Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 15.01.2024, 20:16:56
Mně takhle povraždila slepice liška .
Přímo u domu, už se ničeho nebojí . Taky chvíli před tím, než jsem šla kontrolovat, že jsou zavřené ( mám časový spínač). Vyčíhla si dobu, kdy byli psi na procházce.
Hromádka peří, pak sem tam nějaké pírko k plotu a pak je protáhla ven .
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 14.01.2024, 21:35:51
To je zajímavej názor, možná je to opravdu tím, že jsme začali cvičit a Fram nabírá sebevědomíčko ..
Ještě jsem se nerozhodla, jestli nároďák nebo IPG, stejně zatím děláme jen takový základy ty se myslím moc neliší ? Srdce mě víc táhne k nároďáku, IPG by bylo asi praktičtější.
Měla jsem od štěněte dvanáct psů ( vím, že to není tak velký vzorek), ostatní byli z útulku. Od krve jsem teda moc nebývala.. Když občas zkusili být opravdu agresivní ( takové ty odhalené dásničky s ouška lehce přiklopená dozadu) nebo moc hrubí, naložila jsem s nimi tak, jak by to udělala jejich máma nebo jiný dospělý rozumný člen smečky.
Ovšem, když je patologická agresivita vrozená, nepomůže ani svěcená voda, zažila jsem u známého bulteriéra.
Takže si situaci, kdy mě pes rve za nohavici nebo hryzne do obličeje ( pokud ho teda sama nevyzvu k divoké hře) neumím představit..
Jako, nebylo to tím, že jste si nechala všechno líbit ? 😊
Dělá to na mě dojem, že zadavatelka je mladá slečna, která by chtěla psíka na" čmuchací" psí sporty a doma možná panuje názor, že pes patří ven.
Jestli je důvodem línání nebo alergie člena rodiny, dají se najít plemena která jsou k domactnosti i alergikům “ šetrnější”. Někteří vůbec lenínají, packy se dají utřít..
Myslím, že žádný pes není spokojený sám venku, je to smečkové zvíře , ani ten patevec ne, když si to sám nevybere.
Dřív , pradávno, to bývalo jiné. Lidé, kteří měli psa k hospodářství byli celé dny venku, do večera se pracovalo, ve čtyři ráno už dojilo, ve dvoře byla i jiná zvířata, pes nebyl tak osamělý . Pak už z toho zbyl jen ten názor, že pes domů nepatří, ovšem co má dělat celé dny a noci sám venku ( v horším případě uvázaný u boudy nebo v kotci) už nikdo neřešil.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.01.2024, 20:11:11
To je krásná smečka ! 🥰
Určitě to zvládneme, jen mě překvapilo, co takový náhlý příliv testosteronu s naší “ spící pannou” udělal .😊 Jináč jsem ráda , že z něj roste živý a energický pejsek, sílu má jak kůň, po těch věcných zápasech s Doroušem, tak jsem ráda , že alespoň nějakou základní poslušnost už máme.
Třeba si to vybere v pubertě a přechod do plné dospělosti už bude klidnější .
Nelekejte ho prudkými pohyby, nesnažte se ho hladit.
Ale trochu bych ho do kontaktu nutila.
Můžete třeba misku s krmením přisunout blíž k sobě a pak v klidu sedět vedle něj když žere, nabízet kousky masa a oslovovat ho jménem a postupně ho k sobě přibližovat, někdy dokáže strach překonat hra, třeba úplně obyčejná mašlička z novin na provázku se mi osvědčila.
Kočky taky mají rády, když na ně mhouříte oči a mluvíte na ně takovým vrnícím hlasem. 😊
Ideální by bylo, kdyby se vám podařilo ho nalákat k sobě třeba večer na sedačku, musíte být jako součást interiéru.😊
Prostě, jak píše kometa, on musí chtít chodit za Vámi a ne naopak.
Jste moc hodná, že jste se ho ujala, je krásný a já věřím, že se ochočí, na té fotce zas tak bázlivě nevypadá.
Hihi, bylo to takové překvapivé, to kousnutí do zadku, doufám, že se nám to nestane na zkouškách.🤣
On to Framík nemyslí špatně, je takový rozjařený tím přílivem testosteronu. Ze zoufalství jsem vytáhla koloběžku , budeme jezdit po lese aby trochu upustil páru . To zas bude pohled 🙈, ale mě už je to všechno jedno…
S těmi ponožkami jste mě inspirovala, to je náhodou dobrá dovednost. Praktická při mých bolavých zádech ! 👍😂