Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 28.04.2024, 09:51:02
Moc hezky napsáno !
To je druhá strana mince, kterou ekoaktivisté nevidí.
Místo jednoho kožichu, který se ještě dědil z generace na generaci ( a pořád byl krásný), teď dámy tedy nosí “ funkční” umělohmotné oblečení , nejčastěji vyrobené v Číně nebo Indii ( nebo ušité z materiálů tam vyrobených). Dopad na životní prostředí je určitě větší.
Ovšem kožich z nutrie je opravdu hnusný, to uznávám , dáma by ho na sebe vzít neměla , leda snad v nějakých extrémních podmínkách, v ohrožení života..🤣
Jinak obecně s těmi nutriemi mi to přijde taková “ karma zdarma”. My jsme je dovezli z jejich domoviny, my jsme je chovali a zabíjeli kvůli kožešině a jedli jejich maso a teď se kartička obrací´ v hororové příhody, kdy nutrie pronásledují maminku s kočárkem, zabijí člověku domácího mazlíčka.
Ne teď vážně, je mi z toho obecně hodně smutno. Hloupí liďové někam zavlečou zvířata, která tam nepatří a když nastanou problémy, tak je to invazivní zvíře a s takovým je potřeba udělat krátký proces “zničit krtka”.
Nerozporuju, že některé invazivní zvířata problém jsou a velký a bohužel je nutné je regulovat nebo ideálně totálně eliminovat, jen nemám ráda, jak to mám říct, nenávist třeba právě vůči těm nutriím, ony ta to nemůžou, to jenom my lidi.
Myslím, že takové to sebemrskačství (je to karma).. je nanic .
Nenávist k nutriím určitě necítím, ale když už hodně obtěžují, je potřeba je prostě zabít, nedá se nic dělat.
Chce to trochu míň sentimentu a víc selského rozumu.
Kdyby ohrožovaly mne nebo moje vnoučata či psy, okamžitě se stanu mysliveckou stráží .😅
My tady máme takové přírodní koupaliště , nastěhovaly se tam nutrie.
To koupaliště si vzali do nájmu světští, starají se o to moc hezky, můžou tam chodit plavat i psi, což je super. Minulý rok tam na mě ošklivě jeden pán kvůli psům křičel, hned přiběhl mladík co to tam měl na starosti a vyhodil - toho chlápka! 🤣
Když si maminky na nutrie stěžovaly, pokrýval tenhle samej mladík vážně hlavou, jako že to dá do pořádku, a do dvou dnů už tam žádný nebyly.
Sarah, já už ten odkaz nemám , koupila jsem a zapomněla. Někdo hodný mi to poradil, možná ještě na fauně a myslím, že to byla Plaka .
Stál něco okolo tisícovky , ale to bylo při těch ostatních nákladech na léčbu už úplně jedno.
Bych tak laicky řekla, že ten hot spot , když se různě rozškrabe a znečistí, můžou osídlit u jiné potvory než jsou kvasinky, kdyby se to nelepšilo, nechala bych udělat kultivaci a pak na ně zaútočila cíleně , na potvory jedny!
Přece byste jim to nemohla udělat, zavřít do kotce! Ani psům, ani vnučce, ať už byste tam chtěla zavřít je nebo ji. Nádhera, jak jsou pejsani hodní, jak sedí,…
Byli super, psi i vnučka.
Ona mě taky překvapila, jak se ke psům chovala hezky. Je jí rok a půl.
proto je potřeba chovat psy, které divoce žijící zvířata neohrožují. ne tyhle malé věci, které utopí nutrie nebo odnese orel.
Hihi, jak se má Váš obřík Nora ?
Bude v létě zase ostříhaná na lvíčka?🥰
Myslím, že u psů nejde jenom o velikost, ale taky zkušenosti, výcvik a odhodlání. Viděla jsem tři border teriéry úplně zmasakrovat skupinu nutrií, už jsem to tady nedávno psala .