Bych tipoval jestřába.. Měl jsem to úplně stejně.. Peří přesně takhle okolo, jen začal ze shora na hřbetě.. Pak sem ho vyplašil..
Bych tipoval jestřába.. Měl jsem to úplně stejně.. Peří přesně takhle okolo, jen začal ze shora na hřbetě.. Pak sem ho vyplašil..
Strašný.. Ale takoví profíci maj určitě v záloze v tomhle období permanentně násadovky, ne?
zvedavec:Chovám ale tiež pestrý kŕdeľ sliepok (18 sliepok+kohút), čo ma teší. Sú medzi nimi aj čistokrvné, aj mixnuté.
Krásný, čistý, radost pohledět 👍
🙂
U hemorýmy nebo sinusitidy by měla bejt rýma a výtoky, tady to vypadá bez nich.. Rozhodně bych ale taky viděl slepici místo antibiotik na špalku a kohouta dle situace nechat v karanténě, jak se bude vyvíjet. A hlavně pečlivě sledovat ostatní slepice, inkubační doba může postup případný nákazy u ostatních pozdržet..
Budu veta soudit 🙂 Cpát antibiotika jako léčivo do slepic je podle mýho zvěrstvo největšíko kalibru.. Zvlášť když se neví, co jim vlastně je.. Případnou vápenku pro teď pusťte z hlavy.. I kdyby byla, nezpůsobí takový problémy.. Takže spíš než pařátů by byly lepší fotky těch otoků, nebo kleslýho křídla, protože já z těch pár fotek nevidím nic čeho se chytit.. Dejte lepší fotky, kdyby sem mrkla třebas Bodlinka, ať má lepší podklady..
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/19729-otaceni-vajec-prvni-tri-dny/
Hmm.. Úplná idylka.. Já se od jednoho posuzovatele dozvěděl, že v lednu v Lysý si musel zapisovat sám, a ze začátku neměl ani stolek, tak to psal jednou rukou na klecích..
Dublinbarzoj:U nás doma ve čtvrtek kuna ulovila Forda🤣🤣🤣 A to tady bydlí a přes kapoty si zkracuje cestu už 15 let.
hmm.. chutná jim 1.6(4) focus.. to abych se začal taky bát 😀
jj, ulovená z netu..
Můžu se zeptat, co konkrétně má na přiloženým obrázku hlavy zbělat?
Tak to fakt netuším, nejsem naladěn na FM.. Na FM bejvám naladěnej o víkendovejch, většinou večerních hodinách 🙂 Ale upřímně závidim lidem, který to zvládaj i přes tejden 😇
Do tohodle vlákna začátečníci nechoděj.. Oni znaj všecko nejlíp.. Když kůpim něco novýho, návod taky nečtu 🙂
Varaxi:Nemáte někdo zkušenost s materiálem cetris? Uvažuju o využití na vyvýšené záhony a na drobné zahradní stavby typu kurní, tak uvítám jakoukoli zkušenost, nápad, názor.
Neničitelnej materiál, dobře se obrábí(normálníma nástrojema na dřevo) ale rychle je to tupí, spálí a tak.. Je to těžký jako prase a relativně slabý, na šroubování v rozích do sebe(ideální sou konfirmáty do dřevotřísky), uchycení pantů, bidel a tak.. Vyvýšenej záhon bude super, jen se to bude prohejbat, takže nějaký výztuhy budou nutný.. Pokud chcete kurník na vlastním a na stálo, spíš Ytong/perlinka/stěrka..
Upravuju si teda poznámku v dokumentech ohledně predátorů slepic: 🙂
Kuna-zabije co se hýbe a jeden kus odtáhne pryč. Potvrzuje List z vlastní zkušenosti.
Ježek- ukousne hlavu,ale také odtahuje.
Jestřáb -oškube slepici krásně do kruhu a poté,pokud nemůže odnést vyžere a začíná prsíčkama. Tady musim z vlastní zkušenosti poznamenat, že mě začal škubat zezhora na hřbetě..
Potkan- pokud se mu podaří slepici zabít, ne každý to dokáže, tak začíná žrát střeva ,ale peří na slepici zůstává.
Pes-zakousne,sežere co může ,ale je mu jedno,kde na slepici začne žrát,ale břicho,tedy měkké části má rád.
Liška -zakousne a odnese pryč.
Hranostaj -ukousne hlavu a snaží se odtáhnout. Potvrzuje Drvodělka v korporaci s Youtube..
Výr velký-loví v noci,ale vždy ucvakne křídla a ty zůstanou na místě.
Tak dneska holky dostaly poprvý přimíchanej ten “chemickej” reprodukční Energys, tak očekávám v tejdnu jiskření a neočekávaný vzruchy v těch mejch dvou slepičích “stádech” 😄 Hyň sa hukáže!!
Pokud ste jim teda nedával do mystičky kefír, pak takhle vypadaj i ty moje 😄
Mno, píšete, že se jim to rozrůstá po obličeji.. Když si ty fotky uložim a zvětšim, radši bych zpozorněl a naštudoval si třeba tótó:
Ta poštolka co k vám lítá číhat a lovit ptáčky bude nespíš samice krahujce 🙂 Poštolka bydlí u sousedů pod přesahem střechy a krahujčí samice mi lítá do lísky v rohu zahrady na vrabčáky, tak sem stihnul loni něco napozorovat.. Ale už se s nikým nehádám, když budete tvrdit, že je to určitě poštolka, tak je to tak 😄
To by fakt stálo za to manžela vyzpovídat na skřipci a pod přísahou 🙂 Přeci jen to na káně moc nevypadá, ale co není, může bejt..