zvednout množství bílkoviny, pokud není ledvinář. a jestli žere i nějaké hotové krmení, tak verzi pro koťata.
zvednout množství bílkoviny, pokud není ledvinář. a jestli žere i nějaké hotové krmení, tak verzi pro koťata.
taky už nemám a vlaštovky taky ne. někde jsem četla nebo slyšela, že když se jim nepovede hnízdění, tak pobyt tady ukončí klidně dřív.
na otakárky se vykašlete na fenykl, stačí jim mrkev, co jí je všude po mezích plno. pak se stačí dívat a trochu štěstí.
tak ono buďme realisti. příručka je pro 72 hodin. ptáte se, proč ne třeba na týden? je to proto, že kdyby blackout/katastrofa trvala déle, tak stát i příručkou přestává existovat
a pak je to o zbraních a místech, kde a které dokážete ubránit.
já jsem asi v pohodě, protože mám dům, krb, studnu a zvířata jen teplokrevná.
v podstatě jediný, co bych mohla dokoupit, je diesel agregát a zbraně.
u toho většinou končím taky. ono podle švů a úponů by to nějak asi poznat šlo, kdyby měl člověk dobrou referenční lebku toho jelenovitého a té ovce, ale většinou se v tom člověk nechce tolik šťourat nebo to dostane na fotce a detaily tam stejně chybí.
divočák je jednoduchej, nic jinýho v lese takový zuby nemá
ale takový věci jako poznat, jestli je fragment lebky srna nebo ovce…
fríská slepice
to není bahno, ale louže, to znamená voda a to je občerstvovací stanice. Nora je jak vodník, nejlíp jí to šlape, když má mokrý šos.
Včera bylo nejlepší procházkový počasí. Vyjela jsem na Chřiby a šly jsme z Bunče přes Jankovice a Košíky na Komínecké skály a zpátky na Bunč.
když jsem byla kdysi na praxi u přežvýkavců, vyprávělo se tam o člověkovi, co ho sežrali brojlerový kuřata, co vykrmoval ve sklepě
upadl na schodech a bylo. podle toho, co zůstalo, nebylo úplně jasné, jestli umřel tím pádem nebo až potom během konzumace.
lopata, v případě tvrdých lebek mám i krumpáč nebo páčidlo, jako nevidím v tom problém.
lakovat jo, ale není to k vyléčení, je to jako kompenzační pomůcka.
Obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, který předběžnou náhradní péči o zvíře zajišťuje, náleží náhrada nákladů, které účelně vynaložil na zajištění předběžné náhradní péče a na veterinární péči za účelem odstranění nebo zmírnění újmy na zdraví způsobené zvířeti týráním. O nákladech podle věty první rozhoduje obecní úřad obce s rozšířenou působností ve správním řízení. Náhradu uvedených nákladů je povinen uhradit pachatel přestupku, bylo-li uloženo propadnutí týraného zvířete nebo rozhodnuto o umístění týraného zvířete do náhradní péče, nebo osoba, kterou nelze za přestupek stíhat, bylo-li rozhodnuto o zabrání týraného zvířete. Osoba uvedená ve větě třetí je povinna uhradit také náklady, které se vztahují ke zvířatům, která se narodila v době předběžné náhradní péče, nebo která v této době uhynula anebo musela být utracena, a to včetně nákladů spojených s utracením zvířat.
Paní má nějaký ty baráky, tak se jí to sebere v exekuci a bude.
je to užitečná věc. štěňata odchází s lékařskou správou z vyšetření, já jsem mívala ve smlouvě ještě že kupující podpisem stvrzuje a teď body, které jsem jim vždy ukazovala: nůžkový skus, dvě koule v šourku u pejsků, žádná kýla, čistý oči, čistý uši, čistý kožich, čistý zadek, číslo čipu na čtečce, prostě normálně jsem je donutila se mnou udělat klinické vyšetření a podepsali, že viděli a že bylo vše ok.
parvoviróza může být bezpříznaková, hlavně u dospělých psů, to je pak zdroj nákazy.
ale “lehká”, to je obtížné. ono parvovirus se množí jen a pouze v dělících se buňkách, ze své biochemické podstaty, a ten průjem tím pádem udělá tak, že poškodí jediné dělící se buňky, co ve střevech jsou. a to jsou ty úplně nejhlouběji ve střevních kryptách, takže je to vždy spojené s hlubokým poškozením střevní sliznice, která se dlouho hojí, protože trochu nemá z čeho (ty dělící se buňky, ze kterých normálně pak dozrávají enterocyty jsou jaksi kaput)
krásná pohádka o tom, jak lze giardii a parvovirózu vyléčit probiotiky…
když měli giardózu moje kočky, byla to krásná session s panacurem a savem všude. a to jsem měla štěstí, protože jsou i kmeny, kde panacur nic, metronidazol taky spíš nic a teď babo raď.
jinak průjem u štěněte po odjezdu od chovatele je celkem běžná záležitost, prostě stres. jako samozřejmě nebavíme se o průjmech krvavých a placatých štěňatech, ale prostě přechodně řidší stolici bez dalších příznaků.
lidi jsou svině.
je-li vet nějaký jejich kámoš, trvala bych na vyšetření na klinice vašeho výběru, že tam pojedete spolu a necháte psa otestovat. ono ty antigeny nějakou dobu vydrží, to se nebojte, podíváte se tam spolu na snap-test a podle toho budete pokračovat dál, ne?
chtěla bych vidět veterinární zprávu.