Aktuálně: 2 676 inzerátů245 575 diskuzních příspěvků18 806 uživatelů

Příspěvky uživatele

JardaPecival

JardaPecival
JardaPecival 26.02.2025, 07:04:19 xxx.xxx.37.169

Nadužívání antibiotik je(hlavně bude) obrovskej problém nejen u lidí a nechat tím bezhlavě léčit slepice je podle mě ještě o stupínek větší prasárna.. Mě se vždycky strašně líbil přístup pana Josefa (jo012810) a snažím se ho držet.. Zoohygiena, prevence a jakmile jsou zdravotní problémy tak tvrdá selekce.. Podle mě je to jediná cesta, jak mít kvalitní a zdravej chov..

P.S. kdyby nebyl kohout narvanej ATB, tak moh posloužit aspoň jako polívka..

Ale jinak dík za sdělení(byť smutnýho) výsledku..

JardaPecival
JardaPecival 25.02.2025, 09:56:26 xxx.xxx.37.169

Tonoucí se stébla chytá a určitě to ničemu neublíží.. Kolemjdoucí už se ho tolik nebojej a člověk si má aspoň s kým popovídat, když jde kolem 🙂

Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 24.02.2025, 19:26:43 xxx.xxx.228.63

Jen takový moje páteční zamyšlení při pondělku.. Mám měsíc a půl pořízenýho novýho kohouta.. Po propuštění z karantény ten kohout zalejzal do kurníku na hřady asi půl hodiny před těma mejma zlotřilcema.. Pak dostal čtyři vybraný slepičky z původního hejna k sobě.. Všechny čtyři přebraly ten jeho čas.. Ať se děje co se děje, sou uklizený o půl hodiny dřív než to moje původní  "stádo”.. A mě vrtá hlavou.. Co ho k tomu vede? Bojuje snad proti zavedenýmu systému? Je to rebel? Nebo naopak, je to šeroslepej pablb? 😄

JardaPecival
JardaPecival 24.02.2025, 13:12:53 xxx.xxx.37.169
kometa:

Tak nějak. Spousta slepic bude vážit víc než ten jestřáb. Jako, savčí predátor dokáže odvléct kořist i těžší než on sám, ale odletět s ní už není sranda. Si myslím.

Podle mě si to myslíš správně 😉 Ikdyž, možná po napálení golfovou holí by s ní dokázal plot přeletět 😄

JardaPecival
JardaPecival 24.02.2025, 13:01:44 xxx.xxx.37.169
Katka:

My mame kohouta, takze tipuju ze se snazil ho zahnat. Co jsem uz videla co on dokaze, mazec chlap 🙂 . My v casti vybehu mame site, ale poustime je do sadu. Je nejaka obrana, napr. panak ? Nebo zkratka pomohou jen ty site ? Moc diky za odpoved, pomohl jste mi!  

V kohouta moc nevěřte, můj třeba zdrhal mezi prvníma 🙂 Já udělal strašáka, ale tuhle sem viděl, jak krahujec vedle něj v habrovým plotě vklidu lovil vrabčáky :) Takže opravdu asi jen síťě, voliéry..

JardaPecival
JardaPecival 24.02.2025, 12:55:44 xxx.xxx.37.169
»
Odpověď na příspěvek uživatele Katka z 24.02.2025, 11:23:42

“Myslela jsem, že dravec si svou kořist odnese, stejně tak liška.”

Když sem toho jestřába viděl na kameře, jak s ní horkotěžko poposkakoval, aby si ji odnes do pro něj asi přijatelnějšího místa pro hostinu, nevěřím, že by s ní dokázal odletět..  A to u vás bych tipoval češku a ta bude jiná váhově kategorie než moje zdrobnělky..

JardaPecival
JardaPecival 24.02.2025, 12:09:29 xxx.xxx.37.169

Bych tipoval jestřába.. Měl jsem to úplně stejně.. Peří přesně takhle okolo, jen začal ze shora na hřbetě.. Pak sem ho vyplašil..

Obrázek
JardaPecival
JardaPecival 24.02.2025, 11:07:48 xxx.xxx.37.169

Strašný.. Ale takoví profíci maj určitě v záloze v tomhle období permanentně násadovky, ne? 

JardaPecival
JardaPecival 21.02.2025, 18:11:46 xxx.xxx.228.63
zvedavec:

Chovám ale tiež pestrý kŕdeľ sliepok (18 sliepok+kohút), čo ma teší. Sú medzi nimi aj čistokrvné, aj mixnuté. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Krásný, čistý, radost pohledět 👍

JardaPecival
JardaPecival 18.02.2025, 09:32:03 xxx.xxx.37.169

U hemorýmy nebo sinusitidy by měla bejt rýma a výtoky, tady to vypadá bez nich.. Rozhodně bych ale taky viděl slepici místo antibiotik na špalku a kohouta dle situace nechat v karanténě, jak se bude vyvíjet. A hlavně pečlivě sledovat ostatní slepice, inkubační doba může postup případný nákazy u ostatních pozdržet..

JardaPecival
JardaPecival 17.02.2025, 20:04:10 xxx.xxx.228.63

Budu veta soudit 🙂 Cpát antibiotika jako léčivo do slepic je podle mýho zvěrstvo největšíko kalibru.. Zvlášť když se neví, co jim vlastně je.. Případnou vápenku pro teď pusťte z hlavy.. I kdyby byla, nezpůsobí takový problémy.. Takže spíš než pařátů by byly lepší fotky těch otoků, nebo kleslýho křídla, protože já z těch pár fotek nevidím nic čeho se chytit.. Dejte lepší fotky, kdyby sem mrkla třebas Bodlinka, ať má lepší podklady..

JardaPecival
JardaPecival 17.02.2025, 07:07:20 xxx.xxx.37.169

Hmm.. Úplná idylka.. Já se od jednoho posuzovatele dozvěděl, že v lednu v Lysý si musel zapisovat sám, a ze začátku neměl ani stolek, tak to psal jednou rukou na klecích..

JardaPecival
JardaPecival 12.02.2025, 06:21:43 xxx.xxx.37.169
Dublinbarzoj:

U nás  doma ve čtvrtek  kuna ulovila Forda🤣🤣🤣 A to tady bydlí a přes kapoty si zkracuje cestu už  15 let.

Obrázek Obrázek

hmm.. chutná jim 1.6(4) focus.. to abych se začal taky bát 😀

JardaPecival
JardaPecival 10.02.2025, 16:33:28 xxx.xxx.228.63

Tak to fakt netuším, nejsem naladěn na FM.. Na FM bejvám naladěnej o víkendovejch, většinou večerních hodinách 🙂 Ale upřímně  závidim lidem, který to zvládaj i přes tejden 😇

JardaPecival
JardaPecival 10.02.2025, 16:26:39 xxx.xxx.228.63

Do tohodle vlákna začátečníci nechoděj.. Oni znaj všecko nejlíp.. Když kůpim něco novýho, návod taky nečtu 🙂

JardaPecival
JardaPecival 10.02.2025, 08:56:04 xxx.xxx.228.63
Varaxi:

Nemáte někdo zkušenost s materiálem cetris? Uvažuju o využití na vyvýšené záhony a na drobné zahradní stavby typu kurní, tak uvítám jakoukoli zkušenost, nápad, názor.

Neničitelnej materiál, dobře se obrábí(normálníma nástrojema na dřevo) ale rychle je to tupí, spálí a tak.. Je to těžký jako prase a relativně slabý, na šroubování v rozích do sebe(ideální sou konfirmáty do dřevotřísky), uchycení pantů, bidel a tak.. Vyvýšenej záhon bude super, jen se to bude prohejbat, takže nějaký výztuhy budou nutný.. Pokud chcete kurník na vlastním a na stálo, spíš Ytong/perlinka/stěrka..