Aktuálně: 1 853 inzerátů280 742 diskuzních příspěvků20 042 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 17.02.2026, 21:31:19 xxx.xxx.234.49

Zatial prisiel prispevok od efe, Buggyry a od Zrzavci.

Vdaka. Ostatnym prispievatelom podam spravu, ked dar dorazi.

Popravde, ste uzasni a cloveka to velmi hreje pri srdci.

Dnes ale s malickym mame akesi tazkosti, maly vela toho nepojedol, seno tak 5 minut, jeho to velmi unavi vzdy, kase bieda, akurat 3 kg mrkvy schrumal.

Zajtra dostane od bolesti fentanyl, dufam, ze to pomoze a ze je ten znizeny apetit od bolesti a nie z nejakej hrozivej diagnozy, na ktoru sme zatial neprisli.

Vlastne az dnes som si pripustila myslienku, ze sa to nemusi podarit. Uplne mi nie je z toho veselo veruze. 

A takto to teraz bude X tyzdnov a mesiacov, male uspechy a vela suzenia, co je aj dobre, lebo to potom cloveku vyzenie z hlavy chut zachranovat. Aspon na nejaky cas.

Ja som samozrejme posledne dni rozhodne nemala bezlepkove a L-, tak mi je zle, ze och. No, tak zas mozem udobrovat pankreas file a kuracim na vode, njn.

Ale nevsimajte si moje pindy, to len ze je zatmenie a kdesicosi, to zas pominie.

Horsana
Horsana 17.02.2026, 15:52:25 xxx.xxx.234.49
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.02.2026, 15:49:30

A este lepsie sa na to pozera.

Sice pri tom vyzera ako namesacny, ale skusa vytahovat stebla celkom uspesne, samozrejme som mu nejake vytiahla, ale toto je tvrdohlave zviera 😂

Horsana
Horsana 17.02.2026, 15:50:36 xxx.xxx.234.49

Vytiahla som ho von a zistila som, ze on sa nevie vodit, on vlastne aj prisiel s ohlavkou na velkeho kona, nie s baby velkostou.

Uspesne pozhadzoval veci z linky a preskumal vsetky kuty. Sice vratko, ale vykryl aj obluky a otocenie. 

Horsana
Horsana 17.02.2026, 14:22:57 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 17.02.2026, 14:19:46

No výborne, lebo tá stojí 13 euro.

Horsana
Horsana 17.02.2026, 14:17:29 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 17.02.2026, 14:02:07

Anooo, to je presne ono!

Horsana
Horsana 17.02.2026, 13:55:40 xxx.xxx.234.49

Ooooo, EvaM, ktoru si mozno tiez pamatate z diskusii, chovatelka kabardincov, mi pre neho dovezie male baliky sena, na skusku ❤️

Je zaujimave, ze pri takomto koni sa dozviete vela nielen o tom, ako vela vydrzi zivy tvor, ale aj o sebe a ludoch okolo vas.

Horsana
Horsana 17.02.2026, 13:16:03 xxx.xxx.51.17

Ja úplne nie som ranológ, ale všeobecne u nás prevláda názor, že Manuka, od ktorej ma v podstate ale odhovárajú kvôli cene, takže zháňam propolis a med.

Med nám došiel a študenti vypatlali celú tubu Manuky počas jednej noci 😂

Objednala som ešte akúsi medovú masť, stojí 13 eur, kým Manuka 30, tak uvidíme.

Ešte čosi na preležaniny, zabudla som názov, Molicare niečo…

Maličkému včera vyskočila teplota, stále našťastie pod 39, kaše včera žral veľmi dobre, to vždy poznám podľa moču, keďže on takmer nepije, no v kašiach je kvantum vody, takže ak je moč svetložltý, tak je jasné, že tej vody prijal až v nadbytku a teda že jedol kašičky.

Študenti to vzali vážne, denne mi referujú podrobnosti, zdal sa im pri dvíhaní lepší, už sa vraj nedvíhal naplocho, ako doska, ale udržal sa v podstate v sterne v popruhoch.

Dnes sa trepal von z boxu, aj by som ho vzala, už som ho aj mala vonku, box sa otvára do veľkej vyšetrovne, no šmykol sa a spadol, úplne mu asi nechýba ku šťastiu ešte zlomený bedrobý hrboľ, no nejako ho asi pred box vyvedieme, Lysenko vždy po prechádzke jedol lepšie, lenže bol v inom boxe a aj v inej budove.

Uždibol aj trochu lúčneho sena, ako, popravde, úplne top kvalita to nie je, tak zháňam nejaký dobrý malý balík, alebo kde by som si mohla nabrať do vreca.

Samozrejme, ryžovky nechce, oni robia konzistenciu trochu mazľavú, pracne som si všetko navážila, zaliala a naservírovala, ale že fuj, njn…

Mám obavu, že o chvíľu mu vypadne kusisko mŕtveho tkaniva aj na pravom stehne, je tam už taká žltá koža a na tom istom tarze aj celkom škaredá dierka.

Takže musím ísť na piliny. Máme aj balené, ale tie stoja skoro ako Manuka, to radšej na pílu.

Všetkým ochotným o chvíľu pošlem číslo účtu. 

Je to môj súkromný účet. Aby ste vedeli, kto som, tak sa volám Michaela Karamanová.

Ďakujem, ste super ❤️

V podstate do mňa neustále ľudia hučia, aby som zriadila stránku, zbierku, Donio…lenže to až keď bude kôň môj, zmluvu by sme mali podpísať tento týždeň.

Lenže, ono je to ťažké, lebo ľudia budú chcieť vedieť, ako sa to stalo a čo im mám povedať, že kolega z terénu je kkt? Či to v Doniu sa toto nerieši? 

Chjo, tieto moderné apky, či čo to je…ale, asi je to dobrá vec, kamoška takto robila zbierku pre svojho psa, ktorý potreboval open heart surgery, ona je v UK a podarilo sa, Travis stále žije, no, klobúk dole.

Horsana
Horsana 17.02.2026, 08:58:44 xxx.xxx.17.51

Horsana je stale unavena, ale velmi si vazi vas zaujem, odpisem kazdemu, bez obav.

Seklo ma v krizoch, tak mi vsetko trva a trva.

Vecer sa ohlasim. Tie dekubity vyzeraju uz lepsie, verte mi. Ludi to zda sa zasiahlo, no, popravde, majitel ked to videl, tak zbledol a prestal rozpravat…

Ja to beriem tak, ze sa to proste zahoji.

Vyslo u nas slnko, to je neskutocne cosi, wow ❤️

Horsana
Horsana 16.02.2026, 20:24:48 xxx.xxx.17.51

No, dnes tuzim iba po lezani a spani, vela mozgovej aktivity dnes neprejavujem.

SZ by som si vobec nevsimla, ak by ste ich nespomenuli.

Ale dakujem vam, zahreje to pri srdci 🥰

Dnes papa celkom dobre a sam sa dal do sterna 💪

Horsana
Horsana 16.02.2026, 11:36:16 xxx.xxx.17.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.02.2026, 07:38:55

Mno, neda, lebo akosi neviem, ako sa take veci ako Donio, ci co robia 🙄

Horsana
Horsana 16.02.2026, 11:34:27 xxx.xxx.17.51

Med davame, oddnes uz ale Manuku a buduci tyzden skusime biomaterial.

Ono sa to hoji krasne. Chudak, ten ani neda najavo bolest, iba zacne rychlo dychat, chjo.

Dnes od rana ma apetit celkom dobry,mrkvu schrume cele kilo naraz, aj vyzbiera zo zeme. Kasu zozral rekordne rychlo, kiez mu to vydrzi. Tento striedavy apetit je hrozny, clovek za tym vidi hned nador a ine katastroficke diagnozy…

Ja som bola v noci pri kolike, asi mi nie je sudene uz nikdy spat, heh.  A zas minusove teploty, fuj.

Horsana
Horsana 16.02.2026, 01:30:00 xxx.xxx.234.230
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.02.2026, 21:02:34

Krasny, ale Bohom zabudnuty region, ktory donedavna osluhoval prastary vet, ktory odcervoval injekcnym ivermektinom. Teraz je tam vet iny, ale…

Odcervovaci program neexistuje, odcervuje sa halabala hocicim, co je v akcii.

Neberie sa do uvahy trebars individualny rozdiel v krmitelnosti, konstitucii, neprikrmuje sa individualne. Raz sa ma majitel tazaka z toho regionu opytal, co je to selen….nuz…

Inak dnes museli utratit jeho matku kvoli dystokii.

Tam si nikdy nikto s konmi hlavu nelamal, lebo Polsko je par km, ale tito ludia evidentne nie su tohto typu.

V tom chove som nebola, s majitelom sa dalo rozumne dohodnut.

Toho kona v prvom rade mal niekto referovat skor. 

Majitel si vsimol, ze chudne, dal ho do stajne k tej jeho matke, co tam s nim robil neviem, potom dostal v nedelu Equimax a lahol. Parazitov z neho vychadzala vsehochut…

Inak vcera nemal bohvieaky apetit, mrkvu chrume, inak tomu vela neublizil, ale to moze byt aj po omeprazole, vysadim mu ho, uvidime.

Horsana
Horsana 15.02.2026, 13:00:26 xxx.xxx.17.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 15.02.2026, 12:13:53

Ja a este kopa dalsich ludi, ja som sa iba pekelne odhodlala, heh.

Horsana
Horsana 15.02.2026, 12:51:12 xxx.xxx.17.51

O drzanie palcov velmi prosim a dakujem za podporu!

Subjektivne kazdy den urobi drobny pokrok.

Ale tie dekubity, to som este nevidela, na kostnych hrboloch jasne, to vzdy, ale nad ocami a na predlakti to ide cez vsetky vrstvy, tak hlboku nekrozu som este nevidela, na lakti v podstate az na kost. Skryvala to srst, ked sa to oholilo, o den to nekroticke tkanivo vypadlo ked vstaval. Ale hoji sa to. 

ATB bral len 3 dni, tlmili mu apetit a to nepotrebujeme.

Miluje mrkvu, takze studenti poctivo struhaju, vtedy zerie kase lepsie. V miestnych potravinach sa ma pytaju, ci to odstavujem 😂

S tou lysinou a usami ovisnutymi na bok pripomina teliatko, kona pomenej. Ale je to tvrdak, nikdy som nestretla kona, ktory bol kdesi ulahnuty viac, nez 24-48 hodin, 5 dni je sialenstvo, v podstate takmer zazrak. Muransky norik 💪

Je taky chudy, ze sme s nim vedeli manipulovat o dvoch ludoch ten prvy vikend. Oni vzdy este take 2 tyzdne schudnu, kym sa to preklopi do anabolizmu.

Som unavena, ale zaroven vo fight mode…dufam, ze to zvladne. A ja sa niekedy este vyspim…

Zajtra kontrolna hematologia, mno, ani to nechcem vidiet, heh…

Musim zdoraznit, ze starostlivost o takeho kona je vzdy team work, ziskavanie prachov ani nehovorim, pomaha kazdy a studenti su uplne zlaticka, bez nich by to bolo omnoho komplikovanejsie, hlavne v noci.

Nemate niekto tip na mast, ci krem na prelezaniny?

Horsana
Horsana 14.02.2026, 23:51:54 xxx.xxx.17.114

Minuly piatok vecer, to som bola este PN, ale v pracovnom chate som to videla, vytiahli na plachte z vozika chlpate zubozene telicko…po 5 dnoch “liecby” v terene, pricom tych 5 dni bol ulahnuty,  ho poslali pred vikendom umriet k nam.

V sobotu konik este zil, kolegovia uz ale vehementne navrhovali eutanaziu. Tak reku pockajte, pridem.

No a vyliezla som z kliniky o tyzden.

Chjo…co som za ten cas prezila, z toho mi osediveli uz fakt vsetky vlasy. To sa asi ani neda slovami opisat. Kazdopadne, v pondelok sa to biedactvo v popruhoch postavilo.

Nuz, privitajte Zorana, este o nom dufam budem vela pisat. Uz stihol aj endotoxemiu, aj trosku laminitidku, anemicky je viac, nez bola Neha, svolov ma na rozdavanie a dekubity, och, dekubity ma ako mavaju kone v Egypte, postavit iba v popruhoch, vycerpany je aj z toho, ze zerie, seno nedokaze pozut, iba kase, tri druhy parazitov, no, ma toho chlapec hodne za sebou.

Zoranko ma rok a je to norik muransky, kupodivu.

Presne pred tyzdnom sa nieco vo mne rozhodlo, ze napriek vsetkemu bude zit. A on sa zrejme rozhodol rovnako. A ked sa dvaja taki odhodlani stretnu…

Moj novy kon, bajecny kseft, iste mi vsetci zavidite 😜

Obrázek Obrázek Obrázek