05.01.2025, 19:30:22 xxx.xxx.147.163
megi-the-pes:Jak?
Jak jak?
Prostě otočí hlavu a koukne na mě.
megi-the-pes:Jak?
Jak jak?
Prostě otočí hlavu a koukne na mě.
Když slyším slovo “okno” někoho pošeptat, nebo zařvat, pořád je to pro mě “okno”. Zkuste to na zvíře.
Zkusila jsem na kocoura. Na jméno reaguje stejně. I když jsem ho špitla nebo použila zvýšený hlas.
pokud má ADHD a dokáže se přizpůsobit,
To je přesně ono - dokáže se přizpůsobit. A co když ne? Pak máte ve třídě plné puberťáků jedince, který hopsá ze židle na lavici a z lavice na skříň a zase zpátky. Co asi učitel v té hodině probere?
Na pitie suroveho mlieka ja ale nie som, toboz nie kozieho,
No vidíte, já mu naopak dávám přednost. Vypila jsem za svůj život litry syrového kravského i kozího, ještě teplého, mléka a žádná encefalitida.
Ale respektuji - 100 lidí, 100 chutí a názorů.
megi-the-pes:Tomu asi nerozumím, papoušek rozezná večer a ráno,
pes ne?
Viděla jste ta tlačítka, zvonky pro psy? Skládají slova, mluví s člověkem. Myslíte, že chápou obsah těch slov? Není to jen signál pro jídlo třeba?
Myslíte, že chápou obsah těch slov? Není to jen signál pro jídlo třeba?
Však jo. Pochopili obsah, aby dostali nažrat.
Kam mi to zmizelo? Myslím rozepsaný příspěvek.
Pochopit obsah slova považuji za schopnost abstrakce. Pes, který přinese předmět na základě vylučovací metody. Papoušek, který rozlišuje dobré ráno a dobrý večer. Gorila, která dokáže znakovou řečí popsat pomeranč.
Můj názor.
Ano.
My se učili, že zvířata mají jenom tu první signální, řídí se pouze instinkty a že neumí přemýšlet a učit se a používat nástroje. To už přece neplatí.
Jediné, co umí člověk navíc, je rozdělávání a využívání ohně. Jo a skládat básně a symfonie. I když takový keporkak nebo kos…
megi-the-pes:Ne.
Já říkám, že ano. Neshodneme se.
Tak to je horší.
Pamatuji si, jak nás před léty seřvali lesáci, že jim v lese dupeme s koňmi. Že za nimi byla půlmetrová kolej z teréňáku, kupodivu nevadilo.🤔 Navíc z koně vypadne ekologický bobek, na rozdíl od nafty, že jo.
Medvěd? Nebo jenom zjitřená fantazie?
a máme výhodu té 2. signální
Ale to zvládají i psi nebo papoušci, ne? Pochopit obsah slova.
Však píšeme o tomtéž nebo ne?
Klíčový je výběr zvířete, jeho fyzických a psychických možností. Ano, přetočený maliňák nikoho nezabije. Kůň ano. Ale to se může stát i u hodného provozáka.
Anglický plnokrevník je taky ochotný jít za své hranice a v dostihu padnout. Byl tak vyšlechtěný.
Lze. Ten kůň to musí mít v sobě stejně jako pes. Ano, projeví se to až s dobrým jezdcem.
Proč ne? Mumifikovaný plod tady v pohodě projde. To není žádná hrůza - viděla jsem na vlastní oči dvakrát. Jsme na chovu zvířat. I s těmi stinnými stránkami.
Proč se to děje, nikdo neví. Prostě se to stane. Pozitivní je, že to nemá vliv na další zabřeznutí. Žádná infekce a tak.
Spíš by mě zajímalo, proč tomu předcházela třikrát neúspěšná inseminace. Kravka je po kolika porodech? Chyba v ní nebo v inseminaci? Jenom hlasitá myšlenka.
Tak nějak. Asi jako kůň, který je ochotný skočit Taxis. I jiné překážky. Co jsem viděla na Zlaté podkově…
Pro mě to není. Ani pes, ani kůň.
Já bych se nanapila mléka přivezeného ze statku. Ani náhodou.
Vy ne, já ano. Pro mě je mléko tekutina čerstvá z vemene. Ostatní je zpracované a divné.
Nebudeme se kvůli tomu hádat, že ne?
v jak široké oblasti třeba ty hormony ze štítné žlázy mohou působit…
Působí zaživa všude. Ale když po smrti nejsou…
Takže trochu odporuje teoriím.
Možná proto, že krabicové mléko není mléko? Jako dítě si pamatuji, že se z mléka dala udělat “kyška”. Dneska ani náhodou - a to ani z údajně čerstvého selského.
Můžete to prosím specifikovat?
Když víte, kde se štítná žláza nachází, tak i víte, že nemůže být součást kuřecích krků.
Štítná žláza se nachází na štítné chrupavce hrtanu (proto se obojí tak jmenuje). Ten součástí krků není. Tam jsou jenom obratle a svalovina. Bavíme se teda o těch “řeznických”.
Jednoduché. Tušírka by měla být tak dlouhá, aby beze změny pozice rukou dosáhla na záď koně. Já používala 120 cm? Nikdy jsem to neměřila, prostě dlouhou. A taky podle toho, jak mi to šlo do ruky. Potřebovala jsem si ji osahat. No a někdo vybírá podle barvy a třpytivých kamínků.
V létě je navíc skvělá na odhánění hmyzáků.😉