Není náhodou nějaký nový zákon, který uvazování psů zakazuje?
Není náhodou nějaký nový zákon, který uvazování psů zakazuje?
Léky nebere. Ona nezvrací, jen jí škrundá v břiše a je jí blbě.
Připomíná mi to přesně moje stavy, kdy se dostanu do stavu totálního hladu, ale nemůžu se najíst, prostě to nejde.
Ona kusový nežere.
Ale prostě jak to tak čtu, tak problémem není ani tak složení, jako spíš množství. Takže díky a půjdeme na to prostě jinak. Přesně tohle nakopnutí jsem potřebovala 👍
Krmím mleté směsi - svalovina, vnitřnosti, kůže, kosti.
Nikdy nekrmím jen svalovinu.
To dává smysl. Můj problém asi je, jak píšu vejš, že placky vlastně dostávají ještě víc a jsou oba ve výborný kondici. Tak si tak vnitřně říkám, že Bára, která je daleko větší, přece nemůže žrát o tolik míň. Ale asi bude muset.
Já mám ten odhad asi blbej, ale všem třem zkrmím asi 800 g za den s tím, že ona dostává nejmíň. Takže to bude tak těch 250 g. Zkusím to teda ještě zkrouhnout víc a na noc jí dát něco na vyplnění bříška a uvidím.
Btw. obě placky jsou šlank.
Sardullah: No držím palce, abyste byly ten případ, co opravdu bude stačit dávat libový maso a eventuelně omezit sacharidy.
Na takové dietě je celou dobu a bez efektu.
Verun: ne, jí je vyloženě zle z hladu.
bambule: podobný přílohy dávám, ale prostě když je tam málo masa, tak to nestačí
Jj, zatím jí dám před spaním trochu granulek, co používám jako pamlsky (Yoggies minigranule Jehněčí a bílá ryba). Než seženu ty plíce nebo něco podobnýho.
Jako kdybych jí dávala 100g masa denně, tak to si vůbec neumím představit tyjo…
Ještě mě napadá - hovězí vůbec nekrmím, má po něm průjem - budou ty plíce z tohohle pohledu ok?
Začnu teda odvažovat a uvidím. Pokud jí chci dostat na 10 kg, měla bych dávat 200-300g masa denně a to je teda fakt málo, to budu muset vymyslet hodně dobrej balast, co jí zasytí…
Ráda bych jí dostala na váhu cca 10 kg, teď má tak 12 (dneska na fyzio jí schválně zvážím). Já nic nevážím, vše dávám od oka, ale má míň masa, než placky a k tomu jí to doplňuju těma přílohama no. Ale když dostane třeba půl na půl maso/zelenina, tak je jí ráno blbě. Když jí to takhle namíchám ráno, tak do večera v pohodě vydrží a blbě jí není.
Dobrej nápad s těma plícema. Piškoty jsou sacharidy, to je taky na přibrání ne?
Asi potřebuju radu, nápady, nakopnout, protože už fakt nevím…
Barča je velmi oplácaná, hlavně na břiše má vyloženě tukový polštáře. Od doby, co je u nás, se snažím jí krmit málo a dietně, ale váha na dietu vůbec nereaguje. Nechala jsem jí tedy udělat komplet krve (geront panel) a výsledek je, že je naprosto zdravá. Dle vet je možnou příčinou kastrace v nevhodné fázi cyklu, že prý pak jsou ty feny takhle zatučnělý. Já jí ale potřebuju prostě zhubnout, i vzhledem k jejím pohybovým potížím.
Krmím 2x denně, po 12 hodinách. Dostává maso a hodně nahrazuju přílohou (zelenina, směs sušených dietních vloček se zeleninou apod. ), odhadem tak půl dávky je příloha, půl maso. Problém je, že jednou za čas se ráno budí, strašně jí škrundá v břiše a je jí blbě - z hladu. V tu chvíli chce jen venku žrát trávu a nic jinýho jí nezajímá. Já jí vždycky nacpu Entero gel a snažím se jí rozežrat, aby si zaplnila žaludek. Občas se chytí třeba na sýr, ale většinou odmítá cokoliv (i šunku). To pak do ní láduju žrádlo jak do husy, aby se ten žaludek trošku zaplnil, pak už je ochotná se nažrat. A já už fakt nevím, jak jí krmit. Potřebuju jí zhubnout, ale zároveň ji hodně zaplnit, aby netrpěla těmahle nevolnostma. Začínám už i uvažovat o amarounech, protože ty by se teoreticky měly trávit dýl? Nebo jí krmit později večer/v noci? To zas naruším harmonogram celý smečky… Budu ráda za nápady, předem dík.
Upřímnou soustrast, měl krásný věk!
Mám radost, povedlo se mi z druhé ruky sehnat novou regenerační a reflexní pláštěnku Paikka a nejenže parádně sedí, ale je hlavně parádně vymakaná 👍🏻
Postroje a oblečky, to je věčný téma… U nás jsou problém hrudníky. Nakonec postroje 4dox, protože jsou štelovatelný na 5 místech a oblečky pro Elišku od Sofa Dog Wear a na Barču mám teď na cestě Paikku regenerační pláštěnku, snad bude sedět. Vasil naštěstí oblíkat téměř nepotřebuje.
Já včera konečně se smečkou v lese, aaaach, byli jsme všichni happy 😍
U psa zkušenost nemám, ale u koně ano a to dobrou.
Mě nejdřív strašlivě bolely záda (což není nic neobvyklýho, tak jsem si to nespojila), pak mě v sobotu ve 4 ráno vzbudila migréna a ta trvala až do večera a nic nezabíralo. Plus teplota necelých 38 a jen rýma, krk ok. Dneska už je to skoro dobrý, už zůstává jen rýma.
Těšila jsem se na víkendové procházky a místo toho ležím mrtvá s covidem 🙄
Prosím, existuje ještě jiný výrobce prohřívacích dek na psa s např. keramickou technologií, než Back on Track? Prostě něco na prohřátí zad, svalů a kloubů.