Tak jsme byli na večerní prochajdě…teda prochajdě..vzhledem k tomu, že teplota venku je nad provozní teplotou Giny, tak jsme to obešli jen kolem “komína”…ale…jdeme a potkali jsme pár s nějakým stafordem či co to bylo…takovej ještě mlaďoch, takže ne agresivní, ale ve stylu “hele psi…já chci za nima, já chci za nima…” ..pár s ním teda přešel na protější chodník a i tam dělal pes dost divadýlko…my s Ginou jsme ovšem prošly ve stylu “nevidím psa, neslyším psa”…trochu nám to kazil Mates, protože sice šel v povelu u nohy, ale on když vidí psa, tak si pokňourává, ale dobrý…takže to vybudilo moje sebevědomí na max a jdeme v tomto rozpoložení kolem parku s dětskými hřišti, kde bylo plno dětí a rodičů…abych vás uvedla do situace…je ten park, který je oplocený plotem z pletiva, pak chodník, silnice a široký travnatý pás, po kterém jsme šli my.
Pak si nás všimnul nějakej tatínek a volal na synáčka, ať se jde kouknout na toho velkýho bílýho pejska (no je to tak, vedle obrovské bílé pyrenejky naprosto bledne atraktivní vzhled berňáka)..no za chvíli už na nás čučeli skorem všichni…
No nebudu kecat, to člověku taky pohladká sebevědomí…psi šli na povolených vodítkách a já koriguju délku vodítka tak, že ohnu ruku v lokti směrem nahoru, jako když si nesete kabelčičku…aby se mi psi nezamotali a jdeme…my s Ginou jako dvě modelíny…sice plus size XXL modelky, ale pořád modelky a nejvíc hustý borky ever, jakože “no a co, na obdivné výkřiky jsme zvyklé”…tak se nesu jak hrdá pávice, nosánek nahoru a pak to přišlo…jak mám ten nosánek nahoru, tak úplně nesleduju situaci přímo přede mnou a tak jsem si nevšimla, že Gina, co šla přede mnou se najednou zastavila něco si očuchat…no tak jsem se přes ní málem přerazila…to byl první hřebíček do té dokonalosti a završil to Mates…tady bych použila citát z jednoho filmu “Matýsek se posral”…no tak jasně, jsme slušnej pejskař, takže vytáhnu pytlík a seberu hovňajs, což je samo domo správně, ale nějak to nezapadá do toho modelkovství a to obzvlášť, když si místo tý kabelčičky nesu hovno aneb jak mi vesmír ukázal, že taková marnivost musí být po zásluze potrestána….
Jen jsem chtěla říct, že pokud se opakuji a vkládám něco, co už jsem zde prezentovala, tak se omlouvám…jsem holt baba sklerotická…a nepamatuju si, co všechno už jsem sem dávala…
Bylo ftipný, jak tam stáli sežrazený, jak koně na úvazu a rvali do sebe tu čerstvou zelenou travěnku.
No jo, je to banda pošahanců. Včera jsme si chvíli sedli na naši novou lavičku na dvorečku a pět vteřin nebyl klid, furt po nás lezli na střídačku jak papouši!
No to prostě zní jako super život s nejlepšími přáteli člověka…🥰
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 03.06.2025, 12:44:10
Bobí, tak to je mi líto…doufám, že se někde přeci jen najde dřívější termín na operaci. To je hrozný, když je člověk zdravej resp. když je na tom tak, že nepotřebuje operaci, tak si vůbec neuvědomuje, jakej to může být problém…jak dlouhé můžou být čekací lhůty…i když doktor řekne, že to je na operaci ihned a to, že potom se s těma bolestma čeká několik měsíců, to je děs, je to smutný a myslím, že v budoucnu to bude ještě horší…..
Nebudu rozporovat…pokud se pes dostane do rumunskýho útulku, tak je to asi životní prohra. Ale fakty není řešení tahat ty psy sem… pokud se najde dobrá duše, která bude chtít pomáhat rumunským psům, tak by měla působit v Rumunsku ve spolupráci s nějakými místními bojovníky za práva zvířat a snažit se o nějaké kastrační programy s nějakou nutnou následnou péčí a pokud mají být psi v útulcích usmrcováni, tak aby to byla bezbolestná eutanazie.
Nevím, jestli di bude tazatel lepit akvárko sám, ale já bych teda určo použila i výstuhy na dlouhých stranách…
Pokud bude lepit akvárko profi firma, tak ti by měli vědět co a jak i ohledně tloušťky skla. Já bych už u takového objemu teda profi firmu volila… protože ono stačí, když povolí akvárko 100 litrů a plavala mi celá kuchyň a tohle je teda kurňa vody… tady je potřeba už myslet i na nosnost podlahy a obzvláště pokud pode mnou bydlí sousedi, tak zkontrolovat pojištění domácnosti, zda budou plnit v případě, že by to ruplo.
Holky, tak jak jste dopadly, nepobily vám to kroupy všem? U nás ubohé 4mm, jak jinak👎
Včera jsem byla v práci a byla buřina a velkej lijavec… si říkám supr, nebudu muset zalejvat… a přijela jsem večer z práce. … mám to 7 kiláků a všechno suchý, u nás doma ani nekáplo. Teď se docela zvedá vítr a zatáhlo se, tak uvidíme jestli z toho něco bude… celý den jinak bylo u nás slunečno.
My jsme dneska byli s partou na výletě v zoo. Bylo teda vedro k padnutí, takže jsem pořád hlídala, aby mladý pán pil a chladil se, ale jinak to bylo fajn, choval se celkem způsobně a jedna paní dokonce poznala lapinku. To se mi často nestává. Většinou ho lidi mají za šibu nebo huskyho. 😄
Jo … husky… to dcera s lapinou slýchávala nejvíc… to je štěně huskyho.
Moje teta kdysi měla haskounku.. Citu.. a moje máma.. je jí 84 let, už si není štonc zapamatovat jména našich psů. já mámm dva, dcera dva… no a náš lapiňák jí připomíná taky haskouna, no tak mu neříká Árčí, ale Citunko… pro mámu je husky nejkrásnější pes na světě… a tomu našemu lapinímu trdlu je to jedno, hlavně, že z babičky padají piškotky.
Co s ní budou dělat, to by mě zajímalo. Tipuju, že fena bude větší část dne zavřená a z frustrace tak akorát majitele pokouše. Bude nešťastná.
Tak já pořád doufám, že se majitelé snaží s ní pracovat…získat její důvěru, ale že to nejde 24/7 a chápu, že takové zvíře je po dobu, kdy ho nemůžu mít na očích, lepší zavřít do kotce než doma v obýváku, už kvůli fenčině bezpečnosti.
A pořád doufám, že to s ní nakonec dokážou…že se jí budou intenzivně věnovat a že dokáže žít s lidmi…že bude chtít žít se svými lidmi…ale obávám se, že tohle je přesně typ psa, který pokud zůstane někde zavřený sám, tak začne okamžitě hledat způsoby jak utéct…
Takže teď je v útulku, pak pošupajdí zpátky k majitelům, kde teda asi bodou provedena opatření, aby už holka nezdrhla…je mi z toho fakt smutno a těm záchranářům, co sem takové psy tahaj bych fakt nafackovala.
Škoda, že jsem nikde nenarazila na nějakej rozhovor s tou rodinou. By mě zajímalo, jaký mají se psy zkušenosti a jak se k nim vlastně tahle fena dostala. To jako někde inzerovali fenu jako “divoké” zviřátko, které prchá před lidmi a že to bude chtít kurňa práci a zkušenosti. A tahle rodina si řekla…tak to je to pravé ořechové, co jsme hledali, jdeme do toho, tuhle psí holku z ulice zachráníme….
Odpověď na příspěvek uživatele Janoušková Štěpánka z 30.05.2025, 18:51:52
Klec by ve své podstatě byla v poho, kdyby měli obyvatelé možnost prolétnout se mimo klec.
Ono nejde o tom jak velká je klec, ale spíš o to v jakém režimu korela žije…já na korelu měla podstatně menší a vlastně nevhodnou klec…ale ta klec byla celej den otevřená a korela si mohla létat po bytě jak chtěla…v kleci měla jídlo a pití a je fakt, že si tam zalezla, když chtěla spát.
Upřímně, pokud nemá papoušek možnost proletět se mimo klec, tak z mého pohledu jediná další možnost je přiměřeně velká a prostorná voliéra…protože klec, byť velká, je pořád klec….
Nó…tak to u nás neprojde…Gina je od přírody milovník zvířátek, teoreticky by mohla nějaké zvíře usmrtit jen v sebeobraně a nebo obraně svých svěřenců. A Maťula…nemyslím si, že je to z povahy lovec…navíc od štěněte učen, aby nevybíhal za srnkama a neřešil páva, co nás doprovází kousek cesty při procházce.
Myslím, že by se za zvířetem proběhnul, ale i kdyby ho dohnal…což si myslím, že je sci-fi, tak by ho nezakousnul.
Já třeba říkám, že u nás nejsou zajíci…no tak asi jsem se spletla…na loukách nee, ale předvčírem jsme šli na takovej travnatej a křovinatej plac za hřbitovem…všude okolo jsou baráky, silnice…a zatočíme za roh a čtyři zajíci začali před náma zdrhat…moje psy to vůbec netankovalo…Matěj byl na volno, tak teda pozoroval, jak zdrhaj…Gina po nich koukla a šla si po svým. Takže si nemyslím, že o mě by se psi postarali.
Protože v minerálce…nebo sodovce jsou bublinky, ty bublibky, to je defakto oxid uhličitý, což má za efekt, že ryba dle koncentrace CO2 "usne"….má to nejen “uspávací efekt”, ale při té koncentraci CO2 jí to uspí naždy. Plus led je taková sázka na jistotu.
Já nedokážu akvarijní rybu zabít mechanicky tím, že jí přeruším páteř nebo že s ní praštím o zem, tak to dělám tahle..