V skratke- po prichode ku konom som zistila, ze zas ich tam niekto zachranoval od smrti hladom a smadom, teda ohadzsl ich senom a napojil vodou z ilovej jamy aj s ilom, pricom vodu tito samaritani naberali vedrami, ktore som vcera objavila pri zbere tyciek a z ktorych som vyliala zhnitu vodu s vymacerovanymi zvyskami drobnych hlodavcov, grrrrrr.
Potom sa prisli pozdravit spodni susedia, ze idu na imelo a ze kludne koniky mozem pustat ku nim dolu do slepej ulicky medzi chatkami (kone tam chodia radi) a trus ze si pozbieraju do kompostu.
Reku, vyborne!
Dala som Nehuske ohlavku, zvysok pekne vysiel za nou, ona vie kam ma ist, staci ju nasmerovat.
A vtedy ta hnida zbadala tych ludi ( nikdy predtym ludi nevidela, zeano, NIKDY) a hybaj cvalom hore na krasovu luku. A odtial viem presne, kam by sa vydala.
Nadbehla som si, ze na cesticke ju zdrapnem za ohlavku, ked ta prasivina sa zrazu TRYSKOM vyrutila dole kopcom, ponicie megagiga turbo ON a za nou jej verni, ledva som stihla uskocit do lesa a cela ta chroma, plesniva a dementna haved zmizla sialenou rychlostou dolu. Nastastie zastavila na nejakej trave a nie na hlavnej ceste…
Och, oooch, mat vtedy poruke voditko, prisaham, ze hore by som sla na nej, ooooch😠
To, co nasledne hucule predviedli za tempa, chody a skoky odporovalo zdravemu rozumu aj fyzikalnym zakonom.
Uf.
Ubohy chromy Garonik sa zrejme zazracne uzdravil, druhe Lurdy asi!
Uuuuf.
Vsetci sa spotili a budu dopocovat tak dva dni. Iba roztomilucka wpb, co prisla pred rokom na kliniku pred Vianocami umriet ani trochu a to ma srst ako divy jak!
Do frasa, co je to za zviera??? Preco som sa toho netvora ujala, preco, preco, precoooouuuuaaaa???