Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 06.01.2025, 19:28:06
to nebude fungovat. ta kultura je prostě příliš odlišná navíc na nedůvěra je oběma směry, stejně jako my na ně koukáme jako na necivilizované primitivy pro ně jsme taky nepřítel. tzn. oni od vás nic nevezmou, pokud si to nemůžou vzít sami a gadža napálit, podvést, okrást, a už vůbec nečekejte nějakou vděčnost nebo dokonce práci nápodobou.
v podstatě jediný co se pro dlouhodobý smír může udělat je tu komunitu prostě zrušit.
řešení neexistuje, respektive je tak fujky, že se o něm nesmí ani mluvit. ale u zvířat to funguje, vykastrovat, mladým najít nové domovy, staré a neochočené vrátit do lokality.
tak podle metodiky kontroly zdraví a nařízené vakcinace jsou pro zmetalky předepsané nějaké zdravotní zkoušky, aby se vyloučily nakažlivé závažné nemoci
ale u krávy, která nezabřezává a zmetá má cenu asi i třeba sono dělohy, jestli to prostě vůbec vypadá jak by mělo.
Odpověď na příspěvek uživatele Helena B. z 04.01.2025, 10:46:10
2000 m je zahrada, ne pastvina pro ovce. To nepůjde. Jako opravdu ne, lidi podceňují, jakou má ovce spotřebu trávy vs. dorůstání trávy, rozšlapou to, rozbahní, kor jestli je polovina vlhčí sama o sobě.
A pak vám je sežerou paraziti. Tak to obvykle dopadá. Lidi si pořídí ovce, aby nemuseli sekat, pak sekají všude v okolí protože ten plácek je rozbahněná apokalypsa a ovce mají hlad a pak se přidají paraziti, to přijde, nemáte žádnou čistou pastvinu, žádnou rotaci, jen mini pozemeček kde si ovce serou pod nohy a pak s tím už nejde nic dělat a experiment je ukončen.
ble ble, co máte s tím sněhem. na neděli mi hlásí, že má nasněžit a pak do toho napršet a zmrznout. to je super vyhlídka pro člověka, co velice nad ránem v pondělí potřebuje odjet, většinou to dopadá tak, že si odhrabávám a solím 100 m od domu k silnici, kde šance, že někdo už projel a to je super nedělní program, hlavně když to má pak všechno roztát
může roztát rovnou nebo nejlépe vůbec nenapadnout. normálně jaro, v lednu už někdy bývá.
dneska naprosto nechutně, jen jsem obešla ves aby nora neřekla, že se mi nechtělo víc dní po sobě, ale sychravo, mráz a ledovej vítr, takže hnusněji než včera.
já se taky ukrývám doma, ale ne kvůli rachejtlím, ale prostě proto, že je tam hnusně, hnusně, -4 i přes poledne který by člověk skrz tu mlhu stejně nepoznal
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 30.12.2024, 19:40:29
no spíš jako chlapi, tak děcka tak dlouho žadonily až jsem teda koupil akvárko a hromadu drahejch ryb no a představte si, do týdne bylo po nich, ale po všech. takže doma řev, manželka nasupená, tak jsem je vzal do zveráče a koupili jsme ty nejlevnější ryby a co myslíte?
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 30.12.2024, 19:37:59
já když mám volno, tak můj přirozený biorytmus říká, že ráno je tak deset jedenáct. vlastně když občas vyskladňujeme a je to jakože noční, je mi to bližší než běžná pracovní doba.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 30.12.2024, 19:31:15
tady dnes byla taková mlha, že jsem ráno do líhně trefila čistě podle styčných bodů typu radar, nafukovací sněhukák, přechod, tady někde musí být ta odbočka