Aktuálně: 2 660 inzerátů245 262 diskuzních příspěvků18 802 uživatelů

Příspěvky uživatele

JardaPecival

JardaPecival
JardaPecival 10.02.2025, 08:18:14 xxx.xxx.228.63

Upravuju si teda poznámku v dokumentech ohledně predátorů slepic: 🙂

Kuna-zabije co se hýbe a jeden kus odtáhne pryč. Potvrzuje List z vlastní zkušenosti.

Ježek- ukousne hlavu,ale také odtahuje.

Jestřáb -oškube slepici krásně do kruhu a poté,pokud nemůže odnést vyžere a začíná prsíčkama. Tady musim z vlastní zkušenosti poznamenat, že mě začal škubat zezhora na hřbetě.. 

Potkan- pokud se mu podaří slepici zabít, ne každý to dokáže, tak začíná žrát střeva ,ale peří na slepici zůstává.

Pes-zakousne,sežere co může ,ale je mu jedno,kde na slepici začne žrát,ale břicho,tedy měkké části má rád.

Liška -zakousne a odnese pryč. 

Hranostaj -ukousne hlavu a snaží se odtáhnout. Potvrzuje Drvodělka v korporaci s Youtube..

Výr velký-loví v noci,ale vždy ucvakne křídla a ty zůstanou na místě.

JardaPecival
JardaPecival 09.02.2025, 18:03:46 xxx.xxx.228.63

Tak dneska holky dostaly poprvý přimíchanej ten “chemickej” reprodukční Energys, tak očekávám v tejdnu jiskření a neočekávaný vzruchy v těch mejch dvou slepičích “stádech” 😄 Hyň sa hukáže!!

JardaPecival
JardaPecival 09.02.2025, 16:20:34 xxx.xxx.228.63

Ta poštolka co k vám lítá číhat a lovit ptáčky bude nespíš samice krahujce 🙂 Poštolka bydlí u sousedů pod přesahem střechy a krahujčí samice mi lítá do lísky v rohu zahrady na vrabčáky, tak sem stihnul loni něco napozorovat.. Ale už se s nikým nehádám, když budete tvrdit, že je to určitě poštolka, tak je to tak 😄 

JardaPecival
JardaPecival 09.02.2025, 12:48:52 xxx.xxx.228.63

To by fakt stálo za to manžela vyzpovídat na skřipci a pod přísahou 🙂 Přeci jen to na káně moc nevypadá, ale co není, může bejt..

JardaPecival
JardaPecival 09.02.2025, 11:30:06 xxx.xxx.228.63

jj, soused vedle chová, tak se občas přiletěj podívat, ochmelkujou a pak zas zmizej.. Škoda že dou tak blbě škubat, knedlik zelí bych doma nějaký našel 😎

JardaPecival
JardaPecival 09.02.2025, 10:17:35 xxx.xxx.228.63

Tak sem měl ráno od souseda na zápraží návštěvu, chvíli pokoukaly, postály, potrousily a zas šly o dům dál 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 09.02.2025, 10:14:16 xxx.xxx.228.63

“Pokoušíte se vylíhnout vzácného exotického ptáka, plaza nebo dravce?”

Už první věta popisu věští, že je to pro naše účely asi zbytečný.. Já osobně si za 8tisíc klidně počkám do 7mýho dne 😄

JardaPecival
JardaPecival 09.02.2025, 09:40:16 xxx.xxx.228.63
Anonymní:

Taky jsem nakoupil energis a už to víckrát neudělám. Hnědé páchnoucí granule které slepice nechtějí žrát,takže postupný pokles snášky téměř na nulu. Možná blbá šarže, ale do pytle není vidět, takže víckrát už fakt ne.  

Já krmil Pohledští Dvořáci, jen kuřata odchovával na Energysu.. Teď poslední pytel sem koupil nosnicím taky Energys v granulích, zatím se žádný změny, ani k horšámu ani k lepšímu, vyditelně neudály..  Chtěl bych zkusit granulovanou Mifumu, ale Sirotek zrušil rozvoz pod 4.000,-Kč a to já fakt nezkrmim..

JardaPecival
JardaPecival 08.02.2025, 16:50:27 xxx.xxx.228.63
Kometa:

Co to je za směs? Taková chemie! A ještě tu děláte reklamu!

Sem myslel, anonyme, že máš na víc, teda.. Tohle je hodno dítěte z mateřský školky.. Jo, a k tý reklamě.. Zapomněl sem tam zdůraznit, že se jedná o ENERGYS!! Špičkové to krmivo, moje slepičky ho doporučují všem ostatním chovatelům, rostou jim po něm pupíky jako američanům po hamburgerech!! 🤠

JardaPecival
JardaPecival 08.02.2025, 12:07:42 xxx.xxx.228.63

Tak mi dorazilo od Veselého bo Kamir u nás nemá ani na objednání.. Letos vyzkoušim poprvý, esli to bude mít na libido nějakej vliv 😊

Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 08.02.2025, 11:17:41 xxx.xxx.228.63
kometa:

Pamatuji se. Běda, když měl někdo jiný názor. A byla-li to osoba ženského pohlaví, tím tuplem.

jj, asi měl nějakej femina blok 😄 stejně si myslim, že se mu po nás stejská 🙂

JardaPecival
JardaPecival 08.02.2025, 11:13:55 xxx.xxx.228.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Marek K. z 08.02.2025, 08:10:30

Jardo, máte super zpracované tabulky, jste podobný “blázen” jako já

Baví to, no 🙂 Ale nejhorší na tom je, že sem zjistil, že v mejch podmínkách je úplně jedno, jak vajíčko ztrácí nebo neztrácí hmotnost, jak je starý, velký, od který je slepice, všechno se to líhlo tak různě na přeskáčku a bez problémů, že s toho nejde udělat závěr.. Takže se letos budu spíš věnovat přípravě na větší množství kuřat, aby bylo líp z čeho vybírat.. Mám od souseda vedle mě propučenej kousek pole, už sem začal s oplocením, dám tam i elektriku 🦊, koupím polykarboátovej skleník, z obou stran k němu postavim dva palubkový kurníky/odchovny a budu doufat, že se bude dařit aspoň tak, jako loni 🤠

JardaPecival
JardaPecival 08.02.2025, 10:45:29 xxx.xxx.228.63

Já mám uloženo, nevím už odkud a od koho tótó:

Kuna-zabije co se hýbe a jeden kus odtáhne pryč. 

Ježek- ukousne hlavu,ale také odtahuje. 

Jestřáb -oškube slepici krásně do kruhu a poté,pokud nemůže odnést vyžere a začíná prsíčkama.  Tady musim z vlastní zkušenosti poznamenat, že mě začal škubat zezhora na hřbetě..

Potkan- pokud se mu podaří slepici zabít, ne každý to dokáže, tak začíná žrát střeva ,ale peří na slepici zůstává. 

Pes-zakousne,sežere co může ,ale je mu jedno,kde na slepici začne žrát,ale břicho,tedy měkké části má rád. 

Liška -zakousne a odnese pryč. 

Hranostaj -ukousne hlavu a snaží se odtáhnout. 

Výr velký-loví v noci,ale vždy ucvakne křídla a ty zůstanou na místě.

JardaPecival
JardaPecival 07.02.2025, 07:12:28 xxx.xxx.37.169

Přesně tak, škoda tu debatovat.. Už chápu Honzupm, že to tady kvůli anonymům zabalil.. Kdo to vůbec píše?? Kterej anonym to asi tak je?? Ten co neví a ptá se, jestli mu bude snášet 5slepic i když nebude mít kohouta? Nebo ten, co se ptá, jestli má pod kvočnou kropit vajíčka vodou, protože sedí ve stodole na suchým seně? A teď tady rozhazuje bublinama 🙂 Jak může člověk brát takovýho anonyma vážně?

JardaPecival
JardaPecival 06.02.2025, 13:56:15 xxx.xxx.37.169

Do naklubání berte 18den, přesun do dolíhně.. Já loni dělal vážení, 7, 10, 12 a 15den a ono stejně 10vajec z 34 bylo buď nad a nebo pod limitem(10-14%).. Záleží taky na stáří vejce, který skladováním taky ztrácí, zkrátka, nikdy to nebude přesný, vejce jako vejce.. Letos už to vážit nebudu, je to zajímavá záležitost, ale podle mýho zbytečná..

Obrázek Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 06.02.2025, 11:59:10 xxx.xxx.37.169

Vlhkost je důležitá, aby korigovala ideální úbytek hmotnosti(do naklubání by neměl bejt větší než 12%) vajec po čas inkubace. Když tohle někdo neumí zajistit, tak výchylka od ideálu je lepší ta, kdy je vlhkost menší (větší úbytek hmotnosti), než vyšší vlhkost(menší úbytek hmotnosti), kde pak kuře je ve vajíčku přerostlý a nedokáže se pořádně vyklubat ven, nebo se udusí, kvůli malý vzduchový bublině.. Tzn. když někdo nedokáže zajistit optimální vlhkost po dobu líhnutí(ideálně kontrolovanou průběžným vážením násadovek), nadělá míň škody, když bude líhnout "nasucho" .. Ale vydávat to za  super zlepšovák jen proto, že nedokážu zajistit optimální podmínky líhnutí??