Aktuálně: 2 199 inzerátů287 542 diskuzních příspěvků20 541 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 25.12.2025, 19:25:57 xxx.xxx.17.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 25.12.2025, 18:07:14

Soft diet, ako, ano, co najviac sena nahradit kasou, krmivo makkej konzistencie, hlavne ak je horsie seno, ci zuby, alebo oboje ( zuby znamena aj celustny klb, jazylka, svaly; vsetko, co sa podiela ba mechanickom spracovani sena).

A mrkvu, ja som team mrkva 👌Beta karoten a sliznice sa miluju 😉

Koleno ma mrzi, ja som tiez dnes prisla od koni akasi dobita, je mrazivo, matka je chora, kolegovia malozvieratnici tuto oproti 40 °C horucky, njn.

Horsana
Horsana 24.12.2025, 18:17:03 xxx.xxx.17.202

Verun, tak snad len mala krcovka, drzim palce!

Vsetkym prajem krasne a pohodove sviatky❤️

Pocet dni, kedy Neha nezdrhla- 0

Horsana
Horsana 23.12.2025, 15:16:44 xxx.xxx.234.245
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 23.12.2025, 11:42:44

No, kym nie su na hlavnej ceste, alebo na trati, ked prave prechadza rychlik Gemeran, je to ok.

Aspon vypustili paru a ze jej mali dost 😉

A vzdy musim Nehu tajne obdivovat, ako so mnou dokaze vydrbat, zas a znova, mrcina stara 😂

Horsana
Horsana 23.12.2025, 15:14:30 xxx.xxx.234.245
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 23.12.2025, 04:15:20

Ano, som rada, ze mi to dovoli 🥰

Chcela by som vyskusat, ci by siel so mnou aj vyssie.

Horsana
Horsana 22.12.2025, 20:59:55 xxx.xxx.17.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.12.2025, 18:02:26

Delali tam bordel 😂😂😂😂

Horsana
Horsana 22.12.2025, 20:45:20 xxx.xxx.17.202

Nuz, listicka je lisiak. A ocurava kricky ako pes. Aj sa hra ako pes.

Dnes som prisla skor, stretli sa dolu s mackou. Macka odisla, ale okrem neistych pohladov ani jeden z nich nic nerobil, ziadne jezenie, sycanie, klopenie usi bebolo. Ale nestihla som to natocit.

Fox ohrdol tuniakom, lebo rastlinne oleje su fuuuj a salamku si potom vacsinou zahrabal.

A tak sme spolu potom sli stavat ohradnik.

V tej tichej spolocnosti toho zvlastneho tvora som sa citila uzasne. Je to velmi jedinecny zazitok a ja si ho patricne vychutnavam. Fox dostava jest iba dolu, takze “pracovat” so mnou chodi dobrovolne, nemam vo vrecku mnamky, ani nic podobne. Ked ho to prestalo bavit, schulil sa na takom malom vrsku do klbka a lezal, kym som sa k nemu nedostala s noznicami na konare, to sa prisiel pozriet, co robim a zase si tam nieco nural.

Je taky tichucky, ako Zlata hodinka. Tichulinky maly spolocnik.

A ja si myslim, ze je to uzasne ❤️

Horsana
Horsana 22.12.2025, 20:29:25 xxx.xxx.17.202

To funguje nasledovne: Neha otvori haspru. Potom Gustav povytahuje veci a zvysok uz dokona Líška.

Pred 8 mesiacmi tam totiz Neha ulupila musli. Co keby tam zas nejake boli? 🤔

Ale neboli, zato hojne zdravotnickeho materialu. Vytiahli kazdu jednu kanylu, gazu, liekovku, semienka, vsetko. Po jednom. 

Ked som to zbierala, tak pouzitelne veci som davala do krabice. No a Líška to zas vyberala von. A do toho zhora vsetko sledoval Fox 😂

Horsana
Horsana 21.12.2025, 22:55:46 xxx.xxx.17.202

V skratke- po prichode ku konom som zistila, ze zas ich tam niekto zachranoval od smrti hladom a smadom, teda ohadzsl ich senom a napojil vodou z ilovej jamy aj s ilom, pricom vodu tito samaritani naberali vedrami, ktore som vcera objavila pri zbere tyciek a z ktorych som vyliala zhnitu vodu s vymacerovanymi zvyskami drobnych hlodavcov, grrrrrr. 

Potom sa prisli pozdravit spodni susedia, ze idu na imelo a ze kludne koniky mozem pustat ku nim dolu do slepej ulicky medzi chatkami (kone tam chodia radi) a trus ze si pozbieraju do kompostu.

Reku, vyborne!

Dala som Nehuske ohlavku, zvysok pekne vysiel za nou, ona vie kam ma ist, staci ju nasmerovat.

A vtedy ta hnida zbadala tych ludi ( nikdy predtym ludi nevidela, zeano, NIKDY) a hybaj cvalom hore na krasovu luku. A odtial viem presne, kam by sa vydala.

Nadbehla som si, ze na cesticke ju zdrapnem za ohlavku, ked ta prasivina sa zrazu TRYSKOM vyrutila dole kopcom, ponicie megagiga turbo ON a za nou jej verni, ledva som stihla uskocit do lesa a cela ta chroma, plesniva a dementna haved zmizla sialenou rychlostou dolu. Nastastie zastavila na nejakej trave a nie na hlavnej ceste…

Och, oooch, mat vtedy poruke voditko, prisaham, ze hore by som sla na nej, ooooch😠

To, co nasledne hucule predviedli za tempa, chody a skoky odporovalo zdravemu rozumu aj fyzikalnym zakonom.

Uf.

Ubohy chromy Garonik sa zrejme zazracne uzdravil, druhe Lurdy asi!

Uuuuf.

Vsetci sa spotili a budu dopocovat tak dva dni. Iba roztomilucka wpb, co prisla pred rokom na kliniku pred Vianocami umriet ani trochu a to ma srst ako divy  jak!

Do frasa, co je to za zviera???  Preco som sa toho netvora ujala, preco, preco, precoooouuuuaaaa???

Horsana
Horsana 21.12.2025, 22:31:04 xxx.xxx.17.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 21.12.2025, 13:16:25

Ano, je to uzasne zvieratko 🦊❤️

Horsana
Horsana 21.12.2025, 22:30:24 xxx.xxx.17.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.12.2025, 11:41:43

Vdaka 🙂

Horsana
Horsana 21.12.2025, 10:46:03 xxx.xxx.17.202

Nejde mi vlozit odkaz, chjo….no, ak chcete, tak na yotube- snivehory, je to v shorts.

Horsana
Horsana 21.12.2025, 10:44:51 xxx.xxx.17.202

Fox ma privolavacku lepsiu, nez kedy mali moje psy.

Foxhaaaam a objavi sa. Lebo fox neprichadza, proste sa objavi. A kradne topanky, musim mat zavrete auto a nevykladat topanky. Na balik vyskoci ako nic, uchmatla tam vcera tacku, na ktorej boli parky a chvilu to vyzeralo, ze sa budeme hrat, ako ked ma Skipko palicku a nechce ju dat.

Po tme so mnou sla zbierat tycky a to sa normalne kekesila, akoze sa nahaname.

Obcas si ku mne sadne, ked som opreta o balik a fajcim a pozeram do doliny.

Musi sa zdrzovat vzdy blizko, lebo prichadza v akukolvek dennu, ci nocnu dobu, hoci v noci, to je pravda, to trva dlhsie, ale to ju vacsinou pocut a aj ze tam kdesi hore s niekym diskutuje.

A vobec neviem, ci je to ona, ci on. 

Ale je to krasne, jemne stvoreniatko. To najmensie lisca z vrhu, ktore, povedzme si pravdu, ani nevyzeralo ako licsa, ale ako nejaky…no, maly netvor a bolo blbe jak troky.

Stara musela uhynut, je pravda, ze uz vyzerala zle, oni ziju vraj len 3 roky. Ta sa ma bala, ale deti ku krme priviedla. Vzdy po tme, alebo na konci zlatej hodinky. Ju som videla zblizka iba dvakrat.

A tato mala listinka prezila, navzdory vsetkemu 🙂

Hadam ju nejaky kkt pocas ruje nezastreli, chjo…

Horsana
Horsana 18.12.2025, 12:13:18 xxx.xxx.234.180
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.12.2025, 12:01:01

😂😂😂

Horsana
Horsana 18.12.2025, 11:38:39 xxx.xxx.234.180

anekapace- to zrieba, to je satan, to jasne vidim 😂

A ta beganka- omg, preco tak vyzera??? 

Ja by som uz nikdy, nikdy kobylu nechcela. Ako, chlapci su chlapci.

Ale ked dnes Garom po minute vyplul asi cely 40 eurovy Equest Pramox do sena, mno….Gustav videl pastu a to som vzdala, ako, dnes nebol ten den…

Garonik ma teraz taku maniu, ze sa strasne rad cisti, vtedy sa nikto nesmie ku mne priblizit, uz ma z toho ruka bolela, Neha sa priplantala pobliz, tak som ju poskrabala na krku a Garon sa na nu vrhol tak, ze skoro vyvalila branu. Je to hnusny jedinacik, ale ked treba smejdit po viniciach a po hlavnej ceste, to je Nehuska vodca….chjo.

Foxinke som dnes znicila zivot, lebo dostala lanovy olej do zradla, nechapala, co je to za pach a chut, konom tiez nechuti, to sa clovek nezavdaci….

O chvilu im zacne ruja, zaiste si dovedie nejakeho cava so svrabom, tak vidim to asi na rybi olej.

Lebo uz dnes skoro rano kdesi hore s niekym horlivo diskutovala.

Z koni stale vyberam zive klieste. Butox mam objednany, zaplateny, ale zabudli mi ho poslat…chjo.

Uz keby bol máj….

Inak Garon vobec nema zimnu srst, ako maval kedysi a casto sa poti, tak neviem, ale je celkom teplo.

A hmla furt. A blaticko.