Aktuálně: 2 298 inzerátů289 474 diskuzních příspěvků20 880 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 20:56:32 xxx.xxx.85.7

Ježíš Buggyry čočku jsem zazdila a nechtěla jsem😊 Chtěla jsem napsat, že se mi trefila do chuti, protože já už týden přemýšlím nad tím, že mám hroznou chuť na čočku. Jenže u nás se čočka jí jen s vajíčkem natvrdo a slepice pauzírujou, takže musíme před vánocema s vajíčkama šetřit a neplácat je na čočku. Tak, jak to Buggyra popisuje, jíme z klobásou a cibulkou fazole. S volským okem zase špenát😉 Na ten mám taky velkou chuť, asi neodolám a zítra si ho uklohním, s bramborem👍

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 20:50:31 xxx.xxx.85.7

Tak už nevím, jak to s těma dětma vlastně je, já si vždycky myslela, že je to ty děti, nebo ti muži…třeba. Tak předpokládám, že nám to tu češtinářky STRUČNĚ😛 vysvětlí. Aha, už to vidím, moje úvaha úplně lichá, protože češtinářky vysvětlí…mi pasuje 😏 Že já raděj nedělám mrtvého brouka, se svým češtinem😄

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 20:24:24 xxx.xxx.85.7
kometa:

Prý dneska poběží v televizi Úsvit. Nehodnotil už se tady ?

Zatím mám za sebou polovinu. Jsem zvědavá, co se z toho vyklube. Momentálně přemýšlím, jestli je fakt možné, že by člověk hermafrodit mohl otěhotnět. Mně se to moc nezdá. Protože hormony a nevyvinutí pohlavních cest. Znám teda jenom u zvířat, ale princip by měl být stejný i u člověka.

Reni jak jsem psala, je to film, většina může být fikce nevím, do jakové míry je tam tahle problematika přesně popsaná. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 20:17:35 xxx.xxx.85.7

Než se češtinářky osypou😉 už to vidím, oprava: ,,děti narodily"

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 19:31:05 xxx.xxx.85.7
Irma19:

Pozor, jsou to 2 nezávislé osoby. Jedna, která je z toho teď nešťastná stejně jako Sarah, a druhá, která se v tom zvráceně vyžívá a spor vzniklý z nedorozumění rozdmýchává…

Jmenovat ale nechci, buď se dotyčná chytne za nos a omluví, nebo nechť zaleze někam do nory.

😲

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 19:25:28 xxx.xxx.85.7
kometa:

jen námět …

Já si spíš myslím, že  když se ženě nedaří otěhotnět přirozeně, tak příroda ví, co dělá. My to přepereme IVF, ale…

Nad tím přemýšlím často, respective pokaždé, když se řeší hlavně vzestup alergií, rakovin u dětí…Nevím, jestli u různě nemocných dětí už se vede nějaký průzkum, za jakových okolností se narodili. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 16:23:24 xxx.xxx.85.7

Co se to tu sakra děje, tady straší?😲 Dostala jsem echo, že se sem mám kouknout, že se něco děje a týká se to víček. Nakoukla jsem, nepochopila jakovou roli v tom tady víčka hrají🙄 a co se to děje kolem Sarah to už nechápu vůbec. Sarah, já jsem vám taky nepsala soukromou, když jste marodila, možná nevhodně, za což se omlouvám, ale říkala jsem si, že třeba můžu poradit. Snad si někdo nemyslí, že tady někoho obtěžuju já?!?😲 

A tohle jsem napsala asi před hodinou, nakouknu, jestli někdo odpověděl, vysvětluje a….místo toho můj příspěvek zmizel😲 takže ho vlastně píšu podruhé. Jestli tu máte poltergeista, černou díru, nebo nevím co…tak si to tu prosím nechte, jo? 😉

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 15:01:37 xxx.xxx.85.7

Přecházím na téma nemoce. Uklidila jsem skleník, zryla. Nebyl to zrovna nejlepší nápad🙄 no co už. Svítí slunko a ač jsem si sundala vestu a byla jen mikině, zpotila jsem se tam jako kráva. A venku pak na mě fučelo. Uvidíme. Já čaje nepiju. Nějak mě nebaví je vařit😉 Bylin mám nasušených na všechno možné, po pár letech je zase vyhazuju a suším nové. Když nemarodím, tak je prostě neuvařím. Ještě, že jsem měla dost šípků, protože letos u nás nebyly. Skoro všechny jsem teď vyvařila. Totéž s lipovým květem. Snad v další sezoně jedno i druhé bude, musím dosušit. A maliny, ostružiny a jahodník. Našla jsem třešňové květy, netuším na co jsem je sušila, ale se hodily, abych ty čaje obměňovala. Zatím jsem nevařila mateřídoušku. A nakonec…stejně je mi jedno, co piju, když nemám chuť😎

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 14:51:19 xxx.xxx.85.7
Buggyra:

Tak trocha stylistiky a může to znít třeba “příčinu hledejme u rodičů” nebo “základ je v genetické výbavě rodičů” nebo “důvodem je chyba v genetické informaci předané rodiči”, ale jasně, všechno to má víc písmen 🙂

👍 Tak takhle to možná napíšete vy😀 Já jsem lopata, mě takto jazyk nenarost, já to řeknu jak to je, neřeším jak by to chtěl někdo slyšet, aby to neurazilo jeho city😉

K tomu ostatnímu, co píše i jeden muž, co se sem odváží😉👍 vlastně není co dodat. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 12:33:15 xxx.xxx.85.7
kometa:

Ony se prý nesnáší ani kočky se psy, že áno

Jenže morče a potkan jsou fakt odlišní - viz výše. Kočka i pes aspoň žerou oba maso. Ale morče je vegetarián, který navíc potřebuje vitamín C, potkan je všežravec. Který to morče klidně načne.

Ježíš fuj🙄 nestrašte😲

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 12:21:44 xxx.xxx.85.7

Aby to nevyznělo zase nějak jinak: ženskou bych do postele nechtěla, nechci šahat na jinou ženskou, blééé😜 A vlastně jsem někde četla, že je to jen a pouze o tom(a podle toho se to bezpečně pozná) do koho se dotyčný zamilovává. Zamilovávala jsem se vždycky jen a pouze do chlapů. Těžce. Muži se to moc nelíbilo, asi by raděj bral ty baby😜

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 12:16:09 xxx.xxx.85.7
hmn:

svět se v zadel obrací……mě těší, že svět, tedy ten blízký, přestává odlišné tabuizovat, šikanovat, potlačovat, že se lidé přestali/přestávájí BÁT být tím, čím jsou.

A jistěže to přináší vlnu “módnosti”, na které se vezou ti, co chtějí být “jiní” aniž by skutečně byli, jen pro to zviditelnění

Takže v tomto se naprosto shodnem👍

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 12:13:53 xxx.xxx.85.7
Buggyra:

Lesnížínko, asi bych zvolila slovo “příčina” 🙂 Nebo “důvod”. 

To “vina” jaksi v lidech vzbuzuje přeci jen dojem, že výsledkem takového prohlášení je někdo, kdo buď porušuje nebo nezná pravidla, čímž “spáchá” prohřešek.

Ale tak uznejte, že napsat: příčinou či důvodem toho jsou rodiče…zní poněkud divně😉 Ale v podstatě máte pravdu👍

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 12:11:45 xxx.xxx.85.7

Orionko, v tomto s váma samozřejmě souhlasím, ještě donedávna ten proces změny pohlaví byl velmi zdlouhavý a týkal se jen dospělých lidí. Popravdě nevím, jestli se v tomto ohledu něco už změnilo, tolik ten proces zase nesleduju. Mimochodem, dítě do určitého věku o sobě rozhodovat nemůže, takže i v tomto musí hrát roli jeho rodiče. A jsme zase u toho, kdo za to tedy může? 😉 Já vlastně vůbec nevím, jestli se někdy při pohledu na mé chování moji rodiče zamysleli, jestli není něco špatně? Taťky se už nezeptám, musím mamky. Chovala jsem se a oblékala jak kluk, nikdy jsem nenosila sukně a šaty(do puberty) Panenku jsem ani neměla, nenapadlo by mě chtít panenku. Dostala jsem tu velkou ,,chodící" ke křtu či čemu od kmotrů. I s kočárkem. Pannu když mi dali, tak skončila někde v humně na dešti, kde se po pár týdnech našla, v kočárku jsem pak vozila brášku. Neměla jsem vzor, byla jsem prvorozená. Prostě jsem chtěla být jako kluk. Mluvím jak kluk. Dokonce mám hlubší hlas. Doteď i hodně myslím jak kluk. Puberta to změnila, ale prostě tam asi nějaký ten přetlak mužských hormonů zapůsobil v době vývinu mozku. Nebo jak to popsat😛 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:55:26 xxx.xxx.85.7

Ano Buggyro díky, nevím jak jinak to říct, než vina? Je to takové jednoduché a shrnující slovo. Nehodlám nad tím nijak filozofovat😉 

Sardullah přesně, v tom prvním odstavci jsi to trefila, o tom to celé je. Až se ta vlna šílenství přežene, protože se toho všichni přežerou a budou vymýšlet další ptákoviny, čím šokovat, zůstanou tady jen lidé, kterých se to bytostně týká, dotýká a musí to dnes a denně řešit. Třeba to, že jejich partner není jejich obchodní partner, ale člověk, se kerým žijí. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:47:14 xxx.xxx.85.7
eva:

Film Úsvit…koukali jsme na tenis, na chvíli jsem přepnula a musela jsem opět přepnout zpátky, nedělalo mi to dobře   😢

Ha, koukáte na tenis? 👍 A já myslela, že jen my😉 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:40:16 xxx.xxx.85.7

Teď nevím, jestli jsme nepsaly současně. Já píšu to, co si myslím, nepíšu nic o žádné studii ani odkazu. S dovolením mám na věc svůj názor😉 který jistě není opět většinový, ale o nic takového ani nestojím. 

Občas se v telce objeví lidé, kteří ze své sobeckosti, ačkoliv ví, že nesou vadné geny a dítě je z 50-100% zdědí, stejně řeknou, že to dítě chtějí. Hluché děti, slepé děti, dokonce i děti s nemocí motýlích křídel. O takových se raděj ani nevyjadřuju👎 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:14:06 xxx.xxx.85.7
hmn:

“Ale ne každé dítě má to štěstí a rozhodně to není vina jeho jediný, kdo je v tomto případě na vině jsou rodičové, co ho zplodili a předali mu něco závadného.”

jako vina je na rodičích? jako fakt?😲

A na kom, po kom dítě je, po lamě? Nedávno jsme tu probíraly genovou nálož a pokud vím, geny po nikom jiném jak po předcích dítě zdědit nemůže, geny mu předávají jen jeho rodiče(případně soused😉) takže kdo za to jako jinak může, Bůh? Tak jestli si to myslíte, pak je všechno v pořádku, protože Bůh přece chtěl(chce, dopustí, naplánuje…prostě věřící si objasní) aby se takové dítě narodilo. 

Ještě doplním: samozřejmě vím, že se prostě může něco potento, v těhotenství, kvůli nemoci atd a třeba se narodí nějak postižené dítě, anebo…třeba se narodí dítě, které vypadá jak holčička, ale cítí se jak chlapeček, např. Pak nechápu rozdílný pohled. Kvůli postiženému dítěti se tu dělají kotrmelce a ty ostatní? Ti si vymýšlejí kraviny a neví co by a mělo by se jim to vymlátit z palice. Ano, taky se mi nelíbí kam se to zvrhnulo, ale to, co se prezentuje na sítích, ten bizár to, že můj příbuzný chce být králík s prsama🙄 to s podstatou problému nemá nic společného, tam už jde jen o prachy. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 11:01:24 xxx.xxx.85.7
Coudas:

Lesnizinko ja se v tomhle vůbec dohadovat nebudu. Co má kdo v hlavě a jaké můžou být odchylky je věc jedna. Druhá, pro mě osobně určující, kdo může splodit dítě a kdo ne. Když někdo potřebuje být dnes tramvaj, prosím, jeho věc. Ale ať mi to nevnucují, že MUSÍM uznat a už vůbec ne mýmu dítěti. Konec, tečka. Pardon.

Coudas, nechci se dohadovat, ani vás nějak přesvědčovat. Jde jen o to zamyšlení se. Vaše dítě mělo to štěstí, že je holka a cítí se být holka. O jeden stres míň😉 Ale ne každé dítě má to štěstí a rozhodně to není vina jeho jediný, kdo je v tomto případě na vině jsou rodičové, co ho zplodili a předali mu něco závadného. Když už. Píšete, že kdo může rodit. Jenže ve filmu chtěli kluka, tak rozhodnuli a vedli ho jako kluka. Nevím, jestli je to možné i opravdu, ale rostli mu i fousy. Jenže ejhle, porodil. A ano, v hlavě byl holka. Stejně jako hlavní hrdinku filmu, i mě tohle celkem zajímá. A hlavně je mi líto lidí, kteří se do toho narodili a musí s tím bojovat, musí bojovat s předsudky. O normální život. Rozhodně ne o to, jestli se na FB někomu líbí nové tričko nebo ne. 

lesnizinka
lesnizinka 25.11.2024, 10:49:10 xxx.xxx.85.7

Koukla jsem a viděla dve morčata, ale Stella psala potkan. Možná to byl fórek, jsem si říkala, že třeba je už i nahatý potkan. Reni netuším, jak se snáší potkan s morčetem. Ony se prý nesnáší ani kočky se psy, že áno😉

Tak ony Bobi ta morčata jsou už celkem profláklá, už to frčí hodně let, tak mě nenapadlo, že nevíš😏😉