pak je potreba pouzit strunu/lanko - a ne siroky opasek… klacek, nuz, zbran ?
me se asi nechce psat o takovych situacich, jak je “nejlepe” resit… nemely by vubec nastat. Uz jen protoze pro bezneho kolemjdouciho je to - neresitelne…|Tohle umi resit jen lidi, co tyhle psy znaji a maji koule -na vsechno - a ani tady nedam ruku do ohne za to, ze to dokazi - vzdycky.
nahody nejde nikdy vyloucit - jen pro me to uz asi nejsou nahody.
Neměly by nastávat, ale nastávají.
Člověk v měl mít nějaký plán, co takové situaci dělat .
Vyškrtit by asi byla nejlepší možnost a možná i nejbezpečnější, kdyby někdo sundal pásek nebo něco. Pes drží a pak odpadne…, nelepší kdyby to drželi dva, povdliknout , překřízit, zdvihnout do výšky a vší silou táhnout. Ale ti lidi byli opravdu už starší, neměli sílu a zkušenosti a určitě se báli a neuměli spolupracovat . A psi byli dva..
Ale máte Megí pravdu, taky se divím, že ta dívka natáčela a nic neudělala , mohla aspoň něco přinést, nějakej krumpáč, motyku, lanko, sekeru, nůž…nikdo ani nevolal o pomoc.., třeba by přiběhnul někdo schopnější..
Napadla mě nějaká hnusná viróza, zimnice, horečka a úplná slabost. V celým baráku úplně sama. Z posledních sil jsem nasypala psům granule ( ještě že je mám) a nechala i přes noc otevřený dveře ven. Spala jsem čtyřiadvacet hodin v kuse. Framík mezitím rozebral dva molitanový pelechy na prvočinitele 😬.
Tož jsem je dneska poslala na výlet s kamarády, kteří mají Doroušovu maminku a zdá se, že se mají hezky.
Jeden má v ruce docela slušnou hůl, proč jí nepoužil plnou silou, jde tím přerazit páteř.. Jsou tam dvě popelnice…, nikdo nemohl přinést nůž? Nebo použít tu železnou síť jiným způsobem, než k tý ubohý snaze je tím oddělit ?!?!
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.10.2023, 20:54:43
Ještě než jsem chodila do školy, vlastnila jsem ochočenou slepici, to mi zakázat nemohli, prostě jsem si jednu vybrala jako kamarádku. Taky jezdila v kočárku, chuděra 😅. Ale jináč se mnou snad moc netrpěla, sama za mnou chodila, sedávala se mnou na stromě..
A kočky jsem toho moc nenaučila , uměly přivolání a sedni, lehni a nosit kuličku z novin. A uměla jsem dobře ochočovat divoký koťata.
Ony tehdy byly kočky věčně hladový, tak se za pamlsky učily rychle.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 14.10.2023, 08:34:58
To je ten starší, je mu 11. Ale je to děsný.
S tím psychomotorickým neklidem je to problém , v psí psychiatrii se nevyznám, asi bych dávala něco na uklidnění nebo na spaní.
Nevím co se dává, jestli hypnotika, barbituráty, anxiolytika, antipsychotika ( bych tipovala nejvíc). Radši bych měla pejska “ zfetovaného” , než v úzkosti. Taky musíte brát ohled na sebe, je to od Vás moc hezké , že se tak obětavě staráte, ale jestli nebudete spát, brzy se zhroutíte .
Je to hrozná situace, člověk se někdy nemůže psa vzdát i když tuší, že k dobrému to nepůjde 😔, sama to znám..
Tak snad ještě nějakého veta, který se specializuje na psychiatrii bych vyzkoušela..