Dík za tip, zkusím.
Dík za tip, zkusím.
Jakože zatlačit pysky na zuby?
Já mám s Eliškou problém podobného rázu - vždy se doporučuje, že když má pes v hubě něco nežádoucího, vyměnit to za pamlsek. Jenže když jí zavolám a nabídnu pamlsek, tak místo, aby nežádoucí věc vyflusla, tak jí bleskově spolkne (pokud to velikost dovolí) a pak si maže pro pamlsek. Co s tím? A taky, když jí chci hnus z huby vyndat, dokáže tu hubu tak zavřít, že jí ani silou prostě neotevřu.
Zatemňovacích závěsů je víc druhů, i podle toho, kolik tmy udělají. Já mám tedy léta na oknech v ložnici zatemňovací roletu za pár korun z Ikey, což mi přijde daleko praktičtější. Zkuste kouknout.
https://www.ikea.com/cz/cs/p/fridans-zatemnovaci-roleta-seda-60396913/
A taky vzpomínám na rozhovor (myslím) s doktorem Pirkem, kterej právě lamentoval, jak jsou všichni zblázněný pitným režimem a pak jim v nemocnici přistávaj morbidně oteklí lidi, kteří vypijou x litrů tekutin denně, “protože v TV řikali, že se to má…”. No ale to je zas druhej extrém.
Já si celý život říkám, že zvířata taky pijou jen když mají žízeň… Že snad příroda ví, co dělá?
Ano, jedno malý kafíčko a max. dvě skleničky. A když se jó zadaří, tak si dám večer lahváče a hned mám litr 🙂
A nějaký lepší pocit je? Ne, vůbec.
…představa vypití 2 litrů mě teda docela děsí… Mě to právě taky vyloženě děsilo, ale naštěstí to tak hrozný není. Ale bez tý buzerace od appky bych to nezvládla. Třeba nechápu mýho chlapa, kterej s jednou ledvinou musí vypít tři litry denně a fakt se to naučil a dává to, ale prostě pije v podstatě pořád.
Pro mě zrovna dost aktuální téma…. rozhodla jsem se, že teda začnu pít. Odjakživa nemám absolutně potřebu pít, ani v horku, ani při fyzické námaze, prostě nemám. Kvůli řešení nějakých zdravotních záležitostí jsem si řekla, že teda pít budu, nuceně. Nainstalovala jsem si kvůli tomu appku, aby mě hodinky každou hodinu upozornily a já se opravdu nuceně napila. První den jsem si změřila, kolik tak normálně vypiju, když mě nikdo a nic nenutí - včetně ranní kávy to byl půllitr tekutin za den. Teď s appkou piju asi dva litry denně a je to pro mě celkem náročné, mám pocit, že piju pořád. Co mě ale mile překvapilo je fakt, že na záchod rozhodně nechodím tak často, jak bych čekala, tělo tekutiny evidentně vstřebává.
Se z Vás střelim, fakt 🤣
A další záplava fialové 💜💜💜
A mám radost, Barča konečně pochopila netahání na vodítku. Nebo spíš já jsem konečně pochopila, jak jí to vysvětlit 👍🏻
Krásně vykvetly vřesy ❤️
To u nás taky, ale kupodivu i tak rostou. Byla jsem překvapena.
Rostou 🍄🟫🍄
Ad vyhoření… ne to fakt není jen nějaká větší lenost. Našeho kamaráda to tak semlelo, že pro něj jela sanitka a ani po osmi letech není schopen pracovat na 100%.
Saga: máš SZ 😉
Alergie to není, krmím stále stejně (ne granule) a tahle reakce se objeví tak jednou za měsíc. Pamlsky nedostává. Hot-spot to taky není, je to v nejřidší srsti na zádech, navíc se nekoupe. Vždy to malinko zarudne, svědí, ona si vykouše chlupy a zůstane lysinka. Pak zas x týdnů nic. Asi nechám udělat stěr, až pojedu na vet, i když nevím, jestli tam něco v tom klidovém období najdou.
To není z ruského filmu, to je Cimrman ;)
A přišla jsi na něco, čím to trochu zmírnit, podpořit tu srst? Barča teda aspoň nelíná, doufám, že to tak zůstane…
Mně právě trimerka říkala, že tohoto typu srsti je ta změna po kastraci velmi častá.