Babičce bych zcela důvěřovala, jednak to byla moje babička☺️ a za druhý to byla schopná hospodyně, vedla sama poměrně velký statek. Mluvím tedy o době první republiky..🙂
Příspěvky uživatele
Doron
Ve Švýcarsku je velká nesvoboda. Teda .. oni si to nemyslí..🙂
A lidi se tam hodně vzájemně udávají, resp."nahlašují".a vůbec se za to nestydí. Fujky.
Babička vyprávěla, že slintavku na statku měli, ale tenkrát se neutrácelo, nemohli by si to ani finančně dovolit, měli 24 dojnic, to by byla velká ztráta..
Moje kamatádka prý slintavku měla, někdy v sedmdesátkách, chytla ji z nepasterizovaného mléka. Teda, aspoň to říká..🙂
Já jsem v úplném klidu.
Ale teda nesnáším označení dezoláti a libtardi, chcimírové a chciválkové, to je takové dětsky primitivní, zbytečně agresivní a brání to volné výměně názorů 🙂.
Ale já bych tomu i věřila. Vzpomínám, jak při ptačí chřipce vtrhli ( snad dobrovolní hasiči) paní do domu a zabili jí papouška, jak za covidu v Číně zabíjeli psy jako přenašeče viru, v Dánsku tehdy vybili asi čtyři miliony norků..
To tedy ale bylo nezákonné…
Bobčo, já bych to očko překryla gázou.
Jestli máte pocit, že tam něco je, dejte na svůj pocit, možná tam něco opravdu je, nebo bylo a máte poškrábanou rohovku. Kdyby se to nelepšilo, nechte se odvézt do nějaké fakultní nemocnice, tam bývají nejlepší lékaři. A nenechte se odbýt !
Jak probíhalo vyšetření ?
Držím moc palce, dejte vědět 🙂!
Ono je tohke vlákno ze svojí podstaty negativní, na slintavce a kulhavce nic pozitivního není, a s politikou souvisí.
Jak to tedy vlastně na Slovensku vypadá? Jsou utrácena i zdravá zvířata ? Neměla byste nějaký odkaz, kde je to přehledně vysvětleno, Horsano 🙂?
Zajímalo by mě, jestli je utrácení doporučeno nebo nařízeno, jakou to má oporu v zákoně..
Jj, medvědice měla prý malá medvíďata a jedno odrostlé.
Tak jsem se dočetla, že na regulaci medvědí populace se obvykle nejvíc podílí dospělí , dominantní samci, kteří medvíďata zabíjí a těch je prý málo protože populace je mladá, je tam hodně odrostlých mladých samců.
Viděla jsem to.
Že by ho pes naháněl bych teda neřekla, byl kousek od pána a měl respekt.
Chlapík byl tedy srdnatý a pohotový a medvědice byla taky dost drsná, asi to bylo tím, že měla mladé.
Z profilu ty nožky vypadají v pořádku.
Viděla jste ji osobně🙂?
Ale třeba dort ve tvaru nějakého jeho oblíbeného zvířete by nemusel být špatný…
Nebo Geralda Durrella?
Co nějakou knížku od Jamese Herriota ?
To je teda otrava ☹️!
Moc moc držím palce, ať už je po operaci i rekonvalescenci 🙏.
Zajímalo by mě, co bývá nejčastějším důvodem vyřazení psa..
Vyčerpání ? Nebo spíš nějaký úraz ?
A o jakou genetickou vadu by se vlastně mělo jednat ?
Přenádherná smečka.🥰
Já bych něco zkusila.
Déčkem jsem jednou zachránika kůzlata, taky za sebou tahala nožky. Efekt byl neuvěřitelný a neuvěřitelně rychlý.
Éčko, selen, proč ne.
Zkusila bych to určitě, není co zkazit.
Zkusila bych dát D vitamin.