Jj, chtělo by to současnou fotku s medvědem 🙂!
Jináč máte pravdu, Fram je hodně nepraktický, ve slušné domáctnosti by asi bydlet nemohl.😅 Pořád čekáme na tu úžasnou samočistící kozí srst.🤣
Navíc běhají pořád na zahradu a zpátky.🙈 Padesátkrát denně.😞
Jj, chtělo by to současnou fotku s medvědem 🙂!
Jináč máte pravdu, Fram je hodně nepraktický, ve slušné domáctnosti by asi bydlet nemohl.😅 Pořád čekáme na tu úžasnou samočistící kozí srst.🤣
Navíc běhají pořád na zahradu a zpátky.🙈 Padesátkrát denně.😞
kometa:No vida! Už začíná vypadat jako pes a ne jako vyždímaný mop na podlahu - vaše slova.
Mno.. nevím nevím…
Proužek je úžasný a krásně se mi narovnaly nožky !
Yodislav vyrostl z roztomilosti do krásy .
🥰
Přidávám fotku našeho Framíka, momentálně v trochu předčasné pubertě, táhne mu na desátý měsíc .😊
A proč tedy byli ti psi tak dlouho v útulku ?
Neřeknu ! 🤣🤣🤣
Ale já myslela, že včely jsou i nezastupitelné opylovačky . Nebo pletu ?
Chápu to správně, že psi byli odebraní, ta paní se jich odmítala vzdát, takže probíhal nějaký soudní proces a psi byli mezitím v útulku ?
A v útulku jsou denní náklady na jednoho psa 200Kč, tj.za tuhle smečku 8000Kč denně , zhruba 160 000Kč měsíčně atd…
Nebo proč vlastně byli tak dlouho v útulku, nebyli v dočaskách nebo umístěni v nových rodinách ?
Čtyřicet psů je docela dost.. Byla mezi nimi i nějaká štěňata nebo to byli dospělci ?
Vůbec tuhle kauzu neznám..
Mám tomu rozumět tak, že chtějí zničit včelařství ?
Přesně tak .
Já tomu nerozumím. Lidi v útulku se složili na to, aby odkoupili psy po 20 000 za jednoho ?
Vůbec nevím, co považujete za nevhodný, já si ničeho nevšimla .
Prostě si vyměňujeme názory a zkušenosti . Já jsem měla kočky vždycky, vůbec si nepamatuju, jak to bylo když byly moje děti nemluvňata protože je to už dávno a žádné problémy s tím nebyly . Na fotkách, kde jsou děti větší, třeba rok nebo dva, jsou často s kočkami a psy, nepamatuju, že by si někdy vzájemně ublížili..
Ani si nevzpomínám, že by kočky někdy dělaly naschvály .
Jen jsem se vymezovala proti tomu, že rozfrcaný kocour by měl mít větší práva než dítě a dítě by se mělo kvůli němu nějak deklovat .😅
Leithian:A co? Moje dvoulety dite sedelo behem kydani v boxe a rvalo si do pusy konsky koblihy. Ja zas jak malej harant zrala kralici bobky nebo slepicince. Bracha ochutnaval z psi misky kdyz mel vterinu bez dozoru. A zijem 🤣
Leithian, slepičince mi prosím nepřipomínejteeee ! 🙏😂
Jojo, taky mě to podpíchlo.😅
Miluju svoje zvířata, ale děti jsou u mě vždycky na prvním místě .
Moje zvířata to asi vždycky věděla a vědí, a tak jsme nikdy žádné problémy v soužití neměli .
Ťuk ťuk ťuk, klepu na dřevo !😊
Vy se psem děláte spíš takový laický mantrailing.😊
Moc o tom nevím, ale začíná se v podstatě tak, že psa budete držet a manžel bude odcházet tak aby ho pes viděl, v ruce něco motivujícího ( pamlsek, hračka). První stopičky opravdu kratké, třeba dvacet metrů, páník se schová za křoví, pes ho nejdřív vidí, po nalezení velká odměna a jásání. Postupně prodlužovat. Vysílat s povelem “ hledej páníčka” třeba.. Tak bych to asi učila já.
Když to má být jen taková hra .
Buggyra:klecové lůžko pro dítě a svobodu pro kocoura 🙂 zní to hrozně, ale to bych volila já
Však na baráku v novém prostoru si můžete určit nová pravidla a kocoura do pokoje dítěte od první chvíle nepouštět. Dítě si ani nevšimne, že bylo kdy v zabezpečené postýlce, a kocour si na nový režim v domě rychle zvykne.
Tak ony děti často spinkají vedle mámy v posteli a mámy na ně bývají takové napojené, takže každý neobvyklý zvuk nebo pohyb je vzbudí .
Já bych kocourovi prostě zakázala k dítěti přilehávat, jestli není úplně blbý, tak to pochopí.My s tím nikdy problém neměli. Kdyby kočka lezla k dítěti nebo dělala něco, co bych vyhodnotila jako nebezpečné,asi bych ji prostě okřikla, případně pleskla.
Jináč by mě zajímalo, jaké zabezpečení postýlky máte na mysli. Chtěly byste postýlku překrývat nějakým poklopem a ten v noci na každé kojení sundávat či co?😅 Nebo později dítě zavírat samotné na noc v “jeho” pokoji ?😬
Nevím Hmm, jak jste to dělala se štěňaty? Zavírala jste je na noc do přepravky nebo je nechávala spát přitulené k Vám. Já to druhý. No a děti potřebují to samý, bezpečí a blízkost .
Josefe, udělejte to prostě tak, jak si bude přát Vaše paní, ta bude potřebovat být v klidu aby bylo v klidu i dítě . Je dost pravděpodobný, že všechno proběhne dobře..a když to nepůjde, kocour se nepo..
Bohužel opravdu znám případ, kdy kočka novorozence zalehla.😢 Je to už dávno, stalo se to na Slovensku, byla krutá zima, rodiče ve stáji u koní, dítě spalo v kočárku a kočka se asi chtěla ohřát nebo možná i pečovala o dítě.., byla to strašná tragédie.
Moje slepice taky lovily myši, bylo to trochu děsivé a vnouček jim pak přezdíval raptoři.
Maso jsem jim dávala, ale jen tak když něco zbylo nebo když jsem je potřebovala přivolat ze zahrady do výběhu. Ony vždycky mrkly, co nesu a na krmnou směs by mi tam fakt nešly .😅
Třeba nakrájený špekáček byl tak oblíbený, že mu daly přednost před svobodou.
Buggyra:Fikovnice, já bych ho něčím flákla a vyhodila. Ale to je hrozně averzivní a nepozitivní přístup, tak vyčkejte rad ostatních.
Postupovala bych stejně.😅
Oni asi chtějí vodičku, aspoň trochu vodičky, aportovat kachničky a oni jim v tom zabraňujou ! 🤣
Tak aspoň ty louže…
Ale Fram děkuje moc za fotky, díky nim už mu nenadávám do prasat a úplně si ho vážím !😅
Poron převelice potěšena průběhem pracovního pokecu !
Příští představená pravděpodobně pochopila - Phíkovnice pravá perla pro připravenou pracovní pozici !
Příjmi prosím pogratulování, pozvedám pravici, připíjím perlivým proseccem ( poněkud podchlazeným) !
🥳🎉💥
To jseš hodná, že ses mi to koukla 🌷, já se úplně bála, něco si o tom teď hledat..