kometa:Jaké poučení? Dělala jsem to pořád stejně.
Takže kopřivami proti bolesti zubů? 😲😄
kometa:Jaké poučení? Dělala jsem to pořád stejně.
Takže kopřivami proti bolesti zubů? 😲😄
Poučení pro příště 😉
To sice ano, ale jak píšu přechroupaná píce a šťáva z ní a moje sliny tu trošku kyselinky, obsažené v trichomech zneutralizovat. A o kůži jsem nic nepsal, pokud vím 😉
To ano, ale pálení je způsobeno kombinací podráždění trichomem a kyselinou mravenčí v trichomu obsaženou. Po ovadnutí trichom nepodráždí a dráždění kys. mravenčí je tedy výrazně oslabeno, přidám-li k tomu váhu rozmělněné píce a slin, neměla by být v ústech/tlamě/zobáku vlastně vůbec znát, ne?
Já si vždycky myslel, že ten princip je taký, že po ovadnutí ztratí trichomy na křehkosti a pak právě nepraskají 🤔
Jj, zrzavci si ale informace vyhledává od začátku a ano občas se ptá též na věci dávno probírané a doptává se dle svých souvislostí a možností. S tím nemám problém😉 A máte pravdu, buďme k sobě vlídní, i já se budu snažit být vlídnější 😉
Část anonymů tady dělá jen bordel, to je pravda, ale že bych byl pro úplný zákaz, říci nemohu. Spousta lidí tu hledá informace a později se třeba rozhodne registrovat, takoví mají mít možnost se zeptat v diskuzi. Ověření emailem mi nezní špatně
Tak kniha by měla být základ stále, dle mého názoru, ale chápu, že někdo prostě knihy nemá rád a informace chce získat na netu. Pak jsou tady články, stránky chovatelských klubů, přes které se lze dostat na chovatele v okolí.
Proto mě rozčilují naprosto neznalé dotazy, kdy je zjevné, že tazatel neví vůbec nic. Pro mě je to známka, že se vlastně nechce nic dozvědět, jen má problém, který vyřešit musí.
Za mě to má vliv nemalý. Když chci něco zjistit, zjišťuju, hledám si informace, nehledě na to, že můžu najít odpověď na svou otázku, nemůžu se pak zeptat naprosto neznale věci.
Říká se, že kuna vybílí celý kurník, vlastně jen pozabíjí, případně ukouše hlavu. Nedivil bych se, kdyby tady vše zabila kuna a pak přišli potkani (nebo ježek?) a využili situace a pořádně se nažrali.
AI byla spíš nadsázka. Ale je to tak, jak píšete. Je potřeba mnohem víc informací než tazatelé uvádějí a je to způsobeno neznalostí. Ale to nemění nic na tom, že ani odpovídající nemusí mít tucha, jen plácne první, co ho napadlo. Nehledě na to, že ta rada, ač může být správná, nemusí být nápomocna, bo tazatel prostě neví nic. A nikdo se tu neptá, kam zajet nebo zavolat, když slepice churaví, ale co mám dělat. Když odpovíte sekyrkovou terapii, všichni se tu čílí, že chtějí slepici zachránit ne zabít. Takže pokud mám nemocné zvíře, jedu na veterinu, případně za zkušeným chovatelem, který by měl dokázat poradit, ale jsme zase u toho, že to chce to zvíře vidět, znát podmínky chovu a krmení a tak.
To je fakt, i když moje doktorka naštěstí funguje pořád, i za covidu fungovala a přijímala pacienty, ale i opatření proti šíření. Což mě přijde zcela pochopitelné, švagrův doktor si nechával podávat zprávy pode dveřmi 😲
Nicméně s tím pokládáním otázek je to též pravda. Ale fascinuje mě i očekávání, že když něco nevím, zeptám se (blbě) a dostanu fundovanou odpověď. Vždyť to nedokáže ani ta AI 🙄 Absolutně bez snahy tu znalost získat. To mě na tom vytáčí asi nejvíc
Určitě ji zvládne líp než my tady. Jak píšu pořád dokola. Protože tady nevíme, kdo komu co radí. Vaše rada prosvítit krk je krásná, ale též jste ji mohla doprovodit alespoň fotkou, kde byste znázornila, co má tazatel hledat, co tam být má a nemá, neboť lze předpokládat, že to bude dělat poprvé a ví prd o tom, co by tam měl vidět. To je přesně to, o čem tu píšu. Ptát se tady na akutní problém je naprostá hloupost. Můžu tady řešit, že mám zvíře s takovým a makovým problémem, který je jinak v pořádku. Pak tady můžeme diskutovat, proč je vypelichané, či nepřibírá jako ostatní. Pokud má ale problém s dýcháním, či příjmem vody a potravy, tady to nevyřeším.
To já vím, podobně je to i na středních školách. K drůbeži jsme se dostali na patologické pitevně, protože byla k dispozici, ale jinak je v rámci vzdělávání okrajová. Přesto jsem přesvědčený, že je lepší, když zvíře zkoukne veterinář oproti radám od zdejších diskutujících. Neřešíme tady papoušky za desítky tisíc, abychom s nimi jezdili na veterinu stovky kilometrů daleko, ale slepice v hodnotě větších desítek korun, či nižších stovek. A pokud jí chci opravdu pomoci, nemůžu se spoléhat na rady anonymních rádců, ale nechat ji prohlídnout někým, kdo má alespoň tucha, co hledat.
Pokud by chovatel chtěl relevantní informaci tady, musí se mnohem víc rozepsat, doplnit fotkami, případně videem.
Za druhé, kdybych měl problém a hledal řešení, tak hledám ve starých vláknech. Těch nemocných slepic tu je hafo. Tím bych se dozvěděl alespoň to, že budu potřebovat napsat víc informací, než jen že chroptí různé kusy v hejnu, ale nechcípají. Protože to bývají nejčastější odpovědi na podobné dotazy, takže v novém dotazu (který mohl být součástí nějakého staršího vlákna) bych se rozepsal.
Nějak mě tyhle dotazy rozčilují víc a víc.
Diagnostiku zvládne jakýkoliv veterinář, já jako majitel/chovatel se rozhodnu, zda léčit, nebo ne. Můžu hledat i jiného veterináře. Jsem jen veterinární technik, ale vím, a to celkem jistě, že veterináři se učí vše. Chápu, že vzhledem k praxi zaměřené nějakým směrem, ten směr je jim bližší, ale nepřijdou zcela o znalosti ani schopnosti najít si informace a směru jiném. Problém bývá u plazů, ale tam mi veterinář vždy řekl, kam mě pošle pokud si nebude vědět rady. Nicméně tato naše diskuze neřeší, že tady se člověk nedozví nic lepšího než u jakéhokoliv veterináře, který zvíře vyšetří. Naopak! Tady se dozví jistě milion věcí a ani jedna není správná, protože nikdo tady neví, co ta správná odpověď je.
Veterinární léčiva pro drůbež bohužel jsou ve větších baleních, a to i u veterinářů, kteří se drůbeži věnují. Ale absolutně to nesouvisí s mým příspěvkem, který říká, že chci-li zvíře léčit, jdu k veterináři. Rozhodnutí, je pak na chovateli, zda investuje do léčby, či ne. Výmluvy typu u nás není veterinář na drůbež jsou vážně hodně mimo, minimálně odběry na laborku zvládne každý veterinář. Kdežto tady radí každý, kdo má do p*dele díru a ví úplný 💩. Popis chovu, krmení, celkového stavu zvířat, případně fotky tu nikdo nepotřebuje a všichni vědí přesně, co má tazatel udělat. To je nesmysl. Nikdo u té klávesnice nemáme křišťálovou kouli a pokud někdo má, stejně ví prd jako ostatní
Pro boha! Jakej veterinář na drůbež? Když mám nemocný zvíře a nevím, co mu je, vezmu ho na veterinu a nechám vyšetřit. Je to jakási jistota, oproti názorům cizích lidí, kteří ani nevědí, co zvířeti může být, protože jedinou informací je, že sípe a nechcíplo. Nezapomínejte, že tady diskutují lidé s různými znalostmi i zkušenostmi, ale jsem si jist, že ani Bodlinka (veterinářka pracující s drůbeží) vám nepředepíše přesnou léčbu. Takže čapněte kohouta a šupky za vetem
Gratuluju👍
Do jisté míry jde o vyložený zlozvyk. Taky mám kohouta odděleného, aby mu dorostlo peří, protože ho slepice ozobaly. Mezi sebou nemají problém, ale jakmile ho vypustím, dvě nebo tři slípky se po něm vrhají, takže půjdou šlapat nudle (jak tu někdo poetiky říkává) a budou nahrazeny velsumkami, alespoň doufám, že se něco vylíhne a budou nějaké kuřičky 😊 Zajímavé je, že to dělají jen hybridky, breeska ani australky nikoho neozobávají a ani dřív jsem s čistými plemeny ozobávání takřka neznal.
Letí to jak blázen 😲