Jé…medvědí mimiňa…jsou kouzelný…😍
Jé…medvědí mimiňa…jsou kouzelný…😍
Jé ..já měla stejnou korelku🤗…ta byla óbr mazel…taky už je dávno v papouším nebíčku..
Chudák malej…takhle týrat pejska 😂
Aluška:To mu musím napsat, ať na toho medvěda zavolá Ginuško, jestli se otočí 😂😂
Tohle Ginuška není…"Ginuško" měl volat na ty lední medvědy😜
Zrovna dneska na mě na mém FB vyskočila vzpomínka…to snad ani není pravda, taková malinká zahradnice to byla…
Aluška:Jeden povaleč 😁
Takhle se přesně válí naše Ginuš…jako v průkazu původu má uvedeno, že je to pes, ale ty pohyby, co dělá a ty zvuky, co vydává ve mě často probouzí podezření, že je to medvědice…
Já vim, že to dávali, ale i když vím, že feňule už bude v psím nebi, tak jsem na to nekoukala, bych se musela opětovně rozčílit nad tím ignoranstvím a naprostou absencí empatie s živým tvorem…jsem ráda, že takový lidi osobně neznám…
No hlavně, že jsou “krásní a upravení lidi s čistým bytečkem” a opětovně se mi chce blejt…🤮
U nás v parku je takový lektnínový jezírko…no a na něm se nám usídlily kachny…teda v jezírku je i nějaká želva, možná vícero, kterou tam nějaký dobrák vypustil…
Lidi tam kachny krmí…ale musím říct, že ve své podstatě jsou pořád plaché a to už tam jsou xy let, připlavou ke břehu jen když někdo začne krmit. Když se setmí, tak vím, že se i couraj po parku, to mě kolikrát překvapily, když jsem šla se psy a vůbec nepočítala s tím, že by mohly být i jinde než jen v okolí jezírka. Myslím, že kdyby je lidi nechodily krmit, tak tam žádný kachny nebudou…
Minule, když jsem tam byla na procházce s mamkou, tak tam nějaký starší pár kačeny krmil a teda klasika rohlíkem…mamka říkala “škoda, že jsme nevzaly taky rohlík” a já jí říkám…dost nahlas, aby to ti lidi slyšeli, že rohlíkem se kachny krmit nesmí…že příště vezmeme nějakej salát, ovesný vločky a že jí koupím ve zveráči krmení přímo pro vodní ptactvo a že je pak může nakrmit….tak třeba si z toho ty lidi něco vemou a příště přinesou nějakou vhodnější stravu…
No ono v dnešní době…všecičko zdražuje a přeci jen doga je kolos, takže přeci jen něco spapá a potřebuje kvalitní stravu. Teď další položka …veterina…když už k něčemu dojde, tak jen léky pro velkého psa a pro malého psa (v poměru k doze už je malý pes i třeba 30 kilíček) to je sakra rozdíl. No a bohužel jsou taky momentálně “profláklé” krátkověkostí…
Myslím, že co se týče psích obříků ať už je to doga, vlkodav, bernardýn a další.., tak to už musí být opravdu skalní fanoušek a nebo obdivovatel plemene a mít na takového psa podmínky…hlavně finanční.
To vidím u sebe…já mám teda “malý” psy, ale za to dva…celkem 110 kilíček živé psí váhy…a vůbec nebudu počítat nějakou veterinu, ale běžné měsíční výdaje…jídlo 5-6 tisíc …zakápnutí proti klíšťákům cca 700,-, pojištění pro dva psy cca 1500,- a jsem v tom bratru za minimálně 7200,-.
Ona je to legranda, dokud na to člověk má, ale sama vím, jak je to těžký, když je člověk ve finanční krizi…což já jsem momentálně fakty socka a musím obrátit každou korunu 3x…ale psi musí mít maso i kdyby na chleba nebylo…
Sarah01:Včera naše poslední letošní klubovka v Olomouci, Cherry V bez pořadí, Arnie z Áček V4, Becky z Béček V3.
Na fotkách zleva Becky, Arnie a na poslední fotce Cherry a Becky.
Tak samozřejmě gratulace 👍❤️…určo jsme nic jiného nečekaly a kdyby ju, tak bychom musely udělat trestnou výpravu a zlynčovat rozhodčí 😛.
A teda dotaz…odpusť mně…výstav neznalé…co znamená V bez pořadí…myslela jsem, že pořadí je vždycky…
Ono s těmi koníky vyvalenými na pastvě …upřímně, kdo to vidí z laiků poprvé, tak ho opravdu napadne jediné…kůň to má za sebou…a ten vyvalený pupek tomu opravdu nepřidá. 😄Navíc se v televizi občas objeví reportáže o týrání koní…jak nemají jídlo, vodu, někde se tam může válet i koňská mrtvola….no tak to oznámí.
Ono to není asi jen u koní…minule na mě na FB vyskočila fotka, kde byly lamy…taky vypadalo, že už to mají za sebou…a taky tam bylo info pro lidi, že pokud je takhle uvidí, tak ať se nebojí, že nejsou po smrti…
Když se jich na pastvě válí deset, tak si spíš lidi řeknou, že koníci spinkaj, protože je nepravděpodobné, že by tam leželo deset koňských mrtvol.
Výzo super 👍
To je zvláštní, jak rozdílné jsou zkušenosti…k některým kastrátům se ostatní psi chovají normálně a s některými kastráty mají někteří cizí psi problém.
Z toho mi z logiky věci vyplývá, že pokud nechám vykastrovat psa, tak se k němu můžou někteří cizí psi chovat nestandardně.
Ale myslím, že zde probíráme, jestli může nastat problém v domácí smečce…což je něco jiného než cizí psi venku. Za prvé psi spolu bydleli už před kastrací, takže předpokládám, že mají nějakou hierarchii a vztahy mezi sebou, za druhé to můžeme ovlivnit my naším působením.
Já upřímně neznám nikoho (a teda tím netvrdím, že nikdo takovej neexistuje), kdo má doma více psů/fen a jejich soužití bylo před kastrací bezproblémové, že by po kastraci nějakého člena smečky byl nějakej problém. No k tomu bych teda ještě dodala, že neznám nikoho s BOM, ale předpokládám, že BOM nemá nějaká specifika oproti ostatním plemenům v tomto.
Rodiče mojí spolužačky ze základky nutrie chovali…jedla jsem klobásy a pečený maso…
Myslím, že teda primárně byly chovány kvůlivá kožešině, vím, že kožky z nutrií a králíků pak prodávali někam do výkupu a maso se prostě zpracovalo k jídlu.
No tak hurááááá…🤗
Já teda musím říct, že nejhorší je, když je potřeba dodržovat nějakej klidovej režim nebo pohybová omezení u psa, kterej je přesvědčenej o tom, že je v pořádku a že můžu cokoliv…
No tak vítáme Dixinku mezi námi a já teda za sebe přeju, aby jste si spolu sedli jak poklice na hrnec a aby byla Dixi to pravé ořechové pro vás a vy to pravé ořechové pro ní…🍀
Tak mi jsme stereotypní, ale ne v procházkách…to se liší dle mojí práce a dle počasí…takže to není tak, že by psy třeba ve tři odpolko přešlapovali u dveří, že je čas na prochajdu….ale naprosto přesně poznají, že se jdu oblíknout na procházku a to i když je to v době, kdy se normálně oblíkám do práce…a nepoznají to podle oblečení…začínají “bláznit” už když se odebeřu do koupelny, abych se zkulturnila…
Dávám si naopak pozor, aby to vypadalo jako běžná příprava do práce nebo že jdu na nákup…ale stejně to ty potvory poznají a pak furt pobíhají z chodby do koupelny,asi se kouknout, co mi tak trvá a pak zase mastěj k věšáku s vodítkama…asi mají křišťálovou kouli nebo si to neumím vysvětlit.
Hodně stereotypní to máme večer…čas večeře a čas, kdy se panička přesunuje na kutě…na to je mistr moje pyrenejka, jak není dodržen čas večeře 19:15 - 19:45 tak začne držkovat a to samý spaní …tak max 21:45-22:00h…včéra jsem se nějak zasekla až do 22:15…to bylo keců…😴. Dostala jsem pěkně vyhudlíno, protože madam už se odebrala do ložnice a volala na mě a já nepřišla, no tak sešla dolů a za rámeček jsem si to teda nedala…
Ale nejvíc na tom lpěla berberka Sára…zase nešlo o procházky, protože nechodíme v pravidelnou hodinu, ale jinak se držela přesně denního harmonogramu…tedy hlavně jídelního, ona byla přes to žrádlo…takže snídaně, svačina, oběd…polední klid…svačina, večeře…poležení a pomazlení u televize a spaní…no tak jak jsme to nastavili, tak to vyžadovala…tady bych řekla, že to byla ona, kdo nás nutil striktně dodržovat denní režim…až to člověka sejřilo, ale pak odešla do psího nebe a bylo to ještě divnější…chyběl nám ten generál, co nám organizoval den…
Tak u nás je deštík každou chvíli…třeba dneska ráno vypustím psy, šla jsem si domů pro kafe, že si s nima chvilku sednu na zahradě, než pofrčím do práce a vylezu a leje jak z konve, tak jsem je rovnou zase nahnala domů.
Na jednu stranu jsem ráda, že prší…na druhou stranu mě to trochu sejří, protože potřebuju pokračovat v likvidaci džungle v zadu na zahradě a vždycky když už se na to chystám, tak začne lejt…což samozřejmě způsobuje to, že ta vegetace bují o to víc a bude s tím víc práce…
acher:https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-rozpustily-pes-uvizl-v-tabore-v-drzaku-na-lahve-40524558#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Ty štěňata jsou schopný vlézt fakt všude….no jo no, všecičko se musí prozkoumat, tak hlavně že to dobře dopadlo…
Anonymní:Sice to nejsou psi ale v Plzni nám utratili 80 nutrií parchanti. Jak se na to díváte? Chodili jsme je tam s dětmi a jak jim to teď máme vysvětlit jako.
Ono je to těžký…nutrie je roztomiloučké zvířátko a chápu, že to byla místní atrakce…že dětičky byly určitě z krmení těhle zvířátek nadšení.
Ale jak bylo psáno výše…nepůvodní druh, který škodí naší přírodě.
Ono by to možná nebylo tak dramatické, kdyby nutrie v téhle lokalitě měly nějakého přirozeného nepřítele, který by stavy zreguloval na jednotky jedinců, ale tolik zvířat, to už je velká kolonie.
Nutrií je mi samozřejmě taky líto, ale někdy to jinak prostě nejde.
Ono dětem se něco takového těžce vysvětluje, pokud jsou malé, tak to opravdu nepochopí…upřímně bych v tomhle případě použila nějakou milosrdnou lež, jakože je odvezli do domova pro nutrie, že jim tam bude líp.
Bobca:chlap s culíkem taky nemá chybu🤭
no a u toho prvního příspěvku..ta písnička je boží..jsem ji poslouchávala ještě v originále..nevím,kdo ji zpíval,a vlastně co je originál.
Ta písnička je od Cranberries…ale mě je trochu poslechově příjemnější tahle verze…