Aktuálně: 1 853 inzerátů280 742 diskuzních příspěvků20 042 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 23.02.2026, 18:42:08 xxx.xxx.17.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 23.02.2026, 18:29:30

Ja som zberač a parohy, mmmm, to fakt mozem.

V tom lese byva miestami take ticho, ze cloveku huci v usiach. Ticho, aaach.

Granuluje to rychlo.

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 23.02.2026, 17:45:41 xxx.xxx.17.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 23.02.2026, 08:39:34

Na videu je jedna z najzlatsich studentiek, ake som kedy poznala 🙂

Horsana
Horsana 23.02.2026, 17:42:33 xxx.xxx.17.51

Nieco  prijemneho pre mna by bolo ist hladat zhody 😂

A spat. 

Co aj idem skusit vykonat. Ten spanok, zhody snad v piatok 😛

Horsana
Horsana 23.02.2026, 17:38:23 xxx.xxx.17.51

No, maly je teraz na dobrych 25 cm pilin a na tom je slama.

Makkucko, super, len je to aj nevyhoda, zvlastne to pruzi, musi sa na tom naucit stat a chodit, je to pre neho teraz ako cvicenie na balancnej podlozke, to viete, hned prepocitavam, kolko MCal na to minie, zas mi z toho vysla negativna energeticka bilancia a to ja veeelmi nerada. Nejake hnisajuce rany ma neberu, zbytocny vydaj energie-zrutenie (moje).

Chladnejsie prostredie a tak vobec. A inak sa aj dviha (rucne, kladkou) a inak na to aj vstava, nema tam oporu tych gum. A jeho vlastne svaly este take silne nie su.

No, nevadi, to prejde.

Samozrejme ze ryzovky, extrudovanu soju, ani extrudovany lan zrat nebude, ani mash, chjo. Tie extrudovane veci su priamo od kamosky, ziadne bakane komercky, ale tak nevyhovuje…

Kase aj hej, dnes som mu usypala celkom velky objem miaganeho ovsa(objem, gramaz je smiesna), tak neprotestoval, v kasiach su aj granule, spravila by som uz aj nejaky rozpis, aby som to nemusela sto krat denne rozpravat vzdy inej skupine deti, ktore si to aj tak nezapamataju,  ale tak este to musim vychytat-podla mladeho pana, samozrejme.

Horsana
Horsana 23.02.2026, 12:21:28 xxx.xxx.234.224

Tak sme ho previedli do stajne.

Existencia rusneho vonkajsieho sveta ho znacne zaujala a rozrusila, v novom boxe uz aj lizal sol, pil z napajacky a lahol.

V novom, velkom a svetlom boxe ale popravde vyzera hrozne…fakt hrozne, njn…dekubity sa hoja, ale teda BCS, mno….

Ale to nic, tento zmar ma prejde, to len ze este veru dlha, predlha cesta  a ze ten presun ma trosku mentalne unavil.

Horsana
Horsana 23.02.2026, 07:49:47 xxx.xxx.17.51

Myslíte, ze pribera?

Kazdy mi to hovori, mne sa to tiez mari, ale ista si nie som.

Jj, zvedavy, to on je, minule zmietol z linky vsetko, co tam bolo.

No, snad ho prevediem bez problemov, tuna leje, nevadi.

Teraz nastupuje ta zdlhavejsia faza. Musi naozaj nabrat a musi byt schopny sa postavit. A to potrva tyzdne, az mesiace.

Zase sa bude dat lahsie vodit teraz, hadam aj past.

Takze, drzime palce, packy aj kolytka dalej 🤗

Horsana
Horsana 22.02.2026, 18:20:31 xxx.xxx.234.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 22.02.2026, 13:33:07

Jop, znizuje proste tlak. Presne preto sa pusta aj zilou, fikane.

Terapeuticky pri akutnej laminitide a tiez pri lavostrannej dislokacii kolonu, spusti sa presne kolko sa moze pre transfuzku, ci vyrobu plazmy a kon sa ide ponahanat z bicom, akutna strata krvi a stres vedu ku kontrakcii sleziny, nad ktorej hlavou je ten kolon “zahaknuty”. Da sa to potom lahsie vyvalat v anestezii, ked zpuchrena slezina nezavadzia, alebo vyskoci sam, ked sa kon vala sam (a rehydratuje a pohybuje). 

Anglicka skratka je EIPH, toho plucneho krvacania vyvolaneho zatazou.

EIPH a Lasix su siamske dvojcata v USA…

Furosemid som brala raz v zivote. Krce do stehennych svalov, ktore sa o par hodin dostavili boli tak hrozne, ze som myslela, ze je mi amen. Pritom som ani nemocila tak vela, len odislo vela draslika…

Odbelhala som sa do obchodu, ze si kupim mineralku, skoro ziadna nema v sebe draslik.

Budiš ano. Ta ma vtedy zachranila a preto na tury, ci treky, ked sa clovek spoti je perfektna.

Nepijem mineralky, nechutia mi, ale Budiška je ❤️

Horsana
Horsana 22.02.2026, 13:29:02 xxx.xxx.17.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.02.2026, 13:09:28

Lasix, ano, pouziva sa furosemid pri krvacani do pluc indukovanom zatazou.

Horsana
Horsana 22.02.2026, 08:55:14 xxx.xxx.17.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.02.2026, 08:38:22

No, ono je to totiz zadarmo a obcas to funguje, pri niektorych stavoch.

Zial, pouziva sa to pausalne.

Nedavno privliekli tonoveho chladasa so sviatockou jak vino. Ziadali pustit zilou.

Na klinike…

Niektore tieto klany, to su desivi ludia.

Horsana
Horsana 22.02.2026, 08:35:51 xxx.xxx.17.51

Na pastevnu sezonu chystam podobny experiment, v malom.

Bud vypasanie takzvanych tvrdosov v Krase, pripadne aj vyssie, alebo vypasanie rubanisk a lesnych ciest vo Volovskych vrchoch (tam ale musi byt somar, vlci tam proste su, alebo mi mozno da bacik, co tam pasie kravy nejaky lifehack). Nakoniec miesto koz budem mat dva pary oviec, mozno viac, ale to budu jahnata.

Uz teraz mozem povedat, ze sa konom podarilo vycistit luku od naletov a ze zaslapali rozne buriny a znicili akysi invazny druh stromu. Borievky ostali netknute.

Tam, kde kone nemali pristup su nalety, rozdiel je extremny.

Horsana
Horsana 22.02.2026, 08:01:40 xxx.xxx.17.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.02.2026, 07:49:06

To tak byva, no.

Ludia neriesia veci pred zimou, nejak bolo, nejak bude. Toho roku nahodou zima fakt bola.

V podstate prisiel majitel behom 2 tyzdnov o 3 kone.

Tak hadam sa zamysli. 

Upozornujem, ze tito ludia nenosia kone do Polska, ani z Polska, co je v danom regione povazovane za extravagantne cudactvo.

Tak isto neliecia veci pustanim zilou, nalievanim palenky do rekta a strkanim cibule a cesnaku do prepucia. V pripade kobyl sa strka petrzlen.

To len aby ste boli v obraze, co ludia od chladasov dokazu.

Horsana
Horsana 22.02.2026, 07:28:25 xxx.xxx.17.51

Daja- dakujem za mile slova 🙂

Lupus, dakujem za financny dar ❤️

Popravde, najviac love teraz pojde na piliny, box s kladkou v stajni nema na spodku gumy, tie sa dali pod kobylu, ktora sa bez nich nepostavi, ta pribudla kym som bola PN.

Kedze box do ktoreho pojde je obrovsky, musi mat dobry matrac z pilin.

Ale, z toho boxu sa da lahko vyviest von na travicku.

Je tam chladno, vsetky deky su mu velke, ale to nejako vymyslime. Kupila som jednu 200g, ta mu je pre zmenu mala, ale namontovat by sa na neho asi dala. A kupila som aj nove popruhy, aby sa tie stare mohli oprat. 

Neha, ktora po velkom masakri diek ziadnu nema napriek roznym snehovym vaniciam pribrala. A to uz tyzden nedostala Pergolid, nezerie to uz ani v slivkach…u nas pred par dnami nasnezilo, v Jablonove 10 cm, uz sa to aj roztopilo, vecer pred kalamitou dostali novy balik, no namiesto sietky bol baleny s povrazkom, takze to som musela cele dat prec (lebo Liska by tam vopchala hnatu, alebo by ho zjedla), rozmrdali to neskutocne, ale co uz.

Neha sa milostivo uracila zrat aj ryzovky, zrazu ma aj prdelku a trooosku hornu liniu.

Gustav ma tiez prdelku, tucny nie je.

Na to, kolko zeru+dostavaju normalne ovos, su tak akurat.

Kupila by som jej nejaku deku, no zas sa skrabe, musim prekvapnut Sputop. 

Strasna zima bola vcera, koncom tyzdna vraj 10 °C, uz aby to bolo. Vcera som zrusila Maxikovi poniky, ale tak vynahradime si to cez jarne prazdniny.

Gustav zial zistil, ze s dietatom vie fajnovo vydrbat, takze sa Maxik vlastne len vozi, zatial. Ale aspon v terene. Je velmi statocny. A tie zvysne hajtre zrazu ako ho luuuubia, ked ho vezmem von, jedno oko by neostalo suche, ako po nom pistia.

Mozno sa raz este vyskriabem na planinu, uz by som mala brusit po zhodoch, ale nevladzem. 

Fox pribral.

Ja obcas rozmyslam, ci vlastne nekrmim dve lisky, ktore neviem rozoznat…ale potom si vsimnem ten jeho krivy zubok ma lavej strane a je to jasne.

Prisiel za tmy a mal velmi naponahlo, ani neviem, co zjedol a co zahrabal. Ked sa naozaj otepli, to bude vyborna aroma na pozemku, tam su kila masa poschovavane 😂

Akonahle nema maso z Hyzy, ohrna nos. Nejake Tesco ani neskusam. Jedine retazec Fresh. A oranzova plastova tacka, na ktorej je to balene, to je top hracka 😂

Tu mu nedavam, iba ked ju ukradne, potom ju rozhryzie na 2 cm pasiky a musim to zbierat, je to milacik.

Horsana
Horsana 21.02.2026, 22:07:12 xxx.xxx.234.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 21.02.2026, 19:50:24

Vdaka, presne taaaaak 💪

Horsana
Horsana 21.02.2026, 16:12:45 xxx.xxx.234.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.02.2026, 16:01:59

U mna, ak by mu moje podmienky nevyhovovali, tak u kamosky.

Horsana
Horsana 21.02.2026, 15:06:58 xxx.xxx.234.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 21.02.2026, 12:50:26

Dekubity ano, to sa u ulahnuteho kona stane za par hodin, ak sa nepolohuje.

Majitel spoliehal na veta. 5 dni ho doma “liecil”.

Prosim nevinte majitela, nie v tomto pripade.

Pomoc vyhladal a napriek zufalemu stavu ho nakoniec este odviezol na kliniku.

Horsana
Horsana 21.02.2026, 12:19:01 xxx.xxx.234.217

To biele je Molicare so zinkom, super kremik a 200 ml tuba 👍

Majitela nevinim.

Veta, nuz…ano. V istom zmysle.

Ale vzhladom co mam za sebou v praci za dva tyzdne, mlcim.

Horsana
Horsana 21.02.2026, 12:17:35 xxx.xxx.234.217
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.02.2026, 11:53:57

Ale no taaaaak, to takto nefunguje!

Zoran prekonal magickych 14 dni. Zvladne to. 

Prave mam v aute nalozene dva baliky lucerky, jeden uz posiel, v den, ked ho Markovci doniesli to vyzeralo, ze to bude mat na mesiac.

A je fuc.

Dnes mu praskol bedrovy hrbol, prasne aj druhy, to nic, je to normalne.

Tieto rany su strasne, ale hoja sa vyborne, dokonca je bez atb.

Najdite 20 rozdielov.

Obrázek Obrázek