Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 03.06.2025, 12:41:56
To je zaujímavé, že nie, nevidela som tam jedinú zmiju, dole raz užovku, pri prameni.
Od prameňa každú noc vychádzajú príšerné zvuky, ako by sa niečo čvachatalo vo vode, otriaslo, zase vyčvachtalo, ale to ide celú noc, netuším, čo to môže byť, možno to je aj niečo neživé, nejaký bazmek, čo vydáva také zvuky, no po tme som tam nešla, tam občas niečo zafučí, alebo sa prediera cez džungľu a to ja v noci ako úplne nemusím, že na seba so zvieratkom nevidíme a potom opá…
Pôjdem sa tam pozrieť cez deň, je to prameň rieky Turňa, vedľa stojí dosť desivý domec a je tam krmelec a solisko, ale to miesto na mňa nepôsobí príjemne, voda odteká cez tunel, ktorý vedie pod cestu a trať, je dláždený mačacími hlavami a má to fakt divný wibe…
Capo, mno….chjo…povedzme, že som sa ho rozhodla získať za každú cenu do svojej opatery. Hoci toho roku nepostavím chatu, nový kurín, nič, box pre toho koňa tam do troch týždňov bude a ten kôň bude v ňom.
A potom budem na chovzvirat písať zúfalá a vy budete stáť pri mne, však?
Boze, ale ma vcera Neha vypiekla…v slapkach som lezerne chcela odhradit kusocek porastu v dzungli vedlajsieho pozemku. Strasny svah, husta vegetacia, po zemi kadejake konare, vrastene do travy, dva polorozpadnute muriky, este aj zvuky, ktore odkialsi zdola prichadzaju pripominaju faunu z horneho toku Amazonky.
Dala som dole pasku, Garonik si jedol sienko, pone boli hore, nikto si ma nevsimal.
A potom si to vsimla Neha…chape, ze paska na zemi netrasie a v momente sa aktivoval mode “ponik on”, smykla do dzungle a vsetci zazracne ozili a zmizli kamsi dole, pricom poniky z metroveho murika skocili, Garon smykol tam, kde sa murik rozsypal a cvalom zmizli v amazonskom pralese, stmievalo sa, pasky tam neboli, medzi pozemkami droty, chjo, samozrejme Neha netusila kde je, nastastia na volanie prisli nejako naspat. Cvalom.
A odmietli dzunglu opustit.
Takze som tam do polnoci tahala pasky a pitchovala ako chora vrana, vyliezla som odtial doskrabana, dotrhana, dostipana od hmyzu a cely cas kdesi dole nieco vydavalo prapodivne zvuky. Fakt divne.
Rano vyzerali aj ubohe konicky ako v poslednom tazeni, heh.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 31.05.2025, 22:19:12
Tak fotky skresluju.
Moje kone decentne obhryzli orechy a prakticky zlikvidovali vsetko zelene na vinici, Garon to obzral do vysky 2 metrov, teda aj to, kde uz bolo vidiet, ze hrozno by bolo…
Vsetko mysovite krmim, to su kamosi 🙂
kometa- ja mam vo vyskach zavrate, vyjdem trebars na rozhladnu, ale musim sa drzat zabradlia, nenaklanam sa a tak. Lezenim po skalach v skalnom meste som sa trochu otuzila, ale mam palicku.
Musim citit, ze sa niecoho drzim, ze mam oporu.
Ale na prielome Hornadu som sa opustila, to bol boj o holy zivot, presla som to, ale nikdy viac. Niekedy sa mi mota hlava aj na rebriku.
Bolo by po mne. Alebo by sa mi fobia tak zhorsila, ze by som sa nedokazala ovladnut, uz teraz vrieskam a utekam o holy zivot. A je mi jedno kde a s kym som.
Od hrozy, alebo od jedu, ci co to maju v zihadle by ma kleplo, sme alergici vsetci traja surodenci, brat to ma najhorsie.
Sice chodime vsetci do prirody a brat nenosi epipen, ale nemyslim, ze by som zvladla spolunazivat so srsnami.
Fobia sa neriadi raciom. A je to blba smrt, zbytocna.
Poznala som cloveka, co zomrel po troch zihadlach, alergik udajne nebol.
Tak americki sportovci hlavne presli Andy, namiesto toho, aby sa vydali smerom dolu, do udolia, kade viedla cesta. A nikoho nezabili.
Ale pamatam si z jedneho doku o tom vetu jedneho z tych, co tu cestu podnikli, bolo to nieco v zmysle, ze este nez ich nasiel ten pastier, tak dosli na miesto s travou a ze vtedy sa mu strasne ulavilo, ze clovek je bez starosti, ze ma travu a naje sa dosyta…
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 28.05.2025, 13:27:20
Žiiiiiiš, Sysľovisko ❤️
Oni su taki zlatunkiiiiii, oooooo 💝
No, bola som tam mimo hlavnu sezonu. WC zamknute, tak som isla do takej priehlbne zarastenej, cupla si a uvidela lebku somara 😏
Bola tam skoto cela kostra a veru dom ju kolegovi anatomovi aj doniesla.
Osli su strazcovia stad, to je fakt.
Preto ho nemam, ktovie, co by urobil s foxami, krmim aj listatka teraz, pani matka vcera prisla tiez, ale nieco lovila v kriakoch. Kone na to nijako neraguju, ale osol by mohol znervozniet….