Aktuálně: 2 645 inzerátů263 571 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 08.05.2025, 16:23:59 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elis z 08.05.2025, 15:49:33

Já bych teď s jídlem žádné velké hokus pokusy nedělala, obzvlášť jetli krmíte granule. Pokud má štěndo grancle, které dostávalo u chovatele, tak bych to zatím neměnila…pořád tady máme změnu prostředí a po odčervení taky bývá průjem…tak hlavně hlídat, dostatečný příjem tekutin.

Jaké granulky krmíte? Pokud to není nějakej óbr šrot a štěně s tím u chovatelky nemělo problém, tak zatím neměňte.

Ono s granulemi je to těžký…my, co krmíme masem, tak asi máme víc možností, jak nasadit dietku než striktní granuláři. Já teda u štěněte (i u dospělého) naprosto s klidem nahradím nějakou krmnou dávku dětskými piškoty…

Jinak než změnu granulí bych opravdu momentálně zvážila krmení vařeným libovým masem (já teda při dietě vařím hovězí, ale někdo dává kuřecí) s vařenou mrkvičkou a vařenou rýží nebo brambory. 

Sardullah
Sardullah 08.05.2025, 13:01:04 xxx.xxx.221.216

Nemám s kočkama tolik zkušeností, měla jsem jen dva kočičáky, ale moje zkušenost je taková, že moje představa o kočičím jídelníčku s představou kocoura, co bude ochoten reálně pozřít, se někdy i dost rozchází.

Oba moji kocouři jedli syrové hovězí, syrovou rybu nebo rybu na másle…a konzervy gourmet. Jeden kocour jedl ještě konzervu whiskas pro koťata a druhý si sem tam zobnul granulky…no a tím končím tvá Máňa.

Teda pardon, ještě bych zapomněla na jejich lovecké schopnosti…vzhledem k tomu, že to byly kočky bytové, tak ten lov nezahrnoval myši, ale třeba dokázali komplet sežrat šunku s připravených chlebíčků…ukrást kuřecí maso z linky (ale když jim to člověk nakrájel do misky, tak to nejedli)

Chtěla bych říct, že z mého pohledu je kočka výhradní masožravec a nemyslím si, že strava musí být ausgerechnet óbr pestrá…za mě základ syrový maso nebo hodně kvalitní masovou konzervu třeba od Falca…a pokud jí nějaké kapsičky a není to totál šrot, tak proč ne…ale třeba granule mi nepřijdou v kočičí stravě jako nutnost.

Sardullah
Sardullah 08.05.2025, 12:52:40 xxx.xxx.221.216

Škoda, že mi tohle někdo zatajil, když jsme pořizovali sedačky do obýváku a postel do ložnice…😴 D psí domácnosti našeho tipu značka ideál…akorát holt bychom na tom měli naházený přehozy a deky, protože bílýho plyšáka bychom za týden měli jako prase…

Obrázek
Sardullah
Sardullah 08.05.2025, 12:11:06 xxx.xxx.221.216
veravocaskova019:

Dobrý den, byli jste na mnoha místech podvedeni a tentokrát hledáte čestného člověka, který by odtud získal vaši půjčku, toto je to správné místo, kde nabízíme půjčku pouze čestným lidem, naše půjčka se pohybuje od 10 000 Kč do 2 000 000 000 Kč s velmi nízkou úrokovou sazbou po dobu (1 až 400) měsíců, kontaktujte velmi potřebnou půjčku, pokud máte zájem o půjčku, napište e-mail, pokud máte zájem rychle e-mailem: veravocaskova019@gmail.com

Obrázek

Všechny nebankovní půjčky jsou zlodějna a od takových společností si může půjčit jen totální zoufalec, takový člověk, kterému nepůjčí ani jeho vlastní banka a to už je co říct…nebo někdo, komu vypadl mozek.

Tady určitě žádný takový zoufalec s vypadlým mozkem a tady určo nikdo vypadlej mozek nemá….

Sardullah
Sardullah 08.05.2025, 11:59:51 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 08.05.2025, 11:15:26

Já si to vůbec nechci představovat. Někdy mi přijde, že naše medicína je pěkný sado-maso…já nechala berňuchu přispat, když si ulomil dráp a měli mu ho odstřihnout a vyčistit hnis, protože už tak si na to nenechal sáhnout a nechtěla jsem, aby snášel bolest…ale přijde mi, že my lidi, musíme vydržet všecko….

No Bobí drž se…zatím teda koukám, že žádná “pozitiva ani sociální jistoty” to nejsou…spíš naopak…pořád si říkám, jak to v tomhle stavu vydržíš, než na tebe přijde řada s operací.

Jinak mi připomínáš mojí maminku…ta se taky neozve, doktor je autorita…a když jí řeknu, že na ně naběhnu já, tak nechce, abych někomu něco říkala, protože by to pak mohlo bejt ještě horší.

Na druhou stranu, já jsem v tomhle takový játro…jak jde o někoho blízkého, tak to umím být rozzuřená matka medvědice, která nenechá kámen na kameni, pokud to bude nutný…ale jak se jedná o mě, tak povětšinou taky držím hubu.

Sardullah
Sardullah 08.05.2025, 11:45:33 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 08.05.2025, 10:23:55

A to já se zase klidně pohrabu….proč taky ne, je to “náš” archiv…ale přispívat určo nebudu.

Sardullah
Sardullah 08.05.2025, 09:20:54 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elis z 08.05.2025, 08:14:01

Tak to je běžný, že průkaz původu obdrží nový majitel dodatečně. Je to samozřejmě uvedeno i v kupní smlouvě.

Já nych z toho celýho nedělala trágu. Štěně se odčervuje často ne pro srandu králíkům, ale proto že je výskyt parazitů pravděpodobný. Průjem může také z různých důvodů být… tak důležitÿ je, že to řešíte s vetem.

Jak je na tom štěndo teď? Má ještě průjem? A určitě dejte nějaké fotečky prcka😉

Sardullah
Sardullah 07.05.2025, 20:43:20 xxx.xxx.221.216

Diskuze na Fauně to byli hlavně lidi, co tam chodili diskutovat. Je mi líto těch, které jsme v čase poztráceli, ať už jsem s nimi v diskuzích souhlasila a nebo ne.  Ale jsem ráda za ty, co mi zůstali. Nevím, jak na kterých tématech, ale na psech určitě.

Mě nejvíc zklamal, když už teda bylo jasný, že diskuzní fórum se ruší, ten přístup…myslím, že všichni to máme ještě v paměti…myslím, že to bylo zbytečné…myslím, že to poslední, co pro nás mohla Fauna udělat bylo, aby nás nechali v klidu se domluvit a přesunout jinam, když už nechtěli diskuze, tak by to nebylo ke konkurenci. To přeci po těch letech nebylo nutné a bylo to nedůstojné.

Opravdu bych chtěla teď ještě jednou poděkovat chovu zvířat, že nás tady přijali, že se nám snažili vyhovět a upravit to tady k obrazu našemu…a co si budem …není to s námi vždycky jednoduchý…

Ono jasně, dá se přesunout na FB, ale ne každýmu to úplně vyhovuje…mě FB moc ne a to přesto, že jsem v pár skupinách plemen aktivní minimáloně ve čtení, někdy i přispěju.

Když se tak nějak rozhlédnu po zvířecích diskuzích, tak mi přijde, že takhle kontinuální diskuze probíhaly na Fauně, proto byla tak jedinečná…no teď tedy v našem chovu zvířat a na jednom fóru o akvarijních rybách…jinde jsem nic podobného nenašla.

Sardullah
Sardullah 07.05.2025, 15:44:35 xxx.xxx.221.216

No vypadá to, že fauna obnovila i archiv, že nejede od nuly…což je fajn, protože v diskuzích zůstaly užitečné informace, tak když bude potřeba dá se nakouknout.

Takže super, ale přesouvat se fakty nikam nebudu…

Navíc tady toho pro nás udělali fakt hodně, všechno co jsme si usmysleli…takže přístup k nám z mého pohledu super…a to já teda oceňuju.🙂

Sardullah
Sardullah 07.05.2025, 15:38:48 xxx.xxx.221.216

No tak to vezmeme obecně…máme tady štěňátko, které sice stále nedokončilo to štěněcí odčervovací schéma, ale je podezření na začervení …má průjmík, což nemusí mít nic společného se začervením, ale třeba se stresíkem ze změny prostředí…a pak teda to “sáňkování” po trávě…tady se asi shodneme, že u štěňátka to nebude problém s análníma žlázkama a tak to bude způsobovat spíše nějaké svědění, může to být klidně v souvislosti s průjmem a nebo červy?

Je fajn sdělit lidem s podobným problémem, že nemá smysl na nic čekat a nej je navštívit veterináře…jako nejsem žádná hysterka, ale pokud by se mi něco nezdálo u malého štěňátka, které jsem si nedávno přivezla, tak v vetovi jedu pro jistotu hned.

Na průjmík bych nasadila dietu (vařené maso, vařenou mrkev a rýži…i když možná dneska už bych spíš volila brambory), no a nenechávala bych štěňátko samotné někde plakat…jako třeba my jdeme spát do ložnice a ty máš tady na chodbě pelíšek..pěkně spaní se štěňátkem, abych eliminovala nějaký stres ze stýskání.

U toho odčervování mi připadá, že každý “přísahá” na trochu něco jiného. Já u malých štěňat po odběru používám caniverm pastu (tou odčervuju po odběru 2x) a nějaké další odčervení nevím, prostě dám to, co mi dá veterinář….to přesně nevím, musela bych někde vyhrabat očkovák…a dospělé psy už neodčervuju.

Sardullah
Sardullah 07.05.2025, 15:20:55 xxx.xxx.221.216
kometa:

doma pak mluvíme v šifrách, aby nám pes nerozuměl. 

Pche! U koček stačí jenom pomyslet, že teda zítra jedeme na tu kastraci…

Na to, že stačí jen pomyslet…nechci ani pomyslet…bůh ví, kdo by taková pomyšlení v éteru zachytil 🙄…ale u nás se to pomyšlení týká povětšinou procházky…a nebo mého jídla….a už dost, psi mají stále polední klid a nechci je budit mýma myšlenkama na prochajdu nebo jídlo 🤪

Sardullah
Sardullah 07.05.2025, 14:56:28 xxx.xxx.221.216
Aljaška:

Prosím vás, trochu mírněte tón ano? Když někdo na psa kašle je to podle váš špatně, když se mu snaží někdo teda porzumnět je to zase špatně.

Pokud se někdo snaží porozumět svému psovi, tak to chválím…komunikaci budujeme od prvního dne, kdy pejsek přijde do našeho domova. Já se snažím být srozumitelná pro psa a pejsek se naučí najít způsob, jak nám sdělovat, co chce on…

Někteří psi mají takový komunikační talent, že je to až strašidelné…jsou schopni sdělit člověku cokoliv a naopak my lidi doma pak mluvíme v šifrách, aby nám pes nerozuměl.

Jak psaly holky výše…pokud neumím se svým psem komunikavot, tak raději zaplatím někoho, kdo mě to naučí než nějakou apku.

Upřímně si to v praxi moc neumím představit….svoje psy třeba na procházce pozoruju pořád…jestli je něco nezaujalo…pokud je něco zaujalo, tak jestli jen tak zvědavě koukaj nebo jestli by se za něčím mohli rozběhnout, jestli tedy nemusím zasahovat nebo naopak mám použít nějaký povel.  To samý, když pes zaštěká…musím vědět hned jestli je to “haf, haf…hele támhle je psí kámoš”…nebo “haf haf..támhle mi připadá něco podezřelýho” a nebo “haf haf…nebezpečí”…..nemluvim o tom, že mi stačí jeden pyrenejky pohled, abych viděla, jestli je načuřelá nebo naopak na mě šibalsky “mrkne” nebo se mě na něco ptá….přeci nemůžu psy permanentně natáčet do nějaký apky, aby mi bylo sděleno, co mi pes říká…to prostě není technicky možný…já potřebuju mít psa v merku a řešit ho v přímém přenosu…proto je lepší najít někoho, kdo mě to naučí a nespoléhat na AI….a to proti AI nic nemám, sama jí občas použiju.

Sardullah
Sardullah 07.05.2025, 12:50:36 xxx.xxx.221.216
Orionka:

A co váš Matýsek? Hned další článek je berňák a pošťačka 😉😃

Neumím si představit, že by Mates někoho pokousal…to by asi musel být zahnaný někam do kouta a připadat si v ohrožení…Mates dělá za plotem velký bububu, ale ve své podstatě to není žádnej hrdina, i kdyby na někoho vyběhnul, tak by stačilo zadupat nebo houknout “mazej” a on by utekl. 

Upřímně si neumím představit, že by mě Máťa fyzicky bránil, kdyby mě někdo napadnul…naštěstí s námi chodí na prochajdy ochranka…Gina…tak se s Máťou nebojíme.

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 20:16:06 xxx.xxx.221.216

Tohle není k popukání, ale fakt mě to pobavilo…

V každé rodině se najde jeden takový "expert".😁

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 20:01:53 xxx.xxx.221.216

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pes-v-mohelnici-pokousal-postaka-40520089#dop_ab_variant=1470401&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

No třeba můj afgán si lidí venku vůbec nevšímal, ale když jsme potkali naší pošťačku, tak jsem raději přecházela na druhý chodník…na ní teda reagoval dost ostře.

Přijde mi, že psi se dělí na dvě kategorie…jsou tací, kteří “své pošťáky” milují a ti, pro které je pošťák třídní nepřítel…teda asi to platí pro psy v rodinných domech, myslím, že psi v bytech to takhle mít nebudou.

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 19:29:46 xxx.xxx.221.216
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.05.2025, 19:08:05

Ach jo Bobí…já myslela, že tě dají v nemocnici dohromady alespoň ohledně těch bolestí, abys mohla trošinku normálně fungovat…😴

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 13:20:42 xxx.xxx.221.216

Prosím a neexistuje nějaká aplikace na to, jak bych svým psům rozuměla méně?…Protože to, co si mi někdy dovolí říct moje pyrenejka do očí, to už je fakty do nebe volající.😴

Upřímně je mi líto lidí, kteří svému psu nerozumí, chápu že potom se chytají stébla…tedy každé “blbosti” která slibuje, že porozumíme psu. Lidi, povídejte si se svým psem..je to o souznění, o parťáctví, o vztahu…psi jsou naprosto jedinečná zvířata s velkým darem mimodruhové komunikace s lidmi…chce to jen otevřít oči a mysl…

Jo jasně, stane se mi u psího mlaďocha, že ta komunikace není dokonalá…když jsem něco řekla čtyřměsíční Gině, tak ta zásadně odpovídala “já jsem Goot, já jsem Groot, já jsem Groot….”  a já si říkala, bože, kdy už se mnou začne mluvit…a dneska?     Gina se mě na něco zeptá a já bych ráda dělala, že nerozumím, ale když jsem jí zkusila odpovědět.."já jsem Groot, já jsem Groot, já jsem Groot"…a Gina řekne.."no dobrej pokus, ale je ti snad jasný, že ti na to neskočím"

Sardullah
Sardullah 06.05.2025, 13:04:54 xxx.xxx.221.216

No taky si myslím…jasně člověk si přeje, aby každý pejsek měl milující domov, milujícího pánečka, ale myslím, že jsou i pejsci, kteří tak žít neumí…znají něco jiného…

Nicméně feňulka je tady, zpátky už jí nikdo nepoveze a já jí strašně držím palce, ať jsou její majitelé tak moc schopní, tak moc trpělivý a dají si omega práce se socializací, že se nakonec dílo podaří a že se fenka bude cítit komfortně.

Doufám, že ten kotec, ze kterého utekla není její domov, že tam měla být zavřená jen na krátkou chvíli…že jinak tráví čas ve společnosti svojí rodiny.