…

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 20:17:38 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 10.06.2025, 19:38:36

Jo a škoda, že tohle téma ve venčení zapadne, bylo by “fajn” mít pro tohle spešl téma.

No to si myslím taky…až budu vědět co a jak a budeme mít jistotu, co to je, tak se chystám to spešl téma založit a popsat to…

Jinak teda chci říci, že tohle je právě to, co je na tomhle fóru unikátní….že jsou tu pejskařky s letitými zkušenostmi a že tyhle zkušenosti sdílejí…

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 19:23:36 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 10.06.2025, 18:51:46

No v poslední době…pravidelně zakapáváme v sezóně proti klíšťatům a začínali jsme s první letošní aplikací někdy koncem března…tak jestli by to mohlo být z toho…odčervení ani očkování jsme neměli….resp. na očkování jsem se chystala, ale to začalo s těmi drápy a měl antibiotika…tak jsem furt čekala, až dobereme a nějakou dobu popopo a že naočkujeme, ale než se to stalo, tak další dráp…

Teď jsem to ještě probírala s kamarádkou a ta mi říkala, že vedle v městečku na veterině dermatologii dělají a že si to lidi docela chválí…ona tam se psem chodí na veterinu…tak tam zkusím zítra zavolat a domluvit se..

On můj vet je super, ale pořád je jeho hlavní zaměření ortoped a chirurg…

U tý krve něco o zánětu říkal…ale to jsem si teda zase já říkala, že ten zánět je jasnej…nevím jak vzácná resp. běžná je SLO, kolik takových případů se na jedný veterině okresního formátu může objevit…ale v každým případě mu to už taky nepřišlo jako náhodička…takže nechci nějak znevažovat jeho zkušenosti, ale tak si teď říkám, jestli ho to prostě nenapadne…

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 18:47:22 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 10.06.2025, 18:03:42

No asi jste na to kápla…Jo , přesně tak to nějak vypadá…odlupování u lůžka. U toho prvního a druhýho drápu, tam to fakt vypadalo, že si to poškodil mechanicky, předpokládala jsem, že možná drápy byly o fous delší než bylo nutné a při hrabání se to pak stalo….ale teď jsem si jistá, že ne…drápy jsem ještě zkrátila kam až jsem si u černě zbarvených troufla…brala jsem délku dle bílých, kde je vidět, kam člověk stříhá…a vím stopro, že žádný bejkárny nedělal…

Tu pupalku pro jistotu koupím, tou nic nezkazím…počkám, až teda budou výsledky krve..nevím na co ho budou testovat a domluvím se s vetem o dalším postupu, nadhodím diagnózu a poohlédnu se po nějakém dermatologovi…

Díky moc…já sice teď gůglila, ale nic, co by se podobalo našemu problému jsem nenašla…

Sardullah
Sardullah 10.06.2025, 17:47:09 xxx.xxx.221.216

Tak my zase frčeli na veterinu s Máťou…další dráp v čudu. Samozřejmě už to musel mít dýl, ale až včera večer začal pajdat a už tam byl zase zánět. Vet říkal, že to už ani nevypadá jako mechanický poškození, což má možná pravdu, protože mně přijde, že nikde nehrabal a ani jsme nebyli nikde lítat v terénu. Dráp mu odstranil…a udělá nějaký krevní testy, rentgen mu dělal už když byl problém s druhým drápem a tam nic nebylo…prohlídnul mu i ty ostatní drápy, ale říkal, že mu nepřijde, že by s těmi drápy byl nějakej problém, že by byly slabý a už vůbec ne dlouhý, že nevidí mechanickej důvod, proč by se to mělo dít.…ale prej ať mu dávám biotin, že tím nic nezkazíme. Antibiotika zatím nemáme…teď je měl defakto 2x za sebou…takže zase prolejváme betadinou a koupeme v řepíku a uvidíme, dal nám pár rymadylů…

Jako psy mám 35 let, ale tohle jsem teda nezažila, že by během 2 měsíců byl 3x problém s drápem, zničehož nic…jeden dráp  za druhým…to už mi ani nepřijde jako náhoda, obzvlášť, když je mu 3,5 roku a všechno bylo cajk a teď najednou tohle.

Už jsem z toho taková nešťastná…já jsem dosud měla štěstí, že psi byli vždycky celej život zdraví, když nepočítám ovčandu, která měla asi od 9ti let epilepsii, že jsme chodili jen na očkování až na ten konec…

Sardullah
Sardullah 09.06.2025, 22:52:25 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 09.06.2025, 22:01:22

Tý brďo … kolik se dožila…přesně si to nepamatuju, ale když se to tak nějak snažím  dopočítat, tak bych řekla, že to taky bude kolem 18ti let, no minimálně 16 let to bude určo. Byla to holka a jmenivala se Matýsek…protože jsme ze začátku nepoznali, že je to holka. No a s tím jménem to sice vypadá, že se jmenovala stejně jako můj berňucha, ale ne, ofigo jméno bylo Hadomat… tak to totiž dopadne, když korelu koupíte primárně pro dítě, čtyřleté dítě  a řeknete mu, ať vybere nějaké jméno. No a říkej zvířeti Hadomate.. no tak jsme jí začali říkat Matýsku.

Ona ani nepískala melodie, ale byla strašně společenská a strašnej mazel a něžňoučká. Třeba když jsen si četla knížku v leže, tak klidně 3 hodiny mi vegetila na hrudi u obličeje a tak si tam tak různě pozobávala… “ povídala si”  a furt mě chodila pusinkovat a nebo deděla a byla přitulená…. prostě jak viděla “ nevyužitou” paničku, tak hrrr na ní, měla jsem jí skoro nonstop na rameni. Se synem nejraději skládala lego… no skládala… on skládal a ona mu brala kostičky a házela je ze stolu dolů.

Taky proto mám takový nutkání, až nebudu mít psy, pořídit si dvě korelky…