Aktuálně: 1 900 inzerátů279 321 diskuzních příspěvků19 940 uživatelů

Příspěvky uživatele

JardaPecival

JardaPecival
JardaPecival 06.01.2026, 13:42:54 xxx.xxx.228.63

To bude kvůli větší nosnosti.. Ale, upřímně, to je ještě ta lepší varianta.. Internet je plnej fotek různejch “hřadovacích žebříků”, ať už u výrobců kurníků, nebo třebas i inzerátů prodávanejch zvířat, kde sou latě napříč, tj. hranou nahoru.. A to musí bejt pak žůžo.. Hlavně že je zatepleno, pro pohodlíčko slepiček..

Obrázek Obrázek Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 06.01.2026, 12:48:22 xxx.xxx.228.63

Ta folie bude asi jako “parozábrana” z venku.. Foceno zřejmě před montáží obložení z palubek..

JardaPecival
JardaPecival 03.01.2026, 16:31:11 xxx.xxx.228.63
Lupus4:

pelikáni (a vůbec ptáci) se NErodí, ale LÍHNOU, pan redaktor je asi dost trubka 🤣

V článku to pak maj dobře(líhnutí), ve spojení s pelikánama.. Ten titulek bych řek, že je taky dobře, narodila se mláďata.. Ale já měl dycky z češtiny čtyrku, takže moje tvrzení nejní vůbec směroplatný 🙂 Jinak jde o prd, dneska sem akorát nainstaloval topítka pod napaječky, tak se člověk nudí a řeší békoviny 😄

JardaPecival
JardaPecival 20.12.2025, 10:16:00 xxx.xxx.228.63
JardaPecival:

Tak mi "něco" přelítlo přes zahradu, já se tam zrovna pohyboval.. Kopíroval terén, mezi baráčkama přes ploty k sousedům na zem.  Šel sem blíž, zmizel přes barák k dalším sousedům.. Byl to jen okamžik.. Po pár minutách sem ho viděl jak letí pryč přes lán pole, cca 5-7metru nad zemí.. Osobně bych tipoval jestřába, na hrahujce mi přišel vetší a nemotornější/těžkopádnější.. Vím, že ty fotky stojej zaprt, sou to zvětšený smímky z kamery, ale přeci jen to zkusím, nedá se z toho něco vodvodit?? Krahujce nebo poštolku tu mívám často a nechává mě chladným, ale po letech zas jestřáb, kurňa, toho bych si fakt nepřál..

Obrázek Obrázek

Takže to byla fakt asi krahujcová.. Sousedka mi říkala, že jí lítá do kurníku - nejspíš na vrabčáky.. To na jestrába nevypadá.. A taky se neztratila zádná slepička.. takže ťuky ťuky..

JardaPecival
JardaPecival 20.12.2025, 10:12:40 xxx.xxx.228.63

Já nesvítím a třetí hybridka se mi roznesla zhruba po 2,5měsíci po odkvokání a pak přepeření, takže mám jednou dvakrát tejdně dvě, jinak tři denně od tří slepic.. Zato prdelky poctivě ani jedno.. Ty pak na jaře před násadovkama rozjedu ranním světlem a pár dní sojovým šrotem.. Loni mi celou zimu snášelo asi pět slípek i bez svícení.. Letos prt.. Rok od roku mám v chovu kvalitativně sestupnou tendenci 🙂

JardaPecival
JardaPecival 11.12.2025, 09:08:02 xxx.xxx.37.169
kometa:

Jenom pro upřesnění - dršťky nejsou žaludek, alébrž bachor a čepec.

Moje oblíbená kratochvíle, když si dám dršťkovku, že identifikuji - hele, bachůrek! A tady je čepeček! Profesionální deformace, no.

Takže to, co se používá k vaření jsou jenom dvě části, ty druhý dvě se nepoužívaj? A která je ta jako včelí plástve, a která jako kožíšek?

Sakra, vůbec nemám základní životní znalosti, stydím se 😊

JardaPecival
JardaPecival 11.12.2025, 07:25:53 xxx.xxx.37.169
list:

Tak to mrkám, a jsem rád, že můj odhad mě nezklamal a zase jsem úplně mimo 🤭

Já žil taky v domnění, že když sem dycky kupovával po 5kg tak mám kompletní žaludek 🙂

JardaPecival
JardaPecival 10.12.2025, 20:20:13 xxx.xxx.228.63

Tak sem včera položil naší řeznici dotázek, když sem si objednával na dnovou dietu 4kila hovězích drštěk - kolik váží kompletní žaludek krávy.. Odpovědi se mi od ní dostalo, že prej hodně.. Když se zeptám googla, kterýmu našeptává neomylně inteligentní umělá inteligence, tak se mi dostává odpověd ohledně plnýho žaludku - 80-100kg.. Mě ale zajímá, kolik by vážil igelitovej pytlik drštěk z kompletního hovězího žaludku.. Kdo to ví, odpoví??

JardaPecival
JardaPecival 09.12.2025, 21:26:08 xxx.xxx.228.63

cejtím tady hodně tenkej led.. využívám práva nevypovídat, aneb nebudu se pouštět do žádnejch větších akcí 😄

JardaPecival
JardaPecival 09.12.2025, 17:40:50 xxx.xxx.228.63
Sardullah:

🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Verka by byla krásná holka, zhubnout takovejch 50-80kilo 🌼

JardaPecival
JardaPecival 09.12.2025, 17:38:51 xxx.xxx.228.63
Anonymní:

Jen z prodeje kalendářů a knih může mít 6 milionů i více.
Samozřejmě to byl velký hráč s Hlubučkem a spol.
Tak bychom se nedivili, kdyby tu někdo přisunul teplé magistrátní
či obvodové křesílko.
No a regionální stanice rozhlasu, ty zaměstnají kdekoho.
Spíš si říkáme, jestli třeba neprodělal infarkt - takový slavoman
a taková ostuda - to s nabubřelým egem udělá své.

No, kdo ví. Třeba se ještě budeme divit. 🙂
Děkujeme za reakce.

Infarkt těžko.. Tohle sou zkušený hroší kůže.. Spíš bych si vsadil na to “kdyby tu někdo přisunul teplé magistrátní či obvodové křesílko”.. Tady je totiž možný všechno.. Dnes třeba vyšlo na novinkách, že “Zdrogovaný kriminalista, který na Plzeňsku boural se služebním autem, odešel s výsluhou”..

JardaPecival
JardaPecival 07.12.2025, 19:01:01 xxx.xxx.228.63
Anonymní:

Budete líhnout na sucho?

Mám to v plánu, jednu líheň jako vždy a druhou bez vlhčení.. Tu mám taky plnou automatiku, takže v případě, že se to začně nějak hrozivě zvhrávat(velká vzduchová komora/neúměrnej úbytek hmotnosti) tak začnu jemně přivlhčovat.. Sem na to docela zvědavej..

JardaPecival
JardaPecival 07.12.2025, 18:55:33 xxx.xxx.228.63

Dík.. Já v to moc nedoufám.. Telefénoval sem s chovatelem zo Slovenska, nabízel(ale už byl prodanej) kohouta a on byl ten kdo vyfouknul toho nejlíp ohodnocenýho v Lysý.. Už ve čtvrtek.. Chtělo se mi mu nadávat, ale netrouf sem si 🙂 Na ježdění po výstavách v Rakousku nebo Německu nemám ani jazykový vybavení, ani kyčle.. A vlastně ani auto, toho mýho veterána by možná přes hranice už ani nepustili 😄

JardaPecival
JardaPecival 07.12.2025, 16:05:46 xxx.xxx.228.63

Pořídil sem druhou Brinseu, takže bych rád +-100 kuřátek.. Když nebude ženich pro Wyandotky, pojedu +-40  hybridek na maso.. Už se těším na jaro, jak budu testovat “Tecnica antiga” 😄

Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 05.12.2025, 06:37:40 xxx.xxx.37.169

Taky mívám u starejch slepic.. V zadu v dutině, na krku tuk, žaludek obalenej, játra bílý.. Asi to krmení at libitum není úplně to sametový..