Tak to držím palce, protože přesně jak píšeš - kvalita života je hrozná. A jsem protivná sama sobě.
Tak to držím palce, protože přesně jak píšeš - kvalita života je hrozná. A jsem protivná sama sobě.
…omezit nelegální chovy…
A to prosím jako jak?
No pokud člověk chodí ve stejnou dobu, aspoň přibližně, tak ok. Ale jak vysvětlíte, že reagují stejně i když člověk chodí velmi nepravidelně a to v řádu hodin. Zažila jsem s naší Renoltkou Mončičákovou. Když jsem byla cca 10 km od domova, tak si šla sednout k bráně a prostě věděla, že jedu. Jeden den v jednu, druhý v pět odpoledne, třetí v osm večer. Pokaždý to věděla.
bambule:Váš pes to ví, jak psi poznají, kdy se jejich pán vrací domů a další neobjasněné schopnosti zvířat.
Autora si už nepamatuji. Zajímavá knížka.
A jak to tedy poznají? 🙂
Já musím naprostou klasiku - Bílý tesák a Volání divočiny 🥰
Mně když někdo jednou za čas volá s tím, že jsem vyhrála/zdědila apod. nějaký peníze, tak moje reakce je vždy stejná:"ježiši už zase?? vždyť už ty prachy přehazuju vidlema! můžete mi říct, co s nima mám pořád dělat??" Spolehlivě ukončí jakoukoliv další komunikaci ;)
Těžko říct, druhá kobyla neříkala nikdy nic. Naopak morgáně od první chvíle, kdy se začla postrojovat, tak velmi výrazně. Např. na, pro ní, nevyhovující podsedlovou deku reagovala tak, že jsem místo lonžování pouštěla draka - všechny 4 ve vzduchu a snaha se toho okamžitě zbavit. Výměna za jinou vyrobila naprosto spokojené a ochotně spolupracující zvíře….
To mi nedovolí bolest zad. Navíc mám pocit, že čím víc spím, tím víc jsem unavená. Ale ono to fakt chce prostě asi jen čas…
Díky za zkušenost, je to fakt hrozně omezující, nikdy bych tomu nevěřila. Včera jsem přišla z práce (už) ve čtyři hodiny, chlap že jedeme koupit lavice k ohni (k penzionu). Tak jsme jeli, jen půlhodina autem, tam nákup, pak jsme si dali jídlo, půlhodina domů. Přijeli jsme domů, já totální kolaps z vyčerpání, třesavka, zimnice, hrozný. Šla jsem spát, ráno se probudila po 9 hodinách spánku, ale že bych se cítila odpočatá, to ani náhodou…
Nakoupila jsem si nějaké doplňky ve vstřebatelné formě, upravím jídelníček a prostě budu poslouchat svoje tělo, ono si ten odpočinek fakt zaslouží. Nejhorší je, že se doporučujou klidné procházky, bez větší námahy, ale já se nedokážu donutit ani jít s tou smečkou do lesa….
A perete to ručně nebo v pračce? A jakým bazmekem po ježdění vyčesáváte? Bude to první beran v mé koňovýbavě, tak budu ráda za tipy.
Jinak mě dohnal, zřejmě, tzv. post-stresový kolaps. Ufff, nemám sílu naprosto na nic a předpoklad je, že po x letech stresu a vyčerpání to bude asi trvat dlouho… Těšila jsem se, jak si budu užívat tuny volnýho času, ale zatím jen bojuju s vlastním tělem.
Já objednala se sundavacím beránkem, takže údržba by měla být ok. Škoda, že je ten váš skokový…
Díky, rozhodně dám vědět.
A moje Madam s ním chodí už x let a je naopak naprosto spokojená. Každý kůň je jiný. Každopádně děkuju za, už třetí, potvrzení pravého berana. Jdu do něj, jen co změřím potřebnou délku.
Vzhledem k jejímu naturelu říkat hned na nevyhovující výstroj svůj názor, jdu nejjednodušší cestou. Pokud nezabere, budu samozřejmě zvažovat další kroky. Ono je taky dost dobře možný, že vzhledem k tomu, že doteď měla sladký režim nicnedělání a najednou se po ní něco chce, tak se prostě jen snaží vyhnout práci, ale to já nepoznám. Takže postupuju od nejjednoduššího ke složitějšímu.
Jo, je to přesně tak, ohání se jen po jedný straně (taky pravá). Doporučení na berana jsem taky dostala, tak ho asi zkusím. Je fakt, že je to přírodní materiál a neměla by se snad pod ním tolik potit…
To je nádhera, strašně moc vám to přeju ❤️❤️❤️
Pls jaký podbřišník byste doporučili pro citlivého koně? Mám Wintec Super Soft, doteď ok a najednou se morgáněti nepozdává. A že ona to fakt umí dát najevo. Vždycky když se zpotí, stačí malinko, tak se zubama začne ohánět po podbřišáku v místě, kde jsou spony. Ty jsou ale schovaný v obalu, tak nevím, co jí vadí.
Apoquel a Malaseb, zdá se, zabírají 🙏 V pondělí dorazí nové žrádlo. Dnes je celý den Barča bez oblečku i límce a zad si všímá jen výjimečně ❤️
No máme jich víc, je potřeba je střídat. Jen ty zadní nohavice jsou blbě řešený a trhají se, protože se zašprcávají o kolena… Mám teď na cestě beznohavicový, tak snad to bude lepší. Resp. ho, doufám, už nebudeme potřebovat!
Ne.