07.01.2025, 13:00:58 xxx.xxx.224.101
Ano, zkušenosti dobré u kamarádky koně.
Ano, zkušenosti dobré u kamarádky koně.
Za mě není.
První otelení teoreticky ve 2,5 letech + 4 roky + třikrát inseminace po třech týdnech. Uniklo mi - proč přičítáte další 2 roky?
Z kravínů si pamatuji i plemenice 11, 12 let.
kdo z nás by vedle nich chtěl bydlet?
Viz výše. Mám už druhou romskou sousedku. Ale obě si cíleně našly bílého manžela/druha.
. Vietnamci jedou ve vysoké mafii, drogy, bílé maso, prané peněz, ale pracovití jsou, to máte pravdu…..
Toto nedokážu posoudit. Ale co vím, Vietnamci nehulákají na sídliští do tří hodin ráno, neznečisťují chodníky, nekradou v supemarketech, neobtěžují a nenapadají počestné občany na ulicích, jejich děti chodí do školy a pilně se učí…
Pohled z mé strany.
A ne, nejsem rasista. V baráku mám cikánskou sousedku, už druhou. Ale bohužel patří k těm světlým výjimkám. Která se přizpůsobila.
Do prkýnka, ale to byste měla vědět. I ten inseminátor. To neměl k dispozici kartu, aby se zorientoval?
Gravidita se zjišťuje 1) ultrazvukem ve 30 dnech, 2) v 5 - 6 týdnech pozná veterinář (fenomén dvojité stěny), 3) ve 2 měsících pozná dobrý a zkušený inseminátor (asymetrie děložních rohů) a 4) ve 3 měsících poznám i já (boxerská rukavice).
Prostě připustím jalovici nebo krávu, po třech týdnech sleduji, jestli se nedostaví říje. Když ne, tak viz výše.
Ale hrabat do 5 měsíců březí krávy mi fakt nepřijde jako dobrý nápad.
například to má vázat těžké kovy atd…
Tak v pitné vodě snad žádné těžké kovy nejsou. Teda doufám. Na to údajně dojeli staří Římané.
Škoda, před chvílí odešel náš chemikář. Jestli podržím myšlenku, zítra se ho zeptám.
Já nechávám “prchat” chlór pro jistotu přes noc.
Presne pred mesiacom tu bol na kontrolu graviditu vet.technik
Jako, že sahal do krávy březí 5 měsíců? Proč tak pozdě? Gravidita se přece zjišťuje mnohem dřív.
A to vyšetření na brucelózu proběhlo? Jako, pravděpodobnost minimální, ale je to povinné.
. Bohužel tušírka k těm trestům svádí
Ale to platí pro jakýkoliv bičík nebo taky udidlo. Koně, na kterých jsem jezdila, se biče nebáli. Mohla jsem jím máchat i kolem uší. Kvůlivá hmyzákům.
Však já taky reagovala na vaši reakci na impact. Ne na článek.
A sama píšete, že s cikánskými osadami jsou problémy. Tak proč s o čem se dohadujeme?
To nezpochybňuji. Ale koně do military běží sami a prostě to musí mít v sobě. Že skočí i tam, kam nevidí. Ale potřebují k tomu odhodlaného jezdce. O tom žádná. Prostě vzájemná důvěra.
Kamarádka si před léty pořídila vyřazeného steeplera. A když se s ním ocitla na dráze (teď už je z ní golfové hřiště), měla co dělat, aby ho udržela. Zase by si to dal.
Obávám se, že není.
Ale to by nemělo být máslo. Podle norem. Jsem zmatená. Co je těch zbývajících 39 %?
Jedinej, o kterém se to ví.😉 Teda údajně. Protože pověst.
kometa potvrdí.
Potvrzuji. Jediný následek - je nechutně akční. Ale to byla asi i předtím.🙂
Tak jsem to i myslela, že je vyšetření drahé. A když na koze zrovna žádné klíště není…
..očkují se kozy ??
Proti encefalitidě ne.
megi-the-pes:Řekněte mu (i s vykřičníkem) - Tady Los Angeles! Je právě tolik, kolik je, protože vaše oblíbená televizní stanice vám přináší epizodu z amerického seriálu Melrose Place.
Zkusila jsem. Ano, otočil hlavu. Ale přišel až na jméno. Neboli rozlišuje.
Docela vážně se zeptám : Je klíšťová encefalitida stejná jako ta kozí ? Proti obému je stejné očkování ? Existuje na encefalitidu vyšetření u koz ?
Klíšťová encefalitida je jen jedna - prostě virus, který klíště přenese na člověka, kozu, psa… Očkování je jenom u lidí, pokud vím. Vyšetřit u koz by se dalo, ale asi se to moc nedělá.
Já taky ne.
A na vysoké jsem měla spolužačku, která na encefalitidu umřela. Tenkrát jsem se nechala i očkovat, ale pak 35 let nic, až teď. A to jenom proto, že jsem chtěla udělat radost svému praktikovi.