Děkuju, ten ani neznám, kouknu se. Přemýšlela jsem o Zbraslavi, tam jsem kdysi začínala nebo Modřanech, dva Framovi sourozenci jsou v Kyjích, náš trenér na Stodůlkách..
Příspěvky uživatele
Doron
Ph:Psi si mi někdy lehli na kejtičku
“oficialne" - pes si muze prelehnout na kejticku bez penalizace. Jednou ale jen 😀
Horsi to bude z tema posunkama pri povelech. To uz se penalizuje dost - jako pomoc telem. Ucit psa vsechno s posunkama taky silne nedoporucuji -to taky zavira dvere dal. ZOP bez posunku udelate, ale mnoho jinych zkousek s posunkama uz ne. I jen to BH-cko uz bude problem. A odnaucit to pak psa je zbytecna komplikace
No a chuze… Naucit hezkou chuzi u normalniho psa -rozumej ne extra drivoveho - je prace na roky. A vlastne i u toho drivoveho 😀 Takze jo, kdyz pak clovek vidi nejakou hezky naucenou, elegatni - tise zavidi.
No, s posunky mám problém, protože dřív se používaly, mám to zažitý a používám je i při běžné komunikaci se psy denně, častěji než hlasové povely..
Tak vůbec nevím, jestli můj mozek má jestě takovou plastiticitu , aby to bylo možný změnit.
Je to pro mě, jako se učit v pozdním věku novej jazyk…
Ach jo 😅.
Chuchle.
Pardon, za poslední odstavec, nevím, co se stalo 😅
Sarah01:Tak to je rozumné, protože to video je strašné, jak ten pes tahá zadek skoro po zemi.
Taky se mi to nelíbí. Ale musím se sebekriticky zamyslet, jestli to není závist 😅.
Protože pro mě byla přesná chůze u nohy vždycky v poslušnosti největší problém, za to jsme ztráceli body, jináč za nic.
Jo, pak vždycky v dlouhodobým odložení byl taky problém vlastně. Psi si mi někdy lehli na kejtičku, že budou těch patnáct minut odpočívat a některý rozhodčí to penalizoval a jiný zase ne.
ehli na kejtičku , v oredvezti
Jsem z Prahy. Tady je hodně na výběr, až moc..
Proboha 😔 ! Poron politovává Plaku 😢.
Přesmutné povídání, přesmutný příběh , přesmutná představa…
Psi pořád předbíhají páníčky , poodbíhají pánubohu pohlídat příbytek. Páníčci pláčou, postrádají psí parťáky, poloztracení..
Přetěžké připravit psychiku. Pláč pomáhá..
Posíláme podporu, posíláme pusu ❤️.
Ronja s motejlem:Péčkové prohřešky ponejprv potrestány puntíkem.
Později provinilec přivázán, pod persónou poskládány papíry, prkýnka, prahy…. Přicházejí přísliby, přísahy “Přísahám povídati pouze Pé”.
Poslechové plachty péčkových paní - původně péčkových přítelkyň přestávají poslouchat, pozvednou paže, prozpěvují Péé Péé Péé, prochází přímo protančí půlkruhy. Péepéépée.
Provinilec prosí, pláče, přesto prt platné. Použijí podpalovač, připálí papír, prkýnka….povídati pouze Pééé…
🤣🤣🤣
Péčkolačná příšero ! 😂😂😂
Ještě fotky.
Dneska jsme na procházce potkali vizslu, ta kluky prohnala tak, že jsou úplně tuhý🙂.
Všichni mají podzimní barvy, tak moc nejsou vidět..
Ty jo ! Klobouk dolů !👍 To jste dobrý !
Chci cvičit pro zábavu, pro co taky jinýho, ale potřebuju vybrat něco , co nám sedne .
Prostě začnu a uvidí se, jestli to vůbec půjde .
.
To ZPU mi připadá dobrý ! Já mám ten problém, že pořád automaticky dělám ty posunkový povely a nemůžu se to odnaučit, tak to bych tady mohla 😊!
A co ten TART ? Myslíte, že to je blbost ?
No, a na to mistrovství se asi připravit nestihneme 🤣🤣🤣.
Děkuju moc, za nápady. Na všechno se kouknu a prostuduju zkušební řády. A vyberu si konečně cvičák .
Opravdu jsem z toho úplně vypadla, ale chtěla bych si to ještě jednou v životě užít 🤣.
Asi máte pravdu, ten základ podle IPG bude určitě dobrý. Že se nemusí nutně dělat pachové čtverce je také dobrá zpráva, hodně jsem si o tom četla četla a měla jsem pocit, že jinak už to dneska nejde .
S Doroušem jsem chodila na takovej pětihodinovej kurzík k Adamovi Holexovi, má holanďáka a vyhrál s ním ( ní) mistrovství světa . Bylo neuvěřitelný, co jsme se tam za tu chvíli naučili , ale ten tlak na dokonalou přesnost mě trochu vyděsil 😅. Ale tím bysme asi mohli začít..
Taky mám strach, jestli se stopami nezačneme pozdě, zatím jsme dělali jen takový čmuchací hry, aby věděl, že má čumák a má ho držet dole .
On je Fram úplně jiný, než ovčouni se kterými jsem kdysi cvičila, psychicky i fyzicky dospívá mnohem pomaleji, vždycky skokově povyroste a je pak strašně neobratný , při obratu u nohy se mu nožky zapletou , no je to zatím taková fraška 😅.
Plaka:Ale vždyť na cvičácích skládají zkoušky dle IGP (IPO) a NZŘ pejskové, jejichž majitelé nemají vrcholové ambice. Dělají to pro zábavu svou a psa. Nevím, proč byste měla vypadat nějak blbě v jakémkoliv zkušebním řádu.
Přirozenější pro Framíka - když ho baví stopy (jdou učit i bez čtverců), uděláte si BH a můžete si přesně stopovat dle IGP. Nároďák je taky fajn, spešl stopařina tam už je hodně vyšší dívčí. Vyvrácené hlavy už dávno nefrčí, musí to vypadat přirozeně.
Obedience jako sport vás netáhne? Spolehlivý kliďas pes je fajn “materiál” na vše. Jestli má drajv i na obrany, super, máte mládě, nechte ho rozvinout s šikovným fíkem a uvidíte za čas, kam vás srdce potáhne. Pro IGP i NZŘ je to v obraně zhruba to samé, myslím ty úplné základy pro rekreační kynologii.
Jestli nechcete jen klasické ABC tříoddílové zkoušky, můžete zabrousit i do méně tradičních disciplín - mantrailing, nose work…
Obedience mě vůbec nebaví, vždycky jsem (zamlada) měla skvělý stopaře a dobrý obranáře.
Tak to mě baví nejvíc 😊.
Děkuju, to je ono. Ono to vypadá, že jsou nastavený vnímat psovoda, ale ve skutečnosti koukají do podpaždí, kde se původně skrýval pamlsek.
A já nevím, jestli to má nějaký praktický význam, nebo je to jen taková manýra..
Pocitově je mi to strašně protivný, taková robotizace.
Ale mně ve sportovní kynologii ujel vlak, všechno je jinak a změnám se nebráním…
Můj vnouček, Pražák, mluví krásnou, spisovnou češtinou . Vůbec nevíme, kde se to naučil . Je malej. Je to záhada.
Tak s ním mluvíme taky tak .😊
Obojek
Mám teď na Frama chlupáčka takovej širokej textilní oboje , kterej celej svítí.
🤣🤣🤣
No, jak musí psi capkat s hlavou jakoby obrácenou k obličeji psovoda, nekoukaj dopředu, ale pořád nahoru.