Tak to sorry jako, pak nemůžete do akvárka… My dycky skaláry krmili nítěnkama 😜
Tak to sorry jako, pak nemůžete do akvárka… My dycky skaláry krmili nítěnkama 😜
A nítěnky žerete? 🤣🤣🤣
Pokud vydrží respekt z ohradníku a nebude se snažit jím projít, tak si za pár hodin zvykne a uklidní se. Držím palce. A je moc krásná!!
Včera další hydro- a fyzioterapie s Barčou. Rozsah pohybu kyčlí lepší, osvalení zatím stále nic moc, ale makáme na tom, bolavá je daleko míň, dokonce už většinou večer i vyskočí sama na gauč. A stále hubne, už má jen 11,8 kg, z toho mám fakt velkou radost.
Zároveň se jí posledních pár dní opět zhoršila ta svědivost zad, tak jsme radši skočili na vet, dostala injekci kortikoidů pro rychlou úlevu a máme si dávkovat ten Apoquel dle potřeby - při zhoršení zvýšit dávku, pak zase zkoušet ubrat. Hned se jí ulevilo 👍
Mám sice zkušenost s jiným keramickým výrobkem BoT, ale taky pomáhá - PSSM kobyle na ztuhlé svaly na plecích.
Ony si ty dámy neumí představit, co to je, začít jezdit v pozdějším věku. Já začínala těsně před třicítkou a cítím to jako obrovský hendikep, že jsem nezačínala jako dítě, jako naprostá většina mých známých od koní. Ty pohybové vzorce prostě už nezískáte nebo velmi omezeně. A co si budem, čím je člověk starší, tím víc se o sebe bojí a tudíž se to při ježdění projeví.
Když se podívám na materiálové složení, tak je právě stejné jako u těch, co už mám - a to je taková v podstatě silná plavkovina, nedýchá to a je v tom teplo. Na jaro/podzim ideál, ale na léto fakt ne. Pokud je to jinak, tak je ráda zkusím. Ten odkaz je tedy opravdu konkrétně na ty slabé a prodyšné?
Tyhle mám taky, ale to rozhodně není materiál, ve kterým bych se v létě chtěla pařit… 😕
Ženy drahé, doporučíte mi prosím rajtky/legíny na léto?
Požadavky:
- vysoký široký pružný pas (mám rozdíl mezi obvodem boků a pasu 30 cm a pokud to nemá tenhle typ pasu, tak mi všechny kalhoty v pase odstávají a pásek nosit nechci)
- bavlna nebo nějaký opravdu prodyšný materiál do veder
- nemusí mít grip
- ideálně kapsy na stehnech na obou stranách, minimálně jedna na mobil
- světlá barva
Mám jedny boží legíny od Horseware, skvělý prodyšný materiál a má to jen kožené rajtfleky. Ale už se začínají sypat ve švech a samozřejmě už se neprodávají.
Předem díky za tipy.
Hana Perutková - dělá mým kobylám i kopyta, proto jsem po ní sáhla jako po první s tím, že pokud to nedopadne, povolám MVDr. se zaměřením na fyzio.
A jak jste na tom letos se senem? My budeme muset poprvé v historii seno dokupovat, vlastní seč je letos poprvé nedostatečná :/
No ty bláho… ty nám dávaj zabrat! Držíme plnotučnici tlapky i kopejtka!
Včera proběhlo fyzioterapeutické vyšetření a ošetření morgáněte. Postupně jsem vypozorovala nepohodlí pouze pod jezdcem a to bez ohledu na to, zda se sedlem nebo bez. Dále horší ohýbání doprava, vypadávání po levé pleci plus to ohánění po pravém boku a to zejména po naklusání. Takto jsem informovala fyzio, která provedla celkové vyšetření s tímto nálezem:
- bolestivé prsní svaly vpravo
- omezená lateroflexe doprava (hrudní a bederní páteř)
- omezené podkračování na kruhu vpravo a neochota k ohnutí
- SI kloub vpravo
- omezená pohyblivost pravé lopatky
Dále proběhla kontrola sedla, která prokázala mírný tlak na pravou lopatku, což mohlo být prapůvodní příčinou nynějších komplexních problémů - sedlo omezuje pohyb lopatky - kobyla začne šetřit pravou přední část těla - přestane se ohýbat atd. Každopádně není pravděpodobné, že sedlo je jedinou příčinou.
Morgáně bylo ošetřeno masážní pistolkou, myofasciálním nožem, byly uvolněny triggery a proběhla také manuální masáž zad, prsních svalů atd, dále proběhla mobilizace kloubů a strečink hrudních končetin - ten máme i za domácí úkol. Samozřejmě musím nechat upravit sedlo - do té doby budu zatím jezdit na padíku. Do víkendu má kobyla volno a pak na ní zkusím sednout a uvidíme, jak to bude vypadat.
Celkově jsem byla s fyzio moc spokojená a hlavně!! Moje hysterický morgáně bylo naprosto vzorný pacient, až jsem čuměla!
(a dnes jedu pro změnu na fyzio se psem - kdy budu mít fyzio já se neptejte…)
Jj je kastrovaná, dneska vám do adopce nekastráta nedaj… ale od začátku je tak zvláštně zatučnělá no.
Gratulka panu nosálovi, že našel nožičky!! 👍
Já jsem zas na mrtvici - Barča se sice na nových hypoalergenních granulích přestává postupně vykusovat a vylizovat, ale zase začíná přibírat!! A to jsou low fat a v dávkování jsem asi na 60-70% doporučené dávky. Takže ještě snižuju a snad to bude ok…
Placatá legenda… však ona si zjedná pořádek i tam nahoře… držte se ❤️ Doufám, že Kevin je cajk…
Ano, toho vysavače.
Jaký má pesa obvod krku? Můžu zapůjčit ten vetlímec zatím, ale ten je na krk 34 cm, to bude asi malé, že?
Normální?? Já žádným takovým teda momentálně nedisponuju 😀 Ešče tak Baruška je oproti těm dvě placatejm dementkům normální. No, i když…
Mno a pak je druhý extrém, kdy mopsle leží Čendovi v cestě, on dost houževnatě zkouší projet, naráží mopsli do hlavy, do čumáku…. mopsle nehne ani uchem, natož hlavou nebo tělem. Takže to milý Čenda vzdá a jede jinam. “You shall not pass” v praxi…