U nás teda včera lilo naprosto šíleně, takový vody, uffff. A od zítra má začít znova. Toto léto zdá se mi poněkud nešťastné - buď je hic a jak v prádelně nebo imrvére leje… Ještěže ve čtvrtek mizíme na dovču, docela se těším na stálý počasí a sluníčko.
Xerxová: tak jsem byla včera omrknout toho králíka v Globusu.. No a nekoupila jsem to. Páč to maso v tý krabičce bylo pokrytý ledovýma krystalkama, evidentně jim to rozmrzlo a znova zmrzlo (bůhví kolikrát). Fakt to nepůsobilo hezky…
Odpověď na příspěvek uživatele rina z 17.07.2025, 12:17:51
Oleje neobsahují účinnou látku sylimarin… Bohužel, musíte pořídit jiný produkt. Já nakládala nadrcená semena právě do oleje, on je ten olej totiž jinak velmi chutný a psi ho dobře přijímali. Tak můžete dokoupit ta semena.
Odpověď na příspěvek uživatele rina z 16.07.2025, 19:28:18
Ostropestřec kapky - jaké? Lihové?
Dračí krev - začněte na dávce 3x denně 3 kapky a sledujte, zda nebude mít nějakou reakci (občas může být průjem - mně se nikdy u žádného psa nestalo). Po týdnu navyšte na 3x denně 5 kapek. Toto dávkování bych nechala s tím, že vždy 3 týdny užívat a potom 1 týden pauza. Pokud bude imunitní problém (třeba ta boulička), tak klidně krátkodobě zvyšte dávku.
A jinak bych tu nohu (nohy) klidně i preventivně koupala v tom řepíku s pár kapkama tý dračí krve. Nebo namočit tamponek a vytírat to meziprstí.
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.07.2025, 13:56:06
To je krása! Jsem za Vás všechny nesmírně ráda! A dovolím si jednu nemístnou poznámku - strakatá Kůň vypadá jako děsnej troubelínek 🥰 Ať se Vám všem spolu krásně žije!
Posílám moc pozitivní síly a energie, i když, co si budem, to nikdy úplně nepřebolí… Je super, že jste černé pořídila parťáka (parťačku?) - vypadá to na starší kousek? Nějaká adopce? Prosím rozepište se. Můj první pes byla toy apricotí holčička, strašně ráda na ní vzpomínám a Vaše kudrlinky mi jí vždycky hrozně připomínaly… ❤️
U nás se všechny hračky rozebírají a bohužel žerou. Uzly no to vůbec neexistuje, abych jim to nechala. To jim potom visí bobky ze zadku na těch provázkách. Jediný, co fakt drží i po měsících je černej kong (nejoblíbenější je ve tvaru kosti) a pak jim dávám starý vyřazený bavlněný utěrky, na kterých dělám uzly. To sice žvejkaj, ale nežerou.
Mám čtyřčlennou smečku - tři psy od osmi do dvanácti kg a jednoho mopsokocoura. Kupuju mražený mletiny, hlavně kuře a krůtu, někdy ryby, králíka. Hovězí neberu vůbec, jeden ze psů ho nesnese. Plus sem tam doplněk jako olej, sušenou zeleninu apod., ale většinou krmím bez příloh. Teď v létě se hodně pasou na zahradě a přidávám jim třeba cuketu ze zahrady. Takto mě to vyjde na cca 2,5 t měsíčně (ale 300,- z toho dělá doprava - dva závozy měsíčně).