Koupí směsi získávám jistotu kvality a nutričních vlastností směsi, což u podomácky vyráběné směsi nemám, nebo bych si musel každou vyrobenou směs nechat laboratorně prověřit, co se týče nutričních hodnot i zdravotní nezávadnosti, protože jsou věci, které nejsem schopen rozklíčovat. Protože, znám-li “tabulkové" hodnoty obsahu živin v jednotlivých zrnech, neznám přesné hodnoty té konkrétní suroviny, jíž jsem zakoupil. Opět bych si musel nechat suroviny “vyšetřit”, abych mohl složit smě kompetentně…
Z toho vyplývá, že pokud si chci míchat kvalitní směs sám, musím tomu věnovat mnohem více času, nešetřit penězi a hlavně zjišťovat si, studovat a učit se.
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 13.08.2023, 19:59:50
Ona by si (bez J) možná i povídala, kdyby bylo o čem, ale vy si tady jedete svou bez relevantní podpory svého názoru. Ale taky by mě zajímalo, co je to GUJ? 🤔
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 13.08.2023, 18:25:07
A máte vy nějaký důkaz jiné gentetické modifikace u nosných hybridů, nežli šlechtění? Nebo se tady snažíte jen štěpit diskuzi svými přesvědčeními vycucanými z prstu?
Přejděte na směs a k té přidávejte ostatní, aby měly “něco pro chuť” a budou snášet o sto šest. Jen ještě upřesním, že snůšku máme u včel, u drůbeže snášku.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.08.2023, 19:57:30
Ono ne jen z peří i z podestýlky. Slepice nebudou na novinách jako andulka v kleci, ale potřebují si hrábnout do něčeho, takže asi nejdostupnější budou piliny, které se pohybem a hrabáním drůbeže budou rozpadat a slepice je hrabáním budou posílat po celé místnosti 😲
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 11.08.2023, 19:36:40
Jo, ty nůžky mi přijdou dobrý. Sekyrou jsem už viděl dost nepovedených exekucí, kdy se slepice pohnula, proto zase raději říznu ostrým nožem. Ale ty nůžky se mi líbí👍
Jj, klidně je nechte den zavřené v kurníku s krmivem a vodou, samozřejmě, aby si přivykly, ale stejně asi budete muset z počátku večer do výběhu a všechny do kurníku nahnat. Ale to jen párkrát, než to všechny pochopí 😉