Aktuálně: 1 899 inzerátů279 317 diskuzních příspěvků19 940 uživatelů

Příspěvky uživatele

JardaPecival

JardaPecival
JardaPecival 20.04.2026, 20:53:49 xxx.xxx.228.63

tohle boční usazení vzduchový bubliny by mě docela zajímalo.. její vznik.. vařím vejce a mám spusta vajec při loupání s bublinou na boku(vejce zásadně skladuju nastojato).. teď sem nasazoval na líhnutí 130kousků, všechny prosvěcovaný před uskladněním, nikde ani jedna bublina anomálně.. vzniká to při horší kvalitě bílku/blány a uskladnění/ležení na boku teprve až při línutí? záleží na poloze vejce(naležato/nastojato) při líhnutí? mno, uvidíme za pár dní, až budu prosvěcovat..

JardaPecival
JardaPecival 10.04.2026, 11:02:14 xxx.xxx.37.169

Já byl u obvoďačky s bolestí v tříslech a řikám ji, že mě to probodává až do kulky a ona na mě, myslíte do varlete? 😄

JardaPecival
JardaPecival 05.04.2026, 19:54:10 xxx.xxx.228.63

Chuderky kuřičky.. Letošní, jak můžou bejt starý? Tam se to asi pěkně mele všechno mezi sebou, radši nevědět..

JardaPecival
JardaPecival 01.04.2026, 21:20:06 xxx.xxx.228.63

Určitě naplno.. Výměna vzduchu je důležitější, než úspora energie v teplotě nebo vlhčení..

JardaPecival
JardaPecival 20.03.2026, 13:23:51 xxx:xxx.c0c:39a8

Tuhle Brinseu už nejde sehnat.. Asi před rokem, možná dýl to přestala Brinsea vyrábět.. Já mám čtvery v provozu a zatím taky spokojenost.. Driml mi mechanicky odešel, když sem to zkoušel opravit, nedělalo to na mě dobrej dojem, tak sem to hodil do zběru.. Těžko říct, jak slouží ta drahá/programovatelná Brinsea, ale vypadá to na stejnou mechaniku, tak by mohlo bejt OK..

JardaPecival
JardaPecival 12.03.2026, 13:47:38 xxx.xxx.228.63

Já včera na kamnech v garáži při práci na zahradě uvařil půl vepřový hlavy od řezníka.. Večer za tepla hlavu vyndal, nechal všechno zchladnout..  Dneska sem obral, hezký kousky budu mít k večeři s chlebem, zbytek kočky + pro kočky do mrazáku a z vývaru sebral sádlo, na něm osmah cibulku + trochy vývaru udělal čočkovku a zbylej vývar do mrazáku.. Lebku a čelist sem nechal oklobat slepičkám, sou čistý jak od brablenců.. Všichni se poměli.. To bylo radosti, za 20cet korun 😍

JardaPecival
JardaPecival 12.03.2026, 13:36:56 xxx.xxx.228.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 12.03.2026, 13:10:48

“jedním tvarohem zdarma po záruce”

Nejlepší sou prošlý olomoucký, když na ně u ťamana narazim, beru všema deseti.. Ale né pro slepice, ty ať si zobou to svoje zrníí 😄

JardaPecival
JardaPecival 12.03.2026, 12:49:21 xxx.xxx.228.63
Zrzavci:

Hele a jak to sestavení toho žrádla, co jsem vybrala - bude to gůt?

Já loni odchovával na Mifumě a letos se zas vracím k Energysu, kterej koupím u nás v Kamiru.. Nosnice pak krmím normální směsí pro nosnice, v mým případě Pohledští Dvořáci, vozím si ho přímo z výrobny..  V Mifumě sem nespatřil žádnej přínos, krom problémů s přepravou pro mě z takový dálky a skoro dvojnásobný ceně.. S panem Sirotkem sem se na výstavě ohledně přepravy bavil, je přístupnej dohody ohledně doručení rozvozem při menším počtu nez za 4tisíce, jak uvádí na webu(minimálně ale 4pytle), ale i tak sem se Mifumy vzdal.. Ale určitě se s ní nic nezkazí..

JardaPecival
JardaPecival 12.03.2026, 09:20:11 xxx.xxx.228.63

A těch 10litrů Vám pane Bouchal poradil kdo 😄 Na těch pár hybridek? S ventilem, s plovákem? Kupte normální dvě 3L kloboukovky, jednu naplníte, donesete, vyměníte a tu použitou si odnesete, vymejete a je nachystaná na zejtra.. Jedna cesta, žádný šmajdání.. Jednou za rok v kyselině citronový zbavim kamene, kterej se tvoří vtom spoji se zámkama.. Já jich točím asi 10, pak schovaný nějaký nový v rezervě, pak pár 1,5L pro kuřátka.. Je super, jak jsou naučený už od mala, jak vypadá a nemaj problém pak vodu kamkoliv se dá ji najít.. Koupil sem jednu 5L ale tu nepoužívám, blbě se to meje přes zimu v umyvadle.. Když je hodně odrostlejch kuřat(20-30) a nestačilo by to, se daj dvě a je vyřešeno.. Kupuju Gauny s oddělávacíma nožkama, dle potřeby jde postavit, nebo s oddělanejma zavěšovat, nebo přes zimu na topnou desku..

Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 03.03.2026, 14:30:14 xxx:xxx.ec7b:a0ab
raven_kix:

Omlouvám se, špatně jsem to pochopil. Díval jsem se na zvolená témata, ne přišpendlené kategorie (myslíte asi to). To tedy teď ještě otestuju.

Tak tak, myslím ty špendíky, podle nich se pak filtruje obsah..

Teď jsem se vrátil ze služebky a otevřu zase bez vybranejch kategorií.. Takže stačí pár hodin, bez vypnutí PC a přišpendlení zmizí..