Aktuálně: 2 474 inzerátů • 292 752 diskuzních příspěvků • 21 462 uživatelů

Příspěvky uživatele

emaemailova

⋮
emaemailova
emaemailova 06.06.2023, 11:37:03 xxx.xxx.212.23

Díky, něco vyzkouším. Já bych to taky moc nepřeháněla, ale vet mě upozornila, že hotspoty mají sklon se opakovat, že by to právě chtělo posílit imunitu a kožní bariéru. Udělal se jí v místě, kde měla přisáté klíště.

Zapaření srsti není náš případ, žížala je krátkosrstá kolie, ta srst není zdaleka tak hustá jako u jiných plemen. Mají docela hustou podsadu, ale tu vyčesávám pravidelně. Navíc kraťandy nejsou vůbec koupací, tak max smočit tlapičky, když se jde napít. Tak zkusíme zlehka posílit imunitu.

⋮
emaemailova
emaemailova 05.06.2023, 19:29:19 xxx.xxx.212.23

Tímto chci poděkovat ifauňákům (teď už bývalým) za rady, které jsem posbírala v diskuzích ohledně ošetřování hotspotů. Byť mám již čtvrtého psa, poprvé v životě jsem se potkala s hotspotem. Díky vám jsme to (já a žížala) zvládly tak, že veterinářka řekla, že tak dobře ošetřovaný hotspot už dlouho neviděla. Byla jsem na sebe pyšná, ale je to vaše zásluha.

Ale proč to píšu - doporučila mi mj. přidávat nějaké doplňky stravy na zlepšení imunity a podporu kvality kůže a srsti. Krmím syrové i vařené maso, zeleninu, tvaroh, vejce, vločky, dýni, batáty atd. + přílohové granule a přidávám do žrádla olej (teď má lněný) a kelpu. Máte tip na něco, co se vám na kůži a srst vyloženě osvědčilo?

⋮
emaemailova
emaemailova 25.05.2023, 19:25:51 xxx.xxx.212.23

Hlásíme příchod - já a žížala. Bohužel se mi do profilovky podařilo dostat jen jedno žížalí oko, nepřeprala jsem to 😲