Nadužívání antibiotik je(hlavně bude) obrovskej problém nejen u lidí a nechat tím bezhlavě léčit slepice je podle mě ještě o stupínek větší prasárna.. Mě se vždycky strašně líbil přístup pana Josefa (jo012810) a snažím se ho držet.. Zoohygiena, prevence a jakmile jsou zdravotní problémy tak tvrdá selekce.. Podle mě je to jediná cesta, jak mít kvalitní a zdravej chov..
P.S. kdyby nebyl kohout narvanej ATB, tak moh posloužit aspoň jako polívka..
Ale jinak dík za sdělení(byť smutnýho) výsledku..
Tonoucí se stébla chytá a určitě to ničemu neublíží.. Kolemjdoucí už se ho tolik nebojej a člověk si má aspoň s kým popovídat, když jde kolem 🙂
Jen takový moje páteční zamyšlení při pondělku.. Mám měsíc a půl pořízenýho novýho kohouta.. Po propuštění z karantény ten kohout zalejzal do kurníku na hřady asi půl hodiny před těma mejma zlotřilcema.. Pak dostal čtyři vybraný slepičky z původního hejna k sobě.. Všechny čtyři přebraly ten jeho čas.. Ať se děje co se děje, sou uklizený o půl hodiny dřív než to moje původní "stádo”.. A mě vrtá hlavou.. Co ho k tomu vede? Bojuje snad proti zavedenýmu systému? Je to rebel? Nebo naopak, je to šeroslepej pablb? 😄
kometa: Tak nějak. Spousta slepic bude vážit víc než ten jestřáb. Jako, savčí predátor dokáže odvléct kořist i těžší než on sám, ale odletět s ní už není sranda. Si myslím.
Podle mě si to myslíš správně 😉 Ikdyž, možná po napálení golfovou holí by s ní dokázal plot přeletět 😄
Katka: My mame kohouta, takze tipuju ze se snazil ho zahnat. Co jsem uz videla co on dokaze, mazec chlap 🙂 . My v casti vybehu mame site, ale poustime je do sadu. Je nejaka obrana, napr. panak ? Nebo zkratka pomohou jen ty site ? Moc diky za odpoved, pomohl jste mi!
V kohouta moc nevěřte, můj třeba zdrhal mezi prvníma 🙂 Já udělal strašáka, ale tuhle sem viděl, jak krahujec vedle něj v habrovým plotě vklidu lovil vrabčáky :) Takže opravdu asi jen síťě, voliéry..
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Katka z 24.02.2025, 11:23:42
“Myslela jsem, že dravec si svou kořist odnese, stejně tak liška.”
Když sem toho jestřába viděl na kameře, jak s ní horkotěžko poposkakoval, aby si ji odnes do pro něj asi přijatelnějšího místa pro hostinu, nevěřím, že by s ní dokázal odletět.. A to u vás bych tipoval češku a ta bude jiná váhově kategorie než moje zdrobnělky..
Bych tipoval jestřába.. Měl jsem to úplně stejně.. Peří přesně takhle okolo, jen začal ze shora na hřbetě.. Pak sem ho vyplašil..
Strašný.. Ale takoví profíci maj určitě v záloze v tomhle období permanentně násadovky, ne?
zvedavec: Chovám ale tiež pestrý kŕdeľ sliepok (18 sliepok+kohút), čo ma teší. Sú medzi nimi aj čistokrvné, aj mixnuté.
Krásný, čistý, radost pohledět 👍
U hemorýmy nebo sinusitidy by měla bejt rýma a výtoky, tady to vypadá bez nich.. Rozhodně bych ale taky viděl slepici místo antibiotik na špalku a kohouta dle situace nechat v karanténě, jak se bude vyvíjet. A hlavně pečlivě sledovat ostatní slepice, inkubační doba může postup případný nákazy u ostatních pozdržet..
Budu veta soudit 🙂 Cpát antibiotika jako léčivo do slepic je podle mýho zvěrstvo největšíko kalibru.. Zvlášť když se neví, co jim vlastně je.. Případnou vápenku pro teď pusťte z hlavy.. I kdyby byla, nezpůsobí takový problémy.. Takže spíš než pařátů by byly lepší fotky těch otoků, nebo kleslýho křídla, protože já z těch pár fotek nevidím nic čeho se chytit.. Dejte lepší fotky, kdyby sem mrkla třebas Bodlinka, ať má lepší podklady..
Hmm.. Úplná idylka.. Já se od jednoho posuzovatele dozvěděl, že v lednu v Lysý si musel zapisovat sám, a ze začátku neměl ani stolek, tak to psal jednou rukou na klecích..
Dublinbarzoj: U nás doma ve čtvrtek kuna ulovila Forda🤣🤣🤣 A to tady bydlí a přes kapoty si zkracuje cestu už 15 let.
hmm.. chutná jim 1.6(4) focus.. to abych se začal taky bát 😀
Můžu se zeptat, co konkrétně má na přiloženým obrázku hlavy zbělat?
Tak to fakt netuším, nejsem naladěn na FM.. Na FM bejvám naladěnej o víkendovejch, většinou večerních hodinách 🙂 Ale upřímně závidim lidem, který to zvládaj i přes tejden 😇
Do tohodle vlákna začátečníci nechoděj.. Oni znaj všecko nejlíp.. Když kůpim něco novýho, návod taky nečtu 🙂
Varaxi: Nemáte někdo zkušenost s materiálem cetris? Uvažuju o využití na vyvýšené záhony a na drobné zahradní stavby typu kurní, tak uvítám jakoukoli zkušenost, nápad, názor.
Neničitelnej materiál, dobře se obrábí(normálníma nástrojema na dřevo) ale rychle je to tupí, spálí a tak.. Je to těžký jako prase a relativně slabý, na šroubování v rozích do sebe(ideální sou konfirmáty do dřevotřísky), uchycení pantů, bidel a tak.. Vyvýšenej záhon bude super, jen se to bude prohejbat, takže nějaký výztuhy budou nutný.. Pokud chcete kurník na vlastním a na stálo, spíš Ytong/perlinka/stěrka..