Odpověď na příspěvek uživatele acher z 22.08.2025, 10:01:42
Jako jo, vidím tam dva vyloženě masné typy - charolais a to druhé neurčím. Ale taky kombinovanou užitkovost - něco jako náš čestr a kříženka aysheera? V každém případě jsou to všechno holky a většinou jalovice.
Ale třeba je to všechno na maso. Nebo n adalší odchov? Tak jako tak je výhodné, když jsou zvyklé na člověka. Zdravotní zkoušky se dělají i u nich stejně jako u nás, předpokládám.
Lesnizinko - smazala jsem si na Tebe kontakt. Tady se ke koni o samotě vyjadřovat nebudu, protože by mě zase ukamenovali. Jestli na mě ještě máš Whatsapp, tak jestli chceš, napiš, vysvětlím.
Já ne. Neukamenuji. Ale opravdu schvalujte odchov HŘÍBĚTE v samotě?
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.08.2025, 11:36:29
veterinární správa mi na dotaz odpověděla, že pokud je kůň se středními či velkými býložravci, bere se to za naplnění jeho potřeb.
Tak to bych ty dotyčné na veterinární správě zavřela do výběhu s paviány a šimpanzi. Aby si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak jsou naplněné jejich potřeby Vrrr!
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 22.08.2025, 11:32:41
Dítě je jedináček, tak musí mít všechno, co si vymyslí. Ne, že by kolem koní nelítala od mala, máma je vyučená chovatelka
Máma je vyučená chovatelka? Tak to ji tam moc nenaučili nebo si toho moc nepamatuje. No, až jim začne dvouletek (možná už roček) skákat po hlavě, třeba ji něco trkne. Ovce koně fakt nevychovají.
On i takový “poníšek” umí kopnout nebo kousnout. Ošklivě.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 21.08.2025, 18:35:57
Spí někdy kráva ??
Spí. Každý živočich potřebuje spát. Kromě švába - údajně.
Ale jako většina (všichni) býložravci jenom v kratších intervalech - cca 20 minut. Nemůže si dovolit zalomit to jako my nebo psi nebo kočky na několik hodin.
Mám na mysli dospělé kusy, mláďata toho obecně naspí víc.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 21.08.2025, 12:06:18
hodná, moc hodná.
Ne, nejsem hodná, jenom pragmatická. A to mám výčitky, že jsem s návykem na přepravku a tím pádem s možností kastrace nezačala dřív. Protože to by se ta koťata nenarodila a nepřispěla tak k zástupu toulavek. Které nejspíš nikdo neodchytí a nekonečný příběh bude pokračovat.
Říct to může. Ale to, že si děcko kopne do cizí zahrady míč, není důvod, aby tam lezlo přes plot. Prostě ne. Může zazvonit a požádat o podání míče. A když nikdo neotevře? Tak přijít jindy.
Jaká krajní nouze by to asi mohla být, aby donutila dospělého člověka, aby lezl přes plot do zahrady??? Fakt nevím. Vy ano?
Sice máte pravdu, ale stejně budou popotahovat vás. A pokousané dítě se bude řešit velmi moc.
A krajní nouze - takový chytrák si klidně vymyslí, že chtěl nahlásit páchání závažného trestného činu nebo odvrátit hrozící nebezpečí, ale zrovna u sebe neměl mobil, zvonil na vás a tak se v krajní nouzi rozhodl dobýt se dovnitř.
Vy jste nečetla celý můj příspěvek? A ten od acher?