Aktuálně: 2 645 inzerátů263 571 diskuzních příspěvků19 194 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 03.05.2025, 10:50:04 xxx.xxx.189.104
Sarah01:

My jsme dnes s Cherry dodělaly polského šampiona. 😊 A prodloužily jsme si výlet až na Oravu.

Obrázek Obrázek Obrázek

Jé…tohle jsem úplně přehlédla..😴, tak dodatečně velká gratulace 🤗

Sardullah
Sardullah 02.05.2025, 12:25:13 xxx.xxx.189.104
BaLu:

Tak záleží na tom, kdo k vám chodí a jak si dokážete dupnout navzdory příliš benevolentním rodičům, kteří nereflektují na vaše doporučení. Taková návštěva, jak píšete, by u nás byla poprvé a naposled. Nemám ráda neposlušné děti a kdyby si je rodiče nezpacifikovali, udělala bych to já a to by se nelíbilo těm rodičům. 

Tahle návštěva u nás byla poprvé a naposledy….

Sardullah
Sardullah 01.05.2025, 14:57:05 xxx.xxx.189.104
Xerxova:

my dneska byli na krásném výletě za výhledy a kvítím v Českém Středohoří. Nejprve Holý vrch u Hlinné (taky zvaný Lysá hora) a protilehlý vrcholek Hradiště (koniklece už střapaté odkvetlé, ale jinak spousta kytiček všech barev a taky spousta oveček všech barev). A pak jsme popojeli kousek ke Skalici a obešli rezervaci Bílé stráně - orchidejky ještě nekvetou zcela, ale zase záplava sasanek lesních stála za to. Ty u nás rozhodně nemáme - my jen ty hájní. 

3 hodiny autem (2x hoďka a půl) a 4 hodiny pěšky - většinou na sluníčku, psíček zdá se bude až do večera hodný. Ale vláčela jsem mu na zádech masitou svačinu i dva litry vody, takže nestrádal…

Já si to čtu fakt jak chachar…takže místo “Ale vláčela jsem mu na zádech” jsem četla “Ale vláčela jsem HO na zádech” a říkám si “Cožee 😲” a pak dočtu “masitou svačinu i dva litry vody…”  a tedy jsem zjistila můj omyl …uf…když jsem si to představila v reálu, jak vy máte naloženého Yodislava na zádech..😂

Sardullah
Sardullah 01.05.2025, 12:21:15 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Zlatá fenka je sestřička ze stejného vrhu mých kluků, taky na S, takže  Sherinka a je úplný sluníčko. Nejen krásná,  ale i milující, všechny vítá,pořád pusinkuje a co je hlavní,  pořád se na všechny usmívá. Nechala si ji chovatelka,  takže ji máme blízko a máme ji moooc rádi 🥰🥰🥰

Hele takovej dotaz ze zvědavosti…já to teda pozorovala mezi afgány…těmi, co jsem znala, že holky byly takový větší šmajchlířky, zatímco kluci spíš takoví rezervovaní. Tak jestli je to třeba i u těch barzojíků? 

Sardullah
Sardullah 01.05.2025, 12:15:03 xxx.xxx.189.104
Doron:

Bobčo, držte se a ať už jste brzy pryč 🙂!

Ti to tam teda vedou..

Musíte  mít svatozář !

Přesně…prej “ja vim, porad si jen stezuju”…děláš si srandu Bobí…jak píše Doron, ty už musíš mít svatozář, mě už by asi odvezli na psychárnu..

Drž se děvče…🍀🌷

Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 18:24:25 xxx.xxx.189.104
BaLu:

Nesouhlasím s takovým generalizováním. Nikdy jsme před návštěvami nezavírali ani kavkazanky, ani černou ruskou teriérku, ani psy dalších plemen. Když je pes zvládnutý, není to potřeba. 

Já zase návštěvám nevěřím…ono nemusí jít o psy…malou dceru mojí kamarádky pokousal můj zakrslý králík. Měla jsem je puštěné volně po zahradě a několikrát jsem holčičku napomínala, že králíčky honit nesmí…dokonce i její maminku jsem nabádala k tomu, aby jí to zatrhla, že obzvlášť ta hnědá samice by jí mohla i rafnout…měla potvora vyhrabanou noru.

No a stačilo, abych se na minutku otočila a samozřejmě holka si do tý “nory” pro králíka sáhla…a bylo vymalováno.

Můžu 100x věřit svým psům, ale návštěvě a obzvlášť s dětmi, teda nevěřím.

U dospělých to ještě jde, tam většinou člověk domluví nějaká pravidla, hlavně aby mě nikdo neplácal po zádech, nenapřahoval a nesnažil se na mě bafnout. I tak to ale musí být návštěva, kterou psi znají a bez dětí. 

Když si chci dát v klidu kafe, tak nehodlám být jak ostříž…to to psi chvilku zavření vydrží.

Ono už když jsem měla berbery a chodila k nám kámoška, která je znala od štěňat a byla pejskařka, tak mi říkala, že z nich nemá moc dobrej pocit, protože psy si polehali několik metrů od nás, každej z jedný strany a bedlivě návštěvu sledovali…a to jim bylo asi tak půl roku, takže ještě defakto štěňata. Navíc právě kolem těch půl roku přestali být kontaktní k cizím…k těm cizím, které znali (o úplně cizích ani nemluvím, k těm byli nekontaktní už jako štěňata) a mimo rodinu byli pouze 3 lidi, kteří si je mohli pohladit.

Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 18:03:19 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Mezi těmi  vašimi psími kilečky se jedna barzojí fenka ztratí .

Kdepak…vím jaké mám limity a přeci jen musím pořád počítat s tím, že se něco stane a budou výdaje za veterinu, tak z toho mála co mám musím tvořit rezervy.

Teď jsme na veterině nechali 2200,- berňucha si urval dráp…a to je ještě “levná sranda”…navíc pořád to naráží doma na to, že krása je relativní pojem, zatímco pro mě je barzoj ten nejkrásnější pes na světě, tak chlapská část domácnosti je názorově tak, že “hrbatýho psa” by nechtěli, navíc manželovi nevyhovuje úplně chrtí povaha. A já prostě musím v tomto dělat kompromisy.

Takže budu dál tiše závidět a kochat se fotkama vašich krásných barzojích chlapečků.❤️ a říkat si “proč jsem si já nešťastná nevzala Pištu Hufnágla”😀

Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 17:17:10 xxx.xxx.189.104
Dublinbarzoj:

Nejmenší problém,  máme zdroje🤣🤣🤣

🤣🤣🤣 ale já už žádný zdroje nemám 😢

Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 17:02:06 xxx.xxx.189.104
drvodelkafialova:

Za psa odpovídá majitel, tečka. Pokud mám psa a zvlášť velkého psa, mám taky mít kotec a když přijde návštěva, tak ho zavřít.

Přesně…

Prostě psy zavřu a fertig…

Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 16:44:49 xxx.xxx.189.104
Elisak:

Super. Já bych tak nutně potřebovala dalšího psa… Ty smečky nejen basenjíků, ale i chrtů a jiných přírodních psů se mi tak líbí…

Zrovínka jsem si prohlídla fotečky a říkám si…"bože, tohle je nějaká spravedlnost, když někdo má tři barzoje a já ani jednoho😟"

Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 13:36:24 xxx.xxx.189.104
hmn:

souhlas

zrušila bych spojení jídlo-miska-výcvik

a klidně krmit z ruky, ze země, z normálnío talíře…dle psa
bez povelování, prostě jídlo
v klidu

Moja již nějakou dobu dělá to, že jí dám misku/talíř, oznámím “jídlo” , ona na mě čumí, čumí, čumí……..já nahodím ignor, dělám si svoje a až pak začne jíst 

A já vezmu vidličku a jdu Ginu nakrmit 😉

Sardullah
Sardullah 30.04.2025, 13:25:51 xxx.xxx.189.104

Kočárek by se mi hodil na Ginu, když se rozhodne, že dál nejde…ale my bychom potřebovali kočár a ideálně i s nějakým tažným zvířetem…popř. s elektrickým pojezdem, kdo by se s kanimůrou tahal.

Sardullah
Sardullah 29.04.2025, 17:00:33 xxx.xxx.221.216

Nechci polemizovat ohledně obran, jsem jen teoretik a mám o tom jenom nějakej pojem a dojem, tak mi nepřísluší to hodnotit a těžko můžu objektivně posoudit.

Nemám ani pastevce, kteří běžně obrany dělají…alespoň na mě vyskáče bambilion videí s KAO, ale žádné s pyrenejci…čímž nechci říct, že žádný neexistuje.

Spíš to vnímám tak nějak obecně jako člověk, který nemá chovatelské ambice a pastevce má pouze jako svého anděla strážného. Který tím pádem nemusí nikde dokazovat a prokazovat jakou má jeho pes povahu. My bychom totiž tak max prokázaly, že máme kladný vztah k ovečkám, kachničkám, kozénkám a k mláďátkům obecně.

Mladá Gina byla hodně reakční na vše, co jí přišlo podezřelé, což bylo bambilion situací…osamnělý cyklista, chodec, běžec, houbař…dokonce i auto, které jsme potkaly někde, kde je zákaz vjezdu a nikdy předtím jsme tam auto nepotkaly…a to je to městský pes na auta zvyklý.

Chci tím říct, že že jsem se až do její dospělosti snažila její reaktivitu potlačit…a obrany s mladou Ginou by byly z mého pohledu v tomto kontraproduktivní…. Dneska je Gina docela salámistka…nemyslím si, že je to primárně mojí výchovou, spíš už je dospělá, má zkušenosti, tak dneska už by si na obranách asi ťukala na čelo.

Teď je otázka jaké chceme u pastevců udržet v chovu vlohy a vlastnosti….což je ochrana svěřených jedinců, ať už zvířat nebo lidí a nekompromisní ochrana teritoria. Počítám s tím, že když by došlo na lámání chleba, tak za mě můj pastevec položí i život…ale v každém případě necouvne, neuteče…

V tomhle vidím u testů povah smysl…že pes necouvne, neuteče, jde do toho…

Moje kavkazanda, ač jsem jí neměla až do její dospělosti, naprosto v určitých věcech postrádala smysl pro humor…hodně mi v tomhle připomínala berberku Sáru. Všechno brala smrtelně vážně…u takovýho psa by se mi do těch obran tuplem nechtělo.

Sardullah
Sardullah 29.04.2025, 14:34:34 xxx.xxx.221.216
acher:

Mají do chovu povinné testy povahy,kdy by měli aktivně bránit.

Testy povahy jsem viděla…ale myslím, že to je trochu jiná kategorie než cvičení obran.

Sardullah
Sardullah 29.04.2025, 10:46:51 xxx.xxx.221.216

Ad pastevec a obrany… vyskakují na mě videa obran s kavkazáky… občas se saoši, nějakej ten moskevák. Nikdy jsem neviděla video s pyrenejem.

Vůbec si neumím představit, že by Gina reagovala na figuranta, když ví, že to není doopravdy, neumím si představit, že by se do něj zakousla… maximálně by ho seřvala, když by byl hodně”otravnej”…ale spíš by se podívala na mě “tvl, co to je?” a já bych řekla “ to je figurant, měla bys ukázat jak mě ubráníš”…a Gina “😂😂😂😂😂 tak to jsi mě pobavila”… už vidím, jak bych se jí snažila drsným tónem namotivovat “ vem si ho… trhej” a ona by tam stála a chvíli na to koukala a pak by jí to možná přestalo bavit a šla by si čuchat nebo by si lehla.

No jestli to maj ostatní pyrenejci podobně, tak chápu, že videa nejsou.

Aneb není pastevec jako pastevec.

Taky vlastně nechápu, proč by se měly s pastevci dělat obrany… možná mají smysl nějaké modelové situace, ale taky nevím, jaká je pravděpodobnost, že pes bude vědět, že je to jen jako a jak je potom vypovídající. 

Ve své podstatě já potřebuju jediné, abych svýho pastevce udržela v klidu, pokud já vím, že mi nic nehrozí, ale můj pastevec má opačný názor. A nemyslím si, že v tomhle by mi obrany pomohly. 

Sardullah
Sardullah 29.04.2025, 10:17:50 xxx.xxx.221.216

Mě to furt není jasný…. ten kůň se vždycky choval takhle a nebo byl předtím “hodnej” a najednou se to chování  takhle změnilo?

Jako jestli je takový pořád, tak bych se na interakci poohlédla po jiném koni… jsou i koně kontaktní, vhodní pro začátečníky, pro děti….nebo jak to mám nazvat.

Sardullah
Sardullah 27.04.2025, 20:31:04 xxx.xxx.221.216

No super, tak teď ve zprávách na Nově mluví o novele trestního zákona a že za některé činy bude jen peněžitý trest a mimo jiné by do toho spadalo i týrání zvířat.

No tak super, tak teď už se nikomu nic nestane a může vesele týrat zvířata jak chce…ti bohatí to zaplatí, ti nemajetní, tak z těch nikdo nic nevymůže…takže trest nula nula prd.

Sardullah
Sardullah 27.04.2025, 11:46:47 xxx.xxx.221.216

No z mého pohledu je nejúčinnější tandem pes a fena…teda pokud tím psem není náš berňák…

Sardullah
Sardullah 27.04.2025, 10:16:58 xxx.xxx.221.216
hmn:

“.ale i přesto se modlím, abych Ginu nikdy nemusela použít, resp. aby mě Gina nikdy nemusela opravdu bránit…”

tak tenhle moment by mě fakt zajímal, s Mojenkou 😎

To mě ne…zažila jsem Ginu asi 3x, kdy přepla do bojového módu a to byla ještě mladý játro a chtěla bránit cizí dítě, cizí štěně…kdybych to neviděla na vlastní oči, tak bych nevěřila, že z takové salámistky a ve své podstatě je to, co bych mohla nazvat “hodnej pes”  se změní na matku Terezoida a anděla pomsty zkříženého s tasmanským čertem v jedné osobě.

Samozřejmě vím, co mám doma, proto jsem si jí pořídila, ale pořád jí mám jako měkkého pastevce, žádného radikála, o to víc člověka překvapí ne to, že se rozhodne někoho bránit, ale to, jak hodně se změní na rozzuřenou medvědici.

Včera jsme byli s Matějem na veterině, nás připravovali na narkózu a vedle na stůl si vzali raslíka, neviděla jsem přesně, co mu bylo, ale doktor mu čistil nějakou ránu na stehně…podle reakce psa to muselo hodně bolet a pes řval, jak píchlé tele…já jsem si jenom pomyslela, že je štěstí, že tam nejsem s Ginou, hrozilo by reálné nebezpečí, že by chtěla jít tomu pejsovi na pomoc…ona je jak superhrdina, který ochraňuje všechny “slabší” kterým někdo ubližuje.